PDA

Επιστροφή στο Forum : Nokia N97 VS HTC HD

Stile
02-07-09, 16:56
Είμαι σε δίλημμα μεταξύ των δυο και θα ήθελα την γνώμη των ειδικών.....
Τι θα παίρνατε εσείς?
το νέο Nokia N97 το οποίο το είχα πριν λίγο καιρό ή το HTC HD το οποίο έχω ακούσει πως είναι ο βασιλιάς των κινητών???

Και για να ξέρουμε γιατί μιλάμε

Το Nokia N97 είναι αυτό:
http://www.i-live.gr/wp-content/uploads/2009/01/nokia-n97.jpg
και το HTC HD είναι αυτό:

http://www.mobilegazette.com/handsets/htc/htc-touch-hd/htc-touch-hd-combo.jpg

Περιμένω τις απαντήσεις σας για να πράξω τα ανάλογα..

PascM
02-07-09, 17:26
Αν και λάτρης των ΝΟΚΙΑ αυτή τη φορά θα έπαιρνα το HTC

MaGeLaNoS
02-07-09, 17:57
Συγκρινεις 2 ανομοια πραγματα.
Ν97 με Symbian
HTC με Windows Mobile..

face
02-07-09, 18:45
Βασικά έχοντας win mobile από το S100 ακόμα, το HTC είναι ΚΑΙ κινητό, ενώ το άλλο είναι πρώτα κινητό. Διαφορά φιλοσοφίας. Το ΗΤC είναι πιο δύστροπο για τηλέφωνο από το ΝΟΚΙΑ αλλά έχει άλλα καλούδια.

Stile
02-07-09, 19:43
χμμ... Δλδ Να προσανατολιστώ για το HTC λέτε λόγο windows και να απ'αγγιστωθώ από το λειτουργικό της Nokia που τόσα χρόνια με συντροφεύει στις δύσκολες και στις ευχάριστες στιγμές που μου έχει χαρίσει...
Δεν ξέρω... Είναι φοβερό τηλέφωνο το HTC μα το μόνο που με προβληματίζει είναι η οθόνη του που τρεμοσβήνει ελαφρός όταν λειτουργεί... κάτι σαν Hz....
65.000 χρώματα όταν η Nokia παίζει με 16k....

ThoDoriS
02-07-09, 21:19
Αν έπαιρνα με κλειστά μάτια το HTC. Καμία σχέση με τα ΝΟΚΙΑ.

Απο την άλλη εγώ απο τότε που πήρα το iPhone μου βρήκα την σωτηρία μου...

Ionio-Zante
02-07-09, 21:23
Αν έπαιρνα με κλειστά μάτια το HTC. Καμία σχέση με τα ΝΟΚΙΑ.

Απο την άλλη εγώ απο τότε που πήρα το iPhone μου βρήκα την σωτηρία μου...

+1000 Απο μενα για το Iphone... Μολις παρελαβα το 3GS ... Ειναι Αλλου το Κινητο...

ABARTH DNA
02-07-09, 21:29
+1000 Απο μενα για το Iphone... Μολις παρελαβα το 3GS ... Ειναι Αλλου το Κινητο...
+ 1000000 για το Iphone

Stile
02-07-09, 21:45
Άκουσα για το Iphone... Πρώτα από όλα δεν έχει Ελληνικά...
Δεύτερον δεν έχει ΡΑΔΙΌΦΩΝΟ!!!
Επίσης υπάρχει και ένα θεματάκι με τις εφαρμογές..
Δεν έχει πολλές στο διαδίκτυο και τα πάντα είναι μέσο ίντερνετ...
Κατά τα άλλα πολύ γρήγορο και πολύ καλό από ότι έχω ακούσει από παιδιά που ασχολούνται πολύ με το ίντερνετ...
Αν είχε ραδιόφωνο θα το έπαιρνα με τα 1000..

Εκτός από αυτό είναι και λίγο μεγάλο για εμένα...
http://kottkegae.appspot.com/images/iphone-mega.jpg

Stilatos
02-07-09, 21:54
to iphone για μενα ειναι το πιο χαλια κινητο. το μονο που εχει ειναι το touchpad που ψαρεψε πελατες πολλους. ΤΟ N70 που εχω 3 χρονια κανει πιο πολλα απο το Iphone. Ν97 με κλειστα ματια το περιμενω πως και πως. ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΚΟΝΝΕ ΣΤΙΝ VODAFONE Η ΠΛΑΙΣΙΟ να το παρω πιο γρηγορα?

και εσυ stile πως καταφερες να το παρεις πιο νωρις οταν παγκοσμιως κυκλοφορησε 10 ιουνιου? κανενα prerelease βρηκες? Ελλαδα αρχισε να πωλειται πολι περιορισμενα πριν μια βδομαδα και μονο το μαυρο. Τωρα την δευτερα περιμενω να αρχισουνε πωλησεις στο ασπρο που τα σπαει απλα.

Ηδη εχω καργα προγγραματα ετοιμα να του βαλω. SYMBIAN RULES!!!

το Ν97 εχει

ραδιο
gps
πυξιδα
keyboard
touch screen
tv out 16:9
32 gb εσωτερικη μνημη
ληψη ραδιοφωνο
εκπεμπει ραδιοφωνο να ακουσετε στο αμαξι μουσικη
high definition ληψη βιντεο
wifi
bluetooth
τελεια ηχεια
επιλογη widgets στο Home screen
5 megapixel camera.

Τo iphone ουτε τα μισα δεν εχει, πρεπει να το σπασεις να βαλεις προγγραματα αρα χανει εγγυηση και αμα θες να αλλαξεις την μπαταρια την πατησες πρεπει να το στειλεις στο εξωτερικο.

TRIBAL7
02-07-09, 21:59
Άκουσα για το Iphone... Πρώτα από όλα δεν έχει Ελληνικά...
Δεύτερον δεν έχει ΡΑΔΙΌΦΩΝΟ!!!
Επίσης υπάρχει και ένα θεματάκι με τις εφαρμογές..
Δεν έχει πολλές στο διαδίκτυο και τα πάντα είναι μέσο ίντερνετ...
Κατά τα άλλα πολύ γρήγορο και πολύ καλό από ότι έχω ακούσει από παιδιά που ασχολούνται πολύ με το ίντερνετ...
Αν είχε ραδιόφωνο θα το έπαιρνα με τα 1000

Πλεον εχει ελληνικα με την αναβαθμιση καποιους σταθμους που εκπεμπουν δορυφορικα.
Και πιστεψε με αδερφε εχει χιλιαδες εφαρμογες στο appstore!!!
Εγω είμαι πολυ ευχαριστημένος πάντως!!!!

Αδερφε εσυ απο που παρέλαβες το 3GS?
To πηρες απεξω (ζηλευωωωωωωωωω)?

Stile
02-07-09, 22:24
to iphone για μενα ειναι το πιο χαλια κινητο. το μονο που εχει ειναι το touchpad που ψαρεψε πελατες πολλους. ΤΟ N70 που εχω 3 χρονια κανει πιο πολλα απο το Iphone. Ν97 με κλειστα ματια το περιμενω πως και πως. ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΚΟΝΝΕ ΣΤΙΝ VODAFONE Η ΠΛΑΙΣΙΟ να το παρω πιο γρηγορα?

και εσυ stile πως καταφερες να το παρεις πιο νωρις οταν παγκοσμιως κυκλοφορησε 10 ιουνιου? κανενα prerelease βρηκες? Ελλαδα αρχισε να πωλειται πολι περιορισμενα πριν μια βδομαδα και μονο το μαυρο. Τωρα την δευτερα περιμενω να αρχισουνε πωλησεις στο ασπρο που τα σπαει απλα.

Ηδη εχω καργα προγγραματα ετοιμα να του βαλω. SYMBIAN RULES!!!

το Ν97 εχει

ραδιο,gps, πυξιδα, keyboard, touch screen, tv out 16:9, 32 gb εσωτερικη μνημη,ληψη ραδιοφωνο, εκπεμπει ραδιοφωνο να ακουσετε στο αμαξι μουσικη, high definition ληψη βιντεο,wifi, bluetooth, τελεια ηχεια, επιλογη widgets στο Home screen, 5 megapixel camera.

Τo iphone ουτε τα μισα δεν εχει, πρεπει να το σπασεις να βαλεις προγγραματα αρα χανει εγγυηση και αμα θες να αλλαξεις την μπαταρια την πατησες πρεπει να το στειλεις στο εξωτερικο.
Αυτός είναι άνθρωπος!!! Νοκιάκιας με τα χίλια!!!!
Αδερφέ πρόσεξε με....
Θυμάσαι που σου το είχα πει ξανά...
Μου το είχε φέρει ένας πολύ καλός μου φίλος από την νόκια που τους είχαν φέρει κάποια τεμάχια για επίδειξη... Αργό??? Μιλάμε σερνόταν το κινητό. Αγγλικά βεβαίως βεβαίως...
Τώρα άκουσα πως το έχουν βελτιώσει. εμένα πάντως κοντά 15 μέρες που το είχα μου χάλασαν από πίσω τα δύο στηρίγματα που είναι στο πορτάκι που κρατάει το πληκτρολόγιο με την οθόνη.. Θα τα δεις καθώς χρυσαφίζουν.
Τώρα είμαι μεταξύ Νόκια στα 580€ και στο HTC στα 480€.. Μην ρωτάς...
Οι τιμές είναι πραγματικές... 100€ διαφορά...
Windows ή symbian??? Ιδού η απορία...

Stilatos
02-07-09, 23:47
Καλα πως το εκανες αυτο και το χαλασες? ολα τα reviews sto net λενε ποσο στιβαρο ειναι τα λαμακια που υποστιριζει την οθονη. Αργο ειχανε πει το prerelease. Μαλιστα ειναι και Multitouch με το χτεσινο update που βγηκε στο firmware αλλα και ενα δυο προβληματακια οπως το κουμπι ξεκλειδωματος που φτιαχτηκε επισης με το update.

Stile
03-07-09, 00:23
Πάντως σημαντικές αλλαγές από το 5800 δεν είδα... περίμενα να είχε τουλάχιστον TV ψηφιακή καθώς με τα λεφτά που κάνει αγοράζεις 62''ΤV με ενσωματωμένο ψηφιακό δέκτη μαζί με 1 χρόνο Nova στο full πάγιο!!!!!
Μεταξύ μας.. πολύ ακριβό για τα χαρακτηριστικά του.. Πάρε το 5800 και σύγκρινε τα.. ΤΑ ΊΔΙΑ...
Με ψήνουν για το Iphone το καινούριο τώρα...
Τα είδα από κοντά και τα δυο σήμερα το πρωί (HTC και N97)..
ο HTC ψηλοψεύτικο μου φάνηκε...
Το Ν97.. Λίγα πράγματα έχει για τα λεφτά του...
Αύριο θα δω και το Ιphone... 3G rc μου είπαν...
Για να δούμε τι θα δούμε...

ThoDoriS
03-07-09, 01:06
Ρε παιδιά όχι ότι συγκρίνονται...

To iPhone αμα έχεις λίγο υπομονή και όρεξη κάνει τα πάντα...καμία σχέση με τα απλά κινητά...

Τώρα όσο αφορά το ράδιο κυριολεκτικά αμα κάνεις ένα πρόγραμμα με free mb μόνο το ράδιο δε θα σε νοιάζει...όλη την ώρα αμα θές θα μπαίνεις νετ...

DontMKsense
03-07-09, 01:31
HTC Touch PRO 2 απλά τα σπάει............................................. ...............................

canonis
03-07-09, 03:13
Ρε παιδιά όχι ότι συγκρίνονται...

To iPhone αμα έχεις λίγο υπομονή και όρεξη κάνει τα πάντα...καμία σχέση με τα απλά κινητά...

Τώρα όσο αφορά το ράδιο κυριολεκτικά αμα κάνεις ένα πρόγραμμα με free mb μόνο το ράδιο δε θα σε νοιάζει...όλη την ώρα αμα θές θα μπαίνεις νετ...

+1
Το iPhone κάνει τα πάντα και ειδικά το καινούριο το S είναι και ταχύτερο από το 3G.

Εγώ έχω το first generation ακόμη με Version 2.2.1 σε λίγες μέρες θα βάλω και το Version 3 και παίζει τζάμι.
Από apps χιλιάδες και όλα τζάμπα. Το σπας βέβαια και νομίζω χάνεις την εγγύηση... Αυτό ΟΚ μειονέκτημα.

Πάντως είναι αναλόγος το τί "τύπος" είσαι...
Αν το θες μόνο για κλήσεις πάρε ένα ΝΟΚΙΑ.
Αν θες και κάτι παραπάνω τότε σκέψου Windows/Mac...
Η άλλη επιλογή είναι να δεις για λειτουργικό Android που βγαίνει στο HTC και θα είσαι κρέμας....... αφρός!!!:):):)

MiKe_KaVaLa
03-07-09, 07:59
Εγω προσωπικα δεν περνω τετοια κινητα με τετοια λεφτα...οχι ποτε!
εχω κατι απλο και απλος κανω την δουλεια μου...να μιλαω και να στελνω μηνυματα!
αν σας δειξω αυτο που εχω μην με κοροιδεψεται...:(

παντελης
03-07-09, 08:29
αμα σας πω τι εχω θα παθετε ζημια .
εχω παρει ενα καροτσακι απο το μαρκετ και του εκανα τις αναλογες τροποποιησεις .
απο κατω εχω μια γενητρια αμεσως απο πανω ενα στερεοφωνικο 600 RMS εχω ενα λαπτοπ ACERμε μια μεγαλη δορυφορικη κεραια και εβαλα το φαχ και τον εκτηποτη με το σκανερ τωρα το πρωι προσαρμοσα και το GPS μεχρι το μεσημερι θα εχω βαλει τηλεκατευθυνση και μια σελα για να με πηγενει παντου και το απογευμα μια τοστιερα και μια καφετιερα
α ξεχασα να πω οτι εχω βαλει τρεις καμερες για βιντεο 3D και για να εχω 3G βιντεοκληση ολα τα διαχειρηζομε σε μια οθονη 40'' και εχω μπλουτουθ ποντηκι και πληκτρολογιο επισης εβαλα και μια θηκη για να εκουμπαω το κινητο μου δε παιζεται με τιποτα τα εχει ολα.

face
03-07-09, 08:41
εχω παρει ενα καροτσακι απο το μαρκετ και του εκανα τις αναλογες τροποποιησεις .
απο κατω εχω μια γενητρια αμεσως απο πανω ενα στερεοφωνικο 600 RMS εχω ενα λαπτοπ ACERμε μια μεγαλη δορυφορικη κεραια και εβαλα το φαχ και τον εκτηποτη με το σκανερ τωρα το πρωι προσαρμοσα και το GPS μεχρι το μεσημερι θα εχω βαλει τηλεκατευθυνση και μια σελα για να με πηγενει παντου και το απογευμα μια τοστιερα και μια καφετιερα
α ξεχασα να πω οτι εχω βαλει τρεις καμερες για βιντεο 3D και για να εχω 3G βιντεοκληση ολα τα διαχειρηζομε σε μια οθονη 40'' και εχω μπλουτουθ ποντηκι και πληκτρολογιο επισης εβαλα και μια θηκη για να εκουμπαω το κινητο μου δε παιζεται με τιποτα τα εχει ολα.

χαχαχαχαχαχαχαχα.....α ρε Παντέλο..

ABARTH DNA
03-07-09, 11:09
Η Α.Μ.Α.Ν teleshoping τωρα και στο stilo club!!!

Stile
03-07-09, 23:29
OU O OU..... Αυτό θα πάρω!!! ΤΡΕΛΕ!!!!

Πάντως ευχαριστώ για τις πληροφορίες... όλες ήταν πολύ χρήσιμες...
Να είστε καλά όλοι σας και πάλι σας ευχαριστώ...

Stilatos
05-07-09, 22:42
το κινητο απλα τα σπαει. το πηρα σαββατο πρωι πρωι σε ασπρο. Ειχα προσεξει οτι ειχε κατι ψιλο bugs αλλα ειχα μαθει απο το ιντερνετ οτι ηδη κυκλοφορησε ενα firmware update. Ετσι μολις το πηρα αμεσως εκανα update κατευθειαν απο το κινητο μεσω wifi που εχει. Ολα καλα μετα.

Εντυπωσιαστηκα και με την αυτονομια. Παιζοντας ολη μερα (και οταν λεω ολη μερα ολη μερα ανεβαζα προγγραματα, mp3, τεσταρα ολες τις λειτουργιες) και εχοντας και το wifi ανοιχτο συνεχεια αντεξε 12 ωρες η μπαταρια. Σκεφτομουνα μηπως πεταγα τα λεφτα μου διοτι με τα ιδια λεφτα παιρνεις Laptop. Τελικα κανει σχεδον τα παντα με ενα λαπτοπ και παραπανω.

ThoDoriS
05-07-09, 22:56

Μέχρι σήμερα τον έλεγα ψεύτη....αλλά οκ μετά απο το βίντεο που ακολουθεί είμαι σίγουρος ότι λέει αλήθεια...

http://www.youtube.com/watch?v=29J3ZCtIYwY&eurl

MiKe_KaVaLa
05-07-09, 23:06
και ποιες οι τιμες αυτον αν επιτρεπεται?παντος προτιμω να παρω laptop παρα τετοιο κινητο που τα κανει ολα...τα εχουμε ισοπεδωσει πια ολα!!!

PascM
09-07-09, 14:29
Για τους λάτρεις του iPhone 3GS υπάρχουν δυσάρεστα αποτελέσματα
http://support.apple.com/kb/HT2101

canonis
09-07-09, 14:40
Εντάξει, όλοι όσοι χρησιμοποιούμε Apple είτε είναι υπολογιστές είτε κινητά γνωρίζουμε ότι ζεστένονται σε τρελό σημείο...
Τώρα όμως έχουμε και επίσημη ανακοίνωση!!!

Το first generation μέχρι στιγμής έχει αποδειχθεί σκυλί πάντως.

PascM
09-07-09, 14:48
Άλλη εντύπωση έχω ειδικά για τα laptop της apple!
Σκυλιά είναι τα περισσότερα!

canonis
09-07-09, 14:50
Άλλη εντύπωση έχω ειδικά για τα laptop της apple!
Σκυλιά είναι τα περισσότερα!

Δηλαδή?
Ότι λειτουργούν σε normal θερμοκρασίες?:)

Stilatos
09-07-09, 14:59
δεν ξερω μου την σπαει η apple τρελλα ειδικα με το Iphone το βγαλανε οτι ειναι και το κινητο ενω ειδικα τα πρωτης γενιας ουτε 3g δυνατοτητα ουτε mms, ουτε βιντεο for gods sake. Πολυ χρημα πεφτει στο μαρκετιγκ και μου την σπαει αυτη η κοροιδια. Το μονο που εχω απο apple ειναι το shuffle μονο επειδη ειναι μικρο σαν γραμματοσημο να ακους μουσικη στο γυμναστηριο.

Look & Feel

The Nokia N97 measures 117.2 (L) x 55.3 (W) x 15.9mm (D) compared to the iPhone 3G's / 3G S's 115.5 (H) x 62.1 (W) x 12.3mm (D); the N97 weighs 150g compared to the iPhone 3G's 133g and iPhone 3G S's 135g. All pretty similar.

The N97 obviously has the slide out QWERTY keyboard and features a tilting touchscreen, whereas the iPhones are single, static units.
Screen

The 320 x 480 3:2 ratio screen on both iPhone models is eclipsed by the Nokia N97's true widescreen (16:9) 640 x 360 pixels. Both measure 3.5 inches diagonally. Nokia definitely wins on this one, as not only will TV/DVD based widescreen movies fill the whole screen, but there's more resolution.

nokia-n97-open-view.jpg
Camera

Again, the N97 wins hands down on the camera front, offering five megapixels, Carl Zeiss Tessar optics, and a LED flash / video light. Yes, video. The N97 will shoot video at DVD quality (30fps). The iPhone 3G, by comparison, has no video functionality and a paltry 2MP camera with no flash or focus, while the iPhone 3G S bumps that up only a little to a 3MP camera, autofocus, and 30fps VGA video recording.
Multimedia

Both handsets are heavyweights when it comes to consuming multimedia content, with both phones loyal to their companies' services - the iPhones obviously have access to a huge range of content via the iTunes Store, with all other content having to go via iTunes. The N97 has access to the Nokia Music Store.

Both can play a wide variety of audio formats, but the N97 manages WMA on top of MP3, AAC, eAAC and eAAC+.

Both play variations of the MPEG4 video format, but the N97 also supports Windows Media 9 and Flash Lite/Flash Video via the Internet browser.
Navigation

The iPhones utilise A-GPS and Google Maps, plus any third-party applications which use geo-location data. Additionally, the iPhone 3G S has a built-in digital compass. The iPhone OS 3.0 software upgrade will allow turn-by-turn navigation, but not via Google Maps.

The Nokia N97 has A-GPS and an electronic compass and uses Nokia Maps.

Google Maps offers 3D views of selected cities, driving, limited public transport and walking directions.

Nokia Maps offers multimedia city guides and navigation services, voice-guided car navigation, pedestrian-optimised guidance.

The N97 currently wins on navigation functionality, as the Nokia Maps system does seem to offer a wider range of options, however individual usage will vary depending on location. It will be interesting to see how third party apps utilise the more advanced navigation possibilities in iPhone OS 3.0.
Communications

Both phones offer HSDPA and Wi-Fi connectivity. The N97 has the full Bluetooth 2.0 A2DP implementation. The iPhone 3.0 OS upgrade should offer the full Bluetooth 2.0 implementation but early reports suggest that it's still flawed. Nokia win.
Web Browsing

Both handsets offer full access to Internet web sites, but the Nokia N97 offers support for Flash Lite 3.0 and Flash Video, so will be able to render pages more fully than the iPhone which doesn't. It's not immediately clear from the specs whether the N97 offers in-browser Java support, the iPhone 3G doesn't.
Operating System

The initial Nokia N97 specifications don't explicitly mention which operating system is being used, but I presume, as an NSeries phone, it's Symbian-based. The iPhone 3G uses OS X.
Storage

The iPhones comes in either 8GB, 16GB or 32GB of fixed storage with no external expansion. The Nokia N97 comes with 32GB of internal memory plus up to 16GB of microSD expansion. Nokia wins on expandability.
Applications

iPhone users have access to the standard range of useful applications plus a host of free and pay-for applications in the iPhone App Store via iTunes.

Assuming no restrictions, users will be able to install Symbian-based applications onto the Nokia N97.
Pricing & Networks

canonis
09-07-09, 15:12
Έχεις ξεχάσει κι άλλα που δεν κάνει το iPhone αλλά δεν μπορείς να πεις ότι δεν είναι καλό κινητό...

Είναι παραπάνω απο κινητό.
Τώρα αν νομίζεις ότι τα Symbian είναι καλύτερα εντάξει... παίρνεις Symbian.
Είναι ίσως πιο απλό για τους απλούς χρήστες και αυτούς που δεν ψάχνονται με καινούρια...
Εξάλλου ειδικά τα Nokia έχουν καθιερωθεί σαν καλά κινητά.

Όταν όμως η apple έβγαλε την multi-touch οθόνη και με ότι άλλο έκανε αυτή τότε ο ανταγωνισμός ακόμα είχε πληκτρολόγιο ή στην καλύτερη περίπτωση "στυλό" για τα αφής.

Και μη ξεχνάς το design.
Δεν υπάρχει ΝΟΚΙΑ που να μπορεί να συγκριθεί σε ομορφιά.

Την HTC βλέπω μόνο σαν ανταγωνιστή για το iPhone και ειδικά με το Android.
Αυτός που θα πάρει πάντως iPhone δεν θα τον ενδιαφέρει να βγάζει video ή να στέλνει MMS. Και επίσης δεν σου είπε η Apple ότι τα κάνει αυτά... άρα που βλέπεις την κοροϊδία?

TRIBAL7
09-07-09, 15:18
Μετα το Iphone πρωτης γενιας ολες οι εταιρίες βγάλανε και βγαζουνε ακόμα want to be iphone τηλεφωνα.
Οποιος εχει iphone δεν νομίζω πως εχει παραπονο σχεδον για τιποτα!!!

Ionio-Zante
09-07-09, 15:45
Γενικα μου την σπανε ολοι αυτοι οι δημοσιογραφοι που προσπαθουν να αποδειξουν οτι ολα τα τηλεφωνα ειναι καλυτερα απο το Iphone και να σε πεισουν οτι το τηλεφωνο ειναι αχρηστο σε σχεση με κατι αλλα τουβλα-ανταγωνιστες και οτι η αγορα του ειναι η χειροτερη μαλακια που εκανες ...

Ισως και να ειναι αλλα καμια δεν μπορει να απαντησει στο γιατι ενα τοοοοοοοοοοσο αχρηστο τηλεφωνο οπως το IPHONE 3GS εκανε ρεκορ πωλησεων μολις τις 3 πρωτες μερες κυκλοφοριασ του...

Το θεμα ειναι οτι Iphone μπορει να το εκτιμησει καποιος που το εχει δουλεψει και οχι καποιος που το εχει ζηλεψει...
Αλλωστε τοσα εκατομυρια χρηστες σιγουρα πριν παρουν Iphone καποιο κινητο ειχαν... Γιατι δεν πηραν καποιο καλυτερο και προτημησαν το Μηλαρακι?

Σε λιγο θα βγαλουν διαφημηση με ενα "Χ" κινητο που μπαινει μονο του στο σπιτι ολοι το παρακολουθουν - το φτυνουν , τσαντιζονται και μολις βγει απο το παραθυρο θα γραφει η ταμπελα "Apple - City of IPHONE"...

Μην τρελαθουμε τελειως....

TRIBAL7
09-07-09, 16:00
΅Εμενα παντως προσωπικά λόγω της δουλειας μου με εχει βοηθήσει απιστευτα..
Ειδικα το Remote Desktop tou ειναι οτι καλύτερο εχει πανω το κινήτο και με εχει ξελασπωσει ουκ ο λιγες φορες!!!
Εχει περασει και omnia απο τα χερια μου και σχεδον ολα τα τηλέφωνα που εχουνε βγει λογω δουλείας και ειναι το μόνο τοσο σταθερό!

Stile
09-07-09, 16:47
Stilatos!
Φιλαράκι, στις φλέβες σου κυλάει Φιλανδικό αίμα...
Αντί για καρδιά, σου έχουμε τον επεξεργαστή 488 του Ν97
και αντί για πόδια και χέρια σου έχουμε βάλει τα κλιπ που κρατάνε την οθόνη του Ν97.
Όσο για τα μάτια σου έχουμε βάλει οπτικά με 5mpxs Carl Zeiss Tessar optics και ένα LED flash για να βλέπεις το βράδυ εκεί που όλοι οι άλλοι δεν τα καταφέρνουν.. Αντί για πνευμόνια φοράς μια BL-5 1500 με δυνατότητα αυτονομίας ατελείωτες ώρες..
Για να επικοινωνείς μαζί μας αγαπητέ Stilate σου φοράμε το λογισμικό SYMBIAN S-5 με live update κατευθείαν από την υπερτροφοδοτούμενη Wifi που διαθέτεις στο κεφάλι, παρέα με ένα Β.Τ. - 2 εγκατεστημένο στα αυτιά σου για να ακούς τι γίνεται γύρο σου..
Όσο για την πλοήγηση, αυτή γίνεται παιχνιδάκι χάρης το εγκατεστημένο GPS με A-gps που διαθέτεις μέσα στην κεντρική πλακέτα του μυαλού σου..
Φυσικά και για να σε καταλαβαίνουν οι άλλοι χρησιμοποιείς το προηγμένης τεχνολογίας QWERTY keyboard που διαθέτης πάνω στην touchscreen σάρκα σου.. κάθε φορά που ξυπνάς το πρωί μην ξεχάσουμε να αναφέρουμε και το λογότυπο της NOKIA που βγάζεις στο κούτελο!!
δεν μπορούμε να παραλείψουμε το γεγονός της τεράστιας μνήμης σου που φτάνει στα 32 GIGABITE KEΡΑΤΑ!!!
όλα αυτά συνοδεύονται από 2 χρόνια εγγύηση καλής λειτουργίας και προσευχής...
Προς θεού μην πέσεις στο νερό... μην κάνεις τον έξυπνο και μην ξεχαστείς στον ήλιο το καλοκαίρι.... Ψήθηκες....
Αυτά...
Περισσότερες πληροφορίες από τον ίδιο όταν κατέβει η τιμή του που έχει υπολογιστεί στις 300.000€ παρέα με την Ferrari..

canonis
09-07-09, 17:26
Έχει κάνει κανείς Jailbreak το 3G από 2.2.1 σε 3.0 ?

TRIBAL7
09-07-09, 17:28
Έχει κάνει κανείς Jailbreak το 3G από 2.2.1 σε 3.0 ?

Kαλο θα είναι να μην αναφερομαστε σε παρανομα λογισμικα μεσα στο Forum!

canonis
09-07-09, 17:36
Kαλο θα είναι να μην αναφερομαστε σε παρανομα λογισμικα μεσα στο Forum!

:cool:Σωστά:cool:

Ionio-Zante
09-07-09, 17:54
:cool:Σωστά:cool:

To JailBreak δεν ειναι κατι το παρανομο... Ειμαι στο ΜΣΝ αν θες βοηθεια...

Soul_Giannis
09-07-09, 20:24
Ρε παιδια πρεπει να καταλαβεται οτι το κινητο πλεον ειναι σαν το ρουχο που φοραμε στον καθενα μας τεριαζει διαφορετικα!Ποτε δεν προκειτε να συμφωνησουν ολοι οτι το ταδε κινητο ειναι το καλυτερο γιατι ειναι υποκειμενικο.Στον καθενα μας τεριαζει διαφορετικο κινητο γιατι εχουμε διαφορετικες αναγκες και γιατι ειμαστε διαφορετικοι!
Παντως το I-Phone πρεπει να εισαι online εκτος απο το ιντερνετ και με την πριζα γιατι κραταει πολυ λιγο!!!

Stile
09-07-09, 21:34
Ρε παιδια πρεπει να καταλαβεται οτι το κινητο πλεον ειναι σαν το ρουχο που φοραμε στον καθενα μας τεριαζει διαφορετικα!Ποτε δεν προκειτε να συμφωνησουν ολοι οτι το ταδε κινητο ειναι το καλυτερο γιατι ειναι υποκειμενικο.Στον καθενα μας τεριαζει διαφορετικο κινητο γιατι εχουμε διαφορετικες αναγκες και γιατι ειμαστε διαφορετικοι!
Παντως το I-Phone πρεπει να εισαι online εκτος απο το ιντερνετ και με την πριζα γιατι κραταει πολυ λιγο!!!
Βασικά κουβέντα κάνουμε για τα κινητά γενικός..
Καλή και εποικοδομητική μιας και όπως είπες το κινητό έχει γίνει πλέον μέλος του σώματος που κυκλοφορεί κάπου στο παντελόνι και κάνει παρέα με πράγματα που του ταιριάζουν..

tangokass
09-07-09, 22:16
εμενα παντως το ν97 που το επιασα και το δουλεψα λιγο δεν μου αρεσε
γιατι ειναι πολυ ψευτικα τα πλαστικα του...
πιο πολυ κινεζικο κινητο μου θυμισε...

Stile
09-07-09, 22:35
εμενα παντως το ν97 που το επιασα και το δουλεψα λιγο δεν μου αρεσε
γιατι ειναι πολυ ψευτικα τα πλαστικα του...
πιο πολυ κινεζικο κινητο μου θυμισε...
Και εμένα το ίδιο..
Αν και είναι αρκετά γρήγορο για το λογισμικό του, κατασκευάζεται και συσκευάζεται στην κίνα..
Αυτό είναι γεγονός, όπως και όλα τα κινητά φυσικά..
Αν δεν το πιστεύετε, ανοίξτε το καπάκι της μπαταρίας, βγάλτε την και δείτε που κατασκευάζεται..
Θα εκπλαγείτε με το τι μας πουλάνε για μάρκα!!
Είναι θέμα εργατικών χεριών...
Στο φινάλε φινάλε, μήπως τελικά πρέπει να καταλήξουμε όλοι με κάτι τέτοιο??

http://www.e-moraitis.gr/cube/images/JAGA.jpg
Τουλάχιστον θα έχουμε κάτι που θα κάνει πολλές δουλειές και στην τιμή???? ΣΥΜΦΕΡΕΙ!!!! Μόνο 130€ με το Φ.Π.Α.
Κινέζικο κινέζικο μα την δουλειά του την κάνει και καλύτερα από αυτά των 700€

Stilatos
10-07-09, 03:26
παιδια αραξτε δεν λεω οτι ειναι θεικο τηλεφωνο. Απλως οπως λεει ο Ionio εγω το βλεπω απο την αντιθετη μερια. Εχω βαρεθει ολοι να το λενε οτι το Iphone ειναι το τοπ κινητο ενω δεν ειναι. Εδω δεν ειχε τα βασικα βιντεο και mms. Το samsung omnia σαν γερος ανταγωνιστης τα σπαει επισης πιστευω.

Stile αραξε στο τελος θα πεις οτι κανω και sex με το κινητο. Εδω εσυ ο ιδιος να πουμε αγορασες δειγματικο που δωσανε στις αντιπροσωπιες και σε δημοσιογραφους ενω μου ελεγες οτι το πηρες απο vodafone σε λιγα κομματια εναμιση μηνα πριν καν κυκλοφορησει παγκοσμιως και 2 μηνες πριν καν ερθει ελλαδα. Αρα μαλλον εσυ εισαι ο πορωμενος που δεν περιμενες να παρεις το τελικο προιον. Επισης το οτι ειναι φτιαγμενο στην κινα δεν σημαινει τιποτα τα 90% απο τα προιοντα που αγοραζεις απο την κινα ειναι. Αλλο το κλασσικο κινεζικο δηλαδη χαλια κατασκευη και ποιοτητα. Τωρα ολοι κανουνε outsourcing στιν κινα και τους βαζουνε προηποθεσεις κατασκευης.

canonis
10-07-09, 03:47
Τέλος...
Μπήκες στην black list!

Πρέπει να πεις ότι είναι κινητάρα!!!:p:p:p:p
Ακούς εκεί... Να συγκρίνεις το N97 με το iPhone...!!!!:katana:

Stilatos
10-07-09, 15:07
AAAA by the wayyyyyy αν θες ανεβαζω και φωτο made in finland λεει κατω απο την μπταρια. Ισως επειδη πηρες εσυ το δειγματικο αντι για το κανονικο που κυκλοφορει να ητανε κινας.

Stile
10-07-09, 16:43
AAAA by the wayyyyyy αν θες ανεβαζω και φωτο made in finland λεει κατω απο την μπταρια. Ισως επειδη πηρες εσυ το δειγματικο αντι για το κανονικο που κυκλοφορει να ητανε κινας.
Ρε λες??
Σου είπα...
Τότε που μου το έδωσαν μου είχαν πει πως θα τραβήξω ζόρια!!
Αλλά ίσως έχεις δίκιο καθώς το κινητό ήταν από την αρχή demo και δεν λειτουργούσε άψογα σε όλες τις συνθήκες..
Πάντως τώρα αποφάσισα πιο θα είναι το επόμενο μου βήμα για το νέο μου κινητό....

http://www.youtube.com/watch?v=88b2MbtyRsI

Πιο νόκια και σαχλαμάρες... Εδώ είναι η δύναμη....

END OF THE iPHONE END NOKIA ERA ! ! !

Stilatos διάβασε..

Sony Ericsson Satio, Λέγε με και Idou (http://techblog.gr/mobile/sony-ericsson-satio/)

Sony Ericsson Satio, αυτό είναι το επίσημο όνομα του concept phone Sony Ericsson Idou (http://techblog.gr/mobile/sony-ericsson-idou-entertainment-unlimited/) μέσα από τη νέα σειρά κινητών Entertainment Unlimited (http://techblog.gr/mobile/sony-ericsson-eu-entertainment-unlimited/). Σήμερα ανακοινώθηκαν τα πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά καθώς και ένα ακόμα χρώμα, το μπορντό. Οθόνη αφής 3,5 ιντσών, κάμερα 12,1 Megapixel, Wi-Fi, GPS και Symbian S60 5th edition. Το SE Satio θα το περιμένουμε στα τέλη του έτους.
http://techblog.gr/wp-content/uploads/2009/05/sony-ericsson-satio-3.jpg
Πιο αναλυτικά, το Sony Ericsson Satio διαθέτει οθόνη 3,5 ιντσών με κινηματογραφική αναλογία 16:9 και κάμερα 12,1 Megapixel με xenon flash και face και smile detection.
Μέσα από ένα ειδικά σχεδιασμένο μενού που θυμίζει XPERIA X1, ο χρήστης μπορεί να μεταβεί άμεσα στα favorites της μουσικής του, των βίντεο ή των ιστοσελίδων του.
Sony Ericsson Satio
Λειτουργικό σύστημα: S60 5th edition Symbian OS
Κάμερα: 12.1 Megapixel με 12x digital zoom
Οθόνη: 3,5 ιντσών, 640×360 pixels, 16.777.216 χρωμάτων nHD, 16:9
Μνήμη: 128 MB
Κάρτα μνήμης: microSD
Διασύνδεση: Wi-Fi, GPS, Bluetooth, mini USB
Διαστάσεις: 112×55x13.3 χλστ.
Βάρος: 126 γρ.
Διαθέσιμα χρώματα: Black, Silver και Bordeaux
Camera
* Auto focus
* BestPic
* Face detection
* Geo tagging of photos
* Image stabilizer
* Photo feeds
* Photo fix
* Send to web
* Red-eye reduction
* Smile detection
* Touch focus
* Video light
* Video recording
* Xenon flash
Music
* Album art
* Bluetooth stereo (A2DP)
* Media player
* Music tones (MP3/AAC)
* PlayNow
* TrackID
Web
* WebKit web browser
* Bookmarks
* Web feeds
Communication
* Call list
* Speakerphone
* Vibrating alert
* Video calling
Messaging
* Conversations
* Email
* Exchange ActiveSync
* Handwriting recognition
* Instant messaging
* On-screen QWERTY keyboard
* Picture messaging (MMS)
* Predictive text input
* Sound recorder
* Text messaging (SMS)
Design
* Auto rotate
* Gesture control
* Media
* Picture wallpaper
* S60 5th edition Symbian OS
* Touchscreen
* Wallpaper animation
Entertainment
* HD and 3D games
* Facebook application
* FM radio with RDS
* Java
* Video streaming
* Video viewing
* YouTube
Connectivity
* Bluetooth technology
* Modem
* PictBridge
* Synchronisation
* TV out
* USB mass storage
* USB support
* In-built WiFi
Organizer
* Alarm clock
* Calculator
* Calendar
* Contacts
* Document readers
* Document editors
* Flight mode
* Notes
* Tasks
Location-based services
* A-GPS
* Google Maps
* Turn-by-turn navigation

Ακόμα στο Ν97 είσαι??? Symbian παντού λέμε!!!!

Γιατί αυτό, είναι ΚΑΙ Nokia KAI Iphone ΚΑΙ φωτογραφική μηχανή KAI Mp3 player ΚΑΙ όταν το θυμάται είναι ΚΑΙ κινητό....

Αναθεώρησες???

PascM
10-07-09, 16:45
Ωραία φωτογραφική, έχει και κινητό ?

Stile
10-07-09, 22:09
Νομίζω πως θα είναι ότι πιο καλό έχει κυκλοφορήσει εδώ και πολύ καιρό στα ράφια των καταστημάτων...
Ας ελπίσουμε μόνο μην είναι κανένα φιάσκο σαν το Xperia...
Μεγάλη πατάτα και τρικλοποδιά ήταν αυτό το κινητό από μεριά της Sony Ericsson.. Και από τιμούλα καλό είναι... 647€ μας έρχεται...
Μέχρι να έρθει στο τέλος του μήνα πιστεύω να είμαστε πιο χαμηλά...

Και μια πληροφορία της ώρας!!

Για τους πλούσιους του site ή τους συλλέκτες των Ιταλικών αμαξιών, υπάρχει και αυτό:

Vertu Ascent Ferrari 1947 (http://www.skroutz.gr/products/show/2314008)

Και μη χειρότερα...

PascM
11-07-09, 12:45
Το θέμα A-GPS πως λειτουργεί το ξέρει κανείς ?

Stile
11-07-09, 15:47
Το θέμα A-GPS πως λειτουργεί το ξέρει κανείς ?

Τι είναι το A-GPS;

Το σύστημα A-GPS (υποβοήθηση GPS) είναι μια ενισχυμένη έκδοση του GPS. Το A-GPS ανακτά δεδομένα βοήθειας μέσω σύνδεσης δεδομένων (όπως GPRS ή 3G), η οποία βοηθά το GPS στη συσκευή σας να υπολογίσει τις συντεταγμένες της τρέχουσας τοποθεσίας σας όταν η συσκευή σας λαμβάνει σήματα από δορυφόρους.

Ποια είναι τα οφέλη του A-GPS;

Το A-GPS έχει σχεδιαστεί για να εντοπίζει γρηγορότερα και πιο αξιόπιστα τους δορυφόρους, πράγμα που σημαίνει ότι είναι πιο ομαλή η εμπειρία GPS που έχει ο κάτοχος. Μειώνει το χρόνο που απαιτεί μια συσκευή με δυνατότητα GPS για να εντοπίσει την τρέχουσα θέση της, που είναι γνωστή ως χρόνος έως τον πρώτο εντοπισμό (Time To First Fix ή TTFF), για τις περισσότερες γεωγραφικές θέσεις στον κόσμο.
Το A-GPS είναι ιδιαίτερα χρήσιμο στις αστικές περιοχές, όπου μπορείτε να πλοηγείστε μέσα από "αστικά φαράγγια" ή μέσα σε ένα αυτοκίνητο εν κινήσει.
Το A-GPS βελτιώνει την εμπειρία του κατόχου σε όλες τις εφαρμογές που χρησιμοποιούν ενσωματωμένο GPS στη συσκευή σας.

Υπάρχει επιπλέον κόστος για τη χρήση του A-GPS;

Πληρώνετε την υπηρεσία παροχής για τα δεδομένα που μεταφέρονται μέσω του δικτύου κινητής τηλεφωνίας. Θα πρέπει να λαμβάνετε υπόψη ότι οι χρεώσεις μπορεί να είναι υψηλότερες κατά τη διάρκεια περιαγωγής.

Πώς μπορώ να ενεργοποιήσω το A-GPS;

Την πρώτη φορά που χρησιμοποιείτε μια εφαρμογή που αξιοποιεί υπηρεσία GPS (και A-GPS), η συσκευή θα ζητά αυτόματα το σημείο πρόσβασης με την ακόλουθη ερώτηση: "Απαιτείται σημείο πρόσβασης για ασφαλή εντοπισμό θέσης. Να οριστεί τώρα;" Εάν θέλετε να ενεργοποιήσετε τη χρήση A-GPS απαντήστε "Ναι".
Τώρα χρειάζεται μόνο να ορίσετε το σωστό σημείο πρόσβασης. Επιλέξτε το σημείο πρόσβασης της υπηρεσίας παροχής σας για πρόσβαση στο Internet.
Εάν θέλετε να αλλάξετε το σημείο πρόσβασης A-GPS ή να απενεργοποιήσετε/ενεργοποιήσετε την υπηρεσία A-GPS

Μέθοδοι εντοπισμού θέσης - ενεργοποίηση/απενεργοποίηση μεθόδων εντοπισμού θέσης. Εάν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία A-GPS (π.χ. κατά την περιαγωγή) μπορείτε να την απενεργοποιήσετε.

Διακομιστής εντοπισμού θέσης - αλλάξτε το σημείο πρόσβασης και τη διεύθυνση του διακομιστή εντοπισμού θέσης για την υπηρεσία A-GPS (και τον εντοπισμό θέσης που βασίζεται στο δίκτυο όταν είναι διαθέσιμος).

MiKe_KaVaLa
02-10-09, 09:38
Γεια σας παιδια,λιγο την βοηθεια σας θα ηθελα.
ειπα να μην ανοιξω αλλο θεμα και να συνεχισω εδω...σκεφτομαι να παρω ενα κινητο αλλα με καποιες παραπανο επιλογες.Απλα ξερεται να εχει wi-fi και πολυ απλα να μπαινω στο ιντερνετ,msn,club,facebook και τετοια...εχω δει 2 κινητα σε καλες και λογικες τιμουλες.Για πειτε μου κι εσεις διοτι σε θεμα κινητο εχω μαυρα μεσανυχτα...

To LG... http://www.e-shop.gr/show_tel.phtml?id=TEL.001254
To Nokia... http://www.e-shop.gr/show_tel.phtml?id=TEL.000432

Stile
02-10-09, 11:57
Γεια σας παιδια,λιγο την βοηθεια σας θα ηθελα.
ειπα να μην ανοιξω αλλο θεμα και να συνεχισω εδω...σκεφτομαι να παρω ενα κινητο αλλα με καποιες παραπανο επιλογες.Απλα ξερεται να εχει wi-fi και πολυ απλα να μπαινω στο ιντερνετ,msn,club,facebook και τετοια...εχω δει 2 κινητα σε καλες και λογικες τιμουλες.Για πειτε μου κι εσεις διοτι σε θεμα κινητο εχω μαυρα μεσανυχτα...

To LG... http://www.e-shop.gr/show_tel.phtml?id=TEL.001254
To Nokia... http://www.e-shop.gr/show_tel.phtml?id=TEL.000432
Φιλαράκι καλημέρα και καλό μήνα σε όλους..
Άκου πως έχει η δουλειά. Άν σου αρέσει ένα καλό κινητό που τα κάνει όλα και συμφέρει, πας με την μια σε Νοκια 5800.
Mεγάλη μνήμη και γενικά καλό κινητό.
Άν τώρα αναζητάς κάτι πιο ακριβό παίξε σε κάτι πιο περίεργο.. Π.Χ. Iphone

MiKe_KaVaLa
03-10-09, 14:57
Thanx για την βοηθεια αλλα εχω καταληξει σε δυο και δεν ξερω ποιο...

1.Toshiba... http://www.e-shop.gr/show_tel.phtml?id=TEL.001457
2.LG... http://www.e-shop.gr/show_tel.phtml?id=TEL.001254

Bασικα τα χαρακτηριστικα που θελω να εχει ειναι μια καλη καμερα,2η καμερα για video κλησεις,καλο ηχο για μουσικη,wi-fi για αμεση συνδεση στο Internet,GPS...

Ποιο απο τα δυο λετε εσεις?

Oριακη τιμη στα 300 ευρω.

PS:Στο msn πως μπαινεις απο κινητο...ειναι ευκολο?