PDA

Επιστροφή στο Forum : Parking Sensor VS Rear View Camera

aman17-2
11-07-08, 00:22
Τι θα διαλέγατε αν αγοράζατε τώρα αμάξι (ή αν αποφασίζατε να βάλετε τώρα)

τους μαμά αισθητήρες? (γύρω στο 200ρι)
μια καμερούλα πίσω (η πηγή εμπρός θα υπάρχει για να συνδεθεί)
ή αισθητήρες aftermarket?

canonis
11-07-08, 01:31
Αν αγόραζα τώρα αυτοκίνητο σίγουρα θα διάλεγα και αισθητηρες αν και νομίζω πλέον στα περισσότερα αυτοκίνητα είναι στον στανταρ εξοπλισμό.

Τώρα αν το αυτοκίνητο μου δεν είχε πιθανότατα θα έβαζα after market εφ'όσον βέβαια γνωρίζω ότι θα γίνει καλή δουλειά.
Γιατί να πληρώνεις 200 ευρώ (νομίζω 250 κάνουν στη fiat με την αγορά νέου αυτοκινήτου-άρα πολύ παραπάνω αν τους βάλεις αργότερα) για εργοστασιακούς ενώ νομίζω μπορείς να τους βρεις ούτε σε μισή τιμή?

Stilo_Rodos
11-07-08, 01:41
θα έβαζα after market Με την αυτοκόλλητη ταινία, δεν μου αρέσουν η τρύπες.

george65
11-07-08, 09:34
Εγώ θα συνδύαζα την απόκτησή τους με την αγορά μιας έκδοσης που θα είχε και άλλα extra (όπως π.χ. δερμάτινο τιμόνι, clima, bluetooth accesories) έτσι ώστε η διαφορά τιμής να συμπιεζόταν όσο το δυνατό περισσότερο.

Αλλά θα προτιμούσα αισθητήρες με ένδειξη απόστασης (οπτική) ΚΑΙ camera. Αν υπήρχε ... αλλιώς τους βασικούς

aman17-2
11-07-08, 10:49
βασικά Σεπτέμβριο μεριά θα πέσει παραγγελία (focus f/l 1,6 tdci) και τους sensorες τους χρεώνουν 200 ευρώ
αφού θα έχω όμως το jvc avx810 εμπρός με μια κάμερα (50 ευρώ) γίνεται δουλειά
αλλά δεν ξέρω αν δείχνει όλο το μήκος ή θα έχω νεκρά σημεία περισσότερα από ότι με τους αισθητήρες.....

verone
11-07-08, 15:28
Αν ενδιαφέρεσαι για αισθητήρες μαμά μπορώ να σε βοηθήσω.
Εγώ πάντως κάμερα ψήφισα.

Ionio-Zante
11-07-08, 16:05
Εχω Δοκιμασει απο ολα...
Και καμερα την οποια την εχω ακομα αν την θες και Sensoria.
Το καθενα εχει τα υπερ του και τα (σ)κατα του...

Η καμερα... ειναι καμερα.. βλεπεις πισω και αν ειναι και ενσυρματη δεν εχεις καμια σχεδον καθυστερηση.
Αλλα δεν πιανει ολο το αμαξι και δεν μπορεις να δεις τα πλαϊνα του αυτοκινητου.
Επισης την νυχτα δεν βλεπεις και θα πρεπει να αγορασεις καποια (σαν την δικια μου) με αισθητηρα φωτος που και παλι δεν θα σε βολεψει πολυ γατι θα σε τυφλωνουν τα φωτα της οπισθεν...

Απο την αλλη οι αισθητηρες ειναι πιο οικονομικοι, δεν χρειαζονται τιποτα για να παιξουν, πιανουν τα παντα...
Γνωμη μου να τα συνδιασεις και τα 2 αν μπορεις.

PascM
11-07-08, 17:54
Από όσο ξέρω και έχω ψάξει μέχρι τώρα αυτό με την κάμερα δεν είναι και τόσο βολικό άσε που θα πρέπει το μάτι να συνηθίσει καλά...την οπτική γωνία.

relax24nyn
13-10-08, 00:36
Εγω εχω αισθητήρες από "μαμά" και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Δεν νομίζω να με βόλευε η κάμερα..

Stile
17-10-08, 15:16
και εγω ψηφιζω αισθητήρες πιο καλοι και δεν στους κλεβουν ποτε

aman17-2
17-10-08, 23:14
τελικά περιμένουν για εγκατάσταση aftermarket 4+4 αισθητήρες και μικρή οθόνη
θα έβαζα κάμερα αλλά είναι νωρίς για κόψε ράψε...
:)

sotiris sofianos
04-11-08, 05:21
Νομιζω παιδια οτι οι "μαμα"αιθητηρες μιλανε με το cun bus του stilo , και ειναι καλυτερα να τους βλεπει ο εγκεφαλος.

sotiris sofianos
04-11-08, 06:00
Ρωτησα στην Verla και μονο που δεν με βρισανε.
Για να με αποφυγουν μου ειπαν οτι πρεπει να αλλαξω και προφυλακτηρα.
Ξερει κανεις αν πραγματι ισχυει ?

ThoDoriS
04-11-08, 13:14
Ρωτησα στην Verla και μονο που δεν με βρισανε.
Για να με αποφυγουν μου ειπαν οτι πρεπει να αλλαξω και προφυλακτηρα.
Ξερει κανεις αν πραγματι ισχυει ?

Όχι ρε συ....φυσικά και δεν ισχύει....άκου άλλο προφυλακτήρα....

Stilatos
04-11-08, 13:42
αν δεν κανω λαθος τα μαμα ειναι ακριβως σαν τα αφτερ μαρκετ δηλαδη κουμπωνονται σε μια φισα απο τα πισω φωτα να παρουνε ρευμα οταν βαζεις οπισθεν ολοι οι προφυλακτηρες ειναι ετοιμη (τρυπημενη) απλως πρεπει να βγαλεις την πισω λωριδα και ειτε κοβεις τρυπες η αγοραζεις κομμενο.

sotiris sofianos
05-11-08, 14:50
αν δεν κανω λαθος τα μαμα ειναι ακριβως σαν τα αφτερ μαρκετ δηλαδη κουμπωνονται σε μια φισα απο τα πισω φωτα να παρουνε ρευμα οταν βαζεις οπισθεν ολοι οι προφυλακτηρες ειναι ετοιμη (τρυπημενη) απλως πρεπει να βγαλεις την πισω λωριδα και ειτε κοβεις τρυπες η αγοραζεις κομμενο.
Ξερεις αν θελει επαναπρογραματισμο η κεντρικη μοναδα για "διαβασει" τους αισθητηρες η τους καταλαβαινει αυτοματα?

Stile
05-11-08, 15:55
Αfter market mpip mpip μπολις αγοραστικαν απο το internete!!
Πολύ χρήμα μου έφυγε και πάλι (38€ μαζί με το Φ.Π.Α. και παράδωση στο σπίτι μου)...
Το σέτ περιλαμβάνει 4 αισθητήρες αδιαβροχους, μαύρους και έτοιμους για βαφή αν θέλω, ενα μπίπ - μπίπ, μια κεντρική κονσολίτσα που ειναι philips, τις απαραίτητες καλωδιώσεις και ενα τριπανάκι για τις τρύπες..
Tι κάμερες και οθονίτσες και βλακίες...
Ενα μπίπ που σου σπάει τα νεύρα και όλα καλά... Αμάξι είναι.. Δεν είναι πύραυλος έτοιμος για εκτόξευση και θέλει την λεπτομέρια... Όποιος θέλει αγορά αυτό το σετ ας μηλήσει να του πώ τηλέφωνο..

nasos
05-11-08, 16:56
Αfter market mpip mpip μπολις αγοραστικαν απο το internete!!
Πολύ χρήμα μου έφυγε και πάλι (38€ μαζί με το Φ.Π.Α. και παράδωση στο σπίτι μου)...
Το σέτ περιλαμβάνει 4 αισθητήρες αδιαβροχους, μαύρους και έτοιμους για βαφή αν θέλω, ενα μπίπ - μπίπ, μια κεντρική κονσολίτσα που ειναι philips, τις απαραίτητες καλωδιώσεις και ενα τριπανάκι για τις τρύπες..
Tι κάμερες και οθονίτσες και βλακίες...
Ενα μπίπ που σου σπάει τα νεύρα και όλα καλά... Αμάξι είναι.. Δεν είναι πύραυλος έτοιμος για εκτόξευση και θέλει την λεπτομέρια... Όποιος θέλει αγορά αυτό το σετ ας μηλήσει να του πώ τηλέφωνο..

Δεν θελουμε να μας σπανε τα νευρα ουστ:(οθονη και παλι κοθωνι:)

andreasL
05-11-08, 17:44
Καλησπέρα οικογένεια!
Με ενδιαφέρουν οι αισθητήρες..λεπτομέρειες???

Stile
07-11-08, 22:17
Καλησπέρα οικογένεια!
Με ενδιαφέρουν οι αισθητήρες..λεπτομέρειες???
esteila pm.. Opoios allos thelei as apantisei na toy steilw dieythinsh... topothethsh apo esas para poly eykola...
To topothetisa shmera egw se xrono T.T.
ante kai kalles topothetiseis

Arf
09-11-08, 01:31
esteila pm.. Opoios allos thelei as apantisei na toy steilw dieythinsh... topothethsh apo esas para poly eykola...
To topothetisa shmera egw se xrono T.T.
ante kai kalles topothetiseis

Γεια ρίξε κι από εδώ τη διεύθυνση.
Αν κι εγω θα προτιμούσα ένα κιτ με ταινία, όπως έχουν βρει κάποια παιδιά από εδώ. Αλήθεια, δεν είχαμε κάνει ένα group buy κάποια στιγμή, για τέτοια κιτάκια?

ThoDoriS
09-11-08, 02:37
Ταινία είναι μια χαρά....μπαμ μπαμ και μηδέν κόπος...και καλύπτεις και μεγαλύτερο εύρος...

Arf
09-11-08, 02:40
Ταινία είναι μια χαρά....μπαμ μπαμ και μηδέν κόπος...και καλύπτεις και μεγαλύτερο εύρος...

Δώσε κ σώσε κι εσυ!!!

Stile
09-11-08, 08:55
Επειδή μαζευτήκατε πολλοί, σας δίνω την διεύθυνση δημόσια.
Μπείτε μέσα και βρείτε ότι σας αρέσει..

Το φέρνουν στην πόρτα σας με ACS οπότε δεν χρειάζεται να πάτε Ελευσίνα

Συμαντικό!!
Θέλετε να ανεβάσω Φωτογραφίες πώς τους έβαλα και από πού τους πέρασα???

Οι Αισθητήρες που αγόρασα είναι από εδώ και είναι αυτοί ακριβώς

http://www.emmoni.gr/?co=products&ca...4&prod_id=1436 (http://www.emmoni.gr/?co=products&cat_id=104&prod_id=1436)

Τα έβαλα μόνος μου σήμερα... Είναι πανεύκολο γιατί όπως ξέρετε οι περισσότεροι οι τρύπες είναι ήδη στον προφυλακτήρα..
Μέσα στο σετ έχει και το τρυπανάκι που κάνεις τις τρύπες στο μαύρο πλαίσιο!
και όλα αυτά μόνο με 38€ (αγορά 35€ και μεταφορικά 3€)

Άντε και καλή τοποθέτηση..

Arf
09-11-08, 12:05
Πλήρες σετ με επεξεργαστή Philips, χωρίς display.
Με 4 αισθητήρες και απόσταση ανίχνευσης από 1,50m μέχρι 0,30m
Κατασκευαστής: MED
Διαθεσιμότητα: καθόλου στόκ

Stile
09-11-08, 14:40
Πλήρες σετ με επεξεργαστή Philips, χωρίς display.
Με 4 αισθητήρες και απόσταση ανίχνευσης από 1,50m μέχρι 0,30m
Κατασκευαστής: MED
Διαθεσιμότητα: καθόλου στόκ

Έννοια σου και το κανόνισα...
Έστειλα email να κανονίσουν να φέρουν 5 κομμάτια για το club μας...
Από τρίτη θα είναι εκεί.
Αν θέλετε περισσότερα να κανονίσετε πόσοι θα είστε να σας φέρουν τα ανάλογα καθώς ήταν δύο στο στοκ και το ένα το πήρα εγώ και το άλλο ένας φίλος από εδώ..

Ο stile φροντίζει για όλους φίλε μου...

Arf
09-11-08, 17:15
Εαν δεν έχει ο τύπος που είχαν πάρει τα παιδιά πριν κανα 1,5 χρόνο αυτά που ήταν με ταινία, τότε 1 κομμάτι από τα 5 το κρατάω εγώ.

Από όλους όσους είχατε πάρει με εκείνο το Group buy, σας βγήκε καλό το σύστημα? Δώστε κανένα τηλέφωνο του αντιπροσώπου...

Ειλικρινά, δεν μου αρέσει να βλέπω προφυλακτήρες με "ματάκια" από parking sensors...

Stile
09-11-08, 18:11
Εαν δεν έχει ο τύπος που είχαν πάρει τα παιδιά πριν κανα 1,5 χρόνο αυτά που ήταν με ταινία, τότε 1 κομμάτι από τα 5 το κρατάω εγώ.

Από όλους όσους είχατε πάρει με εκείνο το Group buy, σας βγήκε καλό το σύστημα? Δώστε κανένα τηλέφωνο του αντιπροσώπου...

Ειλικρινά, δεν μου αρέσει να βλέπω προφυλακτήρες με "ματάκια" από parking sensors...
Φιλέ ARF Αφού έχουμε τις τρύπες έτοιμες!! η ταινία κόβετε με τον καιρό και δεν είναι πολυ αξιόπιστη απο οτι μου είπε ενα παλικάρι που το έχει σε ενα ibiza..
Χώσου φίλε.. 38 ευροπουλάκια δεν είναι μεγάλη επένδυση καθώς έχουν πολύ καλή απόκρηση.. δεν ξέρω....
Γνώμη μου πάντα...

ThoDoriS
09-11-08, 21:03
Και να κοπεί η ταινία πας και πέρνεις απο ένα χρωματοπωλείο και βάζεις όση θέλεις και όπου θέλεις...(άσε που δεν κόβετε αν δεν την πειράξει ανθρώπινο χέρι....)

Τα λεφτά τα ίδια είναι σχεδόν, απλά η διαφορά είναι σε 2 σημεία:
1. Το αισθητικό λόγω του ότι με την ταινία δεν φαίνεται τίποτα ενώ με το άλλο φαίνονται 4 σημαδάκια
2. Η ταινία καλύπτει μεγαλύτερο εύρος γωνίας μιας και την βάζεις εσύ όση θες...

Arf
10-11-08, 16:19
Και να κοπεί η ταινία πας και πέρνεις απο ένα χρωματοπωλείο και βάζεις όση θέλεις και όπου θέλεις...(άσε που δεν κόβετε αν δεν την πειράξει ανθρώπινο χέρι....)

Τα λεφτά τα ίδια είναι σχεδόν, απλά η διαφορά είναι σε 2 σημεία:
1. Το αισθητικό λόγω του ότι με την ταινία δεν φαίνεται τίποτα ενώ με το άλλο φαίνονται 4 σημαδάκια
2. Η ταινία καλύπτει μεγαλύτερο εύρος γωνίας μιας και την βάζεις εσύ όση θες...

Θα μου το δώσεις το τηλ του τύπου ή θα με σκάσεις ρε Θοδωρή??? :dildo1::dildo1: :D:D

ThoDoriS
10-11-08, 17:18
Θα μου το δώσεις το τηλ του τύπου ή θα με σκάσεις ρε Θοδωρή??? :dildo1::dildo1: :D:D

Ο ngtech ρε τους είχε αγοράσει, magneti marelli κιόλας αν θυμάμαι...
Για ρίχτου ένα πμ...

Arf
10-11-08, 17:51
Ο ngtech ρε τους είχε αγοράσει, magneti marelli κιόλας αν θυμάμαι...
Για ρίχτου ένα πμ...

οκκ mr Τhodora...