Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Registry problem

Arf
06-04-06, 12:50
Παίζοντας με διάφορα tweaks για τη registry, κατάφερα να εξαφανίσω τη language bar από την γραμμή εργασιών!!!!

Bρήκα τη σχετική καταχώρηση στη registry, την έσβησα, αλλά τίποτα. Το πρόβλημα παραμένει. Για να αλλάξω από ελληνικά σε αγγλικά πρέπει να πάω Control Panel--->Regional settings, να απενεργοποιήσω την language bar και μετά να την ξαναενεργοποιήσω...

Δοκίμασα το registry cleaner, αλλά δεν έγινε τίποτα...

Έχετε κάτι να προτείνετε?? μήπως κανένα πρόγραμμα που διαγράφει όλα τα tweaks στην registry?

aman17-2
06-04-06, 15:55
να ρυθμίσεις το alt + tab ???
δεξί κλικ στην μπάρα ->toolbars...
εκεί τα έχεις σβήσει τελείως?

neuromancer
06-04-06, 15:57
Παίζοντας με διάφορα tweaks για τη registry, κατάφερα να εξαφανίσω τη language bar από την γραμμή εργασιών!!!!

Bρήκα τη σχετική καταχώρηση στη registry, την έσβησα, αλλά τίποτα.

Κακώς την έσβησες. Συνήθως αλλάζεις την τιμή π.χ. το 0 το κάνεις 1 ή το false το κάνεις true. Έτσι πάει. Όχι delete.

Το πρόβλημα παραμένει. Για να αλλάξω από ελληνικά σε αγγλικά πρέπει να πάω Control Panel--->Regional settings, να απενεργοποιήσω την language bar και μετά να την ξαναενεργοποιήσω...

H γλώσσα αλλάζει και με Alt+Shift (αριστερά στο πληκτρολόγιο)

Έχετε κάτι να προτείνετε?? μήπως κανένα πρόγραμμα που διαγράφει όλα τα tweaks στην registry?
Αν βρεις το σχετικό entry σε απείραχτο μηχάνημα μπορείς να κάνεις export το κλαδί εκείνο και μετά import στο δικό σου registry.

Arf
07-04-06, 12:25
;Removes Language Bar
;=============================================
[-HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID\{540D8A8B-1C3F-4E32-8132-530F6A502090}]
@="Language bar"
"MenuTextPUI"="@%SystemRoot%\System32\msutb.dll,-325"

Αυτό είναι το κλαδί. Όταν το βρήκα στη registry, δεν μπορούσα να του αλάξω τιμή, οπότε ο @@ το έσβησα...
Αλλά αφού κατάλαβα, την @@ μου, προσπάθησα να το ξανακάνω import αλλά τίποτα.

Θα δοκιμάσω να το πάρω από τον άλλο υπολογιστή, μπας και διορθωθεί...

Οταν είναι κλειστή η language bar, δεν αλλάζει με ALT+SHIFT...

Κρίμα πάντως γιατί το συγκεκριμένο tweak είχε τρομερά πράγματα μέσα, και έκανε τον υπολογιστή πολύ πιο γρήγορο...

Arf
09-04-06, 17:50
problem solved... Όλα επανήλθαν στο φυσιολογικό...

neuromancer
09-04-06, 19:57
Κρίμα πάντως γιατί το συγκεκριμένο tweak είχε τρομερά πράγματα μέσα, και έκανε τον υπολογιστή πολύ πιο γρήγορο...

Εξαρτάται σε τι κατάσταση ήταν πριν... 8) Για κάνε (με το που bootάρεις) Ctrl+Alt+Del και δες πόσα processes τρέχουν? Μέχρι ~35 είσαι καθαρός. Αν περνάς τα 40 φορτώνεις πολλά άχρηστα...

problem solved... Όλα επανήλθαν στο φυσιολογικό...

Πήρες από άλλον (export/import) ??

Arf
09-04-06, 23:45
Εξαρτάται σε τι κατάσταση ήταν πριν... 8) Για κάνε (με το που bootάρεις) Ctrl+Alt+Del και δες πόσα processes τρέχουν? Μέχρι ~35 είσαι καθαρός. Αν περνάς τα 40 φορτώνεις πολλά άχρηστα...

19 ειναι καλά??? 8) 8) 8) 8) Τα προσέχω πολύ αυτά στο laptop γιατί αλλιώς δεν μπορεί να πάρει τα πόδια του...

Πήρες από άλλον (export/import) ??

Ναι...

neuromancer
10-04-06, 02:37
19 ειναι καλά???

Δυσκολεύομαι να το πιστέψω για WinXPPro. Βέβαια αν δεν εχεις antivirus, IIS, Firewall, .... ίσως και να γίνεται. :roll: Φαίνεται τα πήρες ένα-ένα και τους έδωσες και κατάλαβαν. Εγώ κάτω από 32 δεν πέφτω με τίποτε. :(

Arf
10-04-06, 04:33
1. RCScheduler
2. cftmon
3. kav
4. taskmgr
5. explorer
6. wdfmgr
7. mdm
8. kacsvc
9. svchost
10. spoolsv
11. svchost
12. svchost
13. svchost
14. lsass
15. services
16. winlogon
17. csrss
18. smss
19. system

neuromancer
10-04-06, 12:20
Πιο naked δεν έχω ματα-ξανα-δει. Εκείνο το πρώτο τι είναι?

Arf
10-04-06, 15:19
Πιο naked δεν έχω ματα-ξανα-δει. Εκείνο το πρώτο τι είναι?

Πριν μερικές μέρες εγκατέστησα ένα προγραμματάκι που καθαρίζει την registry. Ε, αυτό εδώ είναι το scheduler του. Βγάλτο κι αυτό λοιπόν από τον συνολικό αριθμό processes, μιας και έφαγε πόρτα σήμερα το πρωί...

Επειδή αυτός ο υπολογιστής είναι αδύναμος, δεν τον πολυφορτώνω με progs. Στον άλλο, πρέπει να παίζω γύρω στις 25-30...

S_Bravo
10-04-06, 19:21
Παντως μια ευκολη λυση για τετοια πραγματακια, επειδη μου εχει κατσει αρκετες να μην αλλαζει πχ alt-tab ελληνικα-αγγλικα η να μπαινουν τονοι...ενα restore στη κοντινοτερη μερα που δουλευε και ολα οκ!

Arf
11-04-06, 02:18
Ποτέ δεν έχω κάνει system restore. Τα φοβάμαι πολύ, μιας και δεν ξέρω τί άλλο θα μου σβήσει... Καλύτερα λοιπόν το παίδεμα, να μαθαίνουμε και κάτι στην πορεία΄(έστω και με την μέθοδο του trial and error!!!!! :P :P :P)

neuromancer
11-04-06, 10:39
Ποτέ δεν έχω κάνει system restore.

Τα ίδια κι εγώ. Βέβαια δεν σου χαλάει αρχεία που έχεις κάνει, μόνο ρυθθμίσεις στο registry. Τώρα που το ξανασκέφτομαι έχω κάνει μία φορά. Βασικό είναι να ξέρεις τι σου γίνεται με τις εγκαταστάσεις. Σαν τελευταίο μέτρο είναι καλό. Τώρα αν το κάνεις για ψύλου πήδημα, αργά ή γρήγορα θα γίνει μπάχαλο.