Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Αγορά μεταχειρισμένου Stilo

imaginas
01-06-09, 22:57
Ψάχνοντας αυτοκίνητο,βρήκα ένα stilo μοντέλο 2003 5πορτο 1200cc.Επειδή δεν ξέρω πολλά για το αμάξι,μπορεί κάποιος να μου πει τι πρέπει να προσέξω στην αγορά του;Βγάζει κάποιες συγκεκριμένες ζημιές;Τα ανταλλακτικά του είναι φθηνά ή ακριβά σε σχέση με τον ανταγωνισμό;Το αμάξι θα το χρησιμοποιώ για διαδρομές εκτός πόλης,κυρίως προς Καλαμάτα αλλά και προς Παρνασσό/Καλάβρυτα το χειμώνα για σκι!

Sn7per
01-06-09, 23:04
Αν θελεις πες μας και τιμη.

Για ταξιδια εκτος πολης αντενδεικνυται η χωρητικοτητα των 1,2 λιτρων.

Το θεμα του τι θα πρεπει να προσεξεις ισχυει οτι και για τα αλλα αυτοκινητα, δυστιχως πρεπει να εχεις ζησει με το αυτοκινητο για να ξερεις τα σημεια που εχουν φθορες... και δεν γινεται να καταλαβεις απο εδω μεσα οτι και να σου πουμε...

paidaros
01-06-09, 23:06
για πρωτη φορα θα συμφωνησω με τον θοδωρη
αμα ψαξεις στις διαφορες ενοτητες ισως σου λυθουν καποιες αποριες αλλα αμα δεν το ζεις οτι αμαξι,οτι και να σε πουμε δεν θα καταλαβεις και πολλα

imaginas
01-06-09, 23:06
3800€ το βρήκα.Εντάξει δε με ενδιαφέρει να τρέχω.Πιο πολύ για οικονομία με ενδιαφέρει.Έχω πάει και με 1100 κυβικά και μια χαρά ήταν.

paidaros
01-06-09, 23:09
3800????
πω πω ξεφτυλα το stilo!!!!
χιλιομετρα,πρωτος ιδιοκτητης ειναι εταιρια?μοντελο?

Sn7per
01-06-09, 23:09
Φιλε imaginas σε ταξιδια εκτος πολης τα λιγοτερα κυβικα σημαινουν περισσοτερη καταναλωση αλλα μην ανοιξουμε για αλλη μια φορα αυτο το θεμα.

3800 ευρω παρολα αυτα ειναι μια πολυ καλη τιμη.

Τα 1100 κυβικα που πηγες κατι μου λεει οτι ηταν σε λιγοτερο απο ενα τονο, το Stilo ζυγιζει 1250 και ψιλοσερνεται.

Τσεκαρε για ιμαντα χρονισμου ποτε αλλαχτηκε χιλιομετρα πες μας, λαστιχα, αμορτισερ, ΤΖΟΓΟ ΣΤΙΣ ΡΟΔΕΣ σημαντικοτατο τα ψαλιδια δηλαδη και αν μου ερθουν και αλλα θα σου πω.

imaginas
01-06-09, 23:53
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.Θα τα κοιτάξω αυτά,αν μου επιτραπεί θα τραβήξω και φωτογραφίες από κάποια σημεία.

Sn7per
01-06-09, 23:57
Αν εχει πανω απο 120.000 km και ειναι μαντρα ο πωλητης καλυτερα να ψαξεις για κατι καλυτερο...

imaginas
02-06-09, 00:00
Ο πωλητής μάντρα είναι.Σίγουρα αν έχει πάνω από 90.000 θα το αφήσω.Δε θέλω κάτι με πολλά χλμ.

tzagarakis
02-06-09, 00:20
3800 δεν είναι πολλά,καθώς και τα 90000χλμ,δεν είναι πολλά αν είναι καλοσυντηρημένο.
Αλλά απο μαντρά δε ξέρω

Sn7per
02-06-09, 00:31
Στα 90000χλμ λιγο ψαλιδια αν τζογαρουν αμορτισερ που θα θελουν αλλαγμα Ιμαντας χρονισμου που σιγα μη τον αλλαξαν, δισκοι φρενων που θα ειναι σε αθλια κατασταση, δισκος πλατω και αλλα... Μαζευονται στα γρηγορα αλλα 2.000...

Απο μαντρα αν το βρεις στα 3800 παει να πει οτι το πηρε απο ιδιωτη στα 2.500 τουλαχιστον... Γιατι αραγε ?

Γενικοτερα προτιματε ιδιωτες για τετοια δουλεια μη ταιζετε τα λαμογια, ο ιδιωτης θα ερθει και στο συνεργειο θα σε αφησει να το ψαξεις οσο θελεις το αμαξι, ποσο μαλλον αυτο το αμαξι που δεν "φευγει" και γρηγορα.

Δες το φιλε και για οτιδηποτε αν στραβωσεις απλως μη το παρεις, ευκαιριες υπαρχουν απειρες...

Αυτα.

tzagarakis
02-06-09, 00:55
Γι'αυτό λέω καλοσυντηρημένο.Γιατί εύκολα βγαίνει +2000 ακόμα.
Ένας κουμπάρος μου έδωσε σε μαντρά ένα ASTRA με 90000χλμ και ο μαντράς το πούλησε με 54000χλμ.Αυτός που το πήρε έτυχε να είναι πελάτης μου και μου έλεγε πόσο τυχερός ήταν που το βρήκε μ'αυτά τα χλμ

imaginas
02-06-09, 09:32
Ευτυχώς ή δυστυχώς δεν ξέρω,το αμάξι που ανέφερα πουλήθηκε.Είχε 97.000χλμ κάνει...
Έχουν ένα 1400cc με 65000χλμ αλλά η τιμή είναι 5200€.

Sn7per
02-06-09, 10:53
Καλη τιμη και αυτη, ψαξε για 1.4 η 1.6, μη το κοιτας καθολου το 1.2

andreasL
02-06-09, 11:26
Ρε μανία με το 1,2!!! Άσε το παληκάρι να αποφασίσει!!!
Φαγώθηκες!!! Είχες 1,2 πριν ή απευθείας πήρες 1,6?
Αν δεν είχες 1,2 δεν μπορείς να το εκτιμήσεις!Αν τα στήσουμε στα φανάρια μαζί άντε να μου φύγεις μισή καρότσα λόγω του ότι είμαι βαρυκόκκαλος! Κατά τα άλλα πφφφ!

Λοιπόν παληκαράκι κοίτα να βρεις ένα καθαρό αυτοκίνητο ατρακάριστο και μετά κοίτα τα κυβικά! Αν βρεις στην ίδια τιμή 1,4 ή 1,6 εννοείται θα πάρεις τα μεγαλύτερα όχι όμως ότι το 1,2 είναι άχρηστο ! (αν σε πετύχω πουθενά με το κιτρινάκι σου ρε Sn7per θα βαρεθείς να βλέπεις το πίσω αυτοκολλητάκι μου) χεχεχεχε.
Όπως σου είπαν και παραπάνω αν μπορείς και έχεις το μετρητό, μακριά από μαντρά και βρες κανα δικό σου συνεργείο να μπορεί να στο εκτιμήσει!!!

Sn7per
02-06-09, 11:37
Ενταξει... Απλως αν εχει μαθει σε νορμαλ αυτοκινητο θα ξενερωσει πολυ ασχημα ο φιλος γιαυτο το λεω...

imaginas
02-06-09, 11:49
Παιδιά ευχαριστώ για τις συμβουλές.Ψάχνω γενικά για αμάξι σε αυτό το ύψος τιμής,και πιστεύω κάτι θα βρω.Σίγουρα από ιδιώτη είναι καλύτερα και το ξέρω,θα το πάω σε ένα εξουσιοδοτημένο συνεργείο να το δουν.Αφού το έχω δει πρώτα εγώ με τις λίγες γνώσεις μου.

HighFidelity
02-06-09, 12:59
Παιδιά ευχαριστώ για τις συμβουλές.Ψάχνω γενικά για αμάξι σε αυτό το ύψος τιμής,και πιστεύω κάτι θα βρω.Σίγουρα από ιδιώτη είναι καλύτερα και το ξέρω,θα το πάω σε ένα εξουσιοδοτημένο συνεργείο να το δουν.Αφού το έχω δει πρώτα εγώ με τις λίγες γνώσεις μου.

Τα μόνα που χρειάζεσαι είναι υπομονή και επιμονή, σίγουρα θα βρείς κάτι αν το ψάξεις και αν δεν είσαι ανυπόμονος. Επίσης μην έχεις προκατάληψη απέναντι στους μαντράδες, αν ήταν όλοι τους "λαμόγια" όπως έγραψαν παραπάνω τότε δεν θα υπήρχε αυτό το επάγγελμα! Αλίμονο αν σκεφτείς πχ πως τα λίγα χλμ του τάδε αυτοκινήτου είναι πραγματικά μόνο και μόνο επειδή το πουλάει ιδιώτης... Τα μάτια σου να εμπιστεύεσαι μόνο, και φρόντισε ο τεχνικός που θα το ελένξει να είναι άτομο εμπιστοσύνης.

Αυτά από εμένα.

Sn7per
02-06-09, 13:15
Ενταξει δεν ειπα οτι ειναι ολοι λαμογια, για το ονομα του θεου...

Πιστευω οτι το 99,999 % ειναι λαμογια γιατι εχουν συστημα να παιρνουν ενα αυτοκινητο στην ξεφτιλλα και να αλλαζουν τα χιλιομετρα πουλωντας το χρυσο.

Ενας φιλος μου... Μαντρας ο πατερας του, μου ελεγε οτι το αλλαγμα χιλιομετρων ειναι το ποιο στανταρ πραγμα που κανουν πρωτα πρωτα.

Ο ιδιωτης ειναι μονοδρομος αν θελεις να δωσεις λιγα και να παρεις πολλα, καταργηστε τους μεσαζωντες. (επισης ο ιδιωτης θα ερθει σε οποιο συνεργειο θελεις).

(μια παρενθεση για ενημερωτικους σκοπους)

"αν ήταν όλοι τους "λαμόγια" όπως έγραψαν παραπάνω τότε δεν θα υπήρχε αυτό το επάγγελμα!"

Παπαδες υπαρχουν, Ταξιτζηδες υπαρχουν, Βενζιναδες υπαρχουν, Καθε ιδους μεσαζοντες υπαρχουν, και τελος πολιτικοι υπαρχουν...

Ολοι αυτοι στη συντριπτικη πλειοψηφια τους ειναι λαμογια αλλα υπαρχουν...

Μακια μακια μακια

canonis
02-06-09, 13:43
Ενταξει δεν ειπα οτι ειναι ολοι λαμογια, για το ονομα του θεου...

Πιστευω οτι το 99,999 % ειναι λαμογια γιατι εχουν συστημα να παιρνουν ενα αυτοκινητο στην ξεφτιλλα και να αλλαζουν τα χιλιομετρα πουλωντας το χρυσο.

Ενας φιλος μου... Μαντρας ο πατερας του, μου ελεγε οτι το αλλαγμα χιλιομετρων ειναι το ποιο στανταρ πραγμα που κανουν πρωτα πρωτα.

Ο ιδιωτης ειναι μονοδρομος αν θελεις να δωσεις λιγα και να παρεις πολλα, καταργηστε τους μεσαζωντες. (επισης ο ιδιωτης θα ερθει σε οποιο συνεργειο θελεις).

(μια παρενθεση για ενημερωτικους σκοπους)

"αν ήταν όλοι τους "λαμόγια" όπως έγραψαν παραπάνω τότε δεν θα υπήρχε αυτό το επάγγελμα!"

Παπαδες υπαρχουν, Ταξιτζηδες υπαρχουν, Βενζιναδες υπαρχουν, Καθε ιδους μεσαζοντες υπαρχουν, και τελος πολιτικοι υπαρχουν...

Μακια μακια μακια

Λάθος... Αλλά ας μη χαλάσουμε το θέμα!
Εγώ θα κοιτούσα και σε μάντρα!
Υπομονή!!!

Sn7per
02-06-09, 13:45
Καθολου λαθος... και πολυ σωστο μαλιστα, μου περισσευουν 1.000-2.000 για να τα δωσω στο μεσαζοντα ? ΟΧΙ ΚΥΡΙΕ... Προτιμω να τα μοιραστω με τον ιδιωτη.

Και μη μου πας κοντρα παρακαλω !

Αντε κανε τραπεζι μπας και σου χαμογελασει η τυχη :P

HighFidelity
02-06-09, 13:56

Είναι λίγο άτοπα τα παραδειγματά σου, όλοι αυτοί είναι αναγκαίο κακό, για να παντρευτείς θές παπά(εκτός αν κάνεις πολιτικό γάμο προκαλώντας εγκεφαλικό στο σόι lol), για να μετακινηθείς γρήγορα άν δεν έχεις δικό σου μέσο ή αν δεν θές να ψάχνεις για πάρκιν θές ταξί, για να κινηθεί το αμάξι σου χρειάζεται βενζινάς, οι πολιτικοί αναγκαστικά υπάρχουν(εκτός και αν πιστεύεις στην αναρχία) κτλπ. Δεν γίνεται να μην υπάρχουν παπάδες ταξιτζήδες και βενζινάδες, όμως γίνεται μια χαρά να μην υπάρχουν μάντρες!

Πάντως άσχετα με το πόσοι και πόσο απατεώνες είναι οι μαντράδες(θέλει μελέτη για να βγούν ποσοστά :P), αυτό που λέω εγώ είναι το ότι ο υποψήφιος αγοραστής μεταχειρισμένου αυτοκινήτου πρέπει να δείχνει την ίδια δυσπιστία σε ότι του λένε άσχετα με την ιδιότητα του πωλητή. Αυτό μόνο κράτα!

Sn7per
02-06-09, 14:06
Ειπα εγω οτι δε χρειαζονται ?

Μπορουσαν να υπαρχουν χωρις να ειναι λαμογια.

Αυτοκινητο που βρισκεις σε ματρα 5.000 κανει 3.500 και ουτω καθ εξης...

Αυτο να ξερουμε, δυσπιστια... φυσικα χρειαζεται.

paidaros
02-06-09, 14:25
Ευτυχώς ή δυστυχώς δεν ξέρω,το αμάξι που ανέφερα πουλήθηκε.Είχε 97.000χλμ κάνει...
Έχουν ένα 1400cc με 65000χλμ αλλά η τιμή είναι 5200€.

και σου φαινετε ακριβο?φτηνο ειναι

Καλη τιμη και αυτη, ψαξε για 1.4 η 1.6, μη το κοιτας καθολου το 1.2

φαγωθηκες εσυ με τα 1,2!
πνευμα αντιλογιας και σπασικλα!

imaginas
02-06-09, 14:33
και σου φαινετε ακριβο?φτηνο ειναι

Για τη δική σου τσέπη μπορεί να είναι φθηνό,για τη δική μου όμως δεν είναι...

paidaros
02-06-09, 15:06
Για τη δική σου τσέπη μπορεί να είναι φθηνό,για τη δική μου όμως δεν είναι...

δεν το λεω απο πλευρας τσεπης αλλα απο αναλογια χρονολογιας-χιλιομετρων

tzagarakis
02-06-09, 15:34
Εγώ το δικό 1,4 δεν το πλήρωσα 16500 για να το δώσω τώρα 6000 μέσα 4,5 χρόνια.
Άρα φτηνό μου ακούγετε το 1,4 που λες.

s6_sot
02-06-09, 15:45
Ναι αν όμως θες να το δώσεις, το δίνεις 6 και λες και ευχαριστώ... Με 13500 παίρνεις πλέον καινούργιο bravo με 120 άλογα...

imaginas
02-06-09, 15:54
Κακά τα ψέματα,όλα απαξιώνονται,πόσο μάλλον τα αυτοκίνητα.Κι εγώ πέρσι τέτοια εποχή αγόρασα μια φωτογραφική μηχανή με τιμή 680€.Τώρα βγήκε το νέο μοντέλο-αντικαταστάτης,χωρίς καμιά ουσιαστική διαφορά,και κοστίζει 610€.Πόσο να την πουλήσω;Έχει χρησιμοποιηθεί κιόλας,δεν την αγοράζει κανείς πάνω από 300€!Φίλε μου μπορεί να το αγόρασες 16500€ πριν 4,5 χρόνια,αλλά αν ζητήσεις 13000€ κανείς δε θα σου τα δώσει διότι με αυτά τα χρήματα βρίσκει καινούριο αντίστοιχο και με ευκολίες ενώ εσύ θα τα απαιτήσεις μετρητά.Ιδίως τώρα που έχει μόνο 50% τέλος ταξινόμησης,και τις προσφορές που κάνουν οι αντιπροσωπίες,το να πάρεις ένα καινούριο αμάξι δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο.

tzagarakis
04-06-09, 13:02
Σαφώς και δε θα δώσει κανείς 13000,αλλά δεν το δίνω και 6000,για αυτό σου λέω ότι τα λεφτά που το βρήκες ,αν το αυτοκίνητο είναι σε καλή κατάσταση,είναι πολύ καλά

TRIBAL7
04-06-09, 13:07
Σαφώς και δε θα δώσει κανείς 13000,αλλά δεν το δίνω και 6000,για αυτό σου λέω ότι τα λεφτά που το βρήκες ,αν το αυτοκίνητο είναι σε καλή κατάσταση,είναι πολύ καλά

+1000000000000000000000000

HighFidelity
05-06-09, 09:54

Η αξία ενός stilo 1.4(και γενικά κάθε μεταχειρισμένου αυτοκινήτου) διαμορφώνεται βάσει προσφοράς και ζήτησης, και όχι βάσει του πόσο ευχαριστημένος θα ήσουν εσύ ειδικά πουλώντας το δικό σου! Με μιά μικρή αναζήτηση θα βρείς πάρα πολλά 1.4 με τιμή πώλησης κοντά στις 5.000€, ακόμα και κάτω από 5k θα βρείς. Με αυτό δεδομένο δεν μπορούμε να πούμε ότι τα 5.200€ είναι πολύ καλή τιμή, μιά μέτρια τιμή είναι.

tzagarakis
05-06-09, 10:15
Δεν λέω κάτι διαφορετικό από εσένα,απλά τονίζω ότι μου φαίνεται καλή η τιμή για τον αγοραστή κι όχι για τον πωλητή

tzagarakis
05-06-09, 10:18
Και να 'σαι σίγουρος ότι αν πουλάς χωρίς άγχος,και αξίζει αυτό που πουλάς,θα το πληρωθείς πολύ κοντά στη τιμή που αξίζει πραγματικά.

paidaros
05-06-09, 15:13
οπως νομιζεις
σημερα ειδα θεσσαλονικη 3θυρο 1,6 με ζαντες 17αρες abarth,ηλιοροφη,χαμηλωμα,εξατμιση και το εδινε το παλικαρι 5850ευρω
και λεω κριμα ρε παιδι μου τετοια ξεφτυλα!
για αυτο που ειδα πραγματικα τα αξιζει τα λεφτα που ζηταει!

Sn7per
05-06-09, 15:34
Και να 'σαι σίγουρος ότι αν πουλάς χωρίς άγχος,και αξίζει αυτό που πουλάς,θα το πληρωθείς πολύ κοντά στη τιμή που αξίζει πραγματικά.

Και ζησαν αυτοι καλα και εμεις καλυτερα...

Για δοκιμασε φιλε μου, βαλε μια αγγελια το Stilo σου στα 5.000 να δουμε αααααν θα παρει καποιος τηλεφωνο... για να δει τι παιζει, οχι να το αγορασει.

HighFidelity
05-06-09, 18:24
Δεν λέω κάτι διαφορετικό από εσένα,απλά τονίζω ότι μου φαίνεται καλή η τιμή για τον αγοραστή κι όχι για τον πωλητή

Για εμένα "καλή τιμή" όσον αφορά μεταχειρισμένα αυτοκίνητα σημαίνει τιμή χαμηλότερη από το μέσο όρο που μπορεί να πιάσει στην αγορά, και την τιμή που είναι ακριβώς στο μέσο όρο είναι "μέτρια τιμή". Με αυτή τη λογική σίγουρα δεν λέμε τα ίδια.

Πρώτα από όλα δεν υπάρχει τιμή που πραγματικά αξίζει ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο, όπως είπα και πριν οι τιμές τους ρυθμίζονται από την προσφορά και τη ζήτηση. Επίσης το ότι όταν πουλάς χωρίς άγχος θα πουλήσεις καλύτερα ισχύει, αλλά μέχρι ενός ορισμένου σημείου! Αν δεν πουληθεί μέσα σε 6 μήνες πχ ένα αυτοκίνητο, η αξία του μέσα σε αυτούς τους 6 μήνες σίγουρα θα έχει μειωθεί.

Πάντως έχουν περάσει ανεπιστρεπτί οι εποχές που θεωρούσαμε επένδυση την αγορά ενός αυτοκινήτου. Φίλος αγόρασε κάπου το 1995 καινούργιο Punto GT με 4.000.000 δρχ, και μετά από ένα χρόνο το πούλησε 4.200.000(και μάλιστα αυτός που το αγόρασε το θεώρησε μεγάλη ευκαιρία) γιατί στην αντιπροσωπεία είχε φτάσει 5kk. Ακόμα παλιότερα είδα να πουλιέται Ford Sierra 5ετίας με 4.000.000 ενώ καινούργιο έκανε 5.1m! Σήμερα πλέον ένα αυτοκίνητο 5ετίας το πολύ πολύ να πιάσει τα μισά από όσο έχει καινούργιο :)