Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Βοηθεια...

richard
27-07-09, 14:56
Μαγκες, τωρα που ερχεται καλοκαιρακι και ολοι παμε διακοπες, η fiat φροντισε να με κρατησει στην Αθηνα με το ''κουστουμι'' που μου εβγαλε.
Αν και δεν εχω δωσει ακομα το Ο.Κ με ενημερωσαν οτι το αμαξακι μου θελει καποιες επισκευες οπως...
Κρεμαγιερα
Ψυγειο νερου
Δισκοπλακες
Θολο

Η τιμη για αυτα με τα εργατικα κομπλε ειναι 1300 ευρω, και σε ημιτασιον 800 κομπλε.
Οποιος εχει ακρες για πιο χαμηλα να μου πει, αυτα που με καινε ειναι η κρεμαγιερα και το ψυγειο...
Danke!

s6_sot
27-07-09, 15:14
Με κρεμαριέρα τι πρόβλημα έχεις? Γιατί αν απλώς έχει κάποια κενά και χτυπάει δεν υπάρχει άμεσως λόγος αντικατάστασης.

ioannidis
27-07-09, 15:25
Βασικά, μόνο ψυγείο και ίσως δισκόπλακες βλέπω για άμεση αλλαγή...
Κάντα σιγά σιγά να ευχαριστηθείς και συ ρε κανα μπάνιο....

Δίσκοι - τακάκια VALEO (για 257 διάσταση - ταμάμ για προσωρινή λύση) περίπου 130 γιούργια...

Κοπανήματα λίγο πολύ όλοι έχουμε στην κρεμαργιέρα... μη μασας.

Α! την Τετάρτη αλλάζω φρένα (πάω σε 281), και αν όλα πάνε καλά θα με περισσέψουν 2 δίσκοι και τακάκια Valeo με ~ 15000 km. Ψήνεσαι να βάλεις μεταχειρισμένους δίκσους; Για τακάκια δεν σου λέω γιατί δεν ξέρω σε τι κατάσταση είναι...

richard
27-07-09, 15:27
Με κρεμαριέρα τι πρόβλημα έχεις? Γιατί αν απλώς έχει κάποια κενά και χτυπάει δεν υπάρχει άμεσως λόγος αντικατάστασης.

Ακουγοταν ενας ηχος οποτε εχτριβα το τιμονι, και δεξια και αριστερα.
Εχω ηδη 113.000 km οποτε υποθετω οτι οντως θα χρηζει αντικαταστασης.

Και κατι ασχετο... με ρωτησαν σε ενα αλλο συνεργειο που ρωτησα αν εχω υδραυλικη κρεμαγιερα, τι ειναι αυτο παλι?τι εχω??? 1.6 2002 μοντελο active ειναι το ρημαδι μου.

richard
27-07-09, 15:33
Βασικά, μόνο ψυγείο και ίσως δισκόπλακες βλέπω για άμεση αλλαγή...
Κάντα σιγά σιγά να ευχαριστηθείς και συ ρε κανα μπάνιο....

Δίσκοι - τακάκια VALEO (για 257 διάσταση - ταμάμ για προσωρινή λύση) περίπου 130 γιούργια...

Κοπανήματα λίγο πολύ όλοι έχουμε στην κρεμαργιέρα... μη μασας.

Α! την Τετάρτη αλλάζω φρένα (πάω σε 281), και αν όλα πάνε καλά θα με περισσέψουν 2 δίσκοι και τακάκια Valeo με ~ 15000 km. Ψήνεσαι να βάλεις μεταχειρισμένους δίκσους; Για τακάκια δεν σου λέω γιατί δεν ξέρω σε τι κατάσταση είναι...

Ακουγεται συνεχως ενας ηχος οταν στριβω, οσο για τις δισκοπλακες επειδη θα κατεβω Καλαματα την Τεταρτη ισως τα αλλαξω εκει σε ενα φιλο, αν δεν κατσει η δουλεια θα μιλησουμε, ευχαριστω παντως.

ioannidis
27-07-09, 15:36
Σχετικά με την κρεμαργιέρα, οι ήχοι που θα πρέπει να σε ανησυχούν είναι όταν πέφτεις συνήθως σε λακουβίτσες, και προσδιορίζονται κοντά στα ψαλίδια σου. Αν ακούς από κολώνα τριξίματα μπορεί να είναι κάτι άλλο άσχετο από κρεμαργιέρα.

stilo-hraklis
27-07-09, 15:40
richard στον δικο μας πηρες??που εχουμε εκπτωσεις???

richard
27-07-09, 15:48
richard στον δικο μας πηρες??που εχουμε εκπτωσεις???

Πηρα τον Γεωργακοπουλο και μου ειπε 300 κρεμαγιερα και 140 ψυγειο(στο περιπου φυσικα, με ολα μεσα, εργατικα και φαπα)

s6_sot
27-07-09, 16:23
Ακουγοταν ενας ηχος οποτε εχτριβα το τιμονι, και δεξια και αριστερα.
Εχω ηδη 113.000 km οποτε υποθετω οτι οντως θα χρηζει αντικαταστασης.

Και κατι ασχετο... με ρωτησαν σε ενα αλλο συνεργειο που ρωτησα αν εχω υδραυλικη κρεμαγιερα, τι ειναι αυτο παλι?τι εχω??? 1.6 2002 μοντελο active ειναι το ρημαδι μου.

Εγώ έχω παραπάνω km. Αν απλώς χτυπάει όταν πχ κανεις το τιμόνι γρήγορα δεξιά και αριστερά ή σε συνεχόμενες λακούβες δεν υπάρχει άμεσως λόγος αντικαταστασης...

ioannidis
27-07-09, 17:01
Και δεν έχεις υδραυλική κρεμαργιέρα. Ηλεκτρικά υποβοηθούμενη έχεις. Αλλα αν θες την γνώμη μου, μην πας σε αυτό που το ρώτησε... Τον βλέπω με περιορισμένες γνώσεις επί του συγκεκριμένου αυτοκινήτου....

HighFidelity
28-07-09, 01:50
Πηρα τον Γεωργακοπουλο και μου ειπε 300 κρεμαγιερα και 140 ψυγειο(στο περιπου φυσικα, με ολα μεσα, εργατικα και φαπα)

Ψυγείο άλλαξα στο δικό μου πριν καμμιά βδομάδα. Της magneti marelli έβαλα, 130 είχε στον τιμοκατάλογο 115 το πλήρωσα συν 30 για τοποθέτηση/αντιψυκτικό.

Υπόψιν άλλο ψυγείο φοράνε τα 1,4/1,6 και άλλο τα 1,2. Στο διευκρινίζω αυτό γιατί στην Ιαπωνική μου έδιναν το μικρό λεγοντάς μου πως ταιριάζει σε όλα τα Stilo! Δες και τα part number της magneti marelli:

Stilo 1.2 16v: BM188 / 350213188000
Stilo 1.6 16v: BM189 / 350213189000

http://img195.imageshack.us/img195/2305/003xfq.jpg

richard
28-07-09, 12:47
Ψυγείο άλλαξα στο δικό μου πριν καμμιά βδομάδα. Της magneti marelli έβαλα, 130 είχε στον τιμοκατάλογο 115 το πλήρωσα συν 30 για τοποθέτηση/αντιψυκτικό.

Υπόψιν άλλο ψυγείο φοράνε τα 1,4/1,6 και άλλο τα 1,2. Στο διευκρινίζω αυτό γιατί στην Ιαπωνική μου έδιναν το μικρό λεγοντάς μου πως ταιριάζει σε όλα τα Stilo! Δες και τα part number της magneti marelli:

Stilo 1.2 16v: BM188 / 350213188000
Stilo 1.6 16v: BM189 / 350213189000

http://img195.imageshack.us/img195/2305/003xfq.jpg

Σε ποιον το πηγες?βαλε καμμια διευθυνση και τηλ αν μπορεις, η στειλτα με pm. Ευχαριστω!

richard
28-07-09, 16:10
Βρηκα τελικα συνεργειο στο Αιγαλεω που το εχει ενας γνωστος της κοπελας μου που αλλαζει

κρεμαγιερα
ψυγειο
δισκοπλακες
τακακια
με 6 πρασινα τελικη τιμη...
Φυσικα ειναι ημιτασιον τα ανταλακτικα αλλα δεν τρεχει καστανο.

ThoDoriS
28-07-09, 16:44
Ρώτησα σήμερα έτσι για να έχουμε και μια δεύτερη γνώμη και μου είπαν τα παρακάτω:
Τακάκια Ferodo μπρος πίσω 90€
Ψυγείο 100€
Δίσκοι Απλοί (χωρίς τρύπες και γραμμές :P) μπρος πίσω 100€ (ίσως βρούμε και με 80)
Κρεμαγίερα 200€.

Άρα Γιάννο μια χαρά σου είπε 600€. Θα πάς και διακοπές...

HighFidelity
28-07-09, 17:27
Σε ποιον το πηγες?βαλε καμμια διευθυνση και τηλ αν μπορεις, η στειλτα με pm. Ευχαριστω!

Μένω Πάτρα, αν ήταν πιό κοντά σου θα είχα γράψει ήδη τα μαγαζιά :)

Παρόλα αυτά http://www.trohos.gr/apps/gr/spag/730890_1188731075.html

ThoDoriS
28-07-09, 21:01
O Τροχός είναι μια χαρά μαγαζί στην Πάτρα. Όταν ήμασταν αρκετοί στην Πάτρα είχαμε πάρει πραγματάκια σε πολύ καλή τιμή... Είναι καλά παιδιά και εξυπηρετικοί...

Α και για να ξέρετε όποιος θέλει στέλνει παντού στην Ελλάδα χωρίς χρέωση μεταφορικών με ΚΤΕΛ.

EDIT: To post το παλιό το βρήκα (http://www.stilo-club.gr/vb3/showpost.php?p=5632&postcount=32)και όντως έστελνε τότε και νομίζω θα στέλνει και τώρα...

richard
02-09-09, 14:10
Tελικα αλλαξα κρεμαγιερα σε ενα συνεργειο στο Αιγαλεω και εχω ριξει καμια δεκαρια χριστοπαναγιες.
Στην αρχη δεν εκοβε το τιμονι σωστα, εκοβε σχεδον 2 στροφες αριστερα και μια και ενα τεταρτο δεξια, δυστυχως το πηρα το αμαξι την μερα που εκλεινε για διακοπες και δεν τον προλαβα ανοιχτο και με εστειλε σε ενα φιλο του συναδελφο και δεν μπορουσε να το φτιαξει και το μονο που εκανε ηταν να ισιωσει τις ροδες αλλα να ειναι στραβο το τιμονι..
Τωρα που ανοιξε το πηγα να το φτιαξει και στριβει 1 και ενα τεταρτο και 1 και ενα τεταρτο, ενω θα επρεπε μιαμιση και μιαμησι.
Τον πηρα τηλ πριν λιγο και μου λεει οτι ετσι ειναι η ημιτασιον κρεμαγιερα, εσεις τι γνωμη εχετε για ολα αυτα?

ThoDoriS
02-09-09, 14:37
........
Τον πηρα τηλ πριν λιγο και μου λεει οτι ετσι ειναι η ημιτασιον κρεμαγιερα, εσεις τι γνωμη εχετε για ολα αυτα?

Τα κέρατα του....αυτό δεν στο είπε απο την αρχή όμως... Εγώ πιστεύω ότι έκανε λάθος πάντως και έχει βάλει απο κανένα άλλο αμάξι... Η ιμιτασιόν έχει διαφορά ως προς την ποιότητα μόνο (καλύτερη χειρότερη δεν ξέρει κανείς) αλλά σίγουρα δεν έχει διαφορά ως προς το μέγεθος...

vogias
02-09-09, 14:43
Ευθυγραμμιση του εκανες??Μου ακουγετε τρελο να εχει διαφορα στο στριψιμο του τιμονιου επειδη ειναι imintasion.

richard
02-09-09, 14:46
Φυσικα και του εκανε αλλα οχι ο ιδιος, το στελνει σε ενα λαστιχαδικο στο χαιδαρι.
Μου ειπε οτι θα τον παρει τηλεφωνο και θα με παρει.

richard
02-09-09, 15:48
Με ενημερωσε οτι δεν υπαρχει περιπτωση να εχει γινει λαθος και να παω απο τοπ συνεργειο αυριο να το ανεβασουμε να μου δειξει οτι δεν περνει αλλο.
Εχει κρατησει και την παλια κρεμαγιερα να την συγκρινουμε με αυτην που εβαλε.
Και φυσικα μου ειπε οτι ολα ειναι στο μυαλο μου και οτι το αμαξι ειναι μια χαρα...
Αν μπορει καποιος να ερθει μαζι μου αυριο η μεθαυριο στο Αιγαλεω να φερει και το αμαξι του για να δει πως στριβει θα με βοηθουσε πολυ, αν φυσικα μενει και καπου εκει κοντα.
Αντε να δουμε που θα βγαλει...

MaGeLaNoS
02-09-09, 15:52
Να πω κ εδω τον πονο μου.Κρεμαργιερα ειχα αλλαξει κ γω με μια της Verla.Ιμιτασιον αλλα δεν ειχα προβλημα με στριψιμο ηταν ακριβως το ιδιο το αμαξι.
Την ειχα παρει απο τον Γιαννη με τα ανταλλακτικα εδω στη Θεσσαλονικη.

Καλη τυχη αυριο.

Aristovoulos
02-09-09, 18:02
Το ότι το τιμόνι είναι στραβό, ενώ έχουν σωστή ευθυγράμμιση οι τροχοί δεν είναι κάτι που επιρρεάζει την οδική συμπεριφορά και διορθώνεται είτε βγάζοντας το τιμόνι και βάζοντάς το ισια, είτε βγάζοντας την κολώνα του τιμονιού στο σημείο που ενώνεται με την κρεμαγιέρα και βάζοντάς την ίσια.
Το δεύτερο είναι το πιο χρονοβόρο και το πιο δύσκολο, ενώ είναι και η αιτία που έχεις στραβό τιμόνι με σωστή ευθυγράμμιση.
Το ότι έχεις πλέον 1 & 1/4 της στροφής για να τερματίσει σε μία άκρη του το τιμόνι αντί 1 & 1/2 δεν είναι απαραίτητα κακό, αν οι τροχοί διατηρούν τις ίδιες μοίρες στροφής τους στο τέρμα στριμένο. Στην ουσία είναι μια πιο <<γρήγορη>> κρεμαγιέρα, άρα και ένα πιο γρήγορο τιμόνι. Αυτό μπορείς να διαπιστώσεις εύκολα στο παρκάρισμα, αν παρκάρεις με την ίδια ευκολία.
Αυτό που πρέπει να προσέξεις είναι το σταθερό μήκος της κρεμαγιέρας, δηλαδή το κινητό μέρος όπου βιδώνονται τα ημίμπαρα. Αυτό το μήκος μπορεί να σου αλλάξεί τη γεωμετρία της ανάρτησης με αρκετά δυσαρεστα αποτελέσματα στη συμπεριφορά. Αυτό όμως είναι ένα διαφορετικό topic. Για να μετρηθεί αυτό το μήκος πρέπει να βγουν οι φούσκες από τα ημίμπαρα, που πιθανόν να είναι πιασμένες με tie-wrap(σχετικά εύκολο). Μη νομίζεις όμως ότι η διαφορά στο μήκος μερικών χιλιοστών θα επιρρεάσει τη συμπεριφορά. Μιλάμε για διαφορά πάνω από 1,5-2cm και πάλι στην πράξη μπορεί να είναι ανεπαίσθητο.

richard
03-09-09, 10:07
Το ότι έχεις πλέον 1 & 1/4 της στροφής για να τερματίσει σε μία άκρη του το τιμόνι αντί 1 & 1/2 δεν είναι απαραίτητα κακό, αν οι τροχοί διατηρούν τις ίδιες μοίρες στροφής τους στο τέρμα στριμένo

Το προβλημα αυτο ειναι, οτι δεν στριβει οσο εστριβε πριν, δεν κοβει σωστα το τιμονι, κοβει λιγοτερο.