Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑΞΙΔΙ ΕΥΡΩΠΗ ?

orbit21
22-09-10, 17:27
καλησπερα σε ολους.. ειμαι κατοχος ενος fiat stilo 1.6 sport.

εχει ερθει ο καιρος να αλλαξω λαστιχα, μετα απο πολυ καιρο.. ομως τον δεκεμβρη σχεδιαζω ταξιδι με το αυτοκινητο στην ομορφη Πολωνια, καθοτι η γυναικα ειναι απο εκει..
δεν ξερω τι λαστιχα να βαλω.. μονιμα μενω στη μυκονο με τους υπεοχουσ δρομουσ!!!! δεκεμβρη πολωνια συνηθως εχει χιονια... δεν θελω ομοσ να βαλω χιονολαστιχα, γιατι μετα θα πανε χαμενα...
η διασταση ειναι 205/55/16
να βαλω all weather ελαστικα η χειμωνιατικα????? (για καλοκαιρινα ουτε λογος) κοστοσ μεχρι 450 ευρα....
σημειωτεον η διαδρομη θα ειναι βενετια-κρακοβια και επιστροφη αργοτερα.

βοηθειααααααααααααααααααααααααααα οποιος γνωριζει κατι ασ βοηθησει γιατι με τοσα λαστιχα που εχω δει στο ιντερνετ αυτες τις μερεσ, εχω μπερδευτει!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Stilatos
22-09-10, 21:11
απο ποτε εβγαλε η fiat stilo 1.6 sport? lol

orbit21
22-09-10, 22:06
xaxax απο τοτε που το πηρα το εχω κανει εγω σπορτ!!!!

MiKe_KaVaLa
23-09-10, 14:49
απο ποτε εβγαλε η fiat stilo 1.6 sport? lol

Απο τοτε που ειδα κι εγω ενα Punto cabrio με ''RS'' λογοτυπο..:laughing:

ioannidis
23-09-10, 15:18
Για ένα ταξίδι και μόνο να βάλεις χειμερινά το θεωρώ υπερβολή. Θα βάλεις κανονικά και θα πάρεις και αλυσίδες (κουβέρτες) μαζί σου.
Οι κεντρικοί δρόμοι στάνταρ θα είναι ανοιχτοί... τι φοβάσαι;

orbit21
23-09-10, 16:48
Για ένα ταξίδι και μόνο να βάλεις χειμερινά το θεωρώ υπερβολή. Θα βάλεις κανονικά και θα πάρεις και αλυσίδες (κουβέρτες) μαζί σου.
Οι κεντρικοί δρόμοι στάνταρ θα είναι ανοιχτοί... τι φοβάσαι;

οι κεντρικοι ναι, αλλα μαλλον πολωνια θα εχει χιονια και παγο ως συνηθως.. και μετα απο 1 νοεμβρη ολοι φορανε χιονολαστιχα..
σκεφτομαι τα παντοσ καιρου. αυτο με τισ κουβερτεσ λεσ να κανει δουλεια??????

paidaros
24-09-10, 12:04
οι κεντρικοι ναι, αλλα μαλλον πολωνια θα εχει χιονια και παγο ως συνηθως.. και μετα απο 1 νοεμβρη ολοι φορανε χιονολαστιχα..
σκεφτομαι τα παντοσ καιρου. αυτο με τισ κουβερτεσ λεσ να κανει δουλεια??????

κανουν πολλοι καλη δουλεια,δοκιμασμενα,αλλα οταν βρισκεις καθαρη ασφαλτο πρεπει να τα βγαζεις
μπαινουν και βγαινουν σε 2 λεπτα
και ειδικα στο χιονι δεν σε γλιστραει καθολου
κοστος περιπου 120 ευρω

ioannidis
24-09-10, 16:36
Makro με 70 ευρώ.
Τα έχω χρησιμοποιήσει 2 φορές. Πολύ καλύτερες από αλυσίδες σε θέμα θορύβου και ευκολίας. Κράτημα σχετικά ικανοποιητικό. Δεν συγκρίνεται με την αλυσίδα...

ammoulianiotis
24-09-10, 20:25
Ρε παιδια τι συζηταμε; Εκει ειναι Πολωνια, οι ανθρωπου ειναι μαθημενοι με το χιονι και το λογικοτερο ειναι οι δρομοι να ειναι μονιμα ανοιχτοι.
Δεν ειναι Ελλαδισταν που με 3-4 ποντους χιονι σταματανε τα παντα. Με all weather και χιονοκουβερτες και εγω πιστευω οτι θα εισαι μια χαρα.
Και δεν φανταζομαι να εχεις μεγαλο προβλημα με το χιονι εκτος και αν η κυρα σου μενει σε κατι ξεχασμενα δρομακια απο οπου αργουν να περασουν τα μηχανηματα!

Nikos
24-09-10, 23:35
Από ότι καταλαβαίνω, θα είσαι αρκετό καιρό στο εξωτερικό. Τσέκαρε και το παρακάτω για τις χώρες που θα κυκλοφορήσεις: Υπάρχουν χώρες στις οποίες το χειμώνα επιβάλλεται να φοράς χειμερινά λάστιχα (και ας έχει να χιονίσει 100 χρόνια), όπως επίσης ότι σε περίπτωση ατυχήματος, δεν σε καλύπτει η ασφάλεια αν δεν έχεις χειμωνιάτικα λάστιχα.

Χειμωνιάτικα λάστιχα, δεν είναι για χιόνια μόνο (έτσι το έχουμε συνδιάσει στην Ελλάδα). Χειμωνιάτικα σημαίνει λάστιχο μαλακό που ζεσταίνεται πολύ γρήγορα (άμεση απόδοση στο φρενάρισμα και στο κράτημα), όπως επίσης με περισσότερες αυλακώσεις για καλύτερη επίδοση στο νερό (μειωμένη υδρολίσθηση).

ammoulianiotis
25-09-10, 12:57
Χειμωνιάτικα λάστιχα, δεν είναι για χιόνια μόνο (έτσι το έχουμε συνδιάσει στην Ελλάδα). Χειμωνιάτικα σημαίνει λάστιχο μαλακό που ζεσταίνεται πολύ γρήγορα (άμεση απόδοση στο φρενάρισμα και στο κράτημα), όπως επίσης με περισσότερες αυλακώσεις για καλύτερη επίδοση στο νερό (μειωμένη υδρολίσθηση).

Συμφωνω με τον Νικο μια και εγω φοραω το χειμωνα μια 4αδα χειμωνιατικα λαστιχα χωρις να ειναι καποια μεγαλη μαρκα.
Εχω παρατηρησει οτι φτανουν πολυ γρηγοροτερα σε ιδανικη θερμοκρασια και κρατανε πολυ καλυτερα σε βροχη και γενικοτερα σε διαφορες ασχημες συνθηκες.

orbit21
26-09-10, 00:18
εντελει εχει κανεισ να προτεινει μια μαρκα φτηνη για να κανω τη δοθλεια μου???? εχω μπερδευτει με τοσα διαφορετικα λαστιχα εδω......... χειμωνιατικα 205/55/16. ???? continental-pirelli-dunlop-fulda-hankook????????????

ammoulianiotis
26-09-10, 00:52
maxis να συμπληρωσω κ εγω...
αυτα φοραω σαν χειμωνιατικα και μεχρι τωρα δεν εχουν σταματησει πουθενα. Βεβαια λαστιχα ειναι και εχουν και αυτα τα ορια τους, επειδη ειναι χειμωνιατικα δε σημαινει οτι μπορουν να πανε παντου πανω στο χιονι απλα δεν θα χρειαστει να βαλεις αλυσιδες η κουβερτες απο τους πρωτους 2-3 ποντους χιονι.
Πιστευω οτι μια βολτα απο κανα 2 βουλκανιζατερ και μια ερευνα αγορας πανω στο θεμα τιμων και μεχρι που αντεχει η τσεπη σου ειναι το καλυτερο.

dimos47ki7
26-09-10, 03:08
μην ειστε και τοσο σιγουροι οτι επειδη ειναι βορεια θα εχουν και οργανωση για να ανοιγουν οι δρομοι. για αυτους το χιονι ειναι κατι συνηθισμενο και γενικα σε βορειες χωρες σχεδον ολοι εχουν χειμερινα ελαστικα για τον χειμωνα. για αυτους το χιονι ειναι απλα η καθημερινοτητα τους, και οχι ακραιο καιρικο φαινομενο για να ανοιγουν τους δρομους με τα εκχιονιστικα.

τωρα για χειμερινο ελαστικο, απο τα περισσοτερα τεστ που εχω διαβασει και σχολια απο χρηστες, κορυφαια θεωρουνται τα Nokian hakapellita αλλα απο τιμες δεν γνωριζω.

orbit21
23-11-10, 17:19
καλησπερα παιδια..... τελικα οργανωθηκα και φευγω μαζι με εναν φιλο για ανκονα-villach-wienn, και απο εκει συνεχιζω μονος μεχρι κρακοβια...... λεμε να παμε απο ανκονα για να γλιτωσοθμε τισ 2 μερεσ στο καραβι για βενετια...... εχει κανεισ κανενα tip γι αυτο το ταξιδακι???????? χαρτια διαβατηρια πρασινη καρτα ολα κομπλε../.... το αμαξι εκανε και το σερβισ των 40.000 και ειμαστε ετοιμοι........................ any tips????????????????????????????????