PDA

Επιστροφή στο Forum : Περί Τιμών Μεταπώλησης - Μάντρες κτλ.

Γιωργάκης
04-06-08, 23:28
Χωρίς παρεξήγηση γνωρίζω τις τιμές που αγοράζουν μάντρες και αντιπροσωπείες. Αν σου είπαν 7000-6500 δώστο....αβλεπή.Ειλικρινά πάνω από 4500-5000 δεν πρόκειται να πιάσεις σε μάντρα να χτυπιέσαι...

nasos
11-06-08, 07:48
Χωρίς παρεξήγηση γνωρίζω τις τιμές που αγοράζουν μάντρες και αντιπροσωπείες. Αν σου είπαν 7000-6500 δώστο....αβλεπή.Ειλικρινά πάνω από 4500-5000 δεν πρόκειται να πιάσεις σε μάντρα να χτυπιέσαι...

Γιωργακη εν μερει εχεις δικιο περι μαντρων αλλα δεν ειναι ακριβως ετσι,θα το παρεις απο μαντρα σε τι λεφτα θα το παρεις?θα ειναι οκ το αυτοκινητο?η μετα θα ψαχνεσε,εγω προσωπικα θα προτιμουσα την επαφη με τον ιδιοκτητη να ξερω τι περνω και εστω να δοκιμασω την ειλικρινεια του

1972stilo
11-06-08, 08:48
Γιωργακη εν μερει εχεις δικιο περι μαντρων αλλα δεν ειναι ακριβως ετσι,θα το παρεις απο μαντρα σε τι λεφτα θα το παρεις?θα ειναι οκ το αυτοκινητο?η μετα θα ψαχνεσε,εγω προσωπικα θα προτιμουσα την επαφη με τον ιδιοκτητη να ξερω τι περνω και εστω να δοκιμασω την ειλικρινεια του
Συμφωνώ και επαυξάνω! Μακριά από μάντρες, μεταχειρισμένο μόνο από ιδιώτη, είναι νόμος. Κατά 90% το αυτοκίνητο σε μάντρα, είτε θα είναι από εταιρεία ενοικιάσεων, είτε θα είναι τρακαρισμένο και είναι σχεδόν σίγουρο ότι τα χιλιόμετρα θα είναι πειραγμένα. Σημειώστε ότι όταν έψαχνα για stilo πήγα σε πολλές μάντρες και τσέκαρα ασφάλειες και service. Ο ασφαλιστής μου βρήκε μέχρι και 4 δηλώσεις ατυχήματος σε έναν χρόνο σε αυτοκίνητο που ο πώλητής έσκιζε τα ρούχα του ότι ήταν ατρακάριστο, ενώ στην εταιρεία που έκανε service το αυτοκίνητο, τελευταία φορά που κράτησε στοιχεία ήταν στα 123.000 χλμ και το αυτοκίνητο έγραφε στο πωλητήριο 45.000. Όταν αφησα το παλιό μου σε μάντρα για πούλημα (είχε 240.000 χλμ), πήρα τηλέφωνο να ρωτήσω πόσα χλμ είχε και μου είπαν 90.000 χλμ. Επίσης, στις μάντρες τα αυτοκίνητα είναι ανασφάλιστα και σχεδόν ποτέ δε μπορείς να τα πάς σε μηχανικό δικό σου, αλλά μόνο σε κάποιον της γειτονιάς (και γνωστού του μαντρά εννοείται). Τώρα, αν το αυτοκίνητο σε μάντρα είναι πράγματι πολύ καλό, είναι βέβαιο ότι θα είναι και πολύ ακριβό. Αυτά...

nasos
11-06-08, 09:05
Εγω θα πω μονο ενα πραγμα για τα μεταχειρισμενα στην Ελλαδα το εξυπνο πουλι απο την μυτη πιανετε,η το φθηνο κρεας το τρωνε οι σκυλοι,αυτα περι Ελληνων μαντραδων χωρις να τους βαζω ολους στο ιδιο τσουβαλι βεβαια,αλλα μετα απο 29 χρονια στην Γερμανια και γνωριζοντας την νοτροπια εκει(αν και τους εχουμε λιγο χαλασει,Ελληνες και Τουρκοι)λεω μακρια απο μαντρα εδω εκτος και ειναι ο αδελφος σου............και αυτο με επιφυλαξη

ioannidis
11-06-08, 09:11
Αυτό είναι αλήθεια. Όταν πήρα το Stilo το πήρα από μάντρα, αλλά μόνο όταν έμαθα ποιος το είχε και είχα έρθει σε επαφή μαζίτου πρώτα. Μάλιστα βγήκαμε και γνωστοί... Μεγάλη ιστορία. Είναι όντως ανασφάλιστα αλλά και εκεί τυχερός ήμουν γιατί κατάφερα και τους έπεισα να το πάμε στον μηχανικό μου. Δεν θα ξεχάσω την έκφραση του πωλητή όταν του έλεγε ο μηχανικός μου τα 2-3 χτυπηματάκια που είδε (αν και τα ήξερα ήδη). Είχε πολύ γέλιο.

Που να δείτε άλλες μάντρες που πέρνουν ψιλοτρακαρισμένα αμάξια, τα φτιάχνουν κακήν κακώς, ξηλώνουν και τους σκασμένους Α/Β και οτιδήποτε προειδοποιητικό στο καντράν και τα πουλάνε με την μία... Τα χιλιόμετρα είναι το λιγότερο!

Γιωργάκης
12-06-08, 15:37
Παιδιά συμφωνώ περί μαντρών για τα λεγόμενά σας. Όμως όπως έχω γράψει πληρώνω μετρητοίς και μόνο λογικές τιμές. Οι προσφορές ήταν πάρα πολλές, οι φωτογραφίες αρκετές αλλά κανένα δεν πληρεί τις απαιτήσεις μου. Σχεδόν όλα από ιδιώτη που είδα πλην 2 στα 10 ήταν τρακαρισμένα.Και φυσικά κανένας δεν το παραδεχόταν. Αυτά εν ολίγοις. Darkman ψάχνω το τουτού σου στο garage Και δεν το βρίσκω. Μήπως το ξεπάρκαρες??????????Με τι nick το έχεις βάλει?
BadBoy σου έχω στείλει κι εγώ pm!!

pacman
12-06-08, 16:25
από την άλλη η μάντρα (ειδικά αν είναι ψιλοεπώνυμη) έχεις και την ασφάλεια ότι είναι εκεί αν σου πουλήσει φύκια για μεταξωτές κορδέλες!!!
Δηλαδή μια γυναίκα όταν ψωνίζει ή ένας μη γνώστης νιώθει μεγαλύτερη ασφάλεια να ψωνίσει από μια μάντρα και όχι από ιδιώτη που όταν πληρώσει μετά άντε γεια....
πάντως συμφωνώ πως ότι πληρώνεις παίρνεις, όπως και όποια προσφορά ή αντι προσφορά είναι σεβαστή, καθώς εμπόριο είναι και ο καθένας το κρίνει υποκειμενικά.

nasos
12-06-08, 17:28
από την άλλη η μάντρα (ειδικά αν είναι ψιλοεπώνυμη) έχεις και την ασφάλεια ότι είναι εκεί αν σου πουλήσει φύκια για μεταξωτές κορδέλες!!!
Δηλαδή μια γυναίκα όταν ψωνίζει ή ένας μη γνώστης νιώθει μεγαλύτερη ασφάλεια να ψωνίσει από μια μάντρα και όχι από ιδιώτη που όταν πληρώσει μετά άντε γεια....
πάντως συμφωνώ πως ότι πληρώνεις παίρνεις, όπως και όποια προσφορά ή αντι προσφορά είναι σεβαστή, καθώς εμπόριο είναι και ο καθένας το κρίνει υποκειμενικά.

Αμα ειναι ψιλοεπωνυμη απλα την εχεις κατσει για τα καλα αμα βγει μουφα το αυτοκινητο,σε βαζουν και υπογραφεις ενα ωραιο χαρτακι οτι το ελεγξες και μετα σου λενε εγγυηση,οταν ομως παθει κατι το ρημαδι τοτε να δεις τι εγγυηση εχεις ΕΛΛΑΔΑΡΑ ειμαστε προσγειωσου και πιστεψε με φιλε ξερω πολυ καλα απο εγγυησεις και τα παραθυρα τους........

mellodos
12-06-08, 18:36
2 στα 10 ήταν τρακαρισμένα.Και φυσικά κανένας δεν το παραδεχόταν. !

Αν για σένα τα 2 περιφερειακά σημάδια των 2-3 εκατοστών είναι τρακάρισμα τότε εγώ όντως είμαι ψεύτης που δεν παραδέχομαι ότι τράκαρα το αμάξι...

lakis
12-06-08, 20:42
Φιλε κ εγω συμφωνω με τα παιδια οσο για τις τιμες των stilo μην τισ παρακανουμε μη τισ ξεφτιλιζουμε ρε φιλε δηλαδη με ποσα λεφτα θεσ να παρεισ stilo με 3000 χιλιαρικα τι ειναι σακαρακα...εγω το δικο μου το πηρα 10000 κ ειναι τουμπανο το αμακσι κ οσοι λεγανε αρνητικα σχολια κ μπηκαν μεσα κ ειδαν πωσ πηγαινε κ τι extra ειχε αλλαξαν γνωμη τισ τιμες τισ ξεφτιλιζουν πολλα ατομα στα stilo γιαυτο πεφτη η τιμη τουσ τοσο.αλλα εγω γουσταρο γιατι δεν ειναι ενα ουδετερο αμακσι να λενε ολοι καλο καλο ειναι ενα αμαξι που η θα το γουσταρει ενασ με τρελα η θα το απεχθανεται...τα λεμε!!

ioannidis
12-06-08, 20:48
Φίλε Γιωργάκη, θεωρείς τρακαρισμένο ένα αυτοκίνητο που έχει ας πούμε αλλάξει προφυλακτήρα ή έχει βάψει φτερό ή καπό ας πούμε;;

Δώσε μας λίγο μια εικόνα του τι θεωρείς τρακαρισμένο...

1972stilo
13-06-08, 08:35
Λόγω πρόσφατής ενασχόλησής μου με το θέμα, σας πληροφορώ ότι δεν υπάρχει stilo με τα χαρακτηριστικά που ψάχνει ο φίλος, σε τιμή κάτω των €6.500 (άντε €6.000). Αν παρόλα αυτά, κάποιος θέλει να σκοτώσει το αμάξι του σε τιμές €4.000 - 4.500, ή και χαμηλότερα, παρακαλώ να με προτιμήσετε, θα το πάρω εγώ για έχω και ένα backup. Θα προτιμηθούν abarth, 1.8 και 1.6 μόνο με ηλιοροφή και clima. Παρακαλώ ταπεινά 1.2 και 1.4 να μην ενοχλήσουν. Ευχαριστώ:cool:

MiKe_KaVaLa
13-06-08, 08:50
αυτοκινητο που εχει μπει σε καλιμπρα,εχουν ανοιξει οι αεροσακοι τοτε να μιλας για χαμηλες τιμες...αν δεν εχουν παθει τπτ απο αυτα το αμαξη ειναι μια χαρα.τωρα αν εχει βαφτει μεσα και εξω (δεν εχει διαφορα) σιγουρα πεφτει η τιμη λογο αμφιβολιας,αν εχει αλλαξει και κομματια μεροι απο το αμαξη αυτο δεν σημαινει τπτ...

paidaros
16-06-08, 00:12
τι λετε ρε παιδια εδω το δικο μου η ιδια η φιατ το παιρνει 7000 ευρω που τους ρωτησα απο περιεργια!

MiKe_KaVaLa
16-06-08, 00:26
τι λετε ρε παιδια εδω το δικο μου η ιδια η φιατ το παιρνει 7000 ευρω που τους ρωτησα απο περιεργια!

πες τα ρε paidaros!:D

Γιωργάκης
16-06-08, 12:57
Ρε παιδιά έλεος. Νομίζω ότι παρεξηγήσατε κάποια πράγματα.
Ζητάει παλικάρι για το 1.8 με ηλιοροφή 11.000!!!Είμαστε καλά????
Σε όποια μάντρα με μεταχειρισμένα γύρισα δεν βρήκα πάνω από 8.500 και όταν τους είπα για μετρητά έκοβαν ακόμα 600-700..
Ας σοβαρευτούμε λίγο.
Το πόσο το πήρες δεν έχει σημασία.
Κι εγώ το Sporting του 2004 το πήρα καινούργιο 15.000 και το πάρω βλέπω ότι δεν μπορώ να ζητήσω πάνω από 6.000, τι να κάνουμε δηλαδή?

paidaros
16-06-08, 13:38
8,500 1,8 με ηλιοροφη και με ποσα χιλιομετρα?
μην τα βαζεις ολα στο ιδιο καζανι!
δες χιλιομετρα,πως ειναι συντηριμενο και πολλα αλλα!

ioannidis
16-06-08, 14:44
Δες λίγο αυτό (http://www.car.gr/classifieds/cars/view/5604)ρε Γιωργάκη...

Και δεν το δίνει ιδιώτης! Έμπορος το δίνει με 136000ΚΜ...

Γιωργάκης
16-06-08, 14:50
Δες λίγο αυτό (http://www.car.gr/classifieds/cars/view/5604)ρε Γιωργάκη...

Και δεν το δίνει ιδιώτης! Έμπορος το δίνει με 136000ΚΜ...

Κοίτα και πόσο καιρό το έχει και δες και πότε θα το πουλήσει...

ioannidis
16-06-08, 14:52
Εσύ που είδες πότε το έβαλε;;;

Γιωργάκης
16-06-08, 14:55
Αποφασίζετε όλοι να γράψετε σε forum χωρίς να προσέξετε και προπάντων να σκεφτείτε τι γράφετε....
Η αγγελία είναι 5 μήνες και θα είναι ακόμα για 6 και μετά θα το δεις με 9.000 μέχρι 8.000.
Υπογράφει Γιωργάκης...

paidaros
16-06-08, 14:56
να σου φαινονται ακριβα παρε αυτο που το κατεβασε 5,800 το παληκαρι και ασε μας ησυχους!
χωρις παρεξηγηση αλλα ο λαος λεει το εξυπνο πουλι απο την μυτη πιανετε!!!!

ioannidis
16-06-08, 15:10
Αποφασίζετε όλοι να γράψετε σε forum χωρίς να προσέξετε και προπάντων να σκεφτείτε τι γράφετε....
Η αγγελία είναι 5 μήνες και θα είναι ακόμα για 6 και μετά θα το δεις με 9.000 μέχρι 8.000.
Υπογράφει Γιωργάκης...

Ευχαριστώ που ΔΕΝ με βοήθησες να δώ που γράφει ότι μπήκε πριν από 5 μήνες.

Μας συγχωρείς φίλε Γιωργάκη που ΔΕΝ σκεφτόμαστε ό,τι γράφουμε...
Θα πρεπε να αφήσουμε να περάσουν 3 χρόνια, όπως εσύ έκανες για να έχουμε το δικαίωμα να γράψουμε και εμείς την ταπεινή μας γνώμη.

PascM
16-06-08, 15:12
Για να αλάξουμε λίγο κλίμα και νομίζω οτι δεν υπάρχει λόγος για παρεξηγήσεις!
Εγώ ρε παιδιά το δικό μου πόσο θα πρέπει να το δώσω?
1,6 5D Dynamic μαμά εντελώς (με έναν αλαγμένο κινητήρα ο οποίος έχει αυτή τη στιγμή μαζί με τα χιλιόμετρα που είχε στο προηγούμενο αμάξι περίπου 30.000 χιλιόμετρα) ενώ το σκάφος έχει 102.000 περίπου χωρίς το παραμικρό τρακάρισμα??

Sn7per
16-06-08, 15:52

(για το 1.6 μιλαει)

Εσυ ρε φιλε ποσο σκευτικες για να το γραψεις αυτο ειλικρινα τωρα πες μας...

Θα πρεπει να ανακαλεσεις!

Απο την αλλη τωρα δεν μπορουμε να εχουμε σαν μετρο συγκρισης εναν οποιοδηποτε (μαντρά) που πουλαει το Stilo 11.000.
Ο καθενας το πουλαει οσο γουσταρει.

Και αυτο με τα 3 χρονια μου φανηκε λιγο αστοχο παρολο που τον συμπαθαω πολυ τον φιλο ioannidis :P

Ενα ειναι το νοημα φιλε Γιωργάκης, οπως λενε και στο χωριο μου: νο μανι νο φανη, με αλλα λογια, πανε παρε ενα παπακι αν δεν θελεις να διαθεσεις χρηματα...

ioannidis
16-06-08, 15:58
Και αυτο με τα 3 χρονια μου φανηκε λιγο αστοχο παρολο που τον συμπαθαω πολυ τον φιλο ioannidis :P

Ενώ όλα τα υπόλοιπα εδώ τα βρήκες εύστοχα... :D

Anyway, τέλος για μένα το συγκεκριμένο topic.
Υπογραφή ioannidis.

aman17-2
16-06-08, 21:00
# Οι τιμές πώλησης είναι μέσες τιμές πώλησης: από ιδιώτη σε ιδιώτη και
# από έμπορο σε ιδιώτη

για αυτοκίνητα:
# με βασικό εξοπλισμό
# σε πολύ καλή κατάσταση
# με 15000 χλμ. το χρόνο

http://www.autotriti.gr/auto/_mtx/times_mtx_AUTO.asp?step=1&marka=FIAT

paidaros
16-06-08, 23:46
δηλαδη το δικο μου 1,2 ειναι 5900?????????
ας γελασω!

acamoca
17-06-08, 09:45
Το θέμα -δυστυχώς- είναι η ελληνική νοοτροπία. Σου λέει ο άλλος είναι FIAT, βλέπω πόσο πουλάνε αντίστοιχα golf και focus 1.4cc με υποτυπώδες εξοπλισμό και τρελλένομαι! Ο,τι και να λένε όμως εγώ το αμάξι μου το πήρα με 20.000 πριν 5 χρόνια με full εργοστασιακό εξοπλισμό και αυτο που ξέρω είναι ότι όλα λειτουργούν μια χαρά! Δεν ξέρω αν απλά εγώ είμαι τυχερός...

1972stilo
17-06-08, 14:31
[quote=ioannidis;60477]Ευχαριστώ που ΔΕΝ με βοήθησες να δώ που γράφει ότι μπήκε πριν από 5 μήνες.quote]
Προς ενημέρωσή σας, το www.car.gr (http://www.car.gr) έχει αγγελίες το πολύ μέχρι τρεις μήνες.

face
17-06-08, 21:21
# Οι τιμές πώλησης είναι μέσες τιμές πώλησης: από ιδιώτη σε ιδιώτη και
# από έμπορο σε ιδιώτη

για αυτοκίνητα:
# με βασικό εξοπλισμό
# σε πολύ καλή κατάσταση
# με 15000 χλμ. το χρόνο

http://www.autotriti.gr/auto/_mtx/times_mtx_AUTO.asp?step=1&marka=FIAT

αυτό πάντως με το Auto-oti-na-naι και τις τιμές μεταχειρισμένων ποτέ δε το κατάλαβα....

ποιος διαμορφώνει αυτές τις τιμές και με ποια κριτήρια...???έχει κανένας την απάντηση?

paidaros
17-06-08, 21:28
ναι ειναι κατα των ιταλικων!

face
17-06-08, 21:32
κοίτα Γιάννη, δεν έχει να κάνει με το αν είναι κατά κάποιον...

με ποια κριτήρια καθορίζει η φυλλάδα, πόσο θα δώσει ο καθένας το αμάξι του..?Ολόκληρη αγορά δηλαδή...

έχει κάποιον τύπο δηλαδή, ή ότι κατεβάσει του λολοστεφανή...?

το ότι παίρνει τιμές από μάντρες δεν ισχύει...όλοι οι μαντράδες έχουν τη φυλλάδα για μπούσουλα...

άρα???

Sn7per
18-06-08, 03:57
Ε με ποιο τυπο λενε οτι η "ποιοτητα κυλησης" ειναι καλυτερη σε αυτο το μοντελο απο το αλλο.

Με ποιο τυπο λενε οτι η "μεταπωλητικη" αξια ειναι υψηλη στο ταδε αμαξι ?

Με ποιο τυπο λενε ενα ακυκλοφοριτο αυτοκινητο τι τιμες θα διαμορφωσει περιπου οταν κυκλοφορησει...

Τι ηθελες δηλαδη να λεει [("αρχικη τιμη αγορας" επι "esp + abs + λοιπα εχτρα) επι (χιλιομετρα / γρατζουνιες)] δια (χρονια κυκλοφοριας) και ολα αυτα επι τα κυβικα = τιμη μοντελου :P

Στο περιπου λενε οι ανθρωποι για να εχουμε μια προσεγγιση του τι γινεται, ετσι και αλλιως ολα τα αυτοκινητα εχουν καποιο ιδιαιτερο χαρακτηριστικο που περιλαμβανεται στην τιμη!

Θυμωσατε ολοι με το autotriti να πουμε :P

1972stilo
18-06-08, 08:30
κοίτα Γιάννη, δεν έχει να κάνει με το αν είναι κατά κάποιον...

με ποια κριτήρια καθορίζει η φυλλάδα, πόσο θα δώσει ο καθένας το αμάξι του..?Ολόκληρη αγορά δηλαδή...

έχει κάποιον τύπο δηλαδή, ή ότι κατεβάσει του λολοστεφανή...?

το ότι παίρνει τιμές από μάντρες δεν ισχύει...όλοι οι μαντράδες έχουν τη φυλλάδα για μπούσουλα...

άρα???
Αν δεν κάνω λάθος, νομίζω ότι η βάση δεδομένων για τους πίνακες του autotriti είναι οι αγγελίες του. Επειδή όμως υπάρχει και ένα θέμα που τυχαία έπεσε στην αντίληψή μου, σας πληροφορώ ότι πολύ αμφιβάλλω για την αλήθεια των τιμών. Ξέρετε ότι πολλές ασφαλιστικές εταιρείες αποζημιώνουν είτε για κλοπή, είτε για ολική καταστροφή, με βάση αυτούς τους πίνακες? Άρα, δεν είναι και απίθανο να παίζει και τίποτα ύποπτο σε αυτήν την ιστορία. Επίσης, το δείγμα των stilo π.χ. που έχει το περιοδικό είναι σίγουρα πολύ μικρό, αν σκεφτεί κανείς ότι υπάρχουν τιμές για διαφορετικές χρονιές, κυβισμό και εξοπλισμό και συνεπώς η εκτίμηση δεν είναι ασφαλής. Ακόμα αν κάποιος δημοσιεύσει αγγελία για ένα stilo του ΄01, με 200.000 χλμ, τρακαρισμένο, σε χάλια κατάσταση και τιμή €4.000, μη μου πείτε ότι θα τρέξει κάποιος από το περιοδικό να ελέγξει αν είναι σε πολύ καλή κατάσταση και ατρακάριστο! Σε ένα μικρό δείγμα όμως, μία τέτοια αγγελία μπορεί να ρίξει την τιμή του 1.2 πολύ χαμηλά και να φορτώνει δίκαια ο paidaros...:D

pacman
18-06-08, 10:04
για την εν λόγω φυλλάδα (auto-triti) έχω και εγώ να προσθέσω ότι σίγουρα (κατα την δική μου άποψη) είναι εργαλείο εμπορικών συμφερόντων.
ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ :
Το μεγαλύτερο ποσοστό των αγγελιών της είναι μαντράδες.
Αυτοί πληρώνουν για να μπουν εμείς όχι
Αρα με αυτούς είναι (βάζει πιο χαμηλή την αγοραστική αξία για να τους τα πουλάμε πιο φτηνά).
Στην πράξη τα λαμόγια (βλέπε ασφαλιστικές) την χρησιμοποιούν όταν τους βολεύει.
Δηλ. ασφαλίζεις ένα αμάξι και σου αντιστοιχεί ένα ασφάλιστρο. Το πληρώνεις κανονικά. Μια μέρα όμως έχεις ένα ατύχημα (μακριά από εδώ) μεγάλο(βλέπε ολική).Τοτε ξαφνικά θυμούνται ότι το αμαξι σου δεν αξίζει όσο λες και όσο το είχαν αποτιμήσει (αρα ορίσει και το ασφάλιστρο) αλλά όσο το αξιολογεί η φυλλάδα.
Προσωπικά μου είχε τύχει (ξεκόλιασα ένα golf σε κολώνα, ευτυχώς βγήκα ακέραιος) είχα μικτή και όταν πήγα στην ασφαλιστική μου είπαν ότι η αξία δεν είναι αυτή που το ασφαλίσατε αλλά αυτή που λέει η φυλλάδα!!!
όλα άλλξαν όταν πήγα με τον δικηγόρο μου (αναγνώρισαν σαν αξία την αναγραφόμενη στο συμβόλαιο).Συμπέρασμα: Μας ψαρώνουν με την φυλλάδα!!!! και αμα κάτσει έκατσε...

1972stilo
18-06-08, 10:14
για την εν λόγω φυλλάδα (auto-triti) έχω και εγώ να προσθέσω ότι σίγουρα (κατα την δική μου άποψη) είναι εργαλείο εμπορικών συμφερόντων.
ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ :
Το μεγαλύτερο ποσοστό των αγγελιών της είναι μαντράδες.
Αυτοί πληρώνουν για να μπουν εμείς όχι
Αρα με αυτούς είναι (βάζει πιο χαμηλή την αγοραστική αξία για να τους τα πουλάμε πιο φτηνά).
Στην πράξη τα λαμόγια (βλέπε ασφαλιστικές) την χρησιμοποιούν όταν τους βολεύει.
Δηλ. ασφαλίζεις ένα αμάξι και σου αντιστοιχεί ένα ασφάλιστρο. Το πληρώνεις κανονικά. Μια μέρα όμως έχεις ένα ατύχημα (μακριά από εδώ) μεγάλο(βλέπε ολική).Τοτε ξαφνικά θυμούνται ότι το αμαξι σου δεν αξίζει όσο λες και όσο το είχαν αποτιμήσει (αρα ορίσει και το ασφάλιστρο) αλλά όσο το αξιολογεί η φυλλάδα.
Προσωπικά μου είχε τύχει (ξεκόλιασα ένα golf σε κολώνα, ευτυχώς βγήκα ακέραιος) είχα μικτή και όταν πήγα στην ασφαλιστική μου είπαν ότι η αξία δεν είναι αυτή που το ασφαλίσατε αλλά αυτή που λέει η φυλλάδα!!!
όλα άλλξαν όταν πήγα με τον δικηγόρο μου (αναγνώρισαν σαν αξία την αναγραφόμενη στο συμβόλαιο).Συμπέρασμα: Μας ψαρώνουν με την φυλλάδα!!!! και αμα κάτσει έκατσε...
100% σωστός!

face
18-06-08, 11:46
Ε με ποιο τυπο λενε οτι η "ποιοτητα κυλησης" ειναι καλυτερη σε αυτο το μοντελο απο το αλλο.

Με ποιο τυπο λενε οτι η "μεταπωλητικη" αξια ειναι υψηλη στο ταδε αμαξι ?

Με ποιο τυπο λενε ενα ακυκλοφοριτο αυτοκινητο τι τιμες θα διαμορφωσει περιπου οταν κυκλοφορησει...

Τι ηθελες δηλαδη να λεει [("αρχικη τιμη αγορας" επι "esp + abs + λοιπα εχτρα) επι (χιλιομετρα / γρατζουνιες)] δια (χρονια κυκλοφοριας) και ολα αυτα επι τα κυβικα = τιμη μοντελου :P

Στο περιπου λενε οι ανθρωποι για να εχουμε μια προσεγγιση του τι γινεται, ετσι και αλλιως ολα τα αυτοκινητα εχουν καποιο ιδιαιτερο χαρακτηριστικο που περιλαμβανεται στην τιμη!

Θυμωσατε ολοι με το autotriti να πουμε :P

κοίτα να δεις, μαζί με τα άλλα κάνω και εκτιμήσεις ακινήτων για την Εθνική..Παράδειγμα.

Πώς θα σου φάνταζε να ήθελες να πάρεις δάνειο 100000Ε και να στο εκτιμούσα εγώ για 80000Ε με τη δικαιολογία "Δεν έχει καλό feng shui", ¨η "μου είπε ο μπάρμπας του κολλητού του γκόμενου της γυναίκας του" ότι ο συγκεκριμένος κατασκευαστής δε βάζει καλά πλακάκια, ή ότι είχε ακούσει ότι περνάει την αποχέτευση από τις κολώνες...

θα σου άρεσε???..

Γιαυτό υπάρχουν τύποι, υπάρχουν πίνακες απαξίωσης λόγω παλαιότητας, υπάρχουν πολλές διαδικασίες για να εξασφαλίζεται το αντικειμενικό της εκτίμησης και να μη θίγεται κανένας...

Εδώ ρωτάω ακολουθούν κάποιους τύπους, κάποια μέθοδο δοκιμασμένη στη στατιστική της εγκυρότητα...???ΠΩΣ...άντε ότι νά 'ναι??

1972stilo
18-06-08, 12:19
Συμβαίνει να είμαι στατιστικός και σας βεβαιώνω ότι δεν υπάρχει περίπτωση να είναι το δείγμα τους στατιστικά ορθό. Χρειάζεται επιλογή αποδεκτής μεθόδου δειγματοληψίας, επαρκές δείγμα και έλεγχος για την ορθότητα των στοιχείων. Ας πούμε ότι θέλεις να μάθεις που παίζει η τιμή του stilo 1.6. Δεν αρκεί μόνο να πάρεις τις τιμές πώλησης π.χ. 50 stilo 1.6 και να βρεις το μέσο όρο, ή τις δύο ακραίες τιμές. Πρέπει να ελέγξεις παράγοντες που επηρεάζουν την τιμή (ηλικία, χλμ, κατάσταση, extras, ακόμα και το χρώμα) και τότε να κάνεις εκτίμηση. Διαφορετικά, οι τιμές είναι της πλάκας. Ίσως το αποτέλεσμα να είναι πιο ενδεικτικό, αν γίνει μία δημοσκόπηση στο club για όσους έχουν αγοράσει το stilo τους μεταχειρισμένο (με όλα τα χαρακτηριστικά τους) γιατί εδώ τουλάχιστον είναι περισσότερο βέβαιο ότι τα στοιχεία θα ειναι αληθή και τα αυτοκίνητα σε καλή κατάσταση.

HighFidelity
04-02-09, 22:34
αυτό πάντως με το Auto-oti-na-naι και τις τιμές μεταχειρισμένων ποτέ δε το κατάλαβα....

ποιος διαμορφώνει αυτές τις τιμές και με ποια κριτήρια...???έχει κανένας την απάντηση?

Sorry που ξεθάβω μετά από μήνες το thread αυτό, αλλά αξίζει μια και υπάρχει απάντηση από το ίδιο το περιοδικό:

"Δύο είναι οι βασικοί παράμετροι για τον υπολογισμό της τιμής των μεταχειρισμένων που δημοσιεύονται τόσο στο site μας όσο και στο τεύχος.
1)Οι τιμές των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων από τις 25.000 αγγελίες εμπόρων και ιδιωτών που μπορείτε να δείτε στο site μας.
2)Η τιμή και ο εξοπλισμός του αντίστοιχου καινούργιου μοντέλου."

Επίσης είχα διαβάσει κάπου στο site του autotriti (δυστυχώς δεν μπόρεσα να το βρώ) ότι για να μπεί ένα αυτοκίνητο στη λίστα θα πρέπει πρώτα να έχουν περάσει από το περιοδικό τουλάχιστον 50 αγγελίες σε διάστημα 6 μηνών με το συγκεκριμένο μοντέλο.

Πάντως κατά την ταπεινή μου άποψη ο πίνακας με τις τιμές των μεταχειρισμένων του autotriti μπορεί να σε βοηθήσει ΜΟΝΟ όταν κυριολεκτικά δεν έχεις ιδέα. Με λίγο ψάξιμο σίγουρα θα ενημερωθείς πολύ καλύτερα :)

djgplak
26-02-09, 01:27
Παιδιά και εγώ έχω ένα Fiatάκι και πέρσυ έλεγα να το πουλήσω και μου είπαν 5.000 και το ξανασκεύτηκα και δεν το πούλησα.. τι να κάνω το λυπήθηκα!

Sn7per
26-02-09, 01:35
Για βαλε αντ1 τωρα να μορφωθεις...

djgplak
26-02-09, 01:38
Δεν έχω τηλεόραση.. τι έχει?

Sn7per
26-02-09, 01:42
Δειχνει πολυτελη αυτοκινητα σε τιμες ξευτιλα...

djgplak
26-02-09, 01:45
Πάρε και για μένα 1..

djgplak
26-02-09, 01:46
Βασικά πάρε και 2 να έχουμε αν χαλάσει το ένα.

Sn7per
26-02-09, 01:58
Η αληθεια ειναι οτι σε λιγο καιρο αν εχεις ρευστο θα εισαι μαγκας...

PascM
26-02-09, 16:42
Η αγορά του μεταχειρισμένου πέθανε ....

MiKe_KaVaLa
26-02-09, 19:01
Παιδια ειλικρηνα αν το δοσεις σε μαντρες η αντιπρωσοπιες σου κοβουν οχι μονο τον
κολο αλλα και το κεφαλι μαζι.εγω θα σας δοσω το δικο μου παραδειγμα μιας και το
πουλαω και ψαχτηκα να παω σε 3 αντιπρωσοπιες να το δοσω και να παρω κατι νεο!

Η FIAT λοιπον τον περνει 7000 με τι προυποθεση οτι θα παρω Grande punto abarth 155ps.
Αν διαλεξω καποιο αλλο της εταιριας δηλαδα κατω απο τα 18000-17000 το
αμαξη μου το περνει 6000.Δηλαδη σου λεει παρε εσυ αμαξη με 19000 και εγω σου
το περνω 7000.

Το ιδιο ακρυβως κανει και η CITROEN...
Πηγα για το C2 και μου λεει 6000...και μετα μου το γυρναει και μου λεει αν παρεις
C4 1.6 120ps/150ps το αμαξη σου το περνω 6700-6800.

Η δε Ford 5.500 εκει διαλεξα ενα Fiesta 1.25 και δεν το προχωρησαμε παρα περα...

Το ερωτημα μου τωρα...
η εταιρια εχει οφελος στα πιο ακρυβοτερα αμαξια για αυτο σου το περνει και πιο
πολυ?τι ακριβως κερδιζουν?

Υ.Γ Μετα εγω απο ολα αυτα κατεληξα να το πουλησω σε ιδιωτη γιατι με αυτους
παιζονται αλλα παιχνιδια.

HighFidelity
27-02-09, 00:07
Το ερωτημα μου τωρα...

Προφανές δεν είναι ότι όσο ακριβότερο είναι ένα αυτοκίνητο τόσο μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους έχει ο αντιπρόσωπος/έμπορος? :)

Όσο για το ποσοστό κέρδους δεν είναι στάνταρ, ξεκινάει από 6 και σε μερικές περιπτώσεις περνάει το 10%.

juhyko4
27-02-09, 00:44
Παιδια ειλικρηνα αν το δοσεις σε μαντρες η αντιπρωσοπιες σου κοβουν οχι μονο τον
κολο αλλα και το κεφαλι μαζι.εγω θα σας δοσω το δικο μου παραδειγμα μιας και το
πουλαω και ψαχτηκα να παω σε 3 αντιπρωσοπιες να το δοσω και να παρω κατι νεο!

Η FIAT λοιπον τον περνει 7000 με τι προυποθεση οτι θα παρω Grande punto abarth 155ps.
Αν διαλεξω καποιο αλλο της εταιριας δηλαδα κατω απο τα 18000-17000 το
αμαξη μου το περνει 6000.Δηλαδη σου λεει παρε εσυ αμαξη με 19000 και εγω σου
το περνω 7000.

Το ιδιο ακρυβως κανει και η CITROEN...
Πηγα για το C2 και μου λεει 6000...και μετα μου το γυρναει και μου λεει αν παρεις
C4 1.6 120ps/150ps το αμαξη σου το περνω 6700-6800.

Η δε Ford 5.500 εκει διαλεξα ενα Fiesta 1.25 και δεν το προχωρησαμε παρα περα...

Το ερωτημα μου τωρα...

Υ.Γ Μετα εγω απο ολα αυτα κατεληξα να το πουλησω σε ιδιωτη γιατι με αυτους
παιζονται αλλα παιχνιδια.

Ποιο μοντέλο έχεις;

MiKe_KaVaLa
27-02-09, 00:48
Fiat Stilo 1.600cc 09/2002

paidaros
28-02-09, 14:45
για να σε δελεασουν το αγοραζουν περισσοτερο και πανε να βγαλουν 500-1000 ευρω αρκει να πουλησουν πιο ακριβο αμαξι και να εχουν μεγαλυτερο κερδος

HighFidelity
08-03-09, 20:34
Την Πέμπτη αγόρασα stilo 1.6 3d, 3ος 04', 34.800km 5.400€. Εκτός από τη μεταβίβαση πλήρωσα άλλα 250€ για τέλη 09'-ΚΤΕΟ, και ακόμα ~300€ για μπαταρία, τακάκια εμπρός-πίσω, μια φούσκα ημιαξονίου, ένα τρύπιο κολλάρο νερού και γενικό σέρβις τα πάντα εκτός από ιμάντες. Στα μείον τώρα, το αυτοκίνητο έχει μόνο ένα κλειδί(η κάρτα fiat code υπάρχει), δεν υπάρχουν τα manual, δεν υπάρχει βιβλίο συντήρησης, είχε ένα ψιλό τρακάρισμα μπροστά και έχει βαφτεί ξανά εξωτερικά. Εκτός από μετώπη, ψυγεία κτλπ που αλλάχτηκαν είχε μπεί και στην καλίμπρα γιατί είχαν συγκλίνει λίγο οι θόλοι.

Πώς το βλέπετε? Το πήρα καλά?

Α ξέχασα, τα λάστιχα θέλουν άλλαγμα γιατί φοράει ακόμα του εργοστασίου(39η εβδομάδα του 03'), και τα μπροστά αμορτισέρ είναι λίγο πεσμένα(42-48%). Κατά τα άλλα το αυτοκίνητο δείχνει ολοκαίνουργιο.

HighFidelity
08-03-09, 20:41
Επίσης δεν γνωρίζω αν είναι το active ή το dynamic, μπορεί να μου πεί κάποιος? Το κλειδί έχει τηλεχειρισμό(3 κουμπιά), μπόρεσα και μέτρησα 6 αερόσακους(2 μπροστά, 2 στις κολώνες πάνω ακριβώς από τα πάνω σημεία στήριξης των ζωνών και 2 στις πλάτες των καθισμάτων), εργοστασιακό radio-cd, διζωνικό κλιματισμό, λειτουργία τιμονιού CITY, εργοστασιακές ζάντες αλουμινίου 16", ESP δεν νομίζω να έχει, CC σίγουρα όχι, ούτε ηλιοροφή.

Sn7per
08-03-09, 20:58
+5.000 για τρακαρισμενο και χωρις βιβλιο σερβις δε θα επαιρνα.

ikaros80
08-03-09, 21:04
χμ.....πρεπει να ειναι η εκδοση dynamic αν δεν κανω λαθος μια και το active δεν εχει διζωνικό κλιματισμό.τωρα κατα την αποψη μου για αυτοκινητο που εχει περασει καλιμπρα ακριβα το πηρες (5400+250+300+400(τα λαστιχα))=6350 και σου ευχομαι να μην υπαρχει συνεχεια......αλλα για μενα ειναι εξισου σοβαρα οτι δεν υπαρχει δευτερο κλειδι (γιατι δεν ξερεις σε ποια χερια ειναι αν υπαρχει) και δεν υπαρχει το service book.

Sn7per
08-03-09, 21:08
Φιλαρακι θα σε μαλωσω...

Μεσα σε μιση ωρα το πηρες το αμαξι ?

Sn7per
08-03-09, 21:34
Τωρα ηρθε η ωρα να σε μαλωσω...

Καλα ρε συ.... Τοσο καιρο εδω μεσα λεμε οτι τα Stilo θεωρουνται ξεφτιλισμενα αυτοκινητα και οτι βρισκεις και με ενα πεντοχιλιαρο και εσυ πηγες και πηρες τρακαρισμενο ? Ε ? Ε ? Ε ?

Τα χιλιομετρα δεν ειναι τιποτα, αν δεν εχει βιβλιο σερβις δε παει να πει κατι...

Προφανως ειναι το πρωτο σου αμαξι γιαυτο νομιζεις οτι δεν ειναι σημαντικο αν ειναι λιγουλακι "στραβο" και λοιπα.

ΜΗΝ ΕΙΣΑΣΤΕ ΑΝΥΠΟΜΟΝΟΙ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ ΓΑΜΗΜΕΝΑ ΠΑΝΤΟΥ, ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΟΥΛΙΟΥΝΤΑΙ 10 STILO...

ΠΕΣ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΗΛΕΦΩΝΟ...

ΜΠΕΣ ΕΔΩ, ΡΩΤΑ, ΜΑΘΕ, ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ, ΤΙ ΜΠΑΙΝΕΙΣ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΑ ΑΝΕΚΔΟΤΑ ?

Φωναζω γιατι με στεναχωρεσες.

Τελος παντων, επειδη τωρα προφανως δεν γινεται τιποτα... (ξερω πως ειναι να την πατας) και δε θελω να σε στεναχωρεσω...

Να το χαρεις το αυτοκινητο, το οτι εχει μπει σε καλιμπρα μπορει να μην το καταλαβεις καν...

Αλλη φορα υπομονη !

Καλα χιλιομετρα.

lakis
09-03-09, 01:04
Την Πέμπτη αγόρασα stilo 1.6 3d, 3ος 04', 34.800km 5.400€. Εκτός από τη μεταβίβαση πλήρωσα άλλα 250€ για τέλη 09'-ΚΤΕΟ, και ακόμα ~300€ για μπαταρία, τακάκια εμπρός-πίσω, μια φούσκα ημιαξονίου, ένα τρύπιο κολλάρο νερού και γενικό σέρβις τα πάντα εκτός από ιμάντες. Στα μείον τώρα, το αυτοκίνητο έχει μόνο ένα κλειδί(η κάρτα fiat code υπάρχει), δεν υπάρχουν τα manual, δεν υπάρχει βιβλίο συντήρησης, είχε ένα ψιλό τρακάρισμα μπροστά και έχει βαφτεί ξανά εξωτερικά. Εκτός από μετώπη, ψυγεία κτλπ που αλλάχτηκαν είχε μπεί και στην καλίμπρα γιατί είχαν συγκλίνει λίγο οι θόλοι.

Πώς το βλέπετε? Το πήρα καλά?

Α ξέχασα, τα λάστιχα θέλουν άλλαγμα γιατί φοράει ακόμα του εργοστασίου(39η εβδομάδα του 03'), και τα μπροστά αμορτισέρ είναι λίγο πεσμένα(42-48%). Κατά τα άλλα το αυτοκίνητο δείχνει ολοκαίνουργιο.

φιλε μου σοβαρα τωρα....πλακα μας κανεις??

Sn7per
09-03-09, 01:08
Το σκεφτικα και εγω αυτο, μηπως μας κανει πλακα...

lakis
09-03-09, 01:10
πολυ περιεργο αφου stilo μπορεις να βρεις σε οτι τιμη θες..μονο κ μονο που εχει μπει σε καλυμπρα μακρια...κ2000 να το δυνανε...αστο μη με βασανισει...φιλε μοθ μακαρι να μη βγαλει τιποτα το αμαξακι σου αλλα ηταβ λαθος κινηση αυτη το πηρες πολυ ακριβο.

Sn7per
09-03-09, 03:23
Ενταξει του τα ψαλαμε, ας πουμε και καμια ευχη... Καινουργιο αμαξι πηρε το παλικαρακι...

Καλα χιλιομετρα και προσοχη στο δρομο ρε Αλανι

HighFidelity
09-03-09, 04:58
Κάθε άποψη δεκτή(εγώ άλλωστε από μόνος μου ζήτησα γνώμες), αλλά μου φαίνεται πως υπερβάλλετε λιγάκι... Τέλος πάντων, θα σας πω τη δική μου γνώμη για όλα όσα αναφέρετε, και αν κάπου κάνω λάθος διορθώστε με ;)

Πρώτα από όλα το θέμα του χαμένου κλειδιού. Το immobilizer του stilo είναι φτιαγμένο έτσι ώστε να μπορεί να προγραμματιστεί να αναγνωρίζει μέχρι και 5 κλειδιά, συνεπώς κανείς από όσους αγόρασαν μεταχειρισμένο stilo δεν μπορούν να είναι σίγουροι ότι δεν υπάρχει κάπου ένα αντικλείδι. Τώρα στην περιπτωσή μου θα αισθάνομαι πιό ασφαλής σε σχέση με οποιονδήποτε άλλο, μια και αναγκαστικά θα αναπρογραμματίσω το immo επειδή θα προσθέσω δεύτερο κλειδί. Το μόνο κακό είναι το κόστος, το ύψος του οποίου το γνώριζα από πριν.

Και δυό λόγια για την ιστορία του αυτοκινήτου. Τράκαρε όταν ήταν 2 ετών, μπήκε στο φανοποιείο, επισκευάστηκε, και καπάκι κατασχέθηκε από την τράπεζα πρίν καν βγεί από το φανοποιείο! Αυτός είναι ο λόγος που έχει μόνο ένα κλειδί και τίποτα από βιβλία. Από τότε το αυτοκίνητο έμεινε σε ακινησία ψάχνοντας νέο ιδιοκτήτη μέχρι τώρα, οπότε δεν είναι απίθανο να έχει κάνει μόλις 35k km. Συνυπολογίζοντας την ελάχιστη φθορά των (μάλλον) εργοστασιακών ελαστικών που φοράει, και την τέλεια κατάσταση στην οποία βρίσκεται, είμαι σχεδόν σίγουρος ότι είναι τα πραγματικά του(100% σίγουρος βέβαια δεν μπορώ να είμαι).

Όσο για τα τρακαρίσματα γενικά, το ότι ένα αυτοκίνητο έχει μπεί στην καλίμπρα δεν σημαίνει ότι είναι και για πέταμα! Στη δική μου περίπτωση τίποτα δεν μαρτυρά ότι το αυτοκίνητο έχει χτυπήσει μπροστά, τα ράμφη δεν είναι καν βαμμένα! Το μόνο που δείχνει πως κάτι έχει επισκευαστεί στο αυτοκίνητο, είναι τα 4 σημάδια που άφησε η καλίμπρα πιάνοντας το πάτωμα. Πρόβλημα θα υπήρχε αν πχ είχαν τσαλακωθεί τα ράμφη ή οι θόλοι ή ακόμα χειρότερα αν είχε αλλαχτεί κάποιο κομμάτι από αυτά. Anyway, για να μην πολυλογώ είμαι 100% σίγουρος πως δεν έχει μείνει "κουσούρι" στο αυτοκίνητο από το τρακάρισμα. Αν είχα την παραμικρή αμφιβολία, δεν θα το συζητούσα καθόλου.

Φίλε sn7per όχι δεν είναι το πρώτο μου αυτοκίνητο, και δεν αγοράστηκε καν για εμένα(θα το κυκλοφορεί κυρίως ο πατέρας μου). Το ότι ανήκε σε φανοποιό με έκανε να το ψάξω εξονυχιστικά, παρόλο που μου εξήγησε με κάθε λεπτομέρεια τι ακριβώς είχε επισκευαστεί. Πρώτα πήρα το Ok από άλλον φανοποιό, από ευθυγράμμιση και μηχανικό, και μετά προχώρησα στην αγορά του. Όσο για τις τιμές που είπες δλδ το ότι βρίσκεις stilo και με 5.000, θα σου πω πως βρήκα και με 3.800 αλλά με 1.2 μοτέρ, πιό παλιά σε ηλικία(01-02') και αρκετά ταλαιπωρημένα. Αυτό που διάλεξαμε όμως είναι κυριολεκτικά σαν καινούργιο μέσα και έξω, η καταστασή του μας έκανε να το προτιμήσουμε παρόλο που ψάχναμε για 5d. Δεν θα έλεγα πως τα stilo θεωρούνται ξεφτιλισμένα αυτοκίνητα, απλά δεν έχουν την ίδια μεταπωλητική αξία όπως άλλες μάρκες στην ίδια κατηγορία.

Και τέλος, όταν αγοράζω αυτοκίνητο δίνω μεγαλύτερη σημασία στην κατάσταση και λιγότερη στα χιλιόμετρα. Τα τελευταία όπως ξέρουμε όλοι είναι εύκολο να παραποιηθούν, το ίδιο και τα service book. Ποτέ δεν πρόκειται να διαλέξω ένα αυτοκίνητο σε όχι και τόσο καλή κατάσταση ή λίγο παλιότερο επειδή είναι 1-2.000€ φτηνότερο, ξέρω πολύ καλά πως το φτηνό σε βάθος χρόνου θα μου βγεί ακριβότερα. Πάντα όταν αγοράζω μεταχειρισμένο αυτοκίνητο προτιμώ να του κάνω εγώ γενικό σέρβις για να πάρει μια σειρά, για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Έτσι έκανα και αυτή τη φορά, διάλεξα το καλύτερο από αυτά που βρήκα, υπολόγισα πως θα μου φτάσει κομπλέ με σέρβις, με καινούργια λάστιχα, με τα πάντα 6.5-6.700€ και το πήρα.

face
09-03-09, 09:25
Καλοτάξιδο highfidelity....Όλα είναι θέμα επιλογών και εφόσον το τσεκάρισες είναι οκ και σε ικανοποιεί χωρίς να έχει αφήσει κουσούρια καλά το πήρες. Μία παρατήρηση μόνο, εφόσον ήταν αρκετό καιρό σε ακινησία τσεκάρε λίγο τα σινεμπλοκ του.

Καλά χιλιόμετρα!

ioannidis
09-03-09, 09:25
Είναι 4ος του 04 σωστά; Σε 2 χρόνια μένει ακίνητο, σωστά; Άρα 06. το πήρες 09. 3 χρόνια ακινησίας στο μοτέρ μήπως δεν είναι καλό; Οι γνώσεις μου εμένα λένε ότι ακίνητο έμβολο για καιρό, "πληγή" στον θάλαμο.
Έχω λάθος;

Όσο για καλίμπρα, μία είναι η λύση. Βάλε του μπαμπά μια θολόμπαρα να είσαστε σίγουροι :)

Καλά χιλιόμετρα να έχει!

face
09-03-09, 09:28
Οι γνώσεις μου εμένα λένε ότι ακίνητο έμβολο για καιρό, "πληγή" στον θάλαμο.
Έχω λάθος;

Δεν είναι απαραίτητο αλλά δε θέλει κάψιμο από τη πρώτη στιγμή. Ο μόνος φόβος είναι να κολλήσει κανένα ελατήριο. Μπορεί να το πάει να το κάνουν ένα καθαρισμό.

Sn7per
09-03-09, 12:11
Είναι 4ος του 04 σωστά; Σε 2 χρόνια μένει ακίνητο, σωστά; Άρα 06. το πήρες 09. 3 χρόνια ακινησίας στο μοτέρ μήπως δεν είναι καλό; Οι γνώσεις μου εμένα λένε ότι ακίνητο έμβολο για καιρό, "πληγή" στον θάλαμο.
Έχω λάθος;

Όσο για καλίμπρα, μία είναι η λύση. Βάλε του μπαμπά μια θολόμπαρα να είσαστε σίγουροι :)

Καλά χιλιόμετρα να έχει!

Εδω εγω πηρα μηχανη ακινητη 6 χρονια τι να πω.

Φιλε ετσι οπως τα ειπες στεναχωρεθηκα πολυ ρε συ... Λεω πλακα μας κανει ?

Και εγω παντως το πηρα 2-3 ετων και κατα 3.000 παραπανω. (απο τα 6.500)

Πιστευω οτι και ετσι να ειναι, 6,5 χιλιαρικα την δεδομενη στιγμη για στιλο οχι οτι ειναι και Παρα πολλα, αλλα μπορουσες να κανεις ΠΟΛΥ ΣΚΛΙΡΟ ΠΑΖΑΡΙ.

Και 5.000κμ να ειχε.

Περι καλιμπρας δε γνωριζω οποτε να μη πω, τα παιδια ξερουν καλυτερα.

Αν εσυ εισαι οκ με την αγορα σου, ασε τους αλλους να λενε...

Οπως η γκομενα ενα πραμα.

ioannidis
09-03-09, 12:17
...Οπως η γκομενα ενα πραμα.

Ναι ε; Πόσα χιλιόμετρα και πρώτη κυκλοφορία παίζουν τον ίδιο ρόλο και εδώ;
Αν έχει μπει καλύμπρα;
Αν έχει βαφτεί ξανά;

Και για να μην είμαι ΕΝΤΕΛΩΣ offtopic, εγώ ήξερα ότι το ακίνητο έμβολο προκαλεί "φάγωμα" στο τοίχωμα του θαλάμου που προκαλεί κάψιμο (παραπάνω από το κανονικό) των λαδιών...

Φάγωμα λέγοντας, μόνο σε εκείνο το σημείο.

Sn7per
09-03-09, 12:19
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ.

HighFidelity
09-03-09, 13:39
Σας ευχαριστώ όλους για τις ευχές.
Το αυτοκίνητο ναι μεν ήταν σε ακινησία για 3 χρόνια, όμως δεν ήταν κλειδωμένο σε αποθήκη το διάστημα αυτό, απλά δεν δούλευε καθημερινά. Από τον 11ο του 2006 που τακτοποιήθηκε η οφειλή στην τράπεζα και μεταβιβάστηκε η άδεια στον φανοποιό έως σήμερα είχε στηθεί σε 3-4 εκθέσεις πρός πώληση, και να μην το έβαζαν ποτέ μπροστά, ο κινητήρας δούλευε τουλάχιστον κάθε φορά που στηνόταν σε άλλη έκθεση. Τα σινεμπλόκ ελέχθηκαν και αυτά, ολοκαίνουργια δείχνουν. Από τη στιγμή της μεταβίβασης πάντως ώς το σέρβις έκανα 150km, τα οποία πιστεύω πως ήταν αρκετά για να φανεί οποιαδήποτε ζημιά θα μπορούσε να προκληθεί από την ακινησία. Και πράγματι, σε αυτό το διάστημα διαπίστωσα μια μικρή τρυπίτσα στο πάνω κολάρο νερού και άλλη μία στη φούσκα ημιαξονίου. Αλλάχτηκαν και αυτά στο γενικό σέρβις που έκανα, οπότε έχω το κεφάλι μου ήσυχο.

HighFidelity
09-03-09, 14:51
Φιλε ετσι οπως τα ειπες στεναχωρεθηκα πολυ ρε συ... Λεω πλακα μας κανει ?

Ε δεν φταίω εγώ φίλε μου που αμέσως σκέφτηκες πως μάλλον θα είμαι κάποιο παιδάκι παντελώς άσχετο με αυτοκίνητα, και πως μάλλον ήταν το πρώτο αμάξι που αγοράζω, πως το αγόρασα μέσα σε μισή ώρα σαν να αγόραζα radio-cd-mp3/wma lol. Δεν φταίω εγώ που δεν γνωρίζεις πως τα αμάξια μπαίνουν στην καλίμπρα όχι μόνο για πολύ σοβαρές ζημιές, αλλά και για πταίσματα! Εγώ ίσα ίσα προσπάθησα να περιγράψω με όσο το δυνατόν περισσότερες λεπτομέρειες αυτό που αγόρασα, αν έλεγα "πήρα στιλο 1,6 με 5,4 χιλιάρικα, καλά είναι?" θα ήταν λίγο άκυρη ερώτηση ;)

Sn7per
09-03-09, 15:31
Ενταξει...

Νομιζω οτι καμια καλιμπρα δεν κανει το αμαξι οπως πριν...

Δευτερον απο τη στιγμη που μπηκε σε καλιμπρα δεν τιθεται λογος για "πταισμα"
(εδω ειμαστε επιφυλακτικοι και γρατζουνια να εχει το αμαξι)

Με σωστη ευθυγραμμιση το αμαξι πηγαινει ισια, αν δεις διαφορα στην φθορα ελαστικων θα καταλαβεις ποσο πταισμα ειναι.

Παντελως ασχετος με αυτοκινητα δε ξερω αν εισαι, παντως παντελως ασχετος με τις τιμες της αγορας σιγουρα εισαι !

Στα λεω ετσι γιατι οταν βλεπω τετοια στεναχωριεμαι

Και μια ερωτηση ασχετη... Οταν σου κατασχουν το αυτοκινητο πετανε το βιβλιο σερβις ?

Οπως σου ειπα εγω το πηρα στα 9,5 χιλιαρικα 2-3 χρονων αμαξι, το ιδιο επαιρνες και εσυ τωρα με 7.000-7.500 χιλιαρικα με ψαξιμο ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ !!!

Καινουργια μηχανη... Και τι εγινε ! Μια μηχανη εχει 1000ευρω ρε συ.

Στην καλυτερη κατασταση να ειναι το αμαξι τι νοημα εχει...

face
09-03-09, 15:40
Τράκος με τράκο έχει διαφορά...το ότι μπήκε στη καλίμπρα εμένα το μόνο που μου λέει είναι ότι μπορώ να τον παζαρέψω, από τη στιγμή που το αμάξι στα σημεία είναι οκ..Βέβαια θα κοιτούσα στα ίδια λεφτά να έβρισκα κάτι που να μην έχει ανέβει καλίμπρα. Όλα είναι θέμα επιλογών. Αν η κατάσταση του αυτοκινήτου είναι τέτοια ώστε να υπερκαλύπτει ένα αυτοκίνητο σε χειρότερη κατάσταση ή με μικρότερη μηχανή ή και πιο πολλά χιλιόμετρα, μπορεί να είναι επιλογή του φίλου μας ότι το δέχεται. Μην κρίνουμε από το τί θα κάναμε εμείς ή τι είναι γενικά αποδεκτό (πράγμα που ουκ ολίγες φορές έχει αποδειχτεί λάθος)....

Εγώ βέβαια δε θα το έπερνα αλλά και αυτό είναι επιλογή μου. Οχι όμως ότι ντε και σώνει δεν είναι καλό το αμάξι ή τον έπιασαν κότσο...:)

Sn7per
09-03-09, 15:45
+φωνω και επαυξανω !!! !!! !!!

Υπολογιστε ομως και σε τι τιμη θα το πουλισει ΑΝ θελησει να το πουλησει και ΑΝ θα μπορεσει. τελος παντων.

face
09-03-09, 15:49
Λογικά όσοι έχουμε stilo και δεν τα πουλήσουμε ΤΩΡΑ, τα παντρευόμαστε. Η τιμή πώλησης stilo σε 3-4 χρόνια θα είναι ξεφτίλα...Εγώ πάντως διάλεξα να το παντρευτώ καθότι λέω να νομιμοποιήσω τη πρώτη καψούρα...χοχοχο..:)

Sn7per
09-03-09, 15:51
Και εγω... Ειπα... Το αμαξι αυτο θα το εχω μεχρι να διαλυθει...

Μεχρι να πεθανω θα το αφησω κληρονομια χαχΑΧΑχαΧΑΧαχΑΧαχΑΧΑ !

Αλλο αμαξι καποια στιγμη θα αγορασω, το Stilo δε το πουλαω !

ioannidis
09-03-09, 15:56
Μ'άρέσετε... Βάλτε και μένα μέσα να γινουμε 3 κιτρινόφιλοι.... :D

HighFidelity
09-03-09, 18:04
Φίλε sn7per μαρέσει που επιμένεις... Ας αναλύσω όλα αυτά που έγραψες.

Ενταξει...

Νομιζω οτι καμια καλιμπρα δεν κανει το αμαξι οπως πριν...

Δευτερον απο τη στιγμη που μπηκε σε καλιμπρα δεν τιθεται λογος για "πταισμα"
(εδω ειμαστε επιφυλακτικοι και γρατζουνια να εχει το αμαξι)

Στο θέμα της καλίμπρας θα προσπαθήσω να σου δώσω να καταλάβεις τι ακριβώς έχει επισκευαστεί. Μια και δεν μπορώ να βάλω link για φωτό(ούτε λέει να αρχίσω το spam), θα σε παρακαλούσα να πήγαινες να δεις μία στο StiloClub.gr > StiloClub.gr -- Τεχνικά > Κινητήρας - Το club των Abarth μεγαλώνει - post #94. Εκεί θα δείς ένα stilo λυμένο, στο οποίο φαίνονται καθαρά τα ράμφη. Αυτά είχαν στραβώσει ελάχιστα στο δικό μου, και αναγκαστικά μπήκε στην καλίμπρα για να ισιώσουν ώστε να μπορέσουν να μπούν πάνω η νέα μετώπη, τραβέρσες κτλπ. Πιθανό πρόβλημα θα υπήρχε εφόσον κάποιο ράμφος είχε τσαλακωθεί άσχημα, μια και η επιστήμη υλικών μας λέει πως αν το επαναφέρουμε στην αρχική του θέση θα αλλοιωθούν τα χαρακτηριστικά αντοχής του. Και πάλι όμως η επίδραση είναι πολύ μικρή, επίσης πρόβλημα θα μπορούσε να δημιουργηθεί μόνο όταν στα επισκευασμένα σημεία συγκρατούνται ψαλίδια, γόνατα και γενικότερα οτιδήποτε έχει σχέση με την ασφάλεια. Ειδικότερα στο δικό μου τα ράμφη δεν χρειάστηκαν καν βάψιμο όταν επανήλθαν, οπότε φαντάσου πόσο ελάχιστα είχαν στραβώσει! Ελπίζω τώρα να κατάλαβες γιατί θεωρώ πταίσμα τη ζημιά που είχε το αμάξι μου.

Με σωστη ευθυγραμμιση το αμαξι πηγαινει ισια, αν δεις διαφορα στην φθορα ελαστικων θα καταλαβεις ποσο πταισμα ειναι.

Ούτε εδώ είσαι σωστά ενημερωμένος... η ευθυγράμμιση έχει τη δυνατότητα να σου πεί αν τα ελαστικά σου θα έχουν ανομοιόμορφη φθορά στο μέλλον η όχι. Όταν μέτρησε το δικό μου και είδα -0,50 μοίρες κάμπερ και στους δύο εμπρός τροχούς με 0 σύγκλιση, κατάλαβα πως η γεωμετρία της ανάρτησης μπροστά ήταν τέλεια.

Παντελως ασχετος με αυτοκινητα δε ξερω αν εισαι, παντως παντελως ασχετος με τις τιμες της αγορας σιγουρα εισαι !

χαχαχαχα
Εδώ δεν μπορώ να πώ ότι έχεις και άδικο, αν ήμουν πλήρως ενημερωμένος με τις τιμές της αγοράς δεν θα έμπαινα στον κόπο να ρωτήσω κάν πως βλέπετε την τιμή που αγόρασα :)

Στα λεω ετσι γιατι οταν βλεπω τετοια στεναχωριεμαι

Δεν υπάρχει λόγος, εδώ δε στεναχωριέμαι εγώ, στεναχωριέσαι εσύ? :D

Και μια ερωτηση ασχετη... Οταν σου κατασχουν το αυτοκινητο πετανε το βιβλιο σερβις ?

Αν γυρίσουν το κοντέρ, ναί :P
Στη δική μου περίπτωση όμως δεν ξέρω αν έγινε έτσι, το πιό πιθανό όμως είναι να ζήτησε ο φανοποιός από τον ιδιοκτήτη να αδειάσει εντελώς το αυτοκίνητο όχι μόνο από τιμαλφή, αλλά από τα πάντα. Το αυτοκίνητο πάντως είχε μέσα στο ντουλάπι μόνο το λευκό σακουλάκι της κάρτας fiat code, το οποίο είχε μέσα εκτός από την κάρτα με τους κωδικούς μια shell smart card, τα 2 κλειδιά του συναγερμού(gemini), μια κάρτα χάρτινη με ημερολόγιο από την μία πλευρά και τον άγιο Παχούμιο από την άλλη, και ένα στρογγυλό αυτοκόλλητο εικόνισμα(πολύ θρήσκος ήταν!). Το δεύτερο κλειδί, τα βιβλία και τα χειριστήρια του συναγερμού δεν υπήρχαν πουθενά.

Καινουργια μηχανη... Και τι εγινε ! Μια μηχανη εχει 1000ευρω ρε συ.

Η οποία μαζί με τοποθέτηση-αναλώσιμα κτλπ θα σου φτάσει 2.000, και το κυριότερο δεν θα είσαι σίγουρος για την καταστασή της. Ευχαριστώ δεν θα πάρω, αν έρθω ποτέ σε αυτό το σημείο θα το σκοτώσω και θα πάρω άλλο σαράβαλο :)

Στην καλυτερη κατασταση να ειναι το αμαξι τι νοημα εχει...

Όπως ανέφερα και σε προηγούμενο post, σε γλιτώνει από μελλοντικά έξοδα. Άσε που ένα αυτοκίνητο σε άριστη κατάσταση θα το ευχαριστηθείς πολύ περισσότερο σε σχέση με ένα άλλο σε μέτρια κατάσταση...

paidaros
09-03-09, 18:27
μακαρι να πανε ολα κατευχην και να μην εχεις κανενα προβλημα στο μελλον!

HighFidelity
09-03-09, 18:40
Σε ευχαριστώ παίδαρε, αν και η μοναδική ανησυχία μου για το μέλλον αφορά κυρίως τα ηλεκτρικά του αυτοκινήτου.
Να και μιά φωτό:
http://img57.imageshack.us/img57/4337/002z.jpg

Arf
09-03-09, 18:55
Κουκλί!!!! Καλορίζικο κ καλοτάξιδο!!!!

s6_sot
09-03-09, 18:59
Ρε φίλε θεόστραβο φαίνεται τι το πήρες!!! :):)

Sn7per
09-03-09, 19:05
χαχαχαχαχαχαχαχα

HighFidelity
09-03-09, 21:19
Ρε φίλε θεόστραβο φαίνεται τι το πήρες!!! :):)

χαχαχα
Τουλάχιστον θα ξεχωρίζει από όλα τα υπόλοιπα απλά και ταπεινά stilo του club :)

lamdami
21-03-09, 01:09
Φοβερό Χρώμα!!! Καλορίζικο και καλοτάξιδο φίλε!!!

MiKe_KaVaLa
21-03-09, 02:40
παιδια ποσο να πεφτει η τιμη οταν το αμαξη ειναι βαμενα αλλα ατρακαριστο?
ποσο πια να πεσει?ο λογος που το εβαψα ολικο ειναι για γρατζουνιες και τα λοιπα
σημαδακια και επισης να μην υπαρχει διαφορα στο χρωμα του.η ερωτηση γινεται
γιατι τωρα προσφατα πηγα σε μια μαντρα και ακουσα μια τιμη και μου φυγαν τα μαλλια...

αλλα να προσθεσω οτι εχω παει σε αντιπρωσοπιες για καινουργιο και εχω ακουσει
πολυ πιο λογικες τιμες για ανταλλαγη.δεν ξερω περναμε και την κριση....

αυτοι οι μαντραδες ετσι θελουν να πουλησουν αμαξια?κατα αυτο τον τροπο?

HighFidelity
21-03-09, 21:10
maik_kavala ανάλογα τον αγοραστή. Μερικοί έχουν κόλλημα και το προτιμούν άβαφτο, έστω και αν έχει χτυπηματάκια, γρατσουνιές ή κάπως θαμπό χρώμα κτλπ. Πάντως πιστεύω πως γενικά καλύτερη τιμή πιάνει ένα ξαναβαμμένο και αγρατζούνιστο, παρά ένα άβαφτο που χρειάζεται φρεσκάρισμα.

Τώρα για τις τιμές που δίνουν οι αντιπροσωπείες για ανταλλαγή με καινούργιο, όπως είπαμε και παραπάνω είναι καλές σχετικά επειδή ο αντιπρόσωπος βγάζει προμήθεια από το καινούργιο, και επειδή θα σε ξεζουμίζει όσο ισχύει η εγγύηση. Μην προσπαθείς να συγκρίνεις τιμές που σου δίνουν για ανταλλαγή με την τιμή που σου δίνουν για απλή αγορά.

paidaros
22-03-09, 00:30
σιγουρα αλλιως διχνει ενα φρεσκοβαμμενο και χωρις γραντζουνιες!

MiKe_KaVaLa
22-03-09, 14:55
Ναι παιδια κι εγω ετσι το σκεφτομαι και βεβαια για αυτο τον λογο το εκανα...λεω ας
το βαψω ολο γιατι και καποια στιγμη θα το δοσω για να φαινεται και αγρατζουνιστο.
Παντος να πω οτι η μαντρα ηταν το Car 4 u στον εσωτερικο περιφεριακο κοντα στην
λαχαναγορα (απεναντι απο την Toyota) δεν θα πω ομως την τιμη...
Το παλικαρι το κοιτουσε απο εδω το κοιτουσε απο εκει (ωραιο ειπε καποια στιγμη)
και μετα περνει καποιον τηλ. και μετα απο κανενα 5λεπτο μου λεει την τιμη και
θολωσα....εεε μου λεει ειναι βαμενο...εχει A/C και οχι Clima...ειναι δευτερο χερι....
καλα λεω ξεχασε το και σηκονομε και φευγω....

Αντε ρε τα κλεφτρονια....

Sn7per
22-03-09, 15:22
Ε ποσο θα σου ειπε μωρε κανα 4,5 χιλιαρδόμπουλο