PDA

Επιστροφή στο Forum : Vista...Χαμενος καδος Ανακυκλωσης... & Λυση



Ionio-Zante
21-05-07, 00:26
Ενα απο τα πιο γνωστα προβληματα ( Bugs ) Των Windows Vista ειναι και ο χαμενος "Καδος Ανακυκλωσης" ( Recycle Bin )... Και παρολο που υπαρχουν αρκετες προτασεις για λυση του προβληματος στο διαδυκτιο αυτες ειναι ελειπεις η ακομα χειροτερα δεν δουλευουν καθολου...
Ετσι λοιπον οσοι εχετε Vista και αντιμετωπιζετε τετοιο προβλημα (Οσοι δεν εχετε τετοιο προβλημα να ειστε σιγουροι καποια στιγμη θα το βρειτε μπροστα σας ) πριν καταφυγετε σε πιο δραστικες μεθοδους ( System Restore, Format, Κτλ ) δειτε αυτο το WorkAround που εφτιαξα που οχι μονο λυνει το προβλημα αλλα σταματα την επανεμφανιση του...

Πολλες φορες οταν θελετε να αδειασετε τον καδο ανακυκλωσης κανετε δεξι Κλικ και "Αδειασμα του Καδου Ανακυκλωσης"... Αλλα τα "εξυπνα" παληκαρια στην Microsoft εβαλαν και την εντολη "Διαγραφη" ακριβως κατω απο το "Αδειασμα του Καδου Ανακυκλωσης". Ετσι παρα πολλοι μπερδευονται και το πατανε κατα λαθος θελοντας να διαγραψουν τα περιεχομενα του Καδου ανακυκλωσης. Μολις ομως πατησετε την "Διαγραφη" οχι μονο δεν αδειαζει ο καδος αλλα σβηνει και τον εαυτο του ( Μα καλα εκει στην MicroSoft ποσο καιρο το σκεφτοντουσαν για να το κανουν αυτο).

Η Επικρατεστερη λυση στο Internet ειναι να κανεις δεξι Κλικ στο Desktop->Εξατομικευση->(Πανω Αριστερα)Αλλαγη Εικονιδιων Επιφανειας Εργασιας... Εκει λοιπον τσεκαρετε το τετραγωνακι του Καδου Ανακυκλωσης->Εφαρμογη->Οκ...Και να που εφανιστηκε ο Καδος...

Αλλα αυτος ειτε αδειος ειναι ειτε γεματος δεν αλλαζει εικονιδιο... Σωστα?

Αυτο ακομα το ψαχνουν αλλα η λυση που προτεινω εγω ειναι απλη και γρηγορη... Μολις κανετε τα παραπανω για να εμφανιστει ο Καδος πατε αλλη μια φορα στο "Αλλαγη Εικονιδιων Επιφανειας Εργασιας"...

Αφου ειναι ηδη τσεκαρισμενο το τετραγωνακι του καδου ανακυκλωσης πατηστε μια φορα στο εικονιδιο του "Καδου Ανακυκλωσης(Γεματος)" και ->Αλλαγη εικονιδιου... Εκει διαλεχτε το εικονιδιο που εχει ο αδειος καδος ανακυκλωσης... Πατηστε Οκ και μετα εφαρμογη και Οκ.

Αναποδα τωρα...πατηστε μια φορα στο εικονιδιο του "Καδου Ανακυκλωσης(Αδειος)" και ->Αλλαγη εικονιδιου... Εκει διαλεχτε το εικονιδιο που εχει ο Γεματος καδος ανακυκλωσης...
Καντε μια Επανεκκινηση...
Ετσι τωρα οταν ο Καδος Ανακυκλωσης ειναι ( Πραγματικα Αδειος ) θα εχει το εικονιδιο του γεματου και αντιστροφα...
Βεβαιωστε το με το να σβησετε κατι... Μολις δειτε οτι πραγματικα εχει τα αντιθετα αποτελεσματα με αυτα που πρεπει να υπαχουν επαναλαβτε την διαδικασια αλλα τοποθετηστε τωρα τα σωστα εικονιδια στην θεση τους...
Δηλαδη
στο εικονιδιο του "Καδου Ανακυκλωσης(Γεματος)" ->Αλλαγη εικονιδιου... Εκει διαλεχτε το εικονιδιο που εχει ο Γεματος καδος ανακυκλωσης...
και
στο εικονιδιο του "Καδου Ανακυκλωσης(Αδειος)" ->Αλλαγη εικονιδιου... Εκει διαλεχτε το εικονιδιο που εχει ο Αδειος καδος ανακυκλωσης...

Αλλη μια επανεκκινηση και το λυσατε το Προβλημα και ο καδος θα ειναι οπως επρεπε να ειναι...
Αλλα... Τι γινετε οταν κατα διαβολικη συμπτωση ξαναπατησετε την Διαγραφη... Θα πρεπει να κανετε ολα τα προηγουμενα απο την Αρχη...

Αλλα και εδω Υπαρχει λυση για να απαληφθει το προβλημα μια για παντα..
Ανοιχτε ενα "txt" και μετονομαστε το σε "ΧΧΧΧ.reg"( Πχ: RecycleFix.reg)
και αντιγραψτε μεσα το παρακατω Scriptακι...
Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID\{645FF040-5081-101B-9F08-00AA002F954E}\shell\Delete]
@="Αναζήτηση..."
"Description"="Removes Delete, replaces with Search.."
[HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID\{645FF040-5081-101B-9F08-00AA002F954E}\shell\Delete\command]
@=hex(2):25,00,77,00,69,00,6e,00,64,00,69,00,72,00 ,25,00,5c,00,65,00,78,00,70,\
00,6c,00,6f,00,72,00,65,00,72,00,2e,00,65,00,78,00 ,65,00,00,00
[HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID\{645FF040-5081-101B-9F08-00AA002F954E}\shell\Delete\ddeexec]
@="[FindFolder(\\\"%l\\\", %I)]"
"NoActivateHandler"=""
[HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID\{645FF040-5081-101B-9F08-00AA002F954E}\shell\Delete\ddeexec\Application]
@="Folders"
[HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID\{645FF040-5081-101B-9F08-00AA002F954E}\shell\Delete\ddeexec\topic]
@="AppProperties"

Σωστε το αρχειο και τρεξτε το... Θα σας ζητησει να βαλει το Κλειδι στην "Registry"... Πειτε "ναι" σε ολα...
Μολις σας πει οτι καταχωρηθηκε με επιτυχια καντε δεξι Κλικ στον Καδο Ανακυκλωσης... θα δειτε οτι η επιλογη "διαγραφη" δεν υπαρχει και στην θεση της υπαρχει η επιλογη "Αναζητηση" που αν την πατησετε θα σας παει πραγματικα στην Αναζητηση...
Ετσι με αυτο το κολπακι δεν θα ξανασβησετε το Καδο αλλη φορα κατα λαθος...

Τωρα ολο αυτο δουλευει σε ολους που το εχω κανει με 100% επιτυχια αλλα δεν αναλαμβανω καμια ευθηνη για οτιδηποτε παει στραβα...
Γιωργος

Cubano_KG
21-05-07, 01:51
Ωραιος και παλι ο Γιωργος!

Mixalis
21-05-07, 01:56
Φυσικα υπαρχει και η αλλη λυση....









Μεινετε στα XP μεχρι να βγει το πρωτο SP ;) ;)

Cubano_KG
21-05-07, 02:54
Φυσικα υπαρχει και η αλλη λυση....


Μεινετε στα XP μεχρι να βγει το πρωτο SP ;) ;)

Σωστος!!!
Θα βγουν και SP Mike???

Mixalis
21-05-07, 03:01
Ε του κερατα!!! Εχουν αρκετα ψιλο/χοντρο προβληματα τα (s)vista. Ετσι θα τα αφησει ο λαδεμπορας???

...καταρα!!!

Cubano_KG
21-05-07, 03:10
Ε του κερατα!!! Εχουν αρκετα ψιλο/χοντρο προβληματα τα (s)vista. Ετσι θα τα αφησει ο λαδεμπορας???

...καταρα!!!
Ναι ρε φιλε.. αστα να πανε...
Τα γνωστα σε καθε beta εκδοση.. συν λιγο καιρο ακομα...
Μεχρι να στρωσει καθε νεα εκδοση Windows σου βγαζουν την Παναγια...!!!

Pantelis
21-05-07, 13:58
:worship: :worship: :worship: ΓΙΩΡΓΟ ΕΓΡΑΨΕΣ!!!

REPT1L3
21-05-07, 21:26
Να μου επιτρέψετε να βγώ λίγο :offtopic: αλλά θα ήθελα να ρωτήσω όσους χρησιμοποιούν τα Vista για το πόσο και ΑΝ είναι ικανοποιημένοι σε σχέση με τα XP με το SP2.

neuromancer
22-05-07, 03:30
Παραμένω με XP αν και άλλαξα μηχάνημα. Με 2 GB και core2 πάει jet.

linkin
22-05-07, 16:51
exei bgei sp1 gia vista

MiKe_KaVaLa
26-10-10, 01:23
Εχω ενα προβλημα με τα Windows Vista και με πολυ ψαξιμο και προσπαθεια δεν μπορεσα να κανω τιποτα. Εαν λοιπον τον αφησω για 1-2 λεπτα μου κανει log off και μετα sleep και ειναι παρα πολυ σπαστικο αυτο. Εχω Laptop και το εχω να δουλευει high performance στην μπαταρια/καλωδιο (αν παιζει ρολο). Αυτα.. εχουμε λυση μηπως;

Θελω να μην μενει στην αδρανεια καθολου, να ειναι συνεχεια σε ετοιμοτητα!

Stilo make style
26-10-10, 11:39
Θα πας στο Control Panel->HardWare an Sound -> Power Options -> Change plan Setting ( είναι με μπλε γραμματάκια απο κάτω)..Mετά έχει δύο κουτάκια ένα Turn off the display και ενα Put the computer to sleep εκεί ρυθμίζεις το πότε θα συμβεί .....

MiKe_KaVaLa
26-10-10, 12:44
Θα πας στο Control Panel->HardWare an Sound -> Power Options -> Change plan Setting ( είναι με μπλε γραμματάκια απο κάτω)..Mετά έχει δύο κουτάκια ένα Turn off the display και ενα Put the computer to sleep εκεί ρυθμίζεις το πότε θα συμβεί .....

Κι ομως εμενα στο control panel δεν εχει τετοιο shortcut...

http://www.freeimagehosting.net/uploads/9bb680806f.jpg

MiKe_KaVaLa
26-10-10, 12:53
Ok τα βρηκα τελικα αλλα τα εχω στην επιλογη never .

MiKe_KaVaLa
29-11-10, 10:24
Εχω ενα προβλημα με τα Windows Vista και με πολυ ψαξιμο και προσπαθεια δεν μπορεσα να κανω τιποτα. Εαν λοιπον τον αφησω για 1-2 λεπτα μου κανει log off και μετα sleep και ειναι παρα πολυ σπαστικο αυτο. Εχω Laptop και το εχω να δουλευει high performance στην μπαταρια/καλωδιο (αν παιζει ρολο). Αυτα.. εχουμε λυση μηπως;

Θελω να μην μενει στην αδρανεια καθολου, να ειναι συνεχεια σε ετοιμοτητα!

Για αυτό το πράγμα μιλάω.. δείτε το σχετικό βίντεο..


http://www.youtube.com/watch?v=_1VtJ0PKYUw