Επιστροφή στο Forum : Stilo 1.6 120hp!!!
Stilo_Rodos
05-10-06, 04:11
Κάπου διάβασα νέο Stilo 1600cc 120ps με 6αρι κιβώτιο. Ξέρει κανείς περισσότερα; Το μοτέρ είναι ίδιο με το παλιότερο; Τεχνικά κλπ…
Athanasios
05-10-06, 16:21
Δεν ξερω ποσοι απο εσας το ειδατε:
http://www.fiat.gr/main/home.cfm?pageid=10&carid=80&version=861
105hp και 6αρι
Λίγο αργά δεν το θυμήθηκαν για να το βγάλουν;:rolleyes:
Πάντως και με 18 χιλιάρικα (dynamic) δεν ξέρω κατα πόσο συμφέρει η αγορά του σήμερα.:confused:
18.000? Είναι τρελλοί αυτοί οι Ιταλοί...
15.740 το είχα πάρει εγώ...
neuromancer
06-10-06, 12:16
Κατά τ'άλλα έφταιγε το Stilo.....
Κατά τ'άλλα έφταιγε το Stilo.....
Τα μυαλά τους ίσως;:confused:
Πιστεύω πως αν κυκλοφορούσε μια τέτοια έκδοση ακόμη και πρίν ενα ενάμιση χρόνο,θα πήγαινε πολύ καλύτερα στην αγορά.
Stilo_Rodos
07-10-06, 14:55
Παρατήρησα αλλαγή στα λάστιχα από 205-55-16 σε 195/65 R15 άρα εκεί και στο κιβώτιο οφείλετε η διάφορα τον 3HP παραπάνω από το παλιό καλό 5μαρσο. Όσο για την τιμή δεν βλέπω διάφορα αν είναι σαν τα παλιά όπως το δικό μου. Εγώ το πήρα 19.600 τελειωμένο το 2003 και είμαι από τους τυχερούς, γιατί έχει τα πάντα μέσα, δηλαδή τα πλήρωσα.
Παρατήρησα αλλαγή στα λάστιχα από 205-55-16 σε 195/65 R15 άρα εκεί και στο κιβώτιο οφείλετε η διάφορα τον 3HP παραπάνω από το παλιό καλό 5μαρσο.
Δεν νομιζω να παιζει ρολο η διασταση του ελαστικου.Το μεγαλυτερο ελαστικο απλα "κλεβει" στην τελικη του αυτοκινητου κ καθιστα λιγο ανακριβες το κοντερ.Απο την αλλη το κιβωτιο παλι δεν εχει να κανει με την ιπποδυναμη του κινητηρα.Το 6αρι με το 5αρι απλα εχουν αλλες τελικες σχεσεις μεταδοσεις-διαφορικο κ παει λεγοντας..
Ισως αυτο που εγινε κ εμφανιστηκαν οι παραπανω ιπποι ειναι η συμμορφωση του stilo με καποια ευρωπαικη νορμα για καυσαερια..ή ισως καμια καλυτερη διαμορφωση στο εγκεφαλο..λεω εγω τωρα...
Αληθεια με την τεχνολογια uniair που εκανε λογο η Fiat για 1.6-120ps εχουμε κανενα νεο?
Παντως εχω αρχισει να πιστευω οτι πραγματικα αυτη η εταιρια δεν εχει ιδεα απο μαρκετινγκ.Βγαζεις παλιο μοντελο στην πιατσα με τοσο υψηλη τιμη απο την στιγμη που ο γερμανος σου δινει με τα ιδια ακριβως λεφτα 1.4-140ps και πολυ καλη ποιοτητα κατασκευης?
Ακομα κ ο ηγετης της κατηγοριας η Corolla εχει κανει εκπτωσεις.Πως περιμενει η Fiat να ανταγωνιστει τους αλλους?
neuromancer
07-10-06, 17:53
Δεν νομιζω να παιζει ρολο η διασταση του ελαστικου.Το μεγαλυτερο ελαστικο απλα "κλεβει" στην τελικη του αυτοκινητου κ καθιστα λιγο ανακριβες το κοντερ.
Έχω την εντύπωση ότι η μεγαλύτερη διάμετρος τροχού κόβει ιπποδύναμη και δίνει λίγο περισσότερη τελική (που έρχεται λίγο πιό αργά σε χρόνο).
Φωτη αντε να δινει 5χλμ παραπανω που το θεωρω υπερβολη.Απο την αλλη η διασταση στην οποια πηγε σε 15αρα ζαντα το Stilo μετα το facelift δε δικαιολογει με τπτ την αυξηση της ιπποδυναμης.Φορουσα για ενα διαστημα κ 195/45/16 αλλα δε μπορω να πω πως επιανα 16αρι Stilo στο δρομο ;)
Κανε μερικες δοκιμες εδω να δεις πως παιζει με τα ελαστικα http://www.1010tires.com/TireSizeCalculator.asp?action=submit
neuromancer
07-10-06, 18:50
Δε διαφωνώ για το συγκεκριμενο συνδυασμό. Γενικά μιλούσα. Αυτός ο συνδυασμός βγάζει μόνο 9mm διαφορά στην περίμετρο και 3 mm διαφορα στη διάμετρο. Τίποτα δηλαδή (όπως λέει και το site που ανέφερες).
Δε νομίζω ότι έχει αλλάξει κάτι με τα ελαστικά. Και παλαιότερα στο site τησ Fiat για το 1,4αρι έδινε διάσταση 195 με 15αρα ζάντα ενώ το αυτοκίνητο φοράει 205/55/16. Μάλλον πάλι π@π@ρια της Fiat είναι....
Εγω Πιστευω Οτι Αυτο Οφειλετε Στην Αλλαγη Εγκεφαλου Οπου Εχουν Υποστει Τα Τελευταια 1,6αρια Και 1,8αρια,γιαυτο Ειχαν Σταματησει Να Παραγοντε Για Λιγο Καιρο
Παίζει και αυτό....Δεν νομίζω να είναι τα ζαντολάστιχα γιατί τα 105ps είναι ονομαστική τιμή στον στρόφαλο και όχι στον τροχό...
Παιδια εγω εμαθα οτι ο συγκεκριμενος κινητηρας ειναι καινουριος και ειναι αποτελεσμα της συνεργασιας GM και Fiat...Γιαυτο το λογο βγαζει 105 ιππους..
Αυτός που φοράει και το νέο Vitara λες....Αυτός δεν είναι 110ps...??
Το μοτερ πρεπει να ειναι ακριβως το ιδιο παιδια γιατι ρωτησα σε συνεργειο κ εχει ακριβως τους ιδιους κωδικους με τα παλια 16αρια.Αρα μαλλον μιλαμε για καλυτερη διαχειριση εγκεφαλου παρα νεο μοτερ.
Εξαλλου να βαλεις νεο μοτερ σε παλιο μοντελο που συντομα θα αντικατασταθει δεν γινεται σχεδον ποτε..
Αυτός που φοράει και το νέο Vitara λες....Αυτός δεν είναι 110ps...??
Οχι εννοω αυτον που φοραει το astra 1.6 twinport 105ps...Και ομως ειναι νεος κινητηρας και οχι ο παλιος