PDA

Επιστροφή στο Forum : Μια βοηθεια...Σκληρο Δισκο

ammoulianiotis
24-03-07, 12:12
Λοιπον, πηρα ενα σκληρο δισκο (εξωτερικο), τον συνδεσα κανονικα στην USB του υπολογιστη, τον ανοιξα και ακουστε τι συμβαινει:

Ο υπολογιστης αναγνωριζει τον σκληρο (ο οποιος ακουγεται οτι δουλευει κανονικα και αναβει το λαμπακι λειτουργιας του), δηλαδη καταλαβαινει οτι ειναι συνδεδεμενη μια συσκευη, δειχνει μαρκα, μεγεθος κτλ.
Οταν ομως παω "Ο υπολογιστης μου" δεν τον εμφανιζει πουθενα! Εμφανιζει τον κανονικο σκληρο δισκο, τη δισκετα και τα 2 cd που εχω. Τι να κανω; Εχετε κατι να προτεινετε;

MaGeLaNoS
24-03-07, 12:43
Ο δισκος που πηρες ειναι SATA?Αν ναι θελει να ρυθμισεις απο το BIOS την επιλογη για Sata Controller ωστε να το βλεπει σαν εξωτερικη συσκευη αλλιως δε θα το αναγνωρισει.Ειχα παρει κ γω ενα Seagate κ τον εβλεπε σαν usb stick μεχρι που εγινε η ρυθμιση.

ammoulianiotis
24-03-07, 12:45
Ναι; και πως γινεται αυτο...;

Εκανα κατι δικα μου μεσα στο BIOS και τωρα μου το εμφανιζει σαν μοναδα CD!!!

Ionio-Zante
24-03-07, 13:53
Πινακας ελεγχου->Εργαλεια Διαχειρισης->Διαχειριση Υπολογιστη->Διαχειριση Δισκων ... Δες αν υπαρχει εκει ο δισκος σου...
Αν ναι τοτε φτιαξε του ενα Partition και κανε του ενα Format... Εισαι ετοιμος...

Τα Windows δεν μπορουν να δουν τον δισκο σου γιατι μαλλον δεν εχει γινει Partitioning και Format...

ammoulianiotis
24-03-07, 14:04
Γιωργο σε ευχαριστω πααααρα πολυ! (Για να πω την αληθεια οταν εκανα το ποστ σε σενα βασιζομουν!)

ThoDoriS
24-03-07, 14:30
Γμτ...ααυτός ο Γιώργος όλο με προλαβαίνει...

ammoulianiotis
24-03-07, 14:52
Τωρα κανω format! Ελπιζω μετα να ειναι ολα ΟΚ αλλιως Teo θα ρωτησω εσενα για να μην σε προλαβει ο Γιωργος!

Karateka
26-03-07, 22:22
Απλά επειδή δεν ήταν φορμαρισμένος, έπρεπε να καταχωρηθεί πρώτα από τη διαχείριση των windows.

Η άλλη λύση λέγεται Partition Magic.

ammoulianiotis
27-03-07, 09:05
Εκανα οσα με ειπατε και τωρα ολα δουλευουν μια χαρα!
Ευχαριστω πολυ παιδες!