Επιστροφή στο Forum : Προσοχή στις λούμπες!
HighFidelity
30-06-09, 16:18
Αυτή τη φωτό την τράβηξα έξω από το σπίτι μου σήμερα στις 09:15 περίπου:
http://img194.imageshack.us/img194/2721/001sxk.jpg
Αντε να βγάλει ακρη ο Χριστιανος τωρα!!!!!!
Τυχερός ειναι μέσα στην ατυχία του.
Αν ήταν μπροστά μπροστά στη φωτογραφία το αυτοκίνητο τότε θα είχε μεγαλύτερο πρόβλημα!
Θα το έψαχναν μέσα στη λακούβα...
tzagarakis
01-07-09, 00:07
Ελλαδάρα,με τα έργα σου τα τρελά!!!!!
περαστικα στον ατυχο οδηγο...ελπιζω να μην επαθε τιποτα κανενας....αν ειμαι γατα θα την βρει την ακρη!!!!
HighFidelity
01-07-09, 01:00
Έχω την ατυχία να γίνονται έργα στην περιοχή που είναι το σπίτι μου. Ξεκίνησαν εδώ και 2,5 χρόνια σχεδόν, και ακόμα να τελειώσουν. Η σκόνη που τρώμε είναι απερίγραπτη... Την περασμένη βδομάδα και ενώ είχε πέσει το υπόστρωμα για να πέσει και η άσφαλτος μετά, εντελώς ξαφνικά ο ΟΤΕ θυμήθηκε ότι έπρεπε να περάσει και αυτός καλώδια! Ξεκίνησε λοιπόν να σκάβει χαντάκι ο ΟΤΕ την Πέμπτη(αυτό που φαίνεται χαμηλά στη φωτό), η τσάπα έσπασε ένα αγωγό νερού, και από τότε αυτός ο αγωγός τρέχει... Δεν έφτιαξε κανένας τίποτα, και όπως ήταν φυσικό το νερό έτρωγε σιγά σιγά το υπόστρωμα της ασφάλτου, μέχρι που κυριολεκτικά κόλλησε το πρώτο αυτοκίνητο! Τη φωτό την τράβηξα κατά τις 09:15, αλλά στις 07:45 που ξύπνησα το αμάξι είχε ήδη πέσει μέσα και το νερό ήταν 15-20cm πιό πάνω!
Η γυναίκα οδηγός του 207 πάντως επειδή ήξερε πολύ καλά ότι δεν θα βγάλει άκρη, κάλεσε τα κανάλια. Μέχρι τις 12 το μεσημέρι είχαν περάσει 4 τηλεοπτικά συνεργεία! Το ένα από αυτά μάλιστα επιστράτευσε ένα monster pajero, το οποίο το έπαιρνε με την κάμερα να περνάει μέσα από τη μεγάλη λακούβα lol
Επίσης 50 μέτρα μακριά από αυτό το σημείο ακριβώς στη μέση του δρόμου πάνω στη στροφή υπάρχει ένα φρεάτιο που προεξέχει 50cm! Τη Δευτέρα το πρωί ένα 106 σφήνωσε κυριολεκτικά πάνω του, και χρειάστηκε γερανό για να μετακινηθεί. Λίγο αργότερα ένα συρόμενο έσπασε το κάρτερ του πάνω σε αυτό!
Πάντως ούτε το sunny μου ήταν πιό τυχερό, εκτός από τα πίσω αμορτισέρ που διαλύθηκαν σε χρόνο ρεκόρ, έπεσα και εγώ σε μεγάλη λακούβα στραβώνοντας το μπροστά δεξί καλάμι του αμορτισέρ(μετά από λίγο διάλυσε τις τσιμούχες) και μιά ζάντα:
http://img512.imageshack.us/img512/6595/dsc00441x.jpg
Ελπίζω τα έργα να τελειώσουν πρίν φύγει το καλοκαίρι, και χωρίς άλλα ατυχήματα.
Γεια σου ρε Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε!!!
Και πληρωνουμε και φορους κλπ κλπ...
σορρυ κιολας που μιλαω χωρις να ξερω τι ακριβως γινεται...αλλα ετυχε ξαδερφος μου να πα8ει το ιδιο εδω Σερρρες και αφου φωναξε τα καναλια εκανε μυνηση στον δημο ο οποιος εκανε το εργο και αυτον τον αποζημιωσε...δεν ξερω αν υπαρχει καποιος υπευθυνος η τι γινεται εκει αλλα κοιταξε το 8εμα λιγο αν 8ες
tzagarakis
01-07-09, 01:28
Dικαιούμαστε αποζημείωση αλλά με μεγάλη υπομονή & τρέξιμο
Αν γίνει μήνυση στον ΚΥΡΙΟ του έργου και κύριος του έργου σπάνια είναι ο εργολάβος τότε μπορείς να πάρεις τα λεφτά σου.
Έναν καλό δικηγόρο και θα γίνει η δουλειά.
HighFidelity
02-07-09, 11:16
Αν γίνει μήνυση στον ΚΥΡΙΟ του έργου και κύριος του έργου σπάνια είναι ο εργολάβος τότε μπορείς να πάρεις τα λεφτά σου.
Έναν καλό δικηγόρο και θα γίνει η δουλειά.
Τι ακριβώς σημαίνει "ΚΥΡΙΟ" του έργου?
Στη συγκεκριμένη περίπτωση πάντως το μπέρδεμα είναι μεγάλο. Το έργο λέγεται "Βιοτεχνικό Πάρκο Πατρών" και έχουν αναλάβει να το φέρουν σε πέρας 2 εταιρείες, η "Βιοτεχνικό Πάρκο Γλαύκου Πάτρας ΑΕ" και η "Μηχανική ΑΕ". Το συγκεκριμένο σημείο της φωτογραφίας είναι ευθύνη της πρώτης εταιρείας, αλλά... ακριβώς εκεί στη φωτό μια ιδιοκτησία δεν έχει απαλλοτριωθεί ακόμα, η υπόθεση είναι στα δικαστήρια. Παρόλα αυτά τον συγκεκριμένο δρόμο(οδό Ευβοίας) η εταιρεία είχε σκοπό να τον ασφαλτοστρώσει την επόμενη εβδομάδα, μόνο που ο ΟΤΕ τους χάλασε τα σχέδια. Την περασμένη εβδομάδα ήρθε έγγραφο από την νομαρχία που ζητούσε να σταματήσουν τις εργασίες για να προχωρήσει ο ΟΤΕ. Ξεκίνησε λοιπόν ο ΟΤΕ, έσπασε τον αγωγό, ήρθε ο δήμος και κάτι έφτιαξε, την επόμενη ημέρα πάλι πλημμύρα, ήρθε ξανά ο δήμος και κάτι έφτιαξε, αλλά το νερό συνέχιζε να τρέχει και κανείς δεν ασχολήθηκε μέχρι προχτές που έγινε το ατύχημα(ο ΟΤΕ έσκαβε 100 μέτρα πιό πέρα). Τώρα ο δήμος ισχυρίζεται πως δεν ειδοποιήθηκε για βλάβη, ο ΟΤΕ λέει πως φταίει ο δήμος επειδή δεν έκανε αποκατάσταση της βλάβης, και η βιοπα ΑΕ λέει πως τα είχε αφήσει όλα μιά χαρά όταν διατάχτηκε να αποσυρθεί για να ξεκινήσει ο ΟΤΕ. Σε ποιόν πρέπει να γίνει μήνυση? :)
ps
Από όσο μπόρεσα να δω εγώ η ζημιά στο αυτοκίνητο ήταν πολύ μικρή, απλά χρειάζεται βάψιμο ο μπροστά προφυλακτήρας(170€ υπόθεση). Τα έξοδα ενός "καλού" δικηγόρου σίγουρα υπερβαίνουν αυτό το ποσό, οπότε φαντάζομαι πως η γυναίκα δεν πρόκειται να το κυνηγήσει.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση πάντως το μπέρδεμα είναι μεγάλο. Το έργο λέγεται "Βιοτεχνικό Πάρκο Πατρών" και έχουν αναλάβει να το φέρουν σε πέρας 2 εταιρείες, η "Βιοτεχνικό Πάρκο Γλαύκου Πάτρας ΑΕ" και η "Μηχανική ΑΕ". Το συγκεκριμένο σημείο της φωτογραφίας είναι ευθύνη της πρώτης εταιρείας, αλλά... ακριβώς εκεί στη φωτό μια ιδιοκτησία δεν έχει απαλλοτριωθεί ακόμα, η υπόθεση είναι στα δικαστήρια. Παρόλα αυτά τον συγκεκριμένο δρόμο(οδό Ευβοίας) η εταιρεία είχε σκοπό να τον ασφαλτοστρώσει την επόμενη εβδομάδα, μόνο που ο ΟΤΕ τους χάλασε τα σχέδια. Την περασμένη εβδομάδα ήρθε έγγραφο από την νομαρχία που ζητούσε να σταματήσουν τις εργασίες για να προχωρήσει ο ΟΤΕ. Ξεκίνησε λοιπόν ο ΟΤΕ, έσπασε τον αγωγό, ήρθε ο δήμος και κάτι έφτιαξε, την επόμενη ημέρα πάλι πλημμύρα, ήρθε ξανά ο δήμος και κάτι έφτιαξε, αλλά το νερό συνέχιζε να τρέχει και κανείς δεν ασχολήθηκε μέχρι προχτές που έγινε το ατύχημα(ο ΟΤΕ έσκαβε 100 μέτρα πιό πέρα). Τώρα ο δήμος ισχυρίζεται πως δεν ειδοποιήθηκε για βλάβη, ο ΟΤΕ λέει πως φταίει ο δήμος επειδή δεν έκανε αποκατάσταση της βλάβης, και η βιοπα ΑΕ λέει πως τα είχε αφήσει όλα μιά χαρά όταν διατάχτηκε να αποσυρθεί για να ξεκινήσει ο ΟΤΕ. Σε ποιόν πρέπει να γίνει μήνυση? :)
ps
Από όσο μπόρεσα να δω εγώ η ζημιά στο αυτοκίνητο ήταν πολύ μικρή, απλά χρειάζεται βάψιμο ο μπροστά προφυλακτήρας(170€ υπόθεση). Τα έξοδα ενός "καλού" δικηγόρου σίγουρα υπερβαίνουν αυτό το ποσό, οπότε φαντάζομαι πως η γυναίκα δεν πρόκειται να το κυνηγήσει.
.... να κάνει η μάνα!
Κύριος του έργου είναι συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις ο Δήμος. Με μια απλή καταγγελία μετά από αρκετό καιρό συνήθως παίρνεις τα λεφτά που έχεις δαπανήσει για την επισκευή της ζημιάς που προήλθε από πρόβλημα σε δρόμο ή έργο ευθύνης του.
Κύριος του έργου είναι συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις ο Δήμος. Με μια απλή καταγγελία μετά από αρκετό καιρό συνήθως παίρνεις τα λεφτά που έχεις δαπανήσει για την επισκευή της ζημιάς που προήλθε από πρόβλημα σε δρόμο ή έργο ευθύνης του.
Μια παρατήρηση μόνο.
Για να γίνει αυτό πρέπει να έχεις φωνάξει τροχαία να καταγράψει το συμβάν.
Ναι έχεις απόλυτο δίκιο!
Έχω ακούσει επομένως δεν το γνωρίζω ο ίδιος ότι πρέπει να έχεις καλέσει και την ασφαλιστική σου σε περίπτωση που έχεις δε και νομική κάλυψη ακόμη καλύτερα.
HighFidelity
03-07-09, 00:23
Όπως είπα και παραπάνω όμως δεν είναι έργο του δήμου, στην συγκεκριμένη περίπτωση εμπλέκονται πολλοί φορείς. Έτσι ή κάνεις μια απλή καταγγελία ελπίζοντας πως ο εισαγγελέας θα κάνει σωστά τη δουλειά του και θα βρεί την άκρη, ή απευθύνεσαι σε δικηγόρο για να κάνει αυτός τη μύνηση(νομίζω minimum 200€ μόνο για τη μύνηση).
Εγώ πάντος είμαι σχεδόν σίγουρος ότι γυναίκα το έκανε