Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Ψηφιακή φωτογραφική μηχανή

verone
30-01-06, 17:44
Παιδιά έχετε να μου προτείνετε τίποτα ποια έχετε τι πρέπει να προσέξω για πείτε καμιά τιμή.
http://www.plaisio.gr/images/Products/Large/762326.gif

Megapixel 7.4

Ανάλυση 3072x2304

Οπτικό Zoom 3x

Ψηφιακό Zoom 6x

Οθόνη 2.0''

Μνήμη MEMORY STICK 32MB

Εγγραφή Video NAI, ME HXO

Ελάχιστη Εστιακή Απόσταση 30cm

Μπαταρία Li-Ion

Βάρος 144gr

Διαστάσεις 104 x 51.5 x 27.9 mm

Ταχύτητα Διαφράγματος F 2.8 - 4.2

Εύρος Φακού 38 - 114 mm

Για αυτήν εδώ τι λέτε η ποιο φτηνή με τα περισσότερα pixel.

neuromancer
30-01-06, 19:46
Παιδιά έχετε να μου προτείνετε τίποτα ποια έχετε τι πρέπει να προσέξω για πείτε καμιά τιμή.

Γενικές Πληροφορίες

Με 5 MegaPixels (MP) τυπώνεις μέχρι και Α3 μέγεθος (2 Α4 δίπλα-δίπλα) με πολύ καλή ποιότητα. Ακόμα και με 4 MP θα είσαι ικανοποιημένος (τυπώνεις άνετα A4).

Συνήθως οι μηχανές για τον πολύ κόσμο έχουν οπτική μεγένθυση μέχρι 3x ή 4x το οποίο είναι αποδεκτό. Αν πας σε μεγαλύτερο οπτικό zoom εκτός του ότι μεγαλώνει γενικά η μηχανή (αν σε απασχολεί το μέγεθος) είναι δύσκολο να την χειριστείς εκτός κι αν έχει σταθεροποιητή (σύστημα που κανει απόσβεση στο κούνημα που γίνεται όταν πατάς το κουμπί) ή χρησιμοποιείς τρίποδα. Έτσι όμως οδεύεις προς στην επαγγελματική κατηγορία (μηχανές digital SLR) σε κατηγορίες τιμών των 1000€.

Σημαντικό ζήτημα είναι η παροχή ρεύματος και η μνήμη. Αν δεν έχεις επαναφορτιζόμενες μπαταρίες αργά ή γρήγορα θα εκτοξεύσεις το κόστος χρήσης σε μεγάλα ύψη. Έχω μία Canon A95 η οποία παίρνει απλές ΑΑΑ μπαταρίες. Προφανώς αγόρασα επαναφορτιζόμενες μεγάλης χωρητικότητας και ταχυφορτιστή (τις φορτίζει σε 3 ώρες περίπου - οι αργοί κάνουν και 10 ώρες). είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Με λογική χρήση βγάζω μία μέρα εκδρομής με έντονη χρήση (~50photos). Συνήθως έχω και μια τετράδα αλκαλικές στο Stilo για παν ενδεχόμενο αλλά σπάνια χρειάζονται. Το βράδυ εννοείται ότι επαναφορτίζω (ή και στο Stilo με adaptora). Πολλές μηχανές βέβαια έχουν επαναφορτιζόμενες όπως στα κινητά.

Όσο για μνήμη, αυτή που συνοδεύει συνήθως τις μηχανές (16 ή 32 ΜΒ) δεν φτάνει ούτε για ζήτω. Για 4αρα ή 5αρα μηχανή δες 256ΜΒ που χαράει γύρω στις 100+ photos σε μεγάλη ανάλυση (γύρω στο 2000x1500 στα 180dpi). Αν σκοπευεις να βγάζεις πολλές τότε σε μεγάλες εκδρομές (π.χ. 4 μέρες ή εβδομάδα) τα 256 δεν φτάνουν εκτός αν μπορέις να τις αδειάσεις σε κανένα PC.

Τις ψηφιακές φωτό μπορείς να τις πας σε φωτογράφο να στις τυπώσει σε φωτογραφικό χαρτί ή να τις τυπώσεις μόνος σου σε εκτυπωτή (το δεύτερο κοστίζει - οι εκτυπωτές είναι σχετικά φτηνοί αλλά τα μελάνια και τα ειδικά χαρτιά είναι ακριβά). Οι φωτογράφοι χρεώνουν περίπου 25 λεπτά για μέγεθος 15x10 (το συνηθησμένο μέγεθος).

Γενικά αν δεν σκοπεύεις να τυπώσεις και τις θες μόνο ηλεκτρονικα (πρέπει να έχεις Η/Υ βέβαια) τότε μια 4αρα (ίσως και 3αρα) θα σε καλύψει. Οι 5αρες είναι καλύτερα αν θες να τις πειράζεις στο Photoshop. Πανω από 5αρες, για απλό χρήστη, νομίζω είναι πεταμένα λεφτά. Άσε που θες και περισσότερη μνήμη (512ΜΒ).

Για τιμές εξαρτάται από τι θα πάρεις. Γύρω στα 200€ οι 3αρες, γύρω στα 250- οι 4αρες, γύρω στα 300+ οι 5αρες. Αναφέρομαι σε μηχανές χωρίς ενσωματομένη επαναφορτιζόμενη μπαταρία. Για φορτιστή και μνήμη υπολόγισε γύρω στα 80€ επιπλέον.

Από μάρκες, οι περισσότερο δημοφιλείς είναι η Canon και η Sony. Το καλό είναι ότι σχεδόν όλες οι μηχανές έχουν αυτόματη λειτουργεια (σημαδεύεις και τραβας) αλλά και manual που αν κατέχεις λίγο έχει περισσότερο ενδιαφέρον.

αυτα.

Για καλυτερη ενημέρωση και μοντέλα δες κανένα site e-shop. Εγώ την πήρα (Canon A95) απο το www.pixmania.com τον 11/2004 με 400euro + 20Courier και την είχα στα χέρια σε <48ώρες. Σε Ελλάδα θα μοπυ έβγαινε κάπου στα 480euro. Βέβαια σήμερα η διαφορά τιμών δεν είναι τόσο μεγάλη. Δες και στο ΠΛΑΙΣΙΟ http://www.plaisio.gr/IWCatSectionView.process?IWAction=Load&Section_Id= 1090&Catalog_Id=15 για τιμές.

Επίσης για σύγκριση, άπεχτο site είναι το http://www.pricegrabber.com/home_catpage.php/catzero=76 μόνο που είναι USA και έχει τιμές σε $ που δεν έχουν μεγάλη σχέση με τις ευρωπαϊκές (είναι πολυ΄φτηνότερα εκεί τα καλούδια).

Stilatos
30-01-06, 20:31
μπαμπη προσεχε που κανεις ποστ αντι να τα βαζεις χημα στο off-topic πρεπει να μπει αυτο

verone
30-01-06, 22:00
Neuromancer σε ευχαριστώ πολύ καλή η βοήθεια σου.

verone
30-01-06, 22:08
μπαμπη προσεχε που κανεις ποστ αντι να τα βαζεις χημα στο off-topic πρεπει να μπει αυτο
Ουπς συγνώμη παντελή λάθος.

THADEM
30-01-06, 23:54
Verone μου εχει τελειωσει η μαυρη P200 και θα αργησει να ξαναερθει. (Πλαισιο)
Αυριο θα εχω αρκετες ασημι. Η συγκεκριμενη φωτογραφικη ειναι και γ@μω!!!
Αν θες περνα για ενα test drive. Η τιμη ειναι 289€ τελικη.

verone
31-01-06, 00:21
Οκ περιμένω να πάρω μερικές γνώμες ακόμα από άτομα που έχουν μια να μου πουν τι τους αρέσει και τι τους χαλάει στην φωτογραφική που έχουν και θα τα πούμε.

ckalfas
31-01-06, 01:49
Σε όλα είπε νωρίτερα ο Φώτης έχει απόλυτο δίκιο!
Όσο αφορά εμένα, πριν μερικές ημέρες αγόρασα την Canon PowerShot A620 στην τιμή των 369€. H ανάλυση είναι 7,1Mp. Τα μεγαπίξελ αυτά ίσως για τελείως ερασιτεχνική χρήση να είναι υπερβολικά (η διαφορά με μία των 5.1 φαίνεται σε διάσταση αφίσας), αλλά την αγόρασα με την σκέψη να την κρατήσω για πολλά πολλά χρόνια!
Ολόγος που αγόρασα την συγκεκριμένη είναι ότι είναι Canon (σύμφωνα με κάποιους οι οποίοι ασχολούνται με το θέμα, έχουν ίσως τους καλύτερους φακούς) και ότι η τιμή σε αναλογία με τα pixels είναι αρκετά συμφέρουσα, όπως επίσης ότι παίρνει και τηλεφακό.

verone
31-01-06, 04:07
http://www.eurodatec.de/images/A620.jpg
http://asia.cnet.com/i/r/2005/dc/39095631/sc002.jpg
Πολύ μεγάλη και βαριά νομίζω για να την έχω συνεχεία επάνω μου αν βάλει και τον άλλον φακό που λες πρέπει να έχω πάντα μια τσάντα μεταφοράς μόνο για την φωτογραφική.

Λογικά δεν πρέπει να έχει Μπαταρία Li-Ion αλλά Α

Nikos
31-01-06, 10:23
Πάρε μια SONY T7 η οποία είναι στα 5.1 magapixel (πότε δεν βγάζω τέτοιες φώτο, πάντα στα 3.1) ή αν πάλι είσαι πορωμένος με την τεχνολογία και θέλεις 7.1 ΜΡ πάρε την Τ9 (ίδιες εξωτερικά). (την ίδια έχει και ο Τεό - ζηλιάρη Τεό! :216 )

http://productimages.sony-europe.com/DSC-T9B_Stylised_IM.jpg

neuromancer
31-01-06, 12:25
...Ολόγος που αγόρασα την συγκεκριμένη είναι ότι είναι Canon (σύμφωνα με κάποιους οι οποίοι ασχολούνται με το θέμα, έχουν ίσως τους καλύτερους φακούς) και ότι η τιμή σε αναλογία με τα pixels είναι αρκετά συμφέρουσα, όπως επίσης ότι παίρνει και τηλεφακό.

Συμφωνώ για τους φακούς των Canon (όχι ότι η SONY δεν έχει καλούς, απλά είναι άλλης εταιρίας CarlZeiss ή κάπως έτσι) και συμπληρώνω για τα πολλά και ωραία modes λειτουργίας. Ένσταση για τον τηλεφακό. Στη δικιά μου (Canon Α95, πρόγονος της Α620 αν δεν απατώμαι) έμπαιναν προσθετα 1-2 extra φακοί/φίλτρα αλλά ήθελε (και για τον αντάπτορα μαζί) ένα σκασμό λεφτά. Βέβαια στην A620 ίσως άλλαξε κάτι.

Για τον Μπάμπη εγώ θα έλεγα μία συμπαγή (σαν την SONY του Νίκου) ή τα συμπαγή μοντέλα της Canon.

Για τα megapixel επιμένω ότι τα 7 είναι πολλά (και αχρείαστα) και το μόνο που καταφέρνουν είναι να σου γεμίζουν τη μνήμη γρήγορα. Τώρα αν πάρεις 7ΜΡ για να βγάζεις πιο χαμηλά, κάτι δεν πάει καλά....

Nikos
31-01-06, 12:38
Για τα megapixel επιμένω ότι τα 7 είναι πολλά (και αχρείαστα) και το μόνο που καταφέρνουν είναι να σου γεμίζουν τη μνήμη γρήγορα. Τώρα αν πάρεις 7ΜΡ για να βγάζεις πιο χαμηλά, κάτι δεν πάει καλά....

Συμφωνώ απόλυτα. Εγώ την Τ7 την πήρα μόνο για το εξαιρετικά μικρό της μέγεθος (την κουβαλάω συνέχεια μαζί με το πορτοφόλι μου!). Και τα 5.1ΜΡ που έχει (δεν είχε μικρότερη) μου είναι αχρείαστα. Πάντα στα 3.1 βγάζω φώτο και ας έχω βάλει 1GB μνήμη. Νομίζω ότι τα περισσότερα ΜΡ απευθύνονται σε άνθρωπο που θα ψάχνει κάτι παραπάνω από μια απλή φωτογραφία...

neuromancer
31-01-06, 13:04
Νομίζω ότι τα περισσότερα ΜΡ απευθύνονται σε άνθρωπο που θα ψάχνει κάτι παραπάνω από μια απλή φωτογραφία...

Είπαμε, ο καθένας με την τρέλα του.... Αφού είσαι (κι ο Μπάμπης το ίδιο) Stilakias και αυτοκινητάκιας τι να τα κάνεις τα 7 (να μη σου πω και τα 5). Αν δεν πρόκειτε να βάλεις χοντρό χέρι στο photoshop τι να τα κάνεις τα 5? Για τα 7 δεν το συζητάω... έχεις σκοπό να τυπώσεις σε μέγεθος Α2 (κάτι σα poster που λέμε)? Εδώ εγώ που όταν πιάνω photoshop ξημερώνει και με τα 5 είμαι ok, o Μπάμπης που ξημεροβραδυάζεται πάνω από το καπώ του Stilo θέλει 7?

Άσε που θα βάλει κανένα νεό signature γύρω στα 4 ΜΒ (με νέες super high res photos) και δεν θα κατεβαίνει όχι σελίδα, ούτε pixel.

Φωτης

Nikos
31-01-06, 13:09
Άσε που θα βάλει κανένα νεό signature γύρω στα 4 ΜΒ (με νέες super high res photos) και δεν θα κατεβαίνει όχι σελίδα, ούτε pixel.

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

Να 'σαι καλά ρε Φώτη! Γέλασα με την ψυχή μου!... :D :D :D :D

ThoDoriS
31-01-06, 14:13
H Τ7 είναι για μένα ότι ποιο καλό έχω αγοράσει....να σαι καλά Νίκο τότε που έκατσε και την είδα και κόλλησα....

Μιλάμε απίστευτη.....και το καλύτερο? Παίρνεις μια θηκούλα που έχει βγεί ειδική και την έχεις μαζί σου πάντα, χίονια, θάλασσα(τουλάχιστον στα 2-3 μέτρα εμένα ήτανε οκ) και την ευχαριστίεται η ψυχή σου..... Απο τις πιο καλές αγορές που έχω κάνει.... :)

Koulou
31-01-06, 15:52
Tα πάντα για φωτογραφία, από χαρακτηριστικά μηχανών μέχρι πολύ καλό forum μπορείτε να βρείτε στοwww.dpgr.gr!

Από εκεί και πέρα δεν είμαι και πολύ fun της sony... Αν θες πολύ μικρές διαστάσεις μπορείς να πάρεις μια kodak V550 που την έχω δει μαζί με δείγματα φωτογραφιών της και έπαθα πλάκα! :shock: Πολύ καλές φωτογραφίες και σε απίστευτα μικρές διαστάσεις βγάζει και η olympus μ-mini digital s...
Αξίζει όμως κάτι τόσο μικρό που να σε περιορίζει σε "απλές" φωτογραφίες έχοντας μόνο αυτόματο πρόγραμμα λήψης;;; Με λίγο μεγαλύτερο όγκο μπορείς να πάρεις κάτι με υποστήριξη full manual που κάνει άψογα την δουλειά του στο αυτόματο αλλά σε αφήνει να κάνεις και πολλά πράγματα από εκεί και πέρα... Οι canon A620 είναι όντως φανταστική μηχανούλα, αλλά κι εγώ δεν την πήρα λόγο αυξημένου μεγέθους και προτίμησα την olympus SP-350 που με έχει ενθουσιάσει πραγματικά ως τώρα!

Κάνε μια βόλτα στο dpgr και πιστεύω πως εκεί θα λυθούν όλες οι απορίες σου! :wink:

ckalfas
31-01-06, 16:23
Από εδώ και πέρα Μπάμπη διαλέγεις και πέρνεις!
Θέλεις μικρή που να την βάζεις στην τσέπη σου;
Θέλεις να νιώθεις ότι πιάνεις φωτογραφική μηχανή;
Ότι θέλεις υπάρχει, αρκεί να έχεις τα €υρώπουλα!

Nikos
31-01-06, 17:22
Αξίζει όμως κάτι τόσο μικρό που να σε περιορίζει σε "απλές" φωτογραφίες έχοντας μόνο αυτόματο πρόγραμμα λήψης;;;

ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙΣ???? Έχει 250.000 προγράμματα!!! Ούτε που έκατσα να τα μάθω ποτέ!!! Και από όγκο, δεν έχω δει κάτι μικρότερο, ή ακόμη και ίδιο!!

Από εδώ και πέρα Μπάμπη διαλέγεις και πέρνεις!
Θέλεις μικρή που να την βάζεις στην τσέπη σου;
Θέλεις να νιώθεις ότι πιάνεις φωτογραφική μηχανή;
Ότι θέλεις υπάρχει, αρκεί να έχεις τα €υρώπουλα!

Σωστότατος... ;)

verone
31-01-06, 19:32
Ευχαριστώ παιδιά ήσασταν όλοι πολύ κατατοπιστικοί μάλλον θα ψάξω κάτι στα 5 θα δούμε θα μπορούσε κάποιος να μου στείλει μια φωτογραφία στα 5 η στα 7.

Nikos
01-02-06, 09:43
θα μπορούσε κάποιος να μου στείλει μια φωτογραφία στα 5 η στα 7.

Με pstn γραμμή θα την κατεβάσεις? Θα σου πάρει κανένα 2ωρο η καθεμία!!!... Για να καταλάβεις, θα είναι 100 φορές μεγαλύτερη (σε ΜΒ) από ότι η φώτο στην υπογραφή σου.... :?

Koulou
01-02-06, 13:28
Αξίζει όμως κάτι τόσο μικρό που να σε περιορίζει σε "απλές" φωτογραφίες έχοντας μόνο αυτόματο πρόγραμμα λήψης;;;

ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙΣ???? Έχει 250.000 προγράμματα!!! Ούτε που έκατσα να τα μάθω ποτέ!!! Και από όγκο, δεν έχω δει κάτι μικρότερο, ή ακόμη και ίδιο!!

Όπως και να το κάνουμε, τα προγράμματα φωτογράφησης - κονσέρβες σε περιορίζουν σε "τυποποιημένες" φωτπγραφίες που προκύπτουν από "τυποποιημένα" προγράμματα φωτογράφησης... Με τις manual ρυθμίσεις μπορείς να παίξεις πολύ και να πάρεις ιδιαίτερα απότελέσματα!
Ιδιαίτερα σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού που όπως και να το κάνουμε με τις manual ρυθμίσεις μπορείς να παίξεις πολύ με το πλάνο! Να το υπερφωτίσεις ή να το υποφωτήσεις όπως θες σε κάθε σημείο του και να πάρεις ακριβώς αυτό που θες! Το ίδιο και στην περίπτωση που θες σε ένα πλάνο να συμπεριλάβεις δύο αντικείμενα με μεγάλη διαφορά μήκους από τη μηχανή, για παράδειγμα ένα τοπίο πίσω από κάγκελα. Με την αυτόματη εστίαση η μηχανή εστιάζει όπου της έρθει, ή στα κάγκελα ή στο τοπίο και βγάζει ένα πλάνο λίγο απ' όλα που τίποτα δεν είναι απόλυτα εστιασμένο. Με τη manual εστίαση μπορείς να εστιάσεις είτε στο τοπίο ώστε να προκύψει αυτό άψογο και τα κάγκελα θολά ή αν θες να τονίσεις την ύπαρξη των καγκέλων μπορείς να εστιάσεις στα κάγκελα για να είναι αυτά άψογα ενώ το τοπίο από πίσω να είναι λίγο "κάπως"...
Να σου δόσω και μια εικόνα για παράδειγμα; Είναι τραβηγμένη απ' το μπαλκόνι του σπιτιού μου (μένω κοντά στο makro) και δείχνει μια άποψη της πόλης.
http://www.dpgr.gr/usergalleries/albums/userpics/22299/P1170008.jpg
Όπως και νατο κάνουμε, με αυτόματες ρυθμίσεις δεν μπορείς να πάρει τέτοιο πλάνο... :roll: Ούτε μπορείς ας πούμε να φωτογραφήσεις το εσωτερικό μιας λάμπας... :roll:
http://www.dpgr.gr/usergalleries/albums/userpics/22299/P1160129.JPG
Άλλοστε, το λέει κι η κατηγορία αυτών των μηχανών που λες εσύ, αφού λέγονται "point and shoot", δηλαδή απλά σημαδεύεις και τραβάς (δεν μπορείς να κάνεις κάτι παραπάνω :roll: ) ενώ με μια μηχανή που έχει manual ρυθμίσεις μπορείς να "παίξεις" όπως σου είπα ενώ υπάρχει πάντα και το αυτόματο πρόγραμμα που κάνει ακριβώς τη δουλειά της μηχανής σου! :wink: Eίναι σαν το κιβώτιο ταχυτήτων στο αυτοκίνητο! Με αυτόματο κιβώτιο, ναι, μπορείς να μετακινείσαι μια χαρά, να κάνεις τις δουλειές σου, αλλά σε ένα δρόμο με στροφές μπορείς να βγάλεις τα γούστα που θα έβγαζες χειροκίνητο κιβώτιο;;; :roll: :wink:
Και για κλείσιμο πάρτε και μια φωτογραφία (δεν είναι δική μου αυτή) από λιμανάκια πού όμοια της δεν τραβιέται με τίποτα χωρίς manual ρυθμίσεις!
http://www.dpgr.gr/usergalleries/albums/userpics/10176/limanakia_filtered.jpg

Soul_Giannis
01-02-06, 14:47
Μπαμπη την P200 την εχω σε ασημι στα 299 και περνεις δωρο μια θηκη και τριποδο!!!Αν θες μου λες και σου την εστειλα!!!

Nikos
01-02-06, 14:59
Όπως και να το κάνουμε, τα προγράμματα φωτογράφησης - κονσέρβες σε περιορίζουν σε "τυποποιημένες" φωτπγραφίες που προκύπτουν από "τυποποιημένα" προγράμματα φωτογράφησης...

Ναι ρε συ, αλλά μιλάμε τώρα για ψηφιακές μηχανές "απλές" (όχι επαγγελματικές) σε λογική τιμή, που θα την πάρεις για να βγάζεις καμιά φώτο στα meetings! Σίγουρα οι κλασσικές με φίλμ, ή οι ψηφιακές (αλλά μιλάμε για καμιά 1.000άρα €) έχουν τεράστιες δυνατότητες μπροστά σε αυτές που συζητάμε παραπάνω. Έχω κι εγώ μια Canon EOS 500 με δυο φακούς (25-80 και 80-200), όπου έχω βγάλει πολλές φορές φώτο σαν την τελευταία (με τρίποδα και ανοιχτό διάφραγμα), αλλά εκεί είναι άλλη φάση. Και γνωστός μου πήρε παρόμοια σε ψηφιακή, κι έσκασε 1.000€ μόνο για την μηχανή, χωρίς κανένα φακό! Τα σύκα σύκα και η σκάφη σκάφη... ;)

Karateka
01-02-06, 20:57
Κορυφαία μηχανή στα 5ΜΡ, μικρή και με 5Χ οπτικό είναι η Pentax Optio SVi στα €300:

http://image.nomatica.com/images/optiosvi.jpg

Koulou
01-02-06, 21:53
Όπως και να το κάνουμε, τα προγράμματα φωτογράφησης - κονσέρβες σε περιορίζουν σε "τυποποιημένες" φωτπγραφίες που προκύπτουν από "τυποποιημένα" προγράμματα φωτογράφησης...

Ναι ρε συ, αλλά μιλάμε τώρα για ψηφιακές μηχανές "απλές" (όχι επαγγελματικές) σε λογική τιμή, που θα την πάρεις για να βγάζεις καμιά φώτο στα meetings! :216 Σίγουρα οι κλασσικές με φίλμ, ή οι ψηφιακές (αλλά μιλάμε για καμιά 1.000άρα €) έχουν τεράστιες δυνατότητες μπροστά σε αυτές που συζητάμε παραπάνω. Έχω κι εγώ μια Canon EOS 500 με δυο φακούς (25-80 και 80-200), όπου έχω βγάλει πολλές φορές φώτο σαν την τελευταία (με τρίποδα και ανοιχτό διάφραγμα), αλλά εκεί είναι άλλη φάση. Και γνωστός μου πήρε παρόμοια σε ψηφιακή, κι έσκασε 1.000€ μόνο για την μηχανή, χωρίς κανένα φακό! Τα σύκα σύκα και η σκάφη σκάφη... ;)

Έρχεσαι σιγά σιγά στα λόγια μου... :wink: :P :lol:
Σίγουρα , τα αποτελέσματα μιας slr (έτσι λέγονται οι "εμπαγκελματικές" με τους φακούς) είτε κλασικές φιλμάτες είτε ψηφιακές δεν τα παίρνεις από κάποια άλλη μηχανή! :wink: Και με μία καλή compact όμως μπορείς να κάνεις πολύ όμορφα πράγματα! Η Canon A620 του Κάλφα για παράδειγμα ή η δική μου olympus SP-350 είναι τέτοιες! Και ντάξυ, μιλάμε για αυξημένο μέγεθος σε σύγκριση με τις ultra compact, αλλά δεν παύουν να είναι κι αυτές φωτογραφικές μηχανές τσέπης (έστω, πιο μεγάλης τσέπης :P :lol: :lol: :lol: ) Επίσης, υπάρχουν και άλλες compact με αντίστοιχες δυνατότητες και σε πιο μικρές διαστάσεις, όπως πχ η casio EX-750 με διαστάσεις 89 x 59 x 22 mm, αν ο ελάχιστος δυνατός όγκος είναι το ζητούμενο! :wink:
Τέλος πάντων, ψιλοξεφύγαμε λιγάκι, αλλά ντάξυ, το έφερε η κουβέντα! :roll: :wink:

Αυτά.... :)

Α, και μια ενδιαφέρουσα πρόταση, κατά τη γνώμη μου, σε ultra compact σε καλή τιμή είναι αυτή (http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Catalog_Id=15&Secton_id=1 090&Product_Id=309196) η pentax πο έχει το πλεονέκτημα ότι είναι αδιάβροχη, ανθεκτική κλπ, αν δεν ενδιαφέρουν κάποιον οι manual ρυθμίσεις! :wink:

Nenya
03-02-06, 10:54
2 πράγματα έχω να πω !

1on μην ψαρώνετε με τα mpixel αν δεν πρόκειται να τυπώσετε τις φωτογραφίες σας σε μεγαλύτερο μέγεθος από αυτό της κλασικής φωτογραφίας (10x14 αν θυμάμαι καλά)

2on αν μπορείς να ψάξεις μέγεθος αισθητήρα τότε ίσως να ήτανε πολύ πιο εύκολα τα πράγματα!!!

για μικρή μηχανή (compact) θα σου πρότεινα SONY (έχω 2 φωτογραφικές μηχανές μια SONY 828 και μια CANON 350)

αυτό γιατί η SONY έχει πολύ ωραία χρώματα, βάζει καλους φακούς στις μηχανές την και έχει και πρόγραμμα για manual ρυθμίσεις

S_Bravo
05-02-06, 22:24
Γεια σου βρε Ντινα με τα υπεροχα avatar σου....