Επιστροφή στο Forum : ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΕΙΣ
STILOΒΑΤΕΣ , γειά σας.
Εχει μήπως κάποιος απο εσάς μετρήσει καταναλώσεις καυσίμου
σε κύκλο πόλεως ; Ρωτάω γιατί συνηδητοποίησα ότι ενώ σε ταξίδια η μέση κατανάλωση είναι περίπου στά 7,5 - 8,0 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα , στόν κύκλο πόλεως η κατανάλωση εκτοξεύεται στα 15,5 εως 16,5 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα . Καμία ένδειξη δυσλειτουργίας στό " Χριστουγενιάτικο Δέντρο " , και το τράβηγμα άψογο .
( μοτέρ 1,6 - 65000 χλμ / όλα τα service σχολαστικά , πιέσεις ελαστικών λίγο πάνω από τίς εργοστασιακές ) .
Αν κάποιος έχει παρατηρήσει κάτι σχετικό , ας βάλει post.
Φιλικά, Nickrenn
18 πόλη έχω με το abarth φιλέ μου κάτι πάει στραβά
13 ταξίδι
Κοίταξε λάμδα και καθάρισε το maf.
1600 κυβικα και εγω,εντος πολεως γυρω στα 8,1 και σε εθνικη 9,7 με 10,1.
1600 κυβικα και εγω,εντος πολεως γυρω στα 8,1 και σε εθνικη 9,7 με 10,1.
Πως το καταφέρνεις αυτο!!!!
Εντός πόλεως οπου δουλευουμε 1η-2η-φρενο κ.ο.κ. έχουμε εξ'ορισμού υψηλότερες καταναλώσεις...
MiKe_KaVaLa
20-09-09, 18:42
Εμενα παντος καθε μερα με βλεπει ο βενζινας...μερικες φορες και δυο φορες την μερα!Δεν ξερω ποσο καιει αλλα την βελονα την βλεπω παντα να κινηται!Δεν καθεται ποτε σε ενα σημειο χιχιχιχι!Δωστε μου βενζινες....
ABARTH DNA
20-09-09, 18:50
εγω στην πολη 12-13 λιτρα ειμαι στα 100χλμ και στο ταξιδι με 120χλμ/ωρα ειμαι 7-8 λιτρα! μπαμπη σαν πολυ δε σου καιει???
Φίλε μου Verone , απορίες.
1. Αν ήταν λάμδα δέν θα είχα ένδειξη στό " Χριστουγεννιάτικο Δέντρο " ;
2. Αν μπορείς εξήγησε τι είναι το maf , γιατί προφανώς " έχω χάσει επεισόδιο " ,και σίγουρα το γνωρίζω με διαφορετική ονομασία. Μηπως είναι ο μετρητής μάζας αέρα ; και αν ναί πες μου πώς καθαρίζεται .
Many thanks Φίλε ,
Nickrenn
Stilo - 1.2 Skywindow
2.1 λύτρα στο ρελαντί!! 6,5 εκτός και 7,8 εντός πόλης... Όλε!!!
MiKe_KaVaLa
20-09-09, 19:26
Ειπα κι εγω δεν θα ερθουν και τα μικρα...:p
Ειπα κι εγω δεν θα ερθουν και τα μικρα...:p
ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΣ!!!!! :jump1::rofl::rofl::jump1:
STILOΒΑΤΕΣ , γειά σας.
Εχει μήπως κάποιος απο εσάς μετρήσει καταναλώσεις καυσίμου
σε κύκλο πόλεως ; Ρωτάω γιατί συνηδητοποίησα ότι ενώ σε ταξίδια η μέση κατανάλωση είναι περίπου στά 7,5 - 8,0 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα , στόν κύκλο πόλεως η κατανάλωση εκτοξεύεται στα 15,5 εως 16,5 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα . Καμία ένδειξη δυσλειτουργίας στό " Χριστουγενιάτικο Δέντρο " , και το τράβηγμα άψογο .
( μοτέρ 1,6 - 65000 χλμ / όλα τα service σχολαστικά , πιέσεις ελαστικών λίγο πάνω από τίς εργοστασιακές ) .
Αν κάποιος έχει παρατηρήσει κάτι σχετικό , ας βάλει post.
Φιλικά, Nickrenn
Εξαρτάται πως το πας. Πάντως και εμένα μέσα στην πόλη είναι στα 12-14.5...
Και MAF τα 1.6 ΔΕΝ έχουν...
Η κατανάλωση στην πόλη είναι λογικό να είναι στα ύψη... 1η -2α αν δεις το Ci φλερτάρει με το 25 μονίμως... τι να λέμε τώρα;
tzagarakis
21-09-09, 10:01
Και μένα κάτω από 10,5 μ.ο.δε πέφτει.
Τώρα στην ε.ο.χωρίς πίεση από 7,8 εως 9.Με πίεση φεύγει.......
MiKe_KaVaLa
21-09-09, 12:04
Και MAF τα 1.6 ΔΕΝ έχουν...
Χμμμ μην βαζεις και το χερι σου στην φωτια...
Χμμμ μην βαζεις και το χερι σου στην φωτια...
Στείλε μου φωτογραφία του MAF σου και το χέρι μου εγώ το βγάζω από την φωτιά...
MiKe_KaVaLa
21-09-09, 13:06
Στείλε μου φωτογραφία του MAF σου και το χέρι μου εγώ το βγάζω από την φωτιά...
Χωρις να ξερω για το μαμα 16αρι ξερω για το δικο μου...ειναι διπλα στην πεταλουδα πανω απο την πολλαπλη...θα βαλω φωτο αφου θες!:)
Και μένα κάτω από 10,5 μ.ο.δε πέφτει.
Τώρα στην ε.ο.χωρίς πίεση από 7,8 εως 9.Με πίεση φεύγει.......
Το ΣΚ που έκανα ταξιδάκι Εθνική (490χλμ) και επαρχιακό δρόμο (170χλμ) και άλλα τόσα η επιστροφή με βαρύ πόδι έφτασα σε 9.8 lit/100 ενώ αν πήγαινα όπως πάντα θα ήμουν 8,7/100.
1600 όμως.
Θα μπορούσες να ρίξεις και ένα STP καθαριστικό μπεκ, έτσι για να σου φύγει το άγχος.
Χωρις να ξερω για το μαμα 16αρι ξερω για το δικο μου...ειναι διπλα στην πεταλουδα πανω απο την πολλαπλη...θα βαλω φωτο αφου θες!:)
Για να μην ψάχνεστε και ταλαιπωρήστε:
Τα 1.6 έχουν MAP. Όχι MAF.
ΜAF στα Stilo έχουμε μόνο στα 1.8, JTD και στα Abarth.
Άλλο το ένα, άλλο το άλλο.
Και στην προκειμένη που ο φίλος μας έχει MAP, αν είχε κάποιο πρόβλημα, θα τον έβγαζε μήνυμα για Engine Failure. Μιλάω εκ πείρας.
Και μην προσπαθήσεις να τον καθαρίσεις. Θα τον κάνεις χειρότερο. Θέλει πολλή προσοχή, για να μη σκιστεί...
axilleasmw
21-09-09, 16:34
Φετος τον αυγουστο για διακοπες εκανα 1186χλμ με μεση καταναλωση 7,1
και με επιπλεων κιλα το mw.Εγω λεω οτι το στυλ οδηγησης παιζει τον μεγαλητερο ρολο στην καταναλωση
MiKe_KaVaLa
21-09-09, 17:00
Τα 1.6 έχουν MAP...
Ε,ναι λοιπον εχω ΜΑP... :D:D:D
ενα βιντεακι σχετικο με το θεμα για να μην νομιζεται οτι τα Abarth kaine.
http://www.youtube.com/watch?v=6MGtTTciK48
6,7 μικτη διαδρομη 1,2 με φιλτρο ελευθερας και cruise control
stilonas 1.6
22-09-09, 18:21
το 1.6 ρουφαει αρκετα αν εχεις τρια ατομα αν ειναι αδειο τοτε καιει νορμαλ
MiKe_KaVaLa
22-09-09, 20:22
το 1.6 ρουφαει αρκετα αν εχεις τρια ατομα αν ειναι αδειο τοτε καιει νορμαλ
Εχω τη εντυπωση οτι παντα εκαιγε...τι με 3 τι με κανενα ατομο.ειδικα αμα του βαλεις ενα ζαντικο μεγαλο...καμια χοανη...καμια εξατμιση...λεω τωρα εγω.Μην κοιταζεις την υπογραφη μου αυτα που λεω ισχυουν οταν ημουνα μαμα.:)
Εγώ πάντως μέσα στην πόλη δεν ανεβαίνω (ευτυχώς) τα 9,5 με 9,7 έξω έχω πετύχει και τέτοιες καταναλώσεις αλλά και κάτι τιμές (βαριόομουυυνν) 6,5.
1.6 με περίπου 118.000 χιλιόμετρα.
Το 1.2 ξεχνάω πότε έβαλα βενζίνη.. κάνει στην εθνική κάτι τιμές (όταν βαριέσαι) 5,0 με 5,2 αλλά όταν δε βαριέσαι έχω φτάσει και 10 (χιχι το πλάκωσα να ξεκαπνίσει).
Μέσα στην πόλη το πολύ να φτάσει 9 και συνήθως είναι κοντά στα 8 λίτρα/100
Λοιπόν STILOΒΑΤΕΣ , διαβάστε τώρα τα γραφόμενα παρακάτω και από εμένα
που άνοιξα αυτό το θέμα.. Με την παραίνεση του Verone , να καθαρίσω Μaf , Lamda και τα σχετικά , άρχισα να ψάχνομαι. Το 1600 έχει αισθητήρα μετά την πεταλούδα , δεν ξέρω αν λέγεται Maf η Map, πάντως ΕΧΕΙ αισθητήρα . ( η FIAT τον λέει SENDING UNIT , με κόστος γύρω στα 200 ευρώ και κάτι .) Βρίσκεται πάνω στην πλαστική εισαγωγή αέρα μετά την πεταλούδα γκαζιού και στερεώνεται με δυο βίδες τύπου torch νούμερο 20. Φυσικά υπάρχει συνδεδεμένη και η ανάλογη καλωδίωση στην φύσα που έχει στο πίσω μέρος του. Ξεβίδωσα τις δυο βίδες πολύ προσεχτικά και τον τράβηξα έξω επίσης πολύ προσεχτικά .
Παιδιά έμεινα άναυδος από αυτό που είδα !! Μπίγκλα στην βρώμα και στο λάδι !!
Τον καθάρισα με σπρέι Contact Cleaner , από αυτό που ΔΕΝ περιέχει λάδι.
( Πουλιέται στα καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών .) Τον ψέκασα 5-6 φορές καλά σε μεσοδιαστήματα των δυο λεπτών ( το σπρέι αυτό στεγνώνει αμέσως. ) Στην συνέχεια για σιγουριά τον άφησα ένα πεντάλεπτο να στεγνώσει πολύ καλά και τον τοποθέτησα στην βάση του. Έβαλα μπροστά και το άφησα να δουλέψει λίγο στο ρελαντί , γιατί σίγουρα έστελνε άλλα δεδομένα στον εγκέφαλο. Χρησιμοποίησα το αυτοκίνητο στις συνηθισμένες μου διαδρομές μέσα στην πόλη για δυο ημέρες διανύοντας απόσταση μέχρι στιγμής περίπου 80 χιλιόμετρα . Αποτέλεσμα ; Σε καμία περίπτωση η κατανάλωση δεν ξεπέρασε τα 10,8 λίτρα ( μόνο όταν είναι κρύο μου δείχνει για λίγο 11,3 – 11,6 και αμέσως μόλις ζεσταθεί δεν ξεπερνάει το νούμερο που σας έγραψα πιο πάνω. Σας θυμίζω πως όταν έβαλα το θέμα , είχα φτάσει οι καταναλώσεις να είναι γύρω στα 15,5 – 16,5 λίτρα / 100 χλμ.!! Γενικά η λειτουργία του κινητήρα δείχνει να είναι πιο άνετη ( και πριν δεν είχα ιδιαίτερα προβλήματα ) απλά παρατήρησα αυτό το “ κάτι ”. Συνιστώ ανεπιφύλακτα σε όσους μπορούν να καθαρίσουν αυτόν το περιβόητο αισθητήρα και θα με θυμηθούν. Προσοχή μόνο σε δυο σημεία:
Αν αφαιρέσετε την καλωδίωση από την φύσα , προσοχή όταν σηκώσετε το πολύ μικρό γατζάκι που την ασφαλίζει ( εγώ το έσπασα και έκανα πατέντα κατόπιν για να το ασφαλίσω. )
ΜΗΝ αγγίξετε σε καμία περίπτωση τίποτα επάνω στον αισθητήρα ( αν και όπως θα δείτε προστατεύεται ) παρά μόνο να τον ψεκάσετε καλά
Επίσης παιδιά , υποψιάζομαι ότι τον αισθητήρα τον “ λάδωσε” το λαδάκι που χρησιμοποιώ στο φίλτρο ελευθέρας αφού πρώτα το καθαρίσω. Για αυτό λοιπόν , προσοχή , όχι υπερβολές στο λαδάκι όσοι χρησιμοποιείτε φίλτρο ελευθέρας.
Και τέλος ΜΗΝ ΜΑΣΑΤΕ από τους “ μάστορες” που σου λένε “ α! αυτό τάπαιξε και θέλει άλλαγμα” . Καθάρισμα θέλει μάστορα, καθάρισμα και όλα ΟΚ .
Πιστεύω να βοήθησα λίγο τους φίλους που έχουν δημιουργικές ανησυχίες.
Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τον φίλο Verone για την άμεση ανταπόκριση και όλους όσους ασχολήθηκαν με το θέμα .
Φιλικά , “ παππούς” Nickrenn
Τον MAP καθάρισες.
Σχετικά με το λάδι που βρήκες πάνω του, έχεις τις αναθυμιάσεις στην εισαγωγή ή ελεύθερες; Μήπως είναι από εκεί;
MiKe_KaVaLa
24-09-09, 21:24
εγω εχω σταθερα 13,2 λιτρα/100χλμ στις 3.400 σταθερα με 140 χλμ/ωρα.σχετικα καλα!
ioannidis , μπορεί να έχεις δίκιο , οι αναθυμιάσεις μου δεν είναι ελεύθερες ,
αλλά μέσα στην εισαγωγή. Αν υπάρχει κάποιος ασφαλής τρόπος να οδηγηθούν κάπου αλλού , you 're welcome!!
Ευχαριστώ φίλε, Nickrenn
ενα βιντεακι σχετικο με το θεμα για να μην νομιζεται οτι τα Abarth kaine.
http://www.youtube.com/watch?v=6MGtTTciK48
MiKe_KaVaLa
Απάντηση: ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΕΙΣ
εγω εχω σταθερα 13,2 λιτρα/100χλμ στις 3.400 σταθερα με 140 χλμ/ωρα.σχετικα καλα!
δε βαζεις ενα Abarth και να βλεπεις 6,8 -7,4 καναλωση με 130 - 140 σταθερα .
MiKe_KaVaLa
25-09-09, 04:27
Τι να κανω???μπα δεν παιζει...
Αν καποτε το αποφασισω να το κανω ατμοσφαιρα βγαζω τον 1.600 που ειναι κομπλε με το τουρμπο κιτ και φτιαγμενος και βαζω εναν 1.800.Για να ειμαι κι εγω καλα και η τσεπη μου.:)
Ας μιλήσουν τα νούμερα...
Σήμερα πηγαίνοντας προς Θεσσαλονίκη από Πτολεμαΐδα...
http://img3.imageshack.us/img3/9125/03102009002.jpg
Με C.C. ανοιχτό..
Και για να το πιστέψετε.....
http://photos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs212.snc1/7932_145875884764_604809764_2509982_494317_n.jpg
Τον Βάψαμε ροζ σήμερα τον πύργο... Άντε και στα δικά σας!!!!
MiKe_KaVaLa
03-10-09, 23:06
Παρατηρηση...3.300 στροφες (να υποθεσω με την 6η σου ;)) και 140χλμ την ωρα ειναι ενα παρα πολυ καλο νουμερο...φανταζομαι ησουνα και σε ευθεια!Επισης η βελονα απο την θερμοκρασια ειναι λιγο up!:)
Tο νουμερο τις καταναλωσης ειναι πολυ καλο!
Κ αν δεν εριχνε ξερογκαζιες θα ειχε κ λιγοτερη καταναλωση ο τρελος..
λοιπον συμφωνα με το Meteo.gr 22 βαθμους στις 12.41 ειχε σε κατηφορικο δρομο μετα την κατερινη αρα εκει στη κατηφορα που εβγαλες φωτο νομιζω και πολλα καιει .
χαχααχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
Έ αφού το είδες και εσύ βρε Νικολιό πως δεν κρατιόταν το αμάξι...
Του έκανα χαδάκια για να κάτσει καλά γιατί ΑΦΗΝΙΑΖΕΙ ώρες ώρες!!!!!!!
Η κατανάλωση για 1.2 είναι πολύ καλή γιατί το προσέχω σαν τα μάτια μου...
Εκτός όμως από αυτό, οι θερμοκρασίες ίσως είναι από τα 190χλμ. που είχα κλειδώσει πριν το c.c (από Κοζάνη προς Θεσσαλονίκη στα τούνελ της Εγνατίας και αυτό για κάτι δεύτερα μην τρελαθούμε τελείως!!!)
Η φώτο βγήκε ακριβώς έξω από την Βέροια......
Y.Γ.
Tο c.c. Απίστευτη ξεκούραση - κατανάλωση.. Όσοι δεν το έχετε, κάντε το έξοδο.... Θα με θυμηθείτε... Αξίζει με τα χίλια...
Έ αφού το είδες και εσύ βρε Νικολιό πως δεν κρατιόταν το αμάξι... Του έκανα χαδάκια για να κάτσει καλά γιατί ΑΦΗΝΙΑΖΕΙ ώρες ώρες!!!!!!!
Απο την σερβιτορα αφηνιασε..ειμαι σιγουρος..
Σοβαρα παντως για 1.2 πιστευω οτι ηταν καλα.Μην ξεχναμε κ το βαρος του Stilo.Μιλαμε για μικρομεσαιο αμαξι με κινητηρα απο μικρο (για 12αρι μιλαω)
τελικα ειναι καλος ο δρομος ?
Απο την σερβιτορα αφηνιασε..ειμαι σιγουρος..
Παντρεύομαι Νικολιόόόοοο!!!!!
τελικα ειναι καλος ο δρομος ?
Άψογος...
Φίλε Stile , κάποιες απορίες :
1. Η κατανάλωση πού δείχνεις είναι στό Instant η στό Average consumption ;
2. Ποιό Stilo έχεις ; ( 1,2 - 1,4 - 1,6 κλπ. )
3. Μέ τι φορτίο ταξίδευες ; ( π.χ πόσα άτομα , αποσκευές , φορτίο καυσίμου κλπ. )
Άν έχεις χρόνο καί μπορείς απάντησε στά ερωτήματα , θά βοηθήσεις πολύ.
Φιλικά , Nickrenn
p/s . Τό μαλί καί το χρώμα στήν foto είναι άπαιχτα !!!
Φίλε Stile , κάποιες απορίες :
1. Η κατανάλωση πού δείχνεις είναι στό Instant η στό Average consumption ;
2. Ποιό Stilo έχεις ; ( 1,2 - 1,4 - 1,6 κλπ. )
3. Μέ τι φορτίο ταξίδευες ; ( π.χ πόσα άτομα , αποσκευές , φορτίο καυσίμου κλπ. )
Άν έχεις χρόνο καί μπορείς απάντησε στά ερωτήματα , θά βοηθήσεις πολύ.
Φιλικά , Nickrenn
p/s . Τό μαλί καί το χρώμα στήν foto είναι άπαιχτα !!!
Καλημέρα!!!!!!
1. Η κατανάλωση είναι στο λύτρα ανά ώρα και όχι στο στιγμιαίο.
2. Βλέπε την υπογραφή μου από κάτω!!!!!
3. Μόνο εγώ.. Περίπου 110 κιλά αμαρτίας δλδ.. Το φορτίο καυσίμου φαίνεται στην φωτογραφία.
Υ.Γ.
Για να οδηγήσεις το απόλυτο είδωλο σε μπλε και να πας να βρεις ένα τρελό opel θα πρέπει να έχεις τα ανάλογα προσόντα!!!
Άλλωστε δεν είναι τυχαίο πως μπήκαμε στο φωτογραφικό άλμπουμ κάτι τουριστριών!!!
Ούτε θα μπορούσα να κάνω πρόταση γάμου σε μια παράνυφη και να δεχθεί κιόλας!!!!!!! Έτσι Νικολάκη????
MiKe_KaVaLa
04-10-09, 12:52
Γιαννη εισαι ακομη εδω???
Νικολα το βραδυ τον παμε στα γνωστα να ζαζεψει λιγο...λιγο ομως οχι πολυ!χεχε!
Γιαννη εισαι ακομη εδω???
Νικολα το βραδυ τον παμε στα γνωστα να ζαζεψει λιγο...λιγο ομως οχι πολυ!χεχε!
Έχουμε κανονίσει ήδη με τον Νικόλα..
Τον έστειλα για ύπνο τώρα για να μου είναι φρέσκος το βραδάκι...
Βασικά είμαι Φλώρινα τώρα μα μπορεί να χαθώ κατά λάθος και να βγω στην Σαλονίκη γιατί δεν ξέρω και καλά τους δρόμους εδώ πέρα!!!
Μπορεί να μπερδευτώ βρε παιδιά!!!!
Άτιμη Θεσσαλονίκη..... Με ζάλισες εχθές έξω από τα τσουρέκια αλλά χαλάλι σου!!! Νικόλαααααααα!!!! Παντρεύομαι σου λέωωωωωωω!!!!!!!!
Πάντως & εγώ την ίδια σχεδόν κατανάλωση (6,7 το τελευταίο ταξίδι στην Ζαχάρω Ηλείας) έχω με 2 κουτσουβελάκια πίσω, σχεδόν γεμάτο ...ακόμα πιο πίσω, χωρίς c.c. (ακόμη) & με 1,4.
Με ταχύτητες αυστηρά μέχρι 150, σχεδόν συνέχεια μεταξύ 120-135, χωρίς μποτιλιαρίσματα, αλλά & μερικές 2-3ες για φορτηγά, νταλίκες σε δύσκολα σημεία. Πόδι ελαφρύ, με το trip computer γυρισμένο στο instant.
Με 1,2 πιστεύω θα έκανα άνετα 6 lt, για να μην πω παρακάτω :p
Με 1,2 πιστεύω θα έκανα άνετα 6 lt, για να μην πω παρακάτω :p
Με Υβριδικό 1,2 σίγουρα..
Με το Stilo 1.2 αποκλείεται..
Εδώ το ματιζάκι μας που είναι 800κ.ε. και έκανε κατανάλωση με 100χλμ. 7.2 L/100.
Μια χαρά αμαξάκι είναι το Stilaki με 6,8 και είδα και σε κάποια στιγμή και 6,4... Μην ξεχνάτε.. 1345 κιλά αμάξι....
Αυτό από μόνο του τα λέει όλα!!!
Φίλε Stile πάλι εγώ.
Τήν " υπογραφή " σου τήν είδα, αλλά ρώτησα γιατι πολλές " υπογραφές 1,2 " εχουν γίνει...... Abarth και συνεχίζουν να υπογράφουν 1,2 γιά να ψαρώνουν κόσμο,
πολύ κόσμο.!! Επίσης είδα καί τόν δείκτη καυσίμου, αλλά πάλι ρώτησα γιατί ενίοτε οι
δείκτες καυσίμου δείχνουν ότι τούς καπνίσει.
Any way , ευχαριστώ γιά τίς απαντήσεις σου,
Φιλικά , Nickrenn
Φίλε Stile πάλι εγώ.
Τήν " υπογραφή " σου τήν είδα, αλλά ρώτησα γιατι πολλές " υπογραφές 1,2 " εχουν γίνει...... Abarth και συνεχίζουν να υπογράφουν 1,2 γιά να ψαρώνουν κόσμο,
πολύ κόσμο.!! Επίσης είδα καί τόν δείκτη καυσίμου, αλλά πάλι ρώτησα γιατί ενίοτε οι
δείκτες καυσίμου δείχνουν ότι τούς καπνίσει.
Any way , ευχαριστώ γιά τίς απαντήσεις σου,
Φιλικά , Nickrenn
Όχι φιλαράκι!!! Εγώ είμαι αληθινός σε όλα.. Και 1,2 με φωνάζουν και οι δείχτες μου δουλεύουν μια χαρά!!! Πάντα φιλικά - τίμια!!!!
Τρελός και με την βούλα (Βούλα = ένα τρελό γκομενάκη που γνώρισα στη Σαλονίκη!!! Α ΡΕ ΝΙΚΟ.... Είχες δεν είχες με παντρεύεις!!!)
Με Υβριδικό 1,2 σίγουρα..
Με το Stilo 1.2 αποκλείεται..
Εδώ το ματιζάκι μας που είναι 800κ.ε. και έκανε κατανάλωση με 100χλμ. 7.2 L/100.
Μια χαρά αμαξάκι είναι το Stilaki με 6,8 και είδα και σε κάποια στιγμή και 6,4... Μην ξεχνάτε.. 1345 κιλά αμάξι....
Αυτό από μόνο του τα λέει όλα!!!
Το ίδιο ταξίδι που ανέφερα παραπάνω με Yaris 1.3 της συζύγου (διετίας) το έκανα με 6,2 lt...
Εξαρτάται φίλε μου πόσο υπομονετικός είσαι, πόσο πηγαίνεις με τις ροπές, πόσο τελικιάζεις κλπ. Εαν θέλεις να προσπερνάς ο,τι σου κόβει έστω & 10 χλμ από τον μέσο όρο σου τότε θα δεις ακόμα & από το 1,2 τιμές κοντά στο 8 το οποίο για εμένα για ταξίδι είναι πολύ. Για τον κουμπάρο μου όμως που έχει S3 & γαργαλιέται το πόδι συχνά - πυκνά, το 8 είναι απίστευτο νούμερο αφού συνήθως βρίσκεται στα 14 lt & τουλάχιστον 30' λεπτά πριν από εμένα στον προορισμό του :p
Οσο για το matiz φαντάζομαι είναι άλλη ιστορία. Είναι καθαρά αυτοκίνητο πόλης & προφανώς σου βγάζει την πίστη στην εθνική...
tzagarakis
05-10-09, 02:20
Εγω ξερω οτι 10 μερες τωρα το οδηγαει αποκλειστικα η Μαρια και η καταναλωση εχει πεσει 2-3λιτρα.!!!!
Εγώ με 1,2 ξέρω να πω τα εξής:
Έχεις χρόνο και ανοιχτό δρόμο καλή μουσική ή παρέα? Τότε θα δεις και 6, κάτι! Είσαι κάθε μέρα σε εθνική οδό που την βαριέσαι και πας ψιλοσταθερά 130-140, θα δεις 7,κάτι!
Είσαι πάλι μέσα στην πόλη συνέχεια, 1η -2α? 8 και βάλε!
Αν πάλι το ξεσκίσεις, (προσφέρεται το άτιμο, παρά τα κιλά και τα λίγα κυβικά)...τότε όπου δει πρατήριο...στρίβει μόνο του!
Αν αναλογιστείτε ότι κάνω κάθε, μα κάθε μέρα, 200 χλμ μ.ο θα καταλάβετε ότι κάπου εκεί είναι οι τιμές (για 1,2 μιλάω καλοσυντηρημένο μηχανικά).
Από εκεί και πέρα ο τρόπος οδήγησης του καθενός είναι διαφορετικός, δεν μπορείς όμως να ισχυριστείς ότι το stilo είναι πρώτυπο οικονομικού αυτοκινήτου, όφείλεις να παραδεχτείς όμως ότι είναι πολύ τίμιο σε αυτό που σου προσφέρει και με το παραπάνω! Δεν συγκρίνεται η αίσθηση που έχεις στον δρόμο πιστεύω, ακόμα και σήμερα, με πολλά της κατηγοορίας του!
Γιαυτό το γουστάρουμε!!!
Εγώ με το 1,2 βέβαια έχω ένα θέμα (έχω φτάσει 190.000 χλμ (Το πήρα Ιούλιο του 2008 μετ με 92000 ή 96000 δεν θυμάμαι) και με τους ρυθμούς που πηγαίνω θα 300αρίσω του χρόνου!
Αν τα παίξει το μοτεράκι (που δεν νομίζω, γιατί είναι σκύλος Ιταλός, πλακωμένος) θα βάλω 1600 ή 1800 με υγραέριο!
Αυτά τα ολίγα!
Με εκτίμηση
Ο Βασικός Μέτοχος Πρατηριούχων Ηπείρου...και όχι μόνο!!!
:D
MiKe_KaVaLa
07-10-09, 17:10
Δειτε με το δικο μου πως παιζουμε με τα νουμερα της καταναλωσης... :D
http://www.youtube.com/watch?v=rcJc3BLWMmY
Πέρα από το ότι έχεις πρόβλημα με το αμάξι, οι καταναλώσεις σου μου φαίνονται τυπικές...
Που είναι το περίεργο;
MiKe_KaVaLa
07-10-09, 17:28
Πέρα από το ότι έχεις πρόβλημα με το αμάξι, οι καταναλώσεις σου μου φαίνονται τυπικές...
Που είναι το περίεργο;
Μα δεν εχω προβλημα Μιχαλη...απλα το εβαλα να σας δειξω και με χωρις πιεση σχεδον μηδαμινη ποσο ρουφαει...Βασικα σε ταξιδι δεν καιει ασχετος τι λενε τα νουμερα.Στην πραξη ειναι οικονομικο αλλα στην πολη αστο μην το συζητησουμε καλυτερα :)
MiKe_KaVaLa
07-10-09, 17:38
Ωπα δικο μου το λαθος :) Το μετρησα στο στιγμιαιο...και οχι στην μεση καταναλωση!
Τωρα μου το εξηγησε ο Magelanos!
Στην ατμόσφαιρα έχουμε ένδειξη μέχρι 25lt.
Στα turbo όμως όταν τα χώνεις μπορεί να δεις στιγμιαία πάνω από 50lt ακόμη & με τρίτες.
το λαμπακι της μηχανης ειναι αναμενο , γιατι?
MiKe_KaVaLa
07-10-09, 17:43
το λαμπακι της μηχανης ειναι αναμενο , γιατι?
Πολλα ρωτας εσυ... :) Ειναι φυσικο να αναβει Παντελη μετα απο πλακωμα...μετα σβηνει οταν το κανεις επανεκεινιση 3 φορες...
Επισης και απο οτι ξερω οταν θα μπει ο παραλληλος στον εγκεφαλο δεν θα εχω λαμπακια...εως τοτε ομως θα εχω λαμπακια...
Ειναι φυσικο να αναβει Παντελη μετα απο πλακωμα...μετα σβηνει οταν το κανεις επανεκεινιση 3 φορες...
Τίποτα δεν είναι φυσικό...
Κάτι έχεις και θα σου μείνει στα χέρια καμιά ώρα... Τουρμπάτος ή μη...
Ειναι φυσικο να αναβει Παντελη μετα απο πλακωμα..
μπαααααα....!!!!!
MiKe_KaVaLa
07-10-09, 18:44
μπαααααα....!!!!!
Εχω στειλει π.μ στον Παντελη αν ειναι θα σου πει για το θεμα.:)
να και η δίκια μου κατανάλωση σε μεικτό κύκλο
http://img18.imageshack.us/img18/3484/dsc00031as.th.jpg (http://img18.imageshack.us/i/dsc00031as.jpg/)
ταξίδι από Ηγουμενίτσα - Γιάννενα - Πύλος συν πέμπτη παρασκευή μετάβαση στη εργασία μου.
7.3 πιστεύω αρκετά καλά για ταχύτητες 120-180 στην εθνική και σταμάτα ξεκίνα μέσα στις πόλεις.
να και η δίκια μου κατανάλωση σε μεικτό κύκλο
http://img18.imageshack.us/img18/3484/dsc00031as.th.jpg (http://img18.imageshack.us/i/dsc00031as.jpg/)
69km/h μέση ταχύτητα δείχνει ότι δεν είχες πολύ πολύ σταμάτα - ξεκίνα...
Ντεμέκ μεικτός... Κατέβα Ραιδεστό - Τσιμισκή να δείς εκεί μεικτό!:D
69km/h μέση ταχύτητα δείχνει ότι δεν είχες πολύ πολύ σταμάτα - ξεκίνα...
Ντεμέκ μεικτός... Κατέβα Ραιδεστό - Τσιμισκή να δείς εκεί μεικτό!:D
με πρόλαβες έκανα edit............
7.3 πιστεύω αρκετά καλά για ταχύτητες 120-180 στην εθνική και σταμάτα ξεκίνα μέσα στις πόλεις.
Είσαι σίγουρος;:D
Είσαι σίγουρος;:D
ΑΠΟΛΥΤΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!
http://img134.imageshack.us/img134/5571/spa0003t.th.jpg (http://img134.imageshack.us/i/spa0003t.jpg/)
http://img134.imageshack.us/img134/5571/spa0003t.th.jpg (http://img134.imageshack.us/i/spa0003t.jpg/)
Φιλαράκι άσε τα σάπια με 110 πάς... Και μην ακούσω @@ριές με μίλια και τέτοια... Αυτά last year! :D:D:D:D
MiKe_KaVaLa
09-10-09, 18:18
Θελουμε βιντεο να βλεπουμε και τι κλιση εχει το οδοστρωμα...:D
Φιλαράκι άσε τα σάπια με 110 πάς... Και μην ακούσω @@ριές με μίλια και τέτοια... Αυτά last year! :D:D:D:D
ίσα ίσα που είναι θαλασσινά (ναυτικό μίλι) μίλια......
112 ναυτικα μιλια Χ 1,852 Km= 207.424 Km/h
Θελουμε βιντεο να βλεπουμε και τι κλιση εχει το οδοστρωμα...:D
φίλε Mike για βίντεο δεν αρκεί να είμαι μονό εγώ θέλουμε Φώσκολο για σενάριο και τοπογράφο για την κλίση........:D:D:D:D
για την ιστορία φίλε Ioannidis δες και αυτό......
http://www.youtube.com/watch?v=z5WS5TzRO1w
για την ιστορία φίλε Ioannidis δες και αυτό......
http://www.youtube.com/watch?v=z5WS5TzRO1w
ένα από τα καλά του laptop.
Το γυρίζεις τούμπα...
ένα από τα καλά του laptop.
Το γυρίζεις τούμπα...
του laptop ναι του desktop όχι:confused::confused::confused:.....
του laptop ναι του desktop όχι:confused::confused::confused:.....
Ποια έκδοση έχεις ρε; Τι κατακόρυφο καντράν είναι αυτό;
Φίλε ΙΚΑΡΟΣ ,
Με τίς πάντες πήγαινες όταν τραβήχτηκε αυτό το βίντεο ;
Φιλικά ,
Nickrenn
Φίλε ΙΚΑΡΟΣ ,
Με τίς πάντες πήγαινες όταν τραβήχτηκε αυτό το βίντεο ;
Φιλικά ,
Nickrenn
το είχα σηκωμένο στις δυο ρόδες.......
Ποια έκδοση έχεις ρε; Τι κατακόρυφο καντράν είναι αυτό;
ειναι πριν γινει το καντραν abarth
το 1,2 για να δειξει τετιοα αυτονομια πρεπι να πηγενεις με 6η και με 90km το εχω κανει οταν γυρησα την Ευρωπη τη πρωτη φορα .
το 1,2 για να δειξει τετιοα αυτονομια πρεπι να πηγενεις με 6η και με 90km το εχω κανει οταν γυρησα την Ευρωπη τη πρωτη φορα .
Καλα ο Ικαρος ειναι κ λιγο αργος...γερασε κ λιγο..οποτε παιζει να ειναι με την 6η συνεχεια..
Καλα ο Ικαρος ειναι κ λιγο αργος...γερασε κ λιγο..οποτε παιζει να ειναι με την 6η συνεχεια..
O λύκος και αν γέρασε και άσπρισαν τα μίλια του (πέσαν)........
και ναι και όχι αυτά τα χιλιόμετρα μου τα έδειξε στον Πύργο Ηλείας, έχω ξεκινήσει από Πύλο γύρω στα 125κμ μετά δηλαδή ,αναγκάστηκα δούλευα όλες τις ταχύτητές λόγω δρόμου, άπο Κυπαρισσία και μετά από μέχρι Πύργο 100-120κμ/ω και φυσικά έκτη
Soul_Giannis
17-11-09, 01:50
Μιας και μιλαμε για καταναλωσεις εχω και εγω 2 φωτο που πραγματι με χαροποιουν και οι 2!
http://www.stilo-club.gr/vb3/%3Ca%20href=http://img23.imageshack.us/i/volosa8ina.jpg/%20target=_blank%3E[IMG]http://img23.imageshack.us/img23/982/volosa8ina.jpg
http://img689.imageshack.us/img689/982/volosa8ina.jpg (http://img689.imageshack.us/i/volosa8ina.jpg/)
Αυτη γιατι εκανα μια αποσταση 310,5 χλμ σε 2ωρες και 5 λεπτα
Αθηνα-Βολος
http://img23.imageshack.us/img23/7506/a8inapatra.jpg (http://img23.imageshack.us/i/a8inapatra.jpg/)
και αυτη γιατι πηγα Αθηνα-Πατρα σε νορμαλ πλαισια και πηγα γρηγορα και οικονομικα!
Παιδιά μου λύνεται μια απορία. Σήμερα ενεργοποίησα το TRIP B και μου έδειχνε κατανάλωση 7,5 ( 120 στην Αττική οδό ) ενώ το TRIP έδειχνε 8,6. Είναι λογικό αυτό?
Soul_Giannis
28-11-09, 02:32
Ναι γιατι το ενα μετρησε απο την στιγμη που το ενεργοποιησες και το αλλο απο τοτε που το ειχες μηδενιση τελευταια φορα!Εαν κανεις reset και στα 2 μαζι θα δεις πως θα λενε το ιδιο!
Οταν το πατάω πλέων με ισοπεδώνει άλλα με αρέσει τι να κάνουμε τα γούστα πληρώνονται .Τουλαχιστων παει καλα αλλα τι να μην παει οταν η καταναλωση περνει τα 30 λιτρα / 100km .
Εχω δει δε και κατι 34 λιτρα / 100 km αλλα δε το παταω τοσο γιατι με τρομάζει πως τελιωνει το ντεπόζιτο.
Εμενα παιδια μου καιει 11.6 στα 100 και εναι 1.6v και φοραει bmc ανθρακονηματηνο βαρελακι κ ολοσωμη εξατμηση...
Αυριο θα μπει κ το προγραμμα κ θα δω μηπως βελτιωθει καθολου η καταναλωση!!!
dimos47ki7
25-06-10, 23:14
εσπασα το προσωπικο μου ρεκορ χτες.
Τρικαλα-Αθηνα μεση καταναλωση 8,5!!!!!!! εθνικη σταθερα 140-145 στο κοντερ (με πιο λιγα βαριεμαι και αρχιζω τις στραβοτιμονιες) και ανεβασμα Δομοκου ΟΛΟ με 4η!!!
δεν νομιζω οτι μπορω να κατεβω χαμηλοτερα...μου εσπασαν τα νευρα για να το καταφερω.
ο μεσος ορος μου σε παλαιοτερα ταξιδια τρικαλα-αθηνα ηταν περιπου 12-12,5 αρα χτες εκανα εναν μικρο αθλο......και με προχειρο υπολογισμο γλυτωσα περιπου 13 λιτρα σε ολο το ταξιδι, τουτεστιν 19 ευρωπουλα (1,52 η αμολυβδη στα Τρικαλα). δεν ειναι και ασχημα να γλυτωνεις ενα εικοσαρικακι :)
Εγω παντως με stilo 1.6 Αθηνα -Καρπενησι εχω μεση καταναλωση 6.4l/100km και Καρπενησι -Αθηνα 6.1l/100km(κατεβαινω το βουνο και δεν το ζοριζω) με σταθερη ταχυτητα στην εθνικη 110-120 χμ/ωρα πιο κατω δεν μπορω να το κατεβασω.Παλια που το παταγα λιγο πηγαινα σταθερα με 160 χμ και ειχα καταναλωση 9.7 περιπου.
Την περασμένη Παρασκευή Θεσσαλονίκη - Κάρυστος (μέσω Χαλκίδας) έκανα 5,5 ώρες με μέση ωριαία 105 και κατανάλωση 10,7 (μαλιοκούβαρα), και στην επιστροφή λόγω βαρεμάρας, 6,5 ώρες, 90 χλμ μέση ωριαία και 8,1 κατανάλωση...
Είναι νομίζω η πρώτη φορά εδώ και καιρό που γυρνάω δίχως αναμένο λαμπάκι βενζίνης. Με μισό ρεζερβουάρ γύρισα! (αλλά σκυλοβαρέθηκα)
Και εγω σκυλοβαριεμαι αλλα τι να κανω που η βενζινη εχει φτασει στον θεο.Που ειναι οι μερες που δεν μας ενδιεφεραι??Το μονο καλο ειναι οτι πλεον προλαβαιμω και βλεπω μερη που δεν ειχα δει ποτε, φανταστειτε ποσο σιγα παω!!
dimos47ki7
26-06-10, 14:44
ε κι εγω επειδη πηγαινα αργα γλυτωσα την μετωπικη με μια κατσικα στο παρατσακ χαχαχα
βεβαια ολα στο μυαλο μας ειναι...και καλα βιαζομαστε, και εν τελει, τωρα που πηγαινα χαλαρα, εκανα 20 λεπτα περισσοτερο σε σχεση με αλλες φορες. απλα ειναι βαρετη η εθνικη με λιγοτερα απο 140
θεσσαλονικη -αθηνα 4,15 κλειδωμεν το cruise στα 150 κοντερισια 6,8/100
με 1.2 του 10/2002 και 220000 χλμ μετά από καθαρσμο μπεκ πεταλουδας και αλλαγή δυναμο (καινουργιο) η καταναλωση μεσα στην πόλη μετά από ένα ντεπόζιτο ειναι 7,4 λίτρα! πριντ ους καθαρισμους ήταν στα 8,5!!!!
dimos47ki7
05-07-10, 04:33
φαντασου ποση ενεργεια πηγαινε χαμενη στο δυναμο και ποσο μεγαλο ρολο παιζει η σωστη συντηρηση στην τσεπη μας.
το ηξερα οτι μετραει, αλλα εδω μιλαμε για 1 λιτρο λιγοτερο (υποθετω οτι το στυλ οδηγησης σου παρεμεινε ιδιο)
το στυλ έμεινε το ίδιο, μάλιστα αυτο το σ/κ πήγα ακρατα τέζα στο πήγαινε(150-170 με a/c) και κυριλε στο έλα (πολύ κίνηση) και τελικά έκαψε 8 λίτρα! παλία εκτός πόλης χτύπαγε 10 μέσο όρο εύκολα. Ειλικρινά άλλο αμάξι
παρτε ενα Mjet 1,3 Punto να σωθειτε .
38 λιτρα πετρελαιο με μεση καταναλωη 3.1 / 100 km αυτομομια 1225 km
απο 11 απριλιου εβαλα πετρελαιο την παρασκευη που μας περασε
την καταναλωση αυτη την διαμορφωσα λογο οτι δεν το πιεσα καθολου στις κατηφοριτσες εβγαζα ταχυτητα , στα φαναρια ξεκινουσα τελευταιος χρις γκαζι μονο μεαφημα του συμπλεκτη και δεν περασα ποτε τις 2800στρ/λ.
μπορει να υπαρχουνε και ποιο οικονομικα αυτοκινητα και ισως ακομα ποιο ιοκονομικος τροπος οδηγησης αλλα πηγα μερικες φορες Α'ι' Γιαννη και μερικες φορες Αγιους 40 και 4 φορες Λαρυσα και καθεμερα στη δουλεια που ειναι περιπου 5 km απο το σπιτι μου .
τωρα μπορει καποιος να πει οτι επιδη δεν κανω πολλα km καθε μερα γιαυτο μου κρατησε τοσο καιρο το πετρελαιο
αλλα εγω επιμενω και λεω οτι δε μετραει τοσο η ημερολογιακη αυτονομια (γιατι καποιες μερες δεν το χρισιμοποιησα καθολου) αλλα η χιλιομετρηκη αυτονομια σε σχεση με τα λιτρα καυσημου.
ιταλος και παλι ιταλος απο ολες τις αποψεις.
Δεν έχει σημασία αν σου κράτησε 10 ώρες ή 10 μήνες το ντεπόζιτο... το 3,1 τα λέει όλα!
Παιδια εγω που πηγα λευκαδα ειναι 370 χλμ και εκαψα γυρω στα 40-45 ευρω βενζινη με 1.4 και πηγαινα εως 120..... το να τρεχεις με 140-160 θα φτασεις μιση ωρα νωριτερα αντε 45 λεπτα και θα εχεις καψει την διπλασια βενζινη πιστευω....
ρε παιδια κατι ακυρο: εχω 6ταχυτο αλλα μεχρι πεμπτη βαζω δυσκολα εκτη.... λετε πιο πανω ολοι για οικονομια κτλ....ποια η διαφορα μεταζυ των δυο σασμαν?? ποια τα υπερ και τα κατα? δεν θελω να χαλασω το ποστ....μια μικρη απαντηση.....
Παιδια εγω που πηγα λευκαδα ειναι 370 χλμ και εκαψα γυρω στα 40-45 ευρω βενζινη με 1.4 και πηγαινα εως 120..... το να τρεχεις με 140-160 θα φτασεις μιση ωρα νωριτερα αντε 45 λεπτα και θα εχεις καψει την διπλασια βενζινη πιστευω....
ρε παιδια κατι ακυρο: εχω 6ταχυτο αλλα μεχρι πεμπτη βαζω δυσκολα εκτη.... λετε πιο πανω ολοι για οικονομια κτλ....ποια η διαφορα μεταζυ των δυο σασμαν?? ποια τα υπερ και τα κατα? δεν θελω να χαλασω το ποστ....μια μικρη απαντηση.....
Το post είναι ΟΛΟ άκυρο και για αυτό θα μετακινηθεί, αλλά δεν κατάλαβα καλά...
έχεις 6άρι και κάνεις ταξίδια βάζοντας μέχρι 5η ταχύτητα; Τι περιμένεις για να βάλεις 6η; Να πιάσεις τα 230 Km/h;;;;;;;;;
Οι κύριες διαφορές είναι ότι τα 6τάχυτα σασμάν κάνουν λίγο πιο εύκολες τις επυταχύνσεις καθώς και το ότι σε μεγάλη ταχύτητα σε ταξίδια πχ, πιάνεις την επιθυμητή ταχύτητα με λιγότερες στροφές του κινητήρα και κατά συνέπεια μικρότερη κατανάλωση.
Επίσης, μην μετράς το πόσο καίει ένα αμάξι σε ευρώ...
Δεν είναι κάτι αξιόπιστο αφού οι τιμές καυσίμων από περιοχή σε περιοχή αλλάζουν πολύ.
δυο χρονια το εχω αμαξι και στα ταξιδια που το εχω παει 2-3 στιγμες εχω βαλει εκτη σε καθε ταξιδι... προσωπικη μου αποψη στο θεμα της εκτης ταχυτητας μοναχα δεν βλεπω διαφορα απο την πεμπτη.... ιδιο το νιωθω το αμαξι.... συνηθως πηγαινω με τεταρτη με 120 στις 3000 με 3500 στροφες και πηγαινει κανονικα.... δεν ξερω μπορει να κανω και λαθος αλλα δεν βλεπω το λογο αφου το αμαξι παει σε αυτα τα χιλιομετρα και στροφες να βαλω πεμπτη και ειδικα εκτη....
karpoutzidis
03-08-10, 19:03
εγω το βλεπω και στις στροφες!εχει μια πολυ μικρη διαφορα στις στροφες!αλλα στο τραβηγμα ειναι το ιδειο!
Στα stilo 1,4 που έχουν 6τάχυτο η 6η έχει χαρακτήρα overdrive. Ξεκουράζει τον κινητήρα μειώνει τις στροφές και την κατανάλωση και μειώνεται ο ήχος του κινητήρα στην καμπίνα. Σε μένα τουλάχιστον η 6η κοντά στις τελικές δεν έδινε τίποτα αντίθετα έπεφταν οι στροφές. Μάλλον λόγω βάρους του αμαξιού αφού στο punto 1,4 του αδελφού μου η 6η του έδινε χιλιόμετρα.