Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Επιλογή CPU

MaGeLaNoS
01-11-09, 16:02
Λοιπον θελω μια βοηθεια για να στηθει ενα μηχανημα στο γραφειο κ θα ηθελα να ακουσω γνωμες.
Το budget που μας δινεται δικαιολογει οικονομικα εναν απο τους δυο επεξεργαστες οποτε για πειτε καμια αποψη.

Intel
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.558286

AMD
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.559961

Αν καποιος εχει δουλεψει κ AMD θα ηθελα να ακουσω γνωμη.Να πω οτι το μηχανημα θα εχει δουλεια γραφειου κ μηχανοργανωση οποτε δεν μας ενδιαφερουν επιδοσεις σε παιχνιδια κ τετοια.

Stilo_Rodos
01-11-09, 19:30
Νίκο γεια σου. Μπορώ να σου πω για τον phenom τον οποίο έχω και εγώ. Πολύ γρήγορος και δυνατός. Πολύ εύκολα με μια cooler master v8 τον δουλεύω στα 3952MHz και με prime95 μετά από 32 ωρες λειτουργία είχα max 61c. σε min temp 32c καθημερινές εργασίες 38c για τα λεφτά που έχει τώρα ούτε να το σκέπτεσαι.

Μια ζωή ιντελάκιας ήμουν. Τώρα είδα τεράστια διαφορά απο τον phenom ΙΙ 955. Εννοείτε η σύγκριση με αντίστοιχα μοντέλα τις Intel και όχι με τους I7.

Λοιπον θελω μια βοηθεια για να στηθει ενα μηχανημα στο γραφειο κ θα ηθελα να ακουσω γνωμες.
Το budget που μας δινεται δικαιολογει οικονομικα εναν απο τους δυο επεξεργαστες οποτε για πειτε καμια αποψη.

Intel
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.558286

AMD
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.559961

Αν καποιος εχει δουλεψει κ AMD θα ηθελα να ακουσω γνωμη.Να πω οτι το μηχανημα θα εχει δουλεια γραφειου κ μηχανοργανωση οποτε δεν μας ενδιαφερουν επιδοσεις σε παιχνιδια κ τετοια.

Ionio-Zante
01-11-09, 20:13
Για εφαρμογες γραφειου και χαλαρα πραγματα διαλεξε Intel και μαλιστα Boxed Version... Να εχει και το ανεμηστηρακι μεσα και να εισαι αρχηγος...
Ειναι Cost-Effective, αρκετα γρηγορος για την τιμη του και χαμηλης καταναλωσης...

Συνδιασε τον και μια Mini-Atx mobo και αντιστοιχο Micro-Atx κουτακι και θα εχεις ενα απιθανα γρηγορο και κομψο PC Γραφειου...

Τωρα ολες οι Mini-ATX Εχουν και ενσωματωμενες VGA που ειναι αρκετα γρηγορες και γλυτωνεις χρηματα απο την αγορα ξεχωριστης...

Επισης...για γρηγορο Pc χωσε μνημη... 2GB minimum και γρηγορο Boot Δισκο...

MaGeLaNoS
01-11-09, 20:54
Σπυρο κ Γιωργο σας ευχαριστω.Πιστευω κ γω οτι ο AMD στα ιδια χρηματα ειναι ισως πιο σβελτος.

Γιωργο θεωρεις οτι αναμεσα στα 2 ειναι πιο καλος σαν πακετο ο Intel?

Ionio-Zante
01-11-09, 21:08
Σε αυτες τις ταχυτητες δεν υπαρχει καλυτερο και χειροτερο...

Ναι, πιστευω οτι ο Intel ειναι πιο αξιοπιστος σε συνολικο πακετο απο τον AMD ιδιαιτερα, δε, σε εφαρμογες γραφειου...

Ο Amd ειναι καλυτερος σε μεσης κλασσης χρηστες παιχνιδιων...

Εσυ κρινεις.

Stilo make style
02-11-09, 14:52
Σε αυτες τις ταχυτητες δεν υπαρχει καλυτερο και χειροτερο...

Ναι, πιστευω οτι ο Intel ειναι πιο αξιοπιστος σε συνολικο πακετο απο τον AMD ιδιαιτερα, δε, σε εφαρμογες γραφειου...

Ο Amd ειναι καλυτερος σε μεσης κλασσης χρηστες παιχνιδιων...

Εσυ κρινεις.
++++ Αφού τον θές για δουλειά γραφείου καλύτερα Intel και το καλοκαίρι έχεις και χαμηλότερες θερμοκρασίες γιατί δεν μηλάμε για ένα μέσο Pc σπιτιού το οποίο είναι και σχετικά καθαρό απο σκόνες εμάς μας φέρνανε αβέρτα Pc από εταιρίες για προβλήματα θερμοκρασίας βλέπεις μάζεβε πάρα πολύ σκόνι το ανεμιστιράκι και η ψύχτρα οπότε ανέβαζε θερμοκρασία .....και γενικά οι Intel είναι ποιό ανθεκτικοί στις θερμοκρασίες :)

Stilo_Rodos
02-11-09, 20:28
Από προσωπική εμπειρία ο phenom II ζεσταίνετε λιγότερο από τον INTEL CORE 2 QUAD Q8400 εκτός ότι είναι και παλιά τεχνολογία ποια το Socket LGA775. παλιά μοντέλα amd είχαν προβλήματα. Από φίλο που έχει ένα phenom II 940, είχε 50c από 32c που είχε συνήθως, αφού άνοιξε το καπάκι είδε ότι δεν δούλευε ο μαμά ανεμιστήρας από το χόρτο τριχών του σκύλου που είχε πάνω. γράφο πάντα από προσωπική εμπειρία και φίλων. Εγώ πάντως θα έπαιρνα τον phenom II 955 λόγο δύναμης και τιμής. Είναι σαν να πηγαίνατε να αγοράσετε ένα stilo 1.4 Active και σας έδινε ο αντιπρόσωπος το 1.8 dynamic me navi:D στην ίδια τιμή! Θα το αφήνατε;; αύριο στο γραφείο μπορεί να χρειαστεί να δουλέψει ένα Photoshop ποιο θα ήταν τότε καλύτερος, ο 2.66ΜΗζ η 3.2;;; φυσικά ο δυνατότερος. Παίδες κακά τα ψέματα ο phenom II σκοτώνει, Το δικός μου στα 3952μηζ με αερα μαμαει και μερικούς I7:dildo1: εξακριβωμένο με φίλους που τον έχουν. Όχι μόνο σε επιδόσεις είμαι καλύτερος, αλλά και το πρωινό μου πχ τα αυγά τα κάνω στην κουζίνα και οχι πάνω στο tower που καίει από τον Ι7 που βρίσκετε μέσα :bleh:

MiKe_KaVaLa
13-11-09, 13:32
Intel Dual Core
Intel Pentium
Intel Core 2 Duo
Intel Pentium dual-core
Intel Core 2 Solo

Ποιον απο τους παραπανο θα συστηναται ως καλο και γρηγοτο επεξεργαστη?

Τον ''Intel Core 2 Solo'' πρωτη φορα τον ακουω!

Και σαν επιλογη λογισμηκου θα επιλεγαται Vista or Windows-7?

Stilo make style
13-11-09, 13:50
Για τον Intel Core 2 solo δίαβασε εδώ http://www.intel.com/products/processor/core2solo/index.htm ουσιαστικά είναι ένας επεξεργαστής αλλά με πολύ χαμηλή κατανάλωση ( μονο πύρινος) τον βγάλανε κυρίος για κινητά τηλέφωνα αλλά και Laptop και συγκεκριμένα για τα 13" και κάτω που δεν έχουν και μεγάλη μπαταρία

Stilo make style
13-11-09, 14:00
Από προσωπική εμπειρία ο phenom II ζεσταίνετε λιγότερο από τον INTEL CORE 2 QUAD Q8400 εκτός ότι είναι και παλιά τεχνολογία ποια το Socket LGA775. παλιά μοντέλα amd είχαν προβλήματα.

Sorry πού απαντάω τόσο αργά αλλά τώρα το είδα ......
Για την επιλογή ενώς επεξεργαστή δεν κοιτάς μόνο στα πόσα GHZ δουλεύει
την σωστή και γρήγορη λειτουργεία του αποτελούν και άλλα πράγματα όπως :
1) Cache memory
2) ΜΗΖ cache memory
3) απόσταση κολίσεων πχ ( 45nm)
4) Bus driver
και πολλά πολλά ακόμα εν μέροι παίζει ρόλο και το πόσο κω.....φαρδος είσαι όλοι οι επεξεργαστές πχ στην γραμμή παραγωγής την Intel με τον ίδιο τρόπο φτιάχνοντε αλλά άλλος βγένει 2ghz άλλος 3ghz και άλλοι δεν δουλεύουν καθόλου αυτό έχει να κάνει με το πυρίτιο που έχει μέσα και τις αντοχές η το πόσες κρυσταλλικές δομές έχει γι'αυτό άλλοστε και μερικοί αντέχουν Overclock και άλλοι όχι :):)
( Αυτά απο το ΠαΠεί με αγάπη και αυτό προς απάντηση του κυρίου Ιοαννίδι ο οποιός μου είχε βγάλει την φήμη ότι είμαι όλη μέρα με ενα φραππε στο χέρι :p)

ioannidis
13-11-09, 14:27
( Αυτά απο το ΠαΠεί με αγάπη και αυτό προς απάντηση του κυρίου Ιοαννίδι ο οποιός μου είχε βγάλει την φήμη ότι είμαι όλη μέρα με ενα φραππε στο χέρι :p)

Κάποιος έχει την μύγα και μυγιάζεται!!!
χαχαχαχαχα!

Stilo_Rodos
13-11-09, 14:35
Sorry πού απαντάω τόσο αργά αλλά τώρα το είδα ......
Για την επιλογή ενώς επεξεργαστή δεν κοιτάς μόνο στα πόσα GHZ δουλεύει
την σωστή και γρήγορη λειτουργεία του αποτελούν και άλλα πράγματα όπως :
1) Cache memory
2) ΜΗΖ cache memory
3) απόσταση κολίσεων πχ ( 45nm)
4) Bus driver
και πολλά πολλά ακόμα εν μέροι παίζει ρόλο και το πόσο κω.....φαρδος είσαι όλοι οι επεξεργαστές πχ στην γραμμή παραγωγής την Intel με τον ίδιο τρόπο φτιάχνοντε αλλά άλλος βγένει 2ghz άλλος 3ghz και άλλοι δεν δουλεύουν καθόλου αυτό έχει να κάνει με το πυρίτιο που έχει μέσα και τις αντοχές η το πόσες κρυσταλλικές δομές έχει γι'αυτό άλλοστε και μερικοί αντέχουν Overclock και άλλοι όχι :):)

Πολύ σωστά τα λες. Αλλά όταν κοιτάς κάτι οικονομικό γιατί να μην πάρεις και δύναμη μαζί αφού προσφέρεται; Μόλις τελείωσα ένα ακόμα Power Pc με Intel i7. έψαχνα πολύ καιρώ να βρω καλό κομμάτι όπως αναφέρεις. Τελικά το βρήκα στην usa και το πήρα. Πρόκειται για το δημοφιλές κομμάτι i7 920 2.660 το οποίο το τοποθέτησα σε μια asus dlx v2 μαζί με memory g.skill trident ddr3 16000 1683 7-8-7-18. τρέχει στα 4.4GHz με 1.33v και max temp 88c στο prime95 8ωρο.. υπό κανονικές συνθήκες είναι από 35c έως 76c :)

Stilo make style
13-11-09, 15:51
Πολύ σωστά τα λες. Αλλά όταν κοιτάς κάτι οικονομικό γιατί να μην πάρεις και δύναμη μαζί αφού προσφέρεται; Μόλις τελείωσα ένα ακόμα Power Pc με Intel i7. έψαχνα πολύ καιρώ να βρω καλό κομμάτι όπως αναφέρεις. Τελικά το βρήκα στην usa και το πήρα. Πρόκειται για το δημοφιλές κομμάτι i7 920 2.660 το οποίο το τοποθέτησα σε μια asus dlx v2 μαζί με memory g.skill trident ddr3 16000 1683 7-8-7-18. τρέχει στα 4.4GHz με 1.33v και max temp 88c στο prime95 8ωρο.. υπό κανονικές συνθήκες είναι από 35c έως 76c :)
Μίπος βιάστικες λίγο γιατί η Intel θα αλλάξει το stepping C-0, σε D-0 αυτό θα το κάνει τον Μάρτιο για τους 2,66 και μέτα για τους παραπάνω........