Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Τιμές Εξωφρενικές η είναι ιδέα μου;



Paralizer
04-05-09, 14:42
Παίδες καλησπέρα,

είπα να απευθυνθώ σε εσάς να μου ανοίξετε τα μάτια γιατί δεν πάει άλλο.
Τελευταίο 6μηνο πηγαίνο το Stilo μου σε ένα συγκεκριμένο συνεργείο στο Γέρακα. Αν επιτρέπεται σας δίνω και τα στοιχεία του δεν έχω κανένα πρόβλημα. Το θέμα είναι ότι το αμάξι έχει παρουσιάσει κατά καιρούς κάποια πράγματα και κάθε φορά τα χρήματα που μου ζητάει ο τύπος, σε σύγκριση που κάνω με κατόχους άλλων αυτοκινήτων, είναι εξωφρενικά.
Τελευταίο κρούσμα...τρύπιο ψυγείο. Το αφήνω σήμερα στον τύπο να το δει και να το αλλάξει και με παίρνει τηλέφωνο και μου λέει το εξής: 250 ευρώ το ψυγείο και 70 η εργασία. Ένα φιλαράκι προχθές του έτυχε το ίδιο και σε ένα ford focus ST. 210 έδωσε για το ψυγείο και 50 για την εργασία.

Έχει η fiat τόσο ακριβά ανταλλακτικά ή αυτός κοινώς μου πιάνει τον ******

Να σημειωθεί έτσι για την ιστορία ότι πριν ένα 2μηνο για το service το βασικά των 100000 χιλιομέτρων + αλλαγή που έκανα σε τακάκια μου πήρε 950 ευρώ

Πείτε μου τι μπορώ να κάνω και επιτέλους ψάχνω ένα ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ συνεργείο που να μην με κλέβουν. Υπόψιν ότι το αμάξι είναι πλέον εκτός εγγύησης.

paidaros
04-05-09, 15:21
σε σκιζει απλααααααααααα.
το σερβις μαζι με τα τακακια,ακομα και εμπρος πισω ζητημα να σε επαιρνε300-350 ευρω!
οχι και 950!
οχι η φιατ δεν ειναι ακριβη στα ανταλλακτικα!

Paralizer
04-05-09, 15:35
Τώρα που το έχω ήδη εκεί για επισκευή κ δεν έχω πληρώσει ακόμα, μπορώ να κάνω τίποτα;;;

richard
04-05-09, 15:39
Τώρα που το έχω ήδη εκεί για επισκευή κ δεν έχω πληρώσει ακόμα, μπορώ να κάνω τίποτα;;;

Στον Τολια το εχεις?Μην κρυβομαστε...

Paralizer
04-05-09, 15:42
Όχι δεν το έχω στον Τόλια. Το έχω στην Alfisti. Ευοίας και Λ.Μαραθώνος. Χαρτί και καλαμάρι σας τα είπα όλα :)

richard
04-05-09, 15:45
Όχι δεν το έχω στον Τόλια. Το έχω στην Alfisti. Ευοίας και Λ.Μαραθώνος. Χαρτί και καλαμάρι σας τα είπα όλα :)

Αν ηταν στον Τολια κατι θα μπορουσα να κανω ****το #@%$%%@#!#:mad:
Αν σου πουν το ποσο δες ποσο χρεωσανε και κανε μια συγκριση με αλλη αντιπροσωπια, και αν ειναι διπλασια παρε το αμαξι σου και μην πληρωσεις, καντην με ελαφρα πηδηματακια...:)

Paralizer
04-05-09, 15:49
To ποσό στο είπα ήδη. Με πήρε τηλέφωνο αυτός και μου είπε 250 + 70. Και το να πάρω έτσι απλά το αμάξι και να φύγω νομίζω ότι απλά δεν γίνεται να το κάνω :)

richard
04-05-09, 15:53
To ποσό στο είπα ήδη. Με πήρε τηλέφωνο αυτός και μου είπε 250 + 70. Και το να πάρω έτσι απλά το αμάξι και να φύγω νομίζω ότι απλά δεν γίνεται να το κάνω :)

Αν θες κανε μια και παρε στο 210 6016149 με τα ανταλλακτικα και ρωτα ποσο εχει το ψυγειο + τα εργατικα... ειναι το τηλ του Τολια.

Arf
04-05-09, 15:54
Κι όμως, κάπου τόσο έχει το ψυγείο καινούριο από τη FIAT... Σε aftermarket η τιμή του θα ήταν αρκετά πιο κάτω...

Τώρα για τα εργατικά, τί να σου πω... Ο καθένας χρεώνει όσο τον φωτίσει ο Θεός!!!

HighFidelity
04-05-09, 16:59
Τώρα για τα εργατικά, τί να σου πω... Ο καθένας χρεώνει όσο τον φωτίσει ο Θεός!!!

Ο καθένας χρεώνει όσα του λείπουν θα έλεγα εγώ :D

Φίλε Paralizer πριν 1,5 μήνα περίπου που πήρα το stilo μου(1,6) πλήρωσα σε συνεργείο(όχι σε αντιπροσωπεία) 60 ευρώ εργασία για:
Κανονικό σέρβις(φιλτρα, λάδια, μπουζί κτλπ), αλλαγή υγρά φρένων, αντιψυκτικού, φίλτρου γύρης, τακάκια εμπρός πίσω, πάνω κολλάρο νερού, και μέσα φούσκα ημιαξονίου. Υπόψιν τα ανταλλακτικά του τα πήγα όλα εγώ, και συνολικά πλήρωσα 217€.
Αν πήγαινα σε αντιπροσωπεία ή σε κάποιο συνεργείο που ο ιδιοκτήτης του έχει καβαλήσει το καλάμι, το πιό πιθανό είναι να με χρέωναν 50 ευρώ για το σέρβις και ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ για κάθε μία από τις υπόλοιπες επισκευές! Αν υπολογίσεις και το ΦΠΑ πάνω στην εργασία μαζί με το πολύ ακριβότερο κόστος των γνήσιων ανταλλακτικών, 500€ σίγουρα δεν θα με έφταναν!

Paralizer
04-05-09, 17:07
Αυτή η διαφορά τιμής με κάνει και νιώθω πολύ ... μ#*%^#(^%

MiKe_KaVaLa
04-05-09, 17:12
Αυτή η διαφορά τιμής με κάνει και νιώθω πολύ ... μ#*%^#(^%

Κι εγω καποιες στιγμες το εχω νιωσει αυτο το συναισθημα...
αν δεν ξερεις 5 πραγματα απο μηχανικα και αν δεν γνωριζεις πανω
κατω τις τιμες το μονο συγουρο ειναι να στον πιασουν καλα καλα τον κολο...

Stilatos
04-05-09, 17:50
500-600 ειναι νομιζω το μεγαλο σερβις εδω αθηνα.

ngtech
04-05-09, 18:48
Φίλτατε εγώ στο στίλο είχα αγοράσει καινούριο ψυγειο magneti marelli απο το γεωργακόπουλο στον αγ.Δημήτριο 80 ευρωπουλα + 40 τοποθέτηση + το παραφλου. Αν ενδιαφέρεσαι το συνεργειο του φίλου μου είναι στην Παιανία... Εγγυημένο απο μενα παω 5 αυτοκίνητά μου εκ των οποίων 4 είναι Φιατ.

paidaros
04-05-09, 20:04
οποτε φιλε μου καταλαβαινεις οτι μονο με τα λεφτα του σερβις θα το πηγαινες για αλλα 4 σερβις!

DimHat
05-05-09, 17:41
...
Να σημειωθεί έτσι για την ιστορία ότι πριν ένα 2μηνο για το service το βασικά των 100000 χιλιομέτρων + αλλαγή που έκανα σε τακάκια μου πήρε 950 ευρώ
...


Μία μικρή (όχι και πολύ μικρή...:p) παρατήρηση.
Το Service των 100.000 χλμ δεν έχει τίποτα ιδιαίτερο.
Περιλαμβάνει: Λάδια, φίλτρο λαδιού, φίλτρο αέρα, φίλτρο γύρης (ίσως), μπουζί (ίσως). Όλα αυτά σαν ανταλλακτικά γνήσια κοστίζουν γύρω στα 160 ευρώ.
Τα τακάκια κοστίζουν γύρω στα 70-80 ευρώ αν θυμάμαι καλά.
Σύνολο ανταλλακτικών: περίπου 250 ευρώ. Τα υπόλοιπα 700 ευρώ είναι η εργασία;
Αφενός μεν το συγκεκριμένο συνεργείο γδέρνει κανονικότατα τα θύματα-πελάτες του.
Αφετέρου δε, όταν πάμε στο συνεργείο καλό είναι να έχουμε συμβουλευτεί το βιβλίο του αυτοκινήτου για το ποιές εργασίες προβλέπει το συγκεκριμένο service και να ζητάμε να γίνουν ακριβώς αυτές. Σε διαφορετική περίπτωση χρεώνουν ότι θέλουν.
Για παράδειγμα χρεώνουν: Έλεγχος στάθμης-πλήρωση πλυστικού παρμπρίζ, έλεγχος πίεσης ελαστικών, έλεγχος στάθμης-πλήρωση υγρών φρένων, έλεγχος μπαταρίας, έλεγχος-ρύθμιση φώτων, έλεγχος τζόγων, έλεγχος, έλεγχος, έλεγχος κτλ κτλ και ένα κάρο ακόμα π@π@ριές, που σκοπό μόνο έχουν να γεμίσουν το τιμολόγιο (και εννοείται ότι δεν ελέγχουν τίποτα επί της ουσίας).
Αν δε θέλετε να σας γδέρνουν, οφείλετε να ζητάτε συγκεκριμένες εργασίες και να απαιτείτε τελική τιμή ΠΡΙΝ την εκτέλεση αυτών.
Βέβαια, όποιος ανήκει στην κατηγορία εκείνων που πάνε στην Fiat ακόμα και για να του συμπληρώσουν νερό για τους υαλοκαθαριστήρες, καλώς να πληρώσει.
Παράδειγμα αληθινό:
Τιμή Fiat Service 120.000 χλμ.: 550 ευρώ Ανταλλακτικά και εργασία(ιμάντες, λάδια, φίλτρα)
Τιμή Fiat αντικατάσταση ιμάντων (εργασία): 170 ευρώ
Ανταλλακτικά Fiat (ιμάντες, τεντωτήρας, φίλτρα, λάδια κοκκινα):
Τιμή: 170-200 ευρώ.
Εργασία αλλαγής λαδιών-φίλτρων (για όσους δε θέλουν αν λερωθούν): 20 ευρώ-30 ευρώ.
Κάντε τους υπολογισμούς για να δείτε πως μπορείτε απλά να εξοικονομήσετε τουλάχιστον 150 ευρουδάκια από ένα και μόνο SERVICE, χωρίς κανένα συμβιβασμό.

Stilatos
05-05-09, 17:45
οταν λεω για το μεγαλο σερβις εννοω και τον ιμαντα χρονισμου

Sn7per
05-05-09, 19:54
500 λεει ο ενας 900 λεει ο αλλος...

Σιγα μη πληρωσω για ελεγχο καταστασης ιμαντα χρονισμου ή ελεγχο τακακια...

Εχω βαλει μια λιστα σε ενα σημειωματαριο το τι θα πρεπει να ελεγχω και καθε ποτε απλως...

Προτιμω αυτα τα πολλα χρηματα (2 Κ?) αντι να τα δωσω στους απατεωνες σε σερβις... να τα δωσω σε περιπτωση που παθει κατι το αυτοκινητο...

Εξαλλου μου αρεσει να ασχολουμαι και να μαθαινω σιγα σιγα το αυτοκινητο μου.

HighFidelity
05-05-09, 22:29
Τα τακάκια κοστίζουν γύρω στα 70-80 ευρώ αν θυμάμαι καλά.

Φαντάζομαι πως εννοείς μόνο τα εμπρός, σωστά?

Πάντως κατά τη γνώμη μου τη μεγαλύτερη διαφορά την κάνουν τα ανταλλακτικά. Εγώ πρόσφατα στο σέρβις πλήρωσα 70 ευρώ για εμπρός-πίσω τακάκια, και για την ακρίβεια 28 τα εμπρός(κάποια φτηνά, δθ μάρκα), και 42 πίσω(magneti marelli). Τα γνήσια στο site http://www.kaltsidis.com.gr κοστίζουν 140+ ευρώ, λογικά η αντιπροσωπεία θα τα έχει λιγάκι ακριβότερα.

neuromancer
06-05-09, 01:30
Κι εσύ πάλι, τα φτηνιάρικα έβαλες μπροστά! Με τα μπροστά φρενάρεις!

HighFidelity
06-05-09, 02:18
Ε ναί, αν του βάζεις ακριβά κακομαθαίνει ;)

Sn7per
06-05-09, 02:19
Φαντάζομαι πως εννοείς μόνο τα εμπρός, σωστά?

Πάντως κατά τη γνώμη μου τη μεγαλύτερη διαφορά την κάνουν τα ανταλλακτικά. Εγώ πρόσφατα στο σέρβις πλήρωσα 70 ευρώ για εμπρός-πίσω τακάκια, και για την ακρίβεια 28 τα εμπρός(κάποια φτηνά, δθ μάρκα), και 42 πίσω(magneti marelli). Τα γνήσια στο site http://www.kaltsidis.com.gr κοστίζουν 140+ ευρώ, λογικά η αντιπροσωπεία θα τα έχει λιγάκι ακριβότερα.


Φιλε οντως... Με ποια λογικη εβαλες φτηνα μπροστα ?

paidaros
06-05-09, 15:37
με την λογικη ποσο αντεχει η τσεπη του καθενος!

DimHat
06-05-09, 15:58
Φαντάζομαι πως εννοείς μόνο τα εμπρός, σωστά?


Ναι, τόσο χρεώνει η Fiat μόνο τα μπροστινά.
Πάντως και εγώ σταμάτησα εδώ και πολύ καιρό να παίρνω από τη Fiat τέτοιου είδους ανταλλακτικτικά και να τα πληρώνω 2 φορές πιο ακριβά...

spitosteam
10-06-09, 15:43
κατι τιμες....αντε γεια

Sn7per
10-06-09, 15:44
Για πες τι πουλας ?

stilonas 1.6
18-06-09, 14:35
ειμαι νεος στην παρεα και σημερα ειχα μια προσφορα για αλλαγη εμπρος πισω δισκοφρενα τακακια και μαρκουτσια και σινεμπλοκ πισω αξονα απο αντιπρωσοπια στην θεσσαλονικη ακουστε τιμες
890ευρω ανταλ. και συνολο με την εργασια 1400ευρω :yikes:
ολα οσα θα μου εβαζαν ειναι μαμα οχι τιποτα extreme

Soul_Giannis
18-06-09, 15:21
:yikes::yikes::yikes::yikes::yikes::yikes::yikes:: yikes::yikes::yikes::yikes::yikes::yikes::yikes::y ikes::yikes::yikes::yikes::yikes::yikes:



Τσάμπα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!

Μην την χασεις την προσφορα αυτη!!!!!!!!!!!!!!