Επιστροφή στο Forum : Ubuntu - Τι παιζει??
Ρε παιδια ξερετε τιποτα λεπτομεριες για το Ubuntu? Αξιζει να το δοκιμασω? Απο επιπεδα ασφαλειας? Εφαρμογες? Λογικα για αρχη σε dual-boot και...
Ξερω ξερω, πολλες ερωτησεις αλλα.... συνεχεια ψαχνομαι!! :D :D
Μιχαλη καλο ειναι!!!
Ενταξει δεν ειναι και RedHat αλλα τον τιτλο "Linux for humans" τον αξιζει ανετα. Αυτο που σου συστηνω να κανεις ειναι να κατεβασεις το LiveCD, κανεις boot με αυτο, παιζεις και βλεπεις αν σου αρεσει και μετα το κανεις install! Καλη φαση το LiveCD!!
Μιχάλη βάλτα, και μετά από ένα 20λεπτο θα αρχίσεις τις κατάρες στον Gates. Μιλάμε δίνουν φτερά οτιδήποτε σύστημα και να εχεις, + το γεγονός ότι πλέον τα linux είναι αρκετά user-friendly. Θα συμφωνήσω με τον Ανδρέα για το LiveCD...
Όρμα!!!!!
Ionio-Zante
20-11-06, 16:03
Εμενα τωρα γιατι μου θυμιζει κατι απο Lindows?
http://www.linspire.com/products_linspire_whatis.php?tab=screenshots
Εγώ έχω Fedora και Ubuntu σε 2 υπολογιστές μου....
Θα σου πώ το έξης....έτσι όπως έχουν τα πράγματα χωρίς windows δεν ζείς...είναι απαραίτητα τα άτιμα...αλλά θα δείς ότι σιγά σιγά θα τα χρησιμοποιείς όλο και λιγότερο.
Το ubuntu είναι user friendly και δεν θα έχεις πολλά προβλήματα, αλλά μην τα νομίζεις όλα εύκολα.
Thanks guys. Θα κανω μια δοκιμη και θα δουμε. Απο εφαρμογες τι γινεται? Οτι τρεχει σε linux τρεχει και σ' αυτο? Φανταζομαι θα χασω corel και photoshop (τουλαχιστων), αλλα δεν με πειραζει. Ας δουλευουν στα XP.
Και κατι αλλο που ακουσα. Ειναι αληθεια οτι δεν υπαρχει antivirus για linux? Δεν χτυπανε οι ιοι εκει? Μου εκανε φοβερη εντυπωση και ακουγεται πολυ καλο για να ειναι αληθινο...
Μα το Ubuntu είναι διανομή linux Μιχάλη....μάλιστα με gnome interface.
Υπάρχει και το KUBUNTU με KDE interface....
Εγώ Δεν Ήθελα Να Του Το Πώ Γιατι Ξέρω Τώρα Οτι Ο Μιχάλης Θα Ψάχνει Ποιο Να Βάλει... :p
Υπάρχει και το KUBUNTU με KDE interface....
Δεν διαφωνω ρε παιδια απλα ειμαι παιδι του DOS και των Win :redface:. Oτι αφορα το linux ειμαι παντελως ασχετος. Απλα επειδη τα εχω παρει στο κρανιο με τα ΧΡ και τα Windows γενικα, λεω να δοκιμασω και κατι αλλο.
Αρα ερχεται η φοβερη ερωτηση..... Τι ειναι τα interfaces και τι τα gnome και KDE??
Δεν διαφωνω ρε παιδια απλα ειμαι παιδι του DOS και των Win :redface:. Oτι αφορα το linux ειμαι παντελως ασχετος. Απλα επειδη τα εχω παρει στο κρανιο με τα ΧΡ και τα Windows γενικα, λεω να δοκιμασω και κατι αλλο.
Αρα ερχεται η φοβερη ερωτηση..... Τι ειναι τα interfaces και τι τα gnome και KDE??
Μην στεναχωριέσαι... και εγω που είμαι πλέον υπερ του Linux, στο laptop ακόμη xp εχω (άλλα όχι για πολύ.... μόλις τελειώσει η συγγραφή του διδακτορικού, dual boot με linux. Απλά το καθυστερώ μη γίνει καμια ανάποδη και ξαναγράφω όλο το διδακτορικό από την αρχή... Στο desktop στο σπίτι ομως SUSE (ΑΠΟΡΩ γιατί εβαλά SUSE!!!!).
Τώρα το αν θα επιλέξεις Gnome η KDE είναι μια ερωτηση που την απάντηση την ξέρεις εσύ και μόνο... Αν ψάξεις στο google "Gnome vs. KDE" θα βρεις άπειρα sites που αναφέρονται στο συγκεκριμένο θέμα. Βασικά αλλάζουν το γραφικό περιβάλλον του χρήστη (αλλού είναι πχ. το "start" στο ένα, αλλού στο άλλο.).
Υπάρχει γενικά η άποψη ότι το KDE διευκολύνει τους νέους χρήστες. Δες πχ το SUSE που με KDE θεωρείται το πλέον φιλικό/windows-user friendly.
Μαλιστα!! Τωρα καταλαβα. Αφου μιλαμε για διαφορες μονο στο γραφικο περιβαλλον και οχι σε λειτουργειες, φανταζομαι οτι θα ειναι καθαρα θεμα συνηθειας. Θα δοκιμασω αυτο που κατεβασα (umbuntu) σε ενα μηχανακι που στηνω, και θα δουμε.
Ευχαριστω παιδια!!