Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : ADSL ερώτηση

neuromancer
04-05-07, 21:39
Μου ηρθε το πακέτο (Conn-X) και λέει στισ οδηγίες για μια ενεργοποίηση σε site του otenet. Η ερώτηση είναι η εξής: πρέπει να συνδεθώ με το ADSL modem για την ενεργοποίηση ή με το παλιό modem? Λογικά θα ισχύει το δεύτερο, διαφορετικά πώς θα λειτουργήσει το ADSL χωρίς ενεργοποίηση??

ammoulianiotis
04-05-07, 21:51
Και εγω το Conn-X εχω. Δες τι θα κανεις, θα συνδεθεις με το ADSL modem. Η σελιδα του ΟΤΕ ειναι η μοναδικη που εχεις προσβαση! Θα μπεις εκει και θα ακολουθησεις τις οδηγιες που σου δινει.

neuromancer
04-05-07, 22:20
Και εγω το Conn-X εχω. Δες τι θα κανεις, θα συνδεθεις με το ADSL modem. Η σελιδα του ΟΤΕ ειναι η μοναδικη που εχεις προσβαση! Θα μπεις εκει και θα ακολουθησεις τις οδηγιες που σου δινει.

Βασικα μπήκα με το Πανεπιστημιακό dial-up και το ενεργοποίησα ok. Τώρα το ερώτημα είναι άλλο:

Με το ADSL modem μπορώ να κάνω και σύνδεση dial-up? Κι αν ΝΑΙ, μόνο στον otenet?

Υποτείθεται ότι η πρόσβαση ADSL θα ενεργοποιηθεί σε ...μερικές μέρες. Μέχρι τότε θα δουλεύει σε dial-up mode το ADSL modem?

Το παλιό modeμάκι μου πειράζει να το αφήσω πάνω... just in case?

(Για δες μπλέξιμο... 18 χρόνια on-line, ποτέ δεν περίμενα ότι θα είχα τόσες απορίες.....)

ammoulianiotis
04-05-07, 22:29
Το παλιο μοντεμ το εχω και εγω πανω για τον ιδιο ακριβως λογο, μηπως και χρειαστει. Απο οτι θυμαμαι απο τη στιγμη που συνδεθηκα με την ADSL δεν περιμενα ουτε δευτερολεπτο, κατευθειαν το εβαλα να δουλευει. Απο την στιγμη που εχεις κωδικους κτλ εισαι free να κανεις οτι θες. Τωρα αν μπορεις να κανεις dial-up συνδεση δεν ξερω (αν και δεν νομιζω για να πω την αληθεια...)

By the way, με το που ανοιγεις το ADSL modem συνδεεται αυτοματα;
(Εχω το speedtouch modem)

neuromancer
04-05-07, 23:46
Έλα, σαλεύει λέμε! Δεν τρελάθηκα βέβαια καθώς το πανεπιστημιακό μπουρί με έχει κακομάθει σε ταχύτητες αλλά από το σπίτι με το dial-up ήταν πρίξημο.

Βασικά ξεκινάω όπως και με το παλιό dial-up και δίνω τα στοιχεία που προέκυψαν από την ενεργοποίηση. Δηλαδή δεν είναι online με το που ανοίγει το PC. O λόγος είναι ότι έχω το απλό model (SAGEM F@st 800 - USB modem) και όχι router. Η διαφορά είναι ότι το router ακόμη κι όταν κλείσεις το PC κρατάει ζωντανή τη γραμμή και την έχει έτοιμη στο επόμενο bootάρισμα. Το απλό modem χάνει το IP και θέλει ξανά σύνδεση. Επίσης το router σηκώνει τοπικό lan (αν έχεις >1 PCs και θες web σε όλα....).

Να σου πώ την αλήθεια, δε με πολυχαλάει να μην είμαι αρχικά online. Για λόγους security περισσότερο.

Πάντως ενεργοποιήθηκε άμεσα η γραμμή. Στα χαρτιά έλεγαν για μέχρι 12 εργάσιμες..!

ThoDoriS
05-05-07, 00:37
Αντε άντε καλως ήρθες Φώτη...

Μετά βέβαια απο το πανεπιστήμιο πρέπει να σου φαίνεται και η dsl αργή....

neuromancer
05-05-07, 01:22
Να σου πω την αλήθεια, εδώ και 2-3 ώρες όποτε τη ζόρισα πήγε τσιτωμένη στα 740 με 760 και τα κρατούσε... φτου μην τη ματιάσω!

Βέβαια ο ΟΤΕ την έκανε τη μαλακία καθώς το δωράκι που περίμενα πως-και-πώς (WD-80GB USB HDisk) δεν το έστειλαν μαζί γιατί ο προμηθευτής του (λέει) ξένειμε από stock. Θα το στείλει προσεχώς.... :mad:

stilo-hraklis
05-05-07, 10:15
εγω τι να πο που εχω panafonnet με 45,2ΚΒ Μαχ?? παιδια πιο πακετο συμφερει για adsl?συμφερει απο τις παλιες ??εγω εχω κλασικο ptsn xexe

ammoulianiotis
05-05-07, 10:34
Πρεπει να προσεξεις πολυ με την DSL. Ακουσα οτι εταιριες (εκτος του ΟΤΕ) επειδη δεν εχουν δικτυο και χρησιμοποιουν του ΟΤΕ κανουν μεχρι και μηνες να σε δωσουν γραμμη γιατι δεν τους παρεχει ο ΟΤΕ, ο οποιος δεν εχει γραμμες για να δωσει σε δικους του πελατες. Στον ΟΤΕ υπαρχουν πακετα απλα OteOnDSL και τα Con-X. Μια βολτα σε ενα καταστημα του ΟΤΕ και θα σε ενημερωσουν!

REPT1L3
05-05-07, 14:02
εγω τι να πο που εχω panafonnet με 45,2ΚΒ Μαχ?? παιδια πιο πακετο συμφερει για adsl?συμφερει απο τις παλιες ??εγω εχω κλασικο ptsn xexe

Γνώμη μου είναι να κοιτάξεις τα πακέτα που σε αποδεσμεύουν από τον ΟΤΕ. Πληρώνεις κάπου στα 35 ευρώ αν δεν κάνω λάθος και έχεις πολύ καλή ταχύτητα δωρεάν τηλέφωνα και σε κάποια πακέτα και Video on Demand

stilo-hraklis
05-05-07, 14:43
video on deman??τι ειναι αυτο?Κινεζικα?

REPT1L3
05-05-07, 21:29
Αν δεν κάνω λάθος (αν κάνω παρακαλώ ας με διορθώσει κάποιος) σου δίνουν μία κονσόλα και έχεις μία σχετική μεγάλη ταινιοθήκη, γύρω στις 1,000 ταινίες. Τώρα για τι σόι ταινίες έχει δεν ξέρω...

Cubano_KG
06-05-07, 09:25
Η On Telecom της ALTEC εχει πολυ ωραιο πακετο...
Με --DSL 4mb--ΔΩΡΕΑΝ ΑΣΤΙΚΕΣ/ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΕΣ ΚΛΗΣΕΙΣ--ΚΟΝΣΟΛΑ ΔΩΡΕΑΝ ΨΗΦΙΑΚΗΣ TV ΤΗΣ Ε.Ρ.Τ.-- με καπου στα 40 Ευρωπουλα... Ενημερωσου...
Αυτα...