Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : ΤΣΙΓΑΡΑΚΙ ΜΗΠΩΣ?

richard
06-02-08, 11:46
Δείτε αυτό, ειδικά όσοι καπνίζουν και αποφασίστε αν θα το συνεχισετε ή
θα το κόψετε.

http://www.metacafe.com/watch/914475/still_smoking_watch_this/

Stilatos
06-02-08, 13:06
παρακαλω να γραφετε τα ποστ στις αντοιστοιχες ενοτητες

kalamou
06-02-08, 13:12
Φιλε μου κ σκεφτομουν να το κοψω αλλα με αυτα που ειδα νομιζω πως θα το κανω νωριτερα απο οτι υπολογιζα.Πολυ καλα εκανες κ το εβαλες το video.

Pantelis
06-02-08, 13:46
Έχω να καπνίσω από τα Χριστούγεννα. Μαχαίρι. (λες να αντέξω;)

Stilatos
06-02-08, 13:51
εγω το εκοψα πριν 3 μηνες ετσι ξαφνικα μια μερα μαχαιρι ειναι ολα στο μυαλο παιδες. απλως οι πρωτες 3-4 μερες ειναι οι δυσκολες μετα το σωμα σου αρχιζει και καθαριζει και αμα πας να πιασεις τσιγαρο μετα απο τοσεσ μερες αηδιαζεις

Pantelis
06-02-08, 13:57
εγω το εκοψα πριν 3 μηνες ετσι ξαφνικα μια μερα μαχαιρι ειναι ολα στο μυαλο παιδες. απλως οι πρωτες 3-4 μερες ειναι οι δυσκολες μετα το σωμα σου αρχιζει και καθαριζει και αμα πας να πιασεις τσιγαρο μετα απο τοσεσ μερες αηδιαζεις

Ακριβώς έτσι!!! ρε μήπως το έχει το όνομα μας;

Stilatos
06-02-08, 14:04
hehehheheh παντως τωρα βλεπω την αλλη πλευρα του νομισματος με ενοχλει ο καπνος τωρα ειδικα αμα γυρισω απο κλαμπ η μπαρακι βρωμαω και ζερνω απο την καπνιλα μπλιαχχχχχχχ

Sn7per
06-02-08, 14:49
Επισης η νικοτινη επιδρα στο κεντρικο νευρικο συστημα και μειωνει την ορεξη.

Καποιος καθηγητης στην αμερικη ειχε πει οτι πιθανον να αλλαζει και την αποτελεσματικοτητα της ινσουλινης σαν συνδρομο απεξαρτισης αλλα δεν το γνωριζω αυτο. (πεινας και μετα απο 2 ωρες λυσσας απο την πεινα)

Οταν το κοψεις αυξανεται η ορεξη (εως ενα βαθμο), Παρατηρειται συχνα ομως να επιβαλουμε στον εαυτο μας να τρωει σα γουρουνι επειδη εκοψε το τσιγαρο, τοτε πεφτεις θυμα του μυαλου σου (αυθυποβολη).

Και για να μη γινω κουραστικος αν ενδιαφερεται καποιος να το κοψει οι τσιχλες νικοτινης (Nicorette) ειναι μια πολυ καλη λυση, οχι για παντα βεβαιως βεβαιως, αλλα η εξαρτηση μειωνεται, λογω του οτι η νικοτινη απο την τσιχλα δεν κανει μεγαλες αυξομειωσεις στο αιμα, με αποτελεσμα να μειωνεται ποιο ευκολα, με τις λιγοτερες δυνατες παρενεργειες.

(Εγω παντως δεν το εκοψα :P)

richard
06-02-08, 14:51
παρακαλω να γραφετε τα ποστ στις αντοιστοιχες ενοτητες

Sorry,βιαστηκα...:pc: Το αξιζω!

Stilatos
06-02-08, 15:07
ειχα δοκιμασει τις τσιχλες Nicorette ειναι απαισιες και με πολυ μεγαλη δοση νικοτινης αυτες τις προτεινω για πολλοι βαριοι καπνιστες για πακετο και ανω την ημερα. Επισης αυτες τις τσιχλες δεν τις μασας συνεχεια το λεει στις οδηγιες, της μασας καθε λιγο να απελευθερωσει την νικοτηνη και την βαζεις αναμεσα στα δοντια και το μαγουλο να αποροφησει την νικοτηνη στο αιμα.

Οσο για την αυξηση του βαρος το επαθα εγω και γερα το καλοκαιρι μιας και πριν ειχα κανει 6 μηνες γυμναστηριο και διαιατα και ειχα χασει κιλα και στο τελος του καλοκαιριου τα πηρα πισω. Ο λογος? το τσιγαρο αυξανει τον μεταβολισμο σου να να αντεπεξελθει να προσπαθει να διωξει τις τοξινες μεσα στο σωμα σου. Απλως θελει λιγο προσοχη αφου το κοψεις μην τρως συνεχεια.

Εμενα το μεγαλυτερο λαθος μου ητανε οτι δεν ετρωγα πρωινο ουτε τιποτα αλλο σχεδον ολη μερα και ετρωγα αργα με συνεπεια ολα αυτα τα χρονια να εχω παρει κιλα. Αρχισα με διατροφολογο που ειχα παλια οταν ειχα παρει κιλα και με αναγκαζε να τρωω κατι ολη μερα με συνεπεια τις πρωτες μερες να θελω να ξερασω διοτι δεν εχω συνηθισει να τρωω ολη μερα και απλως τρωγοντας πανω κατω τα ιδια αν οχι περισσοτερο απο πριν αλλα απλωνοντας το ολη μερα εχασα 7 κιλα σε 3 βδομαδες.

Εγω ειδικα τον τελευταιο καιρο προσπαθω να υοθετισω εναν πιο υγιεινο τροπο ζωης και εχω αρχισει γυμναστηριο 4 φορες την βδομαδα (1 ωρα αεροβικη ασκηση, 1 ωρα βαρη) και εχω ξεκινησει διατροφη.

Sn7per
06-02-08, 17:39
Ειναι αληθεια οτι ειναι βαριες γιαυτο υπαρχουν σε δυο δοσεις, οι ελαφριες και οι ποιο βαριες νομιζω, αλλα θελει προσοχη στην μασηση.

Ο λογος? το τσιγαρο αυξανει τον μεταβολισμο σου να να αντεπεξελθει να προσπαθει να διωξει τις τοξινες μεσα στο σωμα σου.
Αυτο ομως ειναι completely λαθος.

Συμφωνα με πολλες ερευνες που εχουνε γινει η αυξηση του μεταβολισμου κατα την περιοδο καπνισματως οριζεται περιπου στις 200 χιλιοθερμιδες ανα ημερα (σαν να λεμε 2 φετες ψωμι), κανοντας εναν προχειρο υπολογισμο εχοντας υποψην οτι ενα κιλο καθαρου λιπους στον οργανισμο μας ειναι 7.700 χιλιοθερμιδες βρισκουμε οτι αν δεν αλλαξουν οι διατροφικες συνηθειες κατα το κοψιμο κερδιζουμε περιπου (το πολυ) 1 κιλο τον μηνα.

Το οποιο μπορει να αντισταθμιστει με οτιδηποτε (λιγο περπατημα την ημερα) ειναι το ποιο ευκολο πραγμα, αυτο αν με καταλαβαινεις καταριπτει τον μυθο περι μεταβολισμου και τσιγαρου και μας στρεφει περισσοτερο στον αξονα ινσουλινη ζακχαρο, και κυριως κεντρικο νευρικο συστημα, ορεξη.
(βεβαια οταν χανουμε κιλα κανοντας διαιτα τα περισσοτερα ειναι νερο απο το δερμα)

Εμενα το μεγαλυτερο λαθος μου ητανε οτι δεν ετρωγα πρωινο ουτε τιποτα αλλο σχεδον ολη μερα και ετρωγα αργα με συνεπεια ολα αυτα τα χρονια να εχω παρει κιλα. Αρχισα με διατροφολογο που ειχα παλια οταν ειχα παρει κιλα και με αναγκαζε να τρωω κατι ολη μερα με συνεπεια τις πρωτες μερες να θελω να ξερασω διοτι δεν εχω συνηθισει να τρωω ολη μερα και απλως τρωγοντας πανω κατω τα ιδια αν οχι περισσοτερο απο πριν αλλα απλωνοντας το ολη μερα εχασα 7 κιλα σε 3 βδομαδες.

Το νουμερο ενα παραγοντας παχυσαρκιας παντου, ειναι οτι τρωμε μια φορα την ημερα η δυο, το χειροτερο πραγμα, οσο περισσοτερα γευματα μπορεις ειναι το σωστο (μικρα ομως).
Αυτο για πολλους λογους ο σημαντικοτερος να κραταμε σταθερο το ζαχαρο χωρις αυξομιωσεις, ετσι προχειρα για να το πουμε καποιος που τρωει ενα γευμα ανεβαινει το ζαχαρο στο αιμα, ο οργανισμος εκρινει ινσουλινη για να το ριξει και να αποροφηθει με αποτελεσμα μετα απο ενα δυωρο περιπου να κανει "γκελ" (το ζαχαρο) προς τα κατω και να πειναμε, τρωγοντας πολλα γευματα την ημερα δεν κανει αυξομειωσεις.

Εγω ειδικα τον τελευταιο καιρο προσπαθω να υοθετισω εναν πιο υγιεινο τροπο ζωης και εχω αρχισει γυμναστηριο 4 φορες την βδομαδα (1 ωρα αεροβικη ασκηση, 1 ωρα βαρη) και εχω ξεκινησει διατροφη.

Οχι για να σε διορθωσω αλλα αν θελεις μια συμβουλη απο εμενα παντου επικρατει η αντιληψη (οχι στην ελλαδα*) οτι πρωτα πρεπει να γινεται η αναεροβια γυμναστικη (διοτι εχεις δυναμη να γυμναστεις), και μετα αεροβια χαμηλης εντασης γυμναστικη πχ χαλαρο τζοκινγκ. (διοτι απο καποιο συμειο εντασης και μετα καιει περισσοτερο γλουκοζη ο μυς για να κινηθει και οχι λιπος).
Και αν αναγκασεις τον μυ να καψει γλουκοζη μετα την προπονιση με βαρη σημαινει οτι δεν εχει, οποτε θα αρχισει να διασπα την πρωτεινη (του μυ) σε αζωτο και μετα σε γλουκοζη για να την καψει, και αυτο δεν ειναι καλο trust me.

* Αυτα ειναι τομες που εχουν θεσπισει οι αμερικανοι την συγχρονη εποχη (σε αυτα ειναι ποιο μπροστα την αληθεια να την λεμε) και οι ελληνες γυμναστες αθλιατροι συνεχιζουν να πιστευουν αυτα που πιστευαν την δεκαετια του 70.

Off topic :(

Stilatos
06-02-08, 18:22
το οτι δεν ειναι σωστο το ξερω αλλα δεν γινεται αλλιως διοτι γυρναω 7 η ωρα απο την δουλεια ριχνω ενα 45 λεπτο υπνο και μετα παο γυμναστηριο στις 9:30 και επειδη ειμαι ακομα απο τον υπνο γι αυτο κανω 40 λεπτα διαδρομο και μετα 25 λεπτα στο ελλιπτικο και μετα στα βαρη αφου εχω ξυπνησει και εχω κανει καλη προθερμαση και αν προλαβω κανω παλι ενα δεκαλεπτο τρεξιμο. Δυστυχως αυτο μπορω να κανω για την ωρα παλι καλα που καταφερνω να κουβαλιεμαι στο γυμναστηριο μετα απο τοση κουραση.

Sn7per
06-02-08, 18:50
Ο καφες ειναι θαυματουργος πριν το gym παντως.

2 ωρες γυμναστικη (ακομα και ξεκουραστος) ειναι πολλες φιλε μου, εγω παντως μετα απο τοσα χρονια που ασχολουμαι με αυτα ποτε στη ζωη μου δεν εκανα 2 ωρες (εστω βαρη διαδρομους).
Και αυτο ειναι μεγαλο λαθος, νομιζουμε οτι οσο ποιο πολυ τοσο το καλυτερο.

Βεβαια αν αισθανεσαι καλυτερα ετσι τοτε παω πασο!

Pantelis
06-02-08, 21:52
Sn7per σε βρίσκω πολύ ενημερωμένο!! Αυτά που γράφεις παραπάνω είναι σωστά και ψαγμένα. Πολλοί υποστηρίζουν (και μου αρέσει πολλές φορές με επιμονή) το αντίθετο σε αυτά που γράφεις διότι απλά ενημερώθηκαν από ... το Cosmopolitan.

paidaros
08-02-08, 22:07
εχει δικιο το βιντεο αλλα με την δουλεια που κανω δυσκολο να το κοψεις το ριμαδι!!!!!!!!!!!!!