Επιστροφή στο Forum : Απαγόρευση Καπνίσματος 1/7/2009
Σχετικά με το νόμο περί της απαγόρευσης που έχει γίνει τόσος ντόρος τον τελευταίο καιρό εχτές είχα μια πολύ ωραία εμπειρία.
Είχαμε πάει τον Soul_Gianni σε ένα γάμο και μετά ήμασταν καλεσμένοι και στο τραπέζι. Όταν πήγαμε στο μαγαζί λοιπόν είδα έξω απο την πόρτα μια ταμπέλα που έλεγε ότι απαγορεύεται το κάπνισμα. Λέω μπά...για μόστρα είναι...και όμως δεν ήταν έτσι.
Μπαίνοντας μέσα συνάντησα την πιο καθαρή ατμόσφαιρα που έχω δει ποτέ σε νυχτερινό μαγαζί...μεγάλο πράγμα λέμε... Στην αρχή όλοι οι καπνιστές έλεγαν εντάξει μωρέ σε 1-2 ώρες θα το σκάσουμε το τσιγαράκι και άσε να λένε αλλα τελικά τίποτα..δεν τους αφησε ποτέ και κανείς.
Βέβαια μετά απο λίγη ώρα έβλεπες οι καπνιστές να σηκώνονται να βγαίνουν έξω και μετά απο λίγο πάλι τσούπ μέσα, ίσα ίσα για να πάρουν τις τζούρες τους...αλλά μέσα τίποτα...όλοι έξω.
Το αποτέλεσμα? Έφυγα στις 3.30 απο το μαγαζί, δεν μύριζα/βρώμαγα τσιγαρίλα, δεν έβαλα τα ρούχα μου στην απλώστρα για 10 μέρες και δεν έκανα μπάνιο πριν κοιμηθώ... με ένοιαζε μόνο το πόσο καλά πέρασα...
Μακάρι να συνεχιστεί έτσι...
MiKe_KaVaLa
05-07-09, 21:02
Εμενα πρωσοπικα με χαλαει αυτο!Ειμαι καπνιστης απο τους καλους και δεν το αντεχω αυτο το πραγμα...ειχα ακουσει κατι οτι τα μαγαζια θα τα χωρησουν στην μεση με ενα διαχωριστικο διαφανες για καπνιστες και μη καπνιστες ισχυει κατι τετοιο?
Βεβαια δεν εχω παει σε καποιο κεντρο να το ζεισω αυτο αλλα ειχα παει σε ενα internet station και μπορω να πω οτι με χαλασε πολυ...εκατσα ενα μισαωρο μονο!
παιδια οντως χτες που πηγα σε ενα μπαρακι προσεξα οτι η ατμοσφαιρα ητανε πεντακαθαρη εκανε πολυ μπαμ για να το προσεξω. Μου θυμιζε εντονα την αμερικη που παω που αμα θες να καπνισεις εχει εξω κολωνατα τασακια και βλεπεις τσουπ καθε λιγο καποιον εξω να καπνιζει. Μπραβο παντως και εγω επισης δεν χρειαστηκα να κανω μπανιο γυριζοντας σπιτι βρομαγωντας τσιγαριλα.
Μην ξεχνατε οι γαλλοι καπνιζουνε πιο πολλη απο μας αλλα αυτη κανανε γενικη απαγορευση και το δεχτηκανε και πετυχε. Μακαρι ο ελληνας να εχει αυτην την νοοτροπια τωρα με αυτην την απαγορευση.
mike αμα σε χαλαει παρε τα ηλεκτρονικα τσιγαρα που εχει νικοτινη σε καψουλες και το μηχανημα το ατμοποιει και ειναι σαν να κανεις τσιγαρο.
Παντως σαν πρωην καπνιστης πρεπει να σκεφτεις ομως οτι μπορει να σου παιρνει καπως την ελευθερια σου να καπνισεις αλλα οταν αναβεις τσιγαρο ο καπνος που βγαινει πεφτει πανω σε αλλους αρα χαλας και την δικη τους ελευθερια σε καθαρο αερα.
ειμαι καπνιστης και δεν συμφωνω με το μετρο για εναν και μοναδικο λογο το οτι με φορολογει για να το αγορασω και μετα μου το απαγορευει καθολου δικαιο αν θελει να κανει κατι ας κανει απαγορευση στην πωληση τσιγαρων η να παει το πακετο στα 0,50Ε και ας βγαινω και εξω να καπνιζω..................
MiKe_KaVaLa
05-07-09, 23:08
ειμαι καπνιστης και δεν συμφωνω με το μετρο για εναν και μοναδικο λογο το οτι με φορολογει για να το αγορασω και μετα μου το απαγορευει καθολου δικαιο αν θελει να κανει κατι ας κανει απαγορευση στην πωληση τσιγαρων η να παει το πακετο στα 0,50Ε και ας βγαινω και εξω να καπνιζω..................
Ελα τωρα εγραψες....δεν περιμενα τετοια απαντηση!
+1000000000000000000000000000000
tzagarakis
06-07-09, 00:02
Σχετικά με το νόμο περί της απαγόρευσης που έχει γίνει τόσος ντόρος τον τελευταίο καιρό εχτές είχα μια πολύ ωραία εμπειρία.
Είχαμε πάει τον Soul_Gianni σε ένα γάμο και μετά ήμασταν καλεσμένοι και στο τραπέζι. Όταν πήγαμε στο μαγαζί λοιπόν είδα έξω απο την πόρτα μια ταμπέλα που έλεγε ότι απαγορεύεται το κάπνισμα. Λέω μπά...για μόστρα είναι...και όμως δεν ήταν έτσι.
Μπαίνοντας μέσα συνάντησα την πιο καθαρή ατμόσφαιρα που έχω δει ποτέ σε νυχτερινό μαγαζί...μεγάλο πράγμα λέμε... Στην αρχή όλοι οι καπνιστές έλεγαν εντάξει μωρέ σε 1-2 ώρες θα το σκάσουμε το τσιγαράκι και άσε να λένε αλλα τελικά τίποτα..δεν τους αφησε ποτέ και κανείς.
Βέβαια μετά απο λίγη ώρα έβλεπες οι καπνιστές να σηκώνονται να βγαίνουν έξω και μετά απο λίγο πάλι τσούπ μέσα, ίσα ίσα για να πάρουν τις τζούρες τους...αλλά μέσα τίποτα...όλοι έξω.
Το αποτέλεσμα? Έφυγα στις 3.30 απο το μαγαζί, δεν μύριζα/βρώμαγα τσιγαρίλα, δεν έβαλα τα ρούχα μου στην απλώστρα για 10 μέρες και δεν έκανα μπάνιο πριν κοιμηθώ... με ένοιαζε μόνο το πόσο καλά πέρασα...
Μακάρι να συνεχιστεί έτσι...
Δεν ξέρω τί κάνετε εκεί πάνω,εγώ χθες φωτογράφιζα ένα γάμο,σήμερα μία βάπτιση,όλοι κάπνιζαν,απειλούσαν ότι θα έφευγαν κι έτσι κάπνιζαν.
Εγώ δεν καπνίζω εδώ και 5 χρόνια & μάλιστα δηλώνω αντικαπνιστής,αλλά είναι δυνατόν σε μια αίθουσα 1500 ατόμων σ'ένα γάμο να μη καπνίσουν,για πές στον γαμπρό το βράδυ του γάμου να μη καπνίσει!!!!!
Μακάρι αυτό να ήταν εφικτό,αλλά το βλέπω χλωμό
Θέλοντας και μη θα γίνει....γιατί όταν ο καταστηματάρχης θα έχει να κάνει με το κλείσιμο του μαγαζιού του αναγκαστικά θα προσαρμοστεί...
Δεν έχω κάτι με τους καπνιστές....αλλά τόσο καιρό μας καταπίεζαν αυτοί...καιρός είναι να τους καταπιέσουμε και εμείς...
ωραια φορολογουνε και τα οπλα αλλα φανταζομε οτι θα πρεπει να επιτρεπουμε να τα πυροβολουνε οπου θελουνε ακομα και μεσα στην πολη με τον τροπου που λες εσυ. Ωραια αναλογια ρε ikaros με τετοια παει μπροστα η ελλαδα.
Αμα μπορεις να εισαι σε ενα κλειστο χωρο και να καπνιζεις χωρις να μυριζω η να αναπνεω τον καπνο καλος κανενα προβλημα αμα δεν μπορεις τοτε φιλε επηρεαζεις και εμενα αρα ...............εξω η στην γυαλινη κλουβα. Απλα πραματα.
Όντως αν και είναι νωρίς έχουν αλλάξει τα πράγματα στα μαγαζιά.
Μέχρι και στο Internet Cafe που πάμε που και που δε μυρίζει καπνίλα και το απολαμβάνω.
Στα περισσότερα μαγαζιά βλέπω οτι ισχύει αλλά σε ορισμένα ακόμα να συμμορφωθούν.
Μόλις φάνε τις πρώτες κλήσεις θέλω να τους δω.
Κακώς που έχουν τα τσιγάρα τόσο φθηνά...
Ας βάλουν αύξηση 3Ευρώ να δω μετά.
Βλέπω τον αδερφό μου που καπνίζει και δε θα λυπόμουν καθόλου να πλήρωνε και 20ευρώ το πακέτο. Από το να μάθω για καμιά αρρώστια που θα του τύχει στα 50 του καλύτερα να τον τσούξει τώρα και να το σταματήσει.
Οι καπνιστές θα έπρεπε να σκεφτόσαστε και λίγο τους δικούς σας.
Αν όχι σε αυτούς που πάει ο καπνός όταν είστε με φιλαράκια, τότε την οικογένεια σας ή τι θα τραβήξουν αυτοί (αφού στην ουσία το κάπνισμα δείχνει ότι δε σέβεσαι τον εαυτό σου) μόλις αρρωστήσετε!
Φιλικά!!!
Στην Αυστραλία το πακέτο 7,5Ευρώ και τώρα θα το ανεβάσουν στα 11Ευρώ (όχι δολλάρια).
Γενικώς στο εξωτερικό είναι πανάκριβα...
10 δολλαρια ειναι το πακετο τωρα new york
10 δολλαρια ειναι το πακετο τωρα new york
Δηλαδή μιλάμε για 7 με 7,5 Ευρώ και εκεί.
Εδώ κοντά στα 2,5 με 3 νομίζω κάνει ε?
Soul_Giannis
06-07-09, 02:44
Πραγματικα αυτο που εζησα χθες δεν το περιμενα!!!Εβλεπα ποιος καθοτανε απεναντι!!!Απιστευτα ωραια!!!Εβλεπα τα παιδακια να παιζουν και να περνανε καλα και να μην βρομανε τσιγαριλα!!Το ιδιο ειχα αισθανθει στην Αυστραλια και πραγματικα ειχα κατσει με το στομα ανοιχτο οταν εβλεπα τον κοσμο εξω ασχετα με το κρυο να καπνιζει και να σεβονται τους αλλους μεσα στο κεντρο!!!
Βεβαια εαν θελουν να κοψουν το τσιγαρο ο κοσμος αυτος ο νομος δεν αρκει!Ας παιξουν τις διαφημισεις που παιζουν στην Αυστραλια και μετα δεν θα θες ουτε σαν μαρκα να το ακουσεις!!!
Soul_Giannis
06-07-09, 02:50
http://www.youtube.com/watch?v=HHA0HRjDgc8
Να ενα δειγμα!!
ωραια φορολογουνε και τα οπλα αλλα φανταζομε οτι θα πρεπει να επιτρεπουμε να τα πυροβολουνε οπου θελουνε ακομα και μεσα στην πολη με τον τροπου που λες εσυ. Ωραια αναλογια ρε ikaros με τετοια παει μπροστα η ελλαδα.
Αμα μπορεις να εισαι σε ενα κλειστο χωρο και να καπνιζεις χωρις να μυριζω η να αναπνεω τον καπνο καλος κανενα προβλημα αμα δεν μπορεις τοτε φιλε επηρεαζεις και εμενα αρα ...............εξω η στην γυαλινη κλουβα. Απλα πραματα.
φιλε stilate ατοπο το παραδειγμα σου, εαν παρω ενα οπλό και καθε πρωι πυροβολω τον εαυτο μου ειναι δικαιωμα μου ειπα οτι δεν συμφωνω στο κομματι της φορολογιας δεν μπορεις να με φορολογεις και στα καπακια να μου το απαγορευεις ,κατα τα αλλα παντα σεβουμουν τους μη καπνιστες ακομα και σε δικους μου χωρους δεν εχω κανενα προβλημα να παω σε ενα μαγαζι και να μην καπνισω, αφου ειναι παρανομο τελικα να καπνιζεις οπου θελεις γιατι δεν κανει απαγορευση της πωλησης??????????????????????????
και θα σου απαντησω εγω αυτο που κανει ειναι ημιμετρο για δυο λογους ενα να εναρμονιστει με ευρωπη (γιατι η Ελλαδα χεστηκε αν πεθανω και αν πεθανω μαζι αλλους δεκα παθητικους) και δευτερον εισπρακτικο μεσο να μην χασει την φορολογια του καπνου που εχει απιστευτα εσοδα αλλα και τα εσοδα απο τον καθε θεριακλη που θα γραψει τα μετρα στα π@π@.....και στον επαγγελματια που θελει την πελατια του για να ζησει.
Και την βενζίνη φορολογούν και το να αγοράσεις αυτοκίνητο, αλλά το να οδηγήσεις σε πεζοδρόμιο, με 1000 μέσα στη πόλη με ελεύθερες εξατμίσεις κλπ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ.
Οι νόμοι θεσπίζονται για την γενικότερη βελτίωση του επιπέδου ζωής των λαών. Από κει και πέρα κάποιοι νόμοι επηρεάζουν περισσότερο κάποιες μερίδες πληθυσμού και άλλοι λιγότερο. Όμως όπως δεχόμαστε όλους τους υπόλοιπους νόμους, πρέπει να δεχτούμε και να εφαρμόσουμε τον αντικαπνιστικό. Διαφορετικά ας αντιδράσουμε σε όλους τους νόμους.
Παιδιά, αν και καπνιστής δε καπνίζω ούτε στο σπίτι μου μέσα και θεωρώ το κάπνισμα σε κλειστούς χώρους απαράδεκτο για όλους.
Το μέτρο είναι πολύ καλό και ελπίζω να εφαρμοστεί. Προσωπικά δε με χαλάει καθόλου να βγαίνω έξω να κάνω τσιγάρο σε καφετέριες. Το πολύ πολύ να κάθομαι κάτω από μία ωραία θερμάστρα και να απολαμβάνω το τσιγάρο έξω.
Εκεί που θα με πειράξει είναι στα εστιατόρια αφού 2-3 τσιγάρα μετά το φαγητό και όταν είχαν σταματήσει όλοι να τρώνε, τα έκανα.
Γενικά θα αναπροσαρμόσω τη λίστα με τα μαγαζιά που θα πηγαίνω και θα προτιμάω αυτά που έχουν εξωτερικούς χώρους που έτσι και αλλιώς το έκανα γιατί όπως είπα, δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να καπνίζεις σε κλειστό χώρο.
Τώρα τους φανατικούς αντικαπνιστές με ύφος πάπα, τους συχαίνομαι σαν ανθρώπους γιατί είναι αγενείς και ρατσιστές. Όπως επίσης και όλους τους καπνιστές που τους γράφουν όλους και ανάβουν τη τσιγαρούμπα εκεί που δε πρέπει.
Επίσης θεωρώ υποκριτική την συμπεριφορά του κράτους απέναντι στους καπνιστές αν και τελευταία δείχνει ότι μας φροντίζει λίγο με μονάδες απεξάρτησης, 4ψήφια νούμερα τηλεφωνικής βοήθειας. Αλλά και πάλι υποκριτικό είναι εφόσον συνεχίζει να εισάγει νόμιμο ναρκωτικό και να το φορολογεί. Καταργήστε το κύριοι να κάνετε και σε εμάς καλό, αλλά τα @@ δεν τα έχει κανένας μα κανένας.
Μπράβο ρε Πέτρο. Λογική απλή, αλλά δυστυχώς όχι κοινή...
Λοιπόν, τα αυτοκίνητα δεν απαγορέυονται γιατί απλούστατα δεν ευθύνονται τα ίδια για τα τροχαία. Ευθύνονται οι μεθυσμένοι οδηγοί, οι παραβάτες του ΚΟΚ και οι παράνομοι χειριστές τους. Ομοίως δεν απαγορεύονται τα μαχαίρια και τα πιστόλια για τις δολοφονίες, αλλά καταζητούνται και ενίοτε συλλαμβάνονται οι δολοφόνοι που τα χρησιμοποίησαν. Επίσης δεν διανοείται κανείς να κλείσουν οι ιατρικές σχολές επειδή, κάποιοι απόφοιτοί τους παίρνουν σήμερα φακελάκι. Με την ίδια ακριβώς λογική, ο νόμος δεν απαγορεύει την πώληση τριγάρων από τα περίπτερα, αλλά το κάπνισμά τους σε χώρους όπου μπορεί να είναι επιβλαβές για τους μη καπνίζοντες.
Μπράβο ρε Πέτρο. Λογική απλή, αλλά δυστυχώς όχι κοινή...
Λοιπόν, τα αυτοκίνητα δεν απαγορέυονται γιατί απλούστατα δεν ευθύνονται τα ίδια για τα τροχαία. Ευθύνονται οι μεθυσμένοι οδηγοί, οι παραβάτες του ΚΟΚ και οι παράνομοι χειριστές τους. Ομοίως δεν απαγορεύονται τα μαχαίρια και τα πιστόλια για τις δολοφονίες, αλλά καταζητούνται και ενίοτε συλλαμβάνονται οι δολοφόνοι που τα χρησιμοποίησαν. Επίσης δεν διανοείται κανείς να κλείσουν οι ιατρικές σχολές επειδή, κάποιοι απόφοιτοί τους παίρνουν σήμερα φακελάκι. Με την ίδια ακριβώς λογική, ο νόμος δεν απαγορεύει την πώληση τριγάρων από τα περίπτερα, αλλά το κάπνισμά τους σε χώρους όπου μπορεί να είναι επιβλαβές για τους μη καπνίζοντες.
Μα τίποτα από όλα αυτά δεν δημιουργεί εθισμό, και προς θεού δε λέω να δημιουργήσουμε άτομα μέσα σε γυάλινο κλουβί, ούτε είμαι της άποψης πονάει κεφάλι κόβει κεφάλι αλλά το τσιγάρο είναι ναρκωτικό άκρως εθιστικό. Παρόλα αυτά το κράτος το εισάγει, και παίρνει και λεφτά από αυτό. Εκεί είναι η υποκρισία για εμένα.
tzagarakis
06-07-09, 11:48
Μην μλέχνουμε όμως το κράτος γιατί καπνίζουμε,όχι ότι δεν ευθύνεται,αλλά αν απαγορέψει την εισαγωγή θα καταντήσει το τσιγάρο πιο επικερδές από τα ναρκωτικά(για τους ''μάγκες'')
Και θυμηθείτε με πιο τρόπο ο Καποδίστριας έκανε τους έλληνες να τρώνε πατάτες
Μην μλέχνουμε όμως το κράτος γιατί καπνίζουμε,όχι ότι δεν ευθύνεται,αλλά αν απαγορέψει την εισαγωγή θα καταντήσει το τσιγάρο πιο επικερδές από τα ναρκωτικά(για τους ''μάγκες'')
αν και ξεφεύγουμε, όταν εγώ άρχισα το τσιγάρο στα 17, αν δεν υπήρχε στα περίπτερα απλά δεν θα το ξεκινούσα. Η επιλογή του καπνίσματος είναι επιλογή όταν το ξεκινάς γιατί μετά παύει να είναι μία απλά επιλογή, θέλει πολύ προσπάθεια.
tzagarakis
06-07-09, 11:57
Ναι σ'αυτό έχεις απόλυτο δίκιο,όχι ότι στα υπόλοιπα που έχεις γράψει δε συμφωνώ!
Δεν έχω κάτι με τους καπνιστές....αλλά τόσο καιρό μας καταπίεζαν αυτοί...καιρός είναι να τους καταπιέσουμε και εμείς...
+ 1.000.000.000.000.000.000.000 και βαλε....
Eγω παντως το έκοψα εδω και 2 μηνες και ησυχασα!!!
Αντε σιγα σιγα ολοι καλο θα κανει κακο οχι!
Eγω παντως το έκοψα εδω και 2 μηνες και ησυχασα!!!
Αντε σιγα σιγα ολοι καλο θα κανει κακο οχι!
Και εγώ σιγά σιγά το ελαττώνω... Βαριέμαι να βγαίνω κάθε φορά από το γραφείο... Πιστεύω ότι θα μας ωφελήσει τελικά το μέτρο...
Πάρα πολύ θα βοηθήσει!!!
Σκεφτείτε το χειμώνα! Εγώ ήδη έχω πέσει από τα 2 πακέτα την ημέρα στις 2 μέρες ανά πακέτο!
stilo-hraklis
11-07-09, 14:37
εγω την εχω καταβρει παω σε μαγαζια.και μουθ λενε..ξερετε απαγορευτε ομως το καπνισμα..και με πιανουν τα γελια και τους λεω..δεν καπνιζω αχαχαχαχα τελεια ειναι!!!καθαρο αερακι...δεν τσουζουν τα ματια...ολα τελεια...
Πολύ καλές οι απόψεις σας και πραγματικά χαίρομαι που στο τέλος η γενική ιδέα είναι πως όλοι είμαστε ευχαριστημένοι με το νέο μέτρο..
Με τον καιρό θα φανούν τα αποτελέσματα όχι τώρα..
Σιγά σιγά θα καταλάβουμε πως ακόμα και χωρίς να το θέλουμε, βλάπτουμε τον άλλο και μάλιστα μέχρι τώρα με την ανοχή του νόμου..
Από εδώ και πέρα καιρός να ζήσουμε και εμείς σαν άνθρωποι..