PDA

Επιστροφή στο Forum : Σκεψη 'αποχωρισμου' του Stilo...

ammoulianiotis
19-10-13, 00:58
Αυτη την φορα δεν ειναι πρωταπριλιατικη φαρσα αλλα ουτε και σκεψη πωλησης..

Οπως ολοι οι ανθρωποι, ετσι και εγω μεγαλωνουμε, σκεφτομαστε αλλιως και αλλαζουν τα θελω μας. Ετσι αρχισα να σκεφτομαι την συγκατοικηση με το αμορε καπου προς τον Αυγουστο-Σεπτεμβριο που μας ερχεται!

Θα πρεπει να παραχωρησω το αμαξακι μου στην κυρα μου για να μπορει να κυκλοφορει και εγω θα εχω την μηχανη. Μου φαινεται καπως περιεργο που θα το κυκλοφορει αλλος σχεδον καθημερινα, που θα το βλεπω να φευγει με αλλο στη θεση του οδηγου..

Βεβαια το γυναικειο μυαλο μπορει να παρει χιλιαδες στροφες οταν κατι εχει να κανει με ψωνια/αγορες/καταναλωση χρηματων και ετσι εχω ακουσει διαφορες ιδεες οπως να το δωσουμε και να παρουμε ενα suzuki jimni (αυτο θα το καταγουσταρω σε εκδρομες κτλ) ή να κρατησουμε το Stilo και να παρουμε ενα smart...

Αντε βγαλε ακρη τωρα...

teo
19-10-13, 08:09
Μπράβο ρε φίλε, άντε με το καλό (η συγκατοίκηση, όχι ο αποχωρισμός του Stilo)!...

Κατά τη γνώμη μου να σκεφτείς τι ακριβώς θέλεις να κάνεις. Δεν είναι καιρός για συναισθηματικά δεσίματα με λαμαρίνες (και το λέω εγώ που το χαιδεύω και του λέω καλημέρα, έτσι?)...

Αν μπορείς και πάνω απ όλα γουστάρεις να το κρατήσεις, μαζί σου κι εγώ. Αν πάλι σε βολεύει πχ το Jimny όπως είπες και πρέπει να το αποχωριστείς, πάλι μαζί σου! Πρακτικότητα φίλε, αυτό σκέψου μόνο... Ποιο σε βολεύει στ'αλήθεια (και δεν σε επιβαρύνει οικονομικά μετά από το ωραίο & μεγάλο βήμα που κάνετε με το αμόρε)!

Τροφή για σκέψη δίνω απλώς, γιατί κι εγώ άνετος το παίζω αλλά σε τέτοια περίπτωση δεν ξέρω τι θα έκανα.

ΥΓ (προς συνομήλικο):
...μεγαλώσαμε ε;...

jason
19-10-13, 09:20
..Σόφο...μπράβο για την απόφαση σου να μοιραστείς τη ζωή σου..σου εύχομαι τα καλύτερα φίλε...:clapping:.

...όσο για το άλλο , άκου...εγώ λέω να κρατήσεις το Stilo , να πάρεις ένα Smartaki , να το βάζεις στο ...πορτμπαγκάζ του Stilo και όπου το χρειαστείς το βγάζεις και κάνεις τη δουλειά σου...ουχάχάααααα....

ammoulianiotis
19-10-13, 12:36
Ας ελπισουμε να πετυχα το προσωπικο μου τζοκερ με την αποφαση της συγκατοικισης!

Οσο για το αμαξι, επειδη εχω ιδρωσει για να πληρωσω το μισο, θα με πονεσει να το δωσω. Και παλι ομως δεν ξερω.. Ειχα στο μυαλο μου οταν θα ερχοταν η ωρα να παρω αλλο, θα επερνα ενα 5θυρο και θα ειχα το κεφαλι μου ησυχο! Ειπαμε ομως, το γυναικειο μυαλο εχει αλλο σκεπτικο...

Το smart ειναι κατι που θελω να το αποφυγω, προτιμω να την παρω ενα μηχανακι για να κυκλοφορει και να παρκαρει οπου θελει!

Stilatos
19-10-13, 16:44
απο προσωπικη πειρα κολλητου μην παρεις το Jimny αμα δεν ετοιμαστεις οικονομικα. τα ανταλακτικα της suzuki ειναι πανακριβα και το jimny καιει τα αντερα του και εχει πολλη λιγους χωρους να βαζεις πραγματα. Αμα δεχτεις αυτα τα δυο τοτε προχωρα δεν κολλαει καθολου αυτο το αμαξι

Stilatos
19-10-13, 16:47
Μπες και σε αυτο το Κλαμπ για πληθος πληροφοριων www.braters.gr βεβαια υπαρχει και το Jimnyclub

paidaros
19-10-13, 18:13
σοφοκλη προσωπικα θα σου πω
εγω αν θυμασαι το ειχα βαλει να το πουλησω καθως το κινο το πολυ 4-5 μηνες το χρονο καθως εχω την μηχανη
η γυναικα μου εχει το δικο της
οταν ειδα οτι το θελουν για ενα κομματι ψωμι,λεω αστο να το χαιρομαι οποτε θελω με τα ετησια εξοδα που εχει και ειναι σχεδον 500 ευρω το χρονο απο το να το πουλησω για ενα κομματι ψωμι,παρολο που ειναι και 1200
φαντασου το δικο σου που ειναι 1600 ποσο θα σε πουν!

ammoulianiotis
19-10-13, 20:24
Το ξερω οτι το jimny σκιζει απο δυνατοτητες, δεν ηξερα για ανταλλακτικα και καταναλωση ομως..
οτι το stilo θα φυγει (αν φυγει) για ψιχουλα το γνωριζω και αυτο..

Ακομα δεν εχει αποφασισθει τιποτα, κουβεντα κανουμε μεταξυ μας να περναει η ωρα. Αλλωστε το αμαξι ειναι στο ονομα μου και την τελευταια λεξη θα την πω εγω! (θα ειμαι ο αντρας του σπιιτου λεμε και κουμαντο θα κανω εγω!!! Γκουχ γκουχ γκουχ!)

Stilatos
19-10-13, 23:35
Ειδικα αν βαλεις λαστιχα χωματινα μιλαμε για +30% καταναλωση απο το stilo 1.6 και απο τελικες ψοφιο μετα τα 120 δυσκολευετε πολλη ειδικα φορτωμενο. Για τα ανταλακτικα στο λεω επιβεβαιωμενο. Εδω τραβαγανε τα μαλλια τους για ενα ανταλακτικο που επρεπε να παρουνε για ενα αλλο suzuki swift tou 91 που εχουνε. Αν καιγεσε να το παρεις η γνωμη μου ειναι κρατα το stilo για καθημερινη χρηση και το suzuki κοντινες και κανα βουνο που θες να πας.

ammoulianiotis
20-10-13, 12:24
Δεν καιγομαι να το παρω, μ'αρεσει το stilo. Αν ομως παρθει η αποφαση να παρουμε ενα μικρο 4Χ4 και αυτο ειναι το jimny δεν θα με χαλασει καθολου! Ηδη εχω στο μυαλο μου off road εκδρομες που ειναι λογικο να μην τις κανω με το stilo..

Οταν θα ερθει η ωρα θα δουμε τι θα κανουμε...
μ'αρεσει παντως που συμφωνειτε μαζι μου και κανεις δεν θελει το σμαρτ!

jason
20-10-13, 12:40
...Σόφο , έχει η Fiat ένα καλό 4χ4..Sedici νομίζω το λένε...δεν έχω διαβάσει πουθενά αρνητικά σχόλια../..μπορεί να το κάνεις και ανταλλαγή αν το βρείς σε έμπορο συν του ότι άν έχεις πράγματα απο το Stilo δεν αχρηστεύονται γιατί έχουν πολλά κοινά..ριξε μια ματιά πιο κάτω να πάρεις μια ιδέα φίλε….

Fiat Sedici DYNAMIC 1.6 16V 4x4 (http://www.car.gr/classifieds/cars/view/3368398/) (Στοιχεία) (http://www.car.gr/classifieds/cars/view/3368398/)

Fiat Sedici EMOTION 4X4 (http://www.car.gr/classifieds/cars/view/4052018/)(Στοιχεία) (http://www.car.gr/classifieds/cars/view/4052018/)

Fiat Sedici 6,990με αποσυρση+Ε... (http://www.car.gr/classifieds/cars/view/3859518/) (Στοιχεία) (http://www.car.gr/classifieds/cars/view/3859518/)

Fiat Sedici (http://www.car.gr/classifieds/cars/view/4243788/)(Στοιχεία) (http://www.car.gr/classifieds/cars/view/4243788/)

Arf
20-10-13, 12:47
...Σόφο , έχει η Fiat ένα καλό 4χ4..Sedici νομίζω το λένε...δεν έχω διαβάσει πουθενά αρνητικά σχόλια../..μπορεί να το κάνεις και ανταλλαγή αν το βρείς σε έμπορο συν του ότι άν έχεις πράγματα απο το Stilo δεν αχρηστεύονται γιατί έχουν πολλά κοινά..ριξε μια ματιά πιο κάτω να πάρεις μια ιδέα φίλε….

Fiat Sedici DYNAMIC 1.6 16V 4x4 (http://www.car.gr/classifieds/cars/view/3368398/) (Στοιχεία) (http://www.car.gr/classifieds/cars/view/3368398/)

Fiat Sedici EMOTION 4X4 (http://www.car.gr/classifieds/cars/view/4052018/)(Στοιχεία) (http://www.car.gr/classifieds/cars/view/4052018/)

Fiat Sedici 6,990με αποσυρση+Ε... (http://www.car.gr/classifieds/cars/view/3859518/) (Στοιχεία) (http://www.car.gr/classifieds/cars/view/3859518/)

Fiat Sedici (http://www.car.gr/classifieds/cars/view/4243788/)(Στοιχεία) (http://www.car.gr/classifieds/cars/view/4243788/)

Κατανάλωση-κατανάλωση-κατανάλωση. Και φυσικά δεν έχει τις off-road δυνατότητες του Jimny.

Είναι 10 φορές περισσότερο αυτοκίνητο βέβαια.

ammoulianiotis
20-10-13, 15:13
Παιδια το sedici για τα δικα μου γουστα ειναι απλα κακασχημο!

Αφηστε που δεν ξερω αν θα ξαναπαω σε fiat. Οπως ειπα και παραπανω ειχα στο νου μου να παρω ενα 5θυρο, diesel για επομενο αμαξι. Τωρα βεβαια οι καιροι δυσκολοι για αλλαγες οποτε η καθε επιλογη πρεπει να ζυγιστει 3-4 φορες και μετα να παρουμε αποφαση...

jason
20-10-13, 18:55
Παιδια το sedici για τα δικα μου γουστα ειναι απλα κακασχημο!

Αφηστε που δεν ξερω αν θα ξαναπαω σε fiat. Οπως ειπα και παραπανω ειχα στο νου μου να παρω ενα 5θυρο, diesel για επομενο αμαξι. Τωρα βεβαια οι καιροι δυσκολοι για αλλαγες οποτε η καθε επιλογη πρεπει να ζυγιστει 3-4 φορες και μετα να παρουμε αποφαση...

...ρε Σόφο...θα βγάλουμε καράφλα..κακάσχημο το Sedici , όμορφο το παρακάτω ?????!!!!!!..οκ...γούστα είναι αυτά....

Εικόνες για suzuki jimny (https://www.google.gr/search?q=suzuki+jimny+photos&client=firefox-a&hs=sWH&rls=org.mozilla:el:official&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=G_xjUpWgOcrWtQaWyYDgBA&ved=0CDEQsAQ&biw=1280&bih=650&dpr=1)

ammoulianiotis
20-10-13, 19:43
Οπα οπα, δεν ειπα καπου οτι το jimny ειναι ωραιο. Ειπα μονο για το sedici (και το αντιστοιχο suzuki), οτι προσωπικα δεν μ'αρεσει καθολου και ΑΝ ερθουμε στο σημειο και το παρω/ουμε θα γινει καθαρα για off road καταστασεις κτλ.

Οπως προειπα θα ηθελα ενα 5d diesel (εχω παιξει τζοκερ αποψε), κατι σε Giulietta ας πουμε!

jason
20-10-13, 20:12
Οπα οπα, δεν ειπα καπου οτι το jimny ειναι ωραιο. Ειπα μονο για το sedici (και το αντιστοιχο suzuki), οτι προσωπικα δεν μ'αρεσει καθολου και ΑΝ ερθουμε στο σημειο και το παρω/ουμε θα γινει καθαρα για off road καταστασεις κτλ.

Οπως προειπα θα ηθελα ενα 5d diesel (εχω παιξει τζοκερ αποψε), κατι σε Giulietta ας πουμε!

...τώρα "ισιώσανε" όλα !!!..respect..και σου εύχομαι να πιάσεις το τζόκερ !!!..:thumbsup:

Stilatos
20-10-13, 21:16
to sedici αν θυμαμε καλα ητανε συνεργασια με την suzuki και βγαλανε ενα αντοιστιχο ο καθενας.

DontMKsense
20-10-13, 21:17
Ρε π..στη πόσο γΛήγορα μεγαλώνουν τα παιδια..

DontMKsense
20-10-13, 21:19
Πούλα το άλογο Junior!

DontMKsense
20-10-13, 21:19
999 post!

DontMKsense
20-10-13, 21:20
1000 post ! ! !

Arf
20-10-13, 23:05
Ειπα κι εγώ....δεν θα μπει?? :katana:

ammoulianiotis
21-10-13, 21:02
Βρεεεεε! Τα 1000ασαμε λεγαμενε;;;

Το αλογο δεν το πουλαω με τιποτα! Ισα ισα θα παρω ενα μεγαλυτερο...

giorgos
21-10-13, 22:17
Το sedici φοραει μοτερ suzuki sx4 grand vitara κλπ,αρα απο ανταλλακτικα μοτερ και παρελκομενα μια απο τα ιδια με το jimny

ammoulianiotis
22-10-13, 08:07
Νομιζω οτι η fiat εβαλε τις λαμαρινοδουλειες και το design και η suzuki τα μηχανικα μερη για να βγει αυτο το αμαξι..

Bill stilo
22-10-13, 21:14
Μπραβο για την αποφαση σου...σ ευχομαι τ καλυτερα!καλο τ jimny απο οσο ξερω για βουνο αλλα καιει πολυ οπως ειπαν κ πιο πανω...τ stilo ομως οικονομικοτατο...αυτο πρεπει να τ σκεφτεισνπριν κανεις καποια κινηση....για το jimny ο μονος λογος που θα συμφερει ειναι να του βαλεις υγραεριο...εκει καπως καλυτερα θα ειναι

ammoulianiotis
22-10-13, 22:34
Το θεμα το ξεκινησα λεγοντας 'σκεψη αποχωρισμου' και ειχα στο μυαλο μου οι απλα θα το κυκλοφορει η κοπελια, μ'αρεσει ομως που το πιασαμε συζητηση και τωρα λεμε για το jimny...

Δεν ξερω παιδια τι θα γινει, ειναι νωρις ακομα. Το stilo ειπαμε το ποναω γιατι το πληρωσα (εστω κ το μισο) με τον ιδρωτα μου και δεν ξερω αν θα μπορεσω να το αποχωριστω. Οπως εγραψα και παραπανω θα ηθελα ενα 5θυρο γιατι βαρεθηκα το βγες/μπες οταν εχω κοσμο πισω.

Θα δουμε, τιποτα δεν ειναι σιγουρο περα απο ενα πραγμα... ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΩ ΤΗΝ ΜΗΧΑΝΗ!!!

Bill stilo
22-10-13, 22:52
Καλα ναι αυτο πρεπει να ειναι σιγουρο...περισοτερη οικονομια κ πολλα αλλα

ethnikofron471
23-10-13, 18:53
Σόφο με το καλό!
Όσο για το Sedici,έχει φτιαχτεί απο κοινού με την Suzuki Και είτε το πάρεις σε FIAT είτε σε SUZUKI αν είναι πετρέλαιο θα φοράει μοτέρ FIAT και συγκεκριμένα τον multijet και αν είναι βενζίνη θα φοράει μοτέρ SUZUKI...σχετικά και με τα ανταλλακτικά που λέγαμε...πάντως έχω ακούσει άψογα λόγια απο γνωστούς ειδικά για το diesel (θεωρείτε απο τους καλύτερους diesel κινητήρες και τον φοράει ακόμα και η opel στο corsa...)

ammoulianiotis
23-10-13, 19:55
Βρε μανια ολοι με το sedici....

ΡΕΕΕΕΕ! Δεν μ'αρεσει λεμεεεεεεεε!

s6_sot
23-10-13, 21:02
Το SX4 το είδες? :P

ammoulianiotis
23-10-13, 21:06
Sx4??? τι ειναι τουτο; Καλο ειναι; Δεν πιστευω να θυμιζει sedici... :ninjastar:

jason
23-10-13, 21:27
Sx4??? τι ειναι τουτο; Καλο ειναι; Δεν πιστευω να θυμιζει sedici... :ninjastar:

...ολόιδιο είναι !!!!!...χέχέχέεεεεεε....:devil:....

Εικόνες για sx4 (https://www.google.gr/search?q=sx4+photos&client=firefox-a&hs=Bk4&rls=org.mozilla:el:official&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=ZhVoUorVJdDAswbp_oGACQ&ved=0CDEQsAQ&biw=1280&bih=650&dpr=1) - Αναφορά εικόνων (https://www.google.gr/search?q=sx4+photos&ie=utf-8&oe=utf-8&rls=org.mozilla:el:official&client=firefox-a&gws_rd=cr&ei=ZhVoUouxFszLsga35gE#)

ammoulianiotis
23-10-13, 21:34
Οσο και να προσπαθειτε δεν θα παρω τετοιο αμαξι, ουτε καν θα μπω μεσα!!!

ethnikofron471
24-10-13, 00:24
Βρε μανια ολοι με το sedici....

ΡΕΕΕΕΕ! Δεν μ'αρεσει λεμεεεεεεεε!

Απλά μια διευκρίνηση έκανα...επειδή αναφέρθηκε κάτι ανακριβές σχετικά με την κατασκευή τα ανταλλακτικά και τους κινητήρες!

jason
24-10-13, 10:08
Απλά μια διευκρίνηση έκανα...επειδή αναφέρθηκε κάτι ανακριβές σχετικά με την κατασκευή τα ανταλλακτικά και τους κινητήρες!

...εγώ θα του βάζω συνέχεια φωτογραφίες του Sedici !!!!!...:jumpy::devil::jump1:....

ammoulianiotis
24-10-13, 16:31
Εγω θα γκρινισζω καθε μερα τοτε!!

ammoulianiotis
29-10-13, 23:19
Απο την Κυριακη που μας περασε αρχισαμε να γλυκοκοιταζουμε dieselακια και παμε προς Γερμανια μερια!

VW ή Audi, 5θυρο οπωσδηποτε και πετρελαιο να ησυχασει το κεφαλι μας!
Αντε με το καλο να το παρουμε!!! (εχω αρχισει και γραφω τζοκερ)

ethnikofron471
29-10-13, 23:50
Απο την Κυριακη που μας περασε αρχισαμε να γλυκοκοιταζουμε dieselακια και παμε προς Γερμανια μερια!

VW ή Audi, 5θυρο οπωσδηποτε και πετρελαιο να ησυχασει το κεφαλι μας!
Αντε με το καλο να το παρουμε!!! (εχω αρχισει και γραφω τζοκερ)

Σοφοκλή ελπίζω να κερδίσεις τίποτα απο το πρωτοχρονιάτικο γιατί δεν ξέρω κατα πόσο θα ησυχάσει το κεφάλι σας... σε κόβω κολλητό με τα συνεργεία...βέβαια όσο υπάρχει εγγύηση και είσαι νέος με αντοχές να το τρέχεις παλεύεται η κατάσταση...TDI εγγύηση :p

teo
30-10-13, 00:54
Ελα ρε που τα TDI ειναι ολο προβληματα...σιγα!
Μια χαρα κυκλοφορουν πανω απο 10 χρονια και γραφουν εκατομμυρια χιλιομετρα! Τσιμπανε λιγο λαδακι,αλλα ως εκει!

ethnikofron471
30-10-13, 01:01
Δεν έχει ίδια άποψη Θοδωρή ο θείος φίλου μου που είναι αντιπρόσωπος γερμανικής εταιρίας στην Ξάνθη.... Όπως χαρακτηριστικά λέει "το τι έχουν δει τα μάτια μου με αυτά τα μοτέρ...."
Βέβαια TSI,FSI,TFSI δεν είναι αλλα είναι γερμανική "αξιοπιστία" όπως και να το κάνεις....Έχουν και ενα θέμα με τα ηλεκτρικά τους επίσης τα VW group,λάδι βάζουν πιο συχνά απο καύσιμο αλλα κατα τα άλλα είναι οκ :P
Γενικά πάντως οι diesel Κινητήρες βγάζουν πολλά χιλιόμετρα...το θέμα είναι με τι ζημιές...πόσες και πόσο σοβαρές...ας μη ξεφύγουμε όμως απο το θέμα, αφού πήρε την απόφαση ο Σοφοκλής με το καλό και με πολλά και απροβλημάτιστα χιλιόμετρα!

teo
30-10-13, 01:17
Εγω απλως λεω πως αν ηταν ετσι τα πραγματα (για τα diesel μιλαω παντα ετσι; ) δεν θα εβλεπες το 90% των ταξι να φορανε TDI μοτερ! Φυσικα και δεν ειναι εντελως απροβληματιστα, αλλα σκεψου τι ζορι τρωνε καθε μερα και τι αδιαφορια στη συντηρηση απο πολλους!

Βεβαια για να σε δικαιωσω και σε κατι...σκεψου πως εχουν πορτοκαλι λαμπακι για τα λαδια (πριν αναψει το κοκκινο)! Σαν να σου λενε δηλαδη "ξερουμε πως το καιμε...εε μη μεινεις και στον δρομο"... Χεχε!

ethnikofron471
30-10-13, 01:28
Θοδωρή πραγματικά αυτή την ατάκα δεν μμπορώ άλλο να την ακουω :-P Τα tdi τα προτιμούν από εναν diesel της mercedes πχ γιατί είναι πολύ μα παρά πολύ πιο φτηνά!και για να τα αποκτήσεις και το πιο σησημαντικό σε ανταλλακτικά γιατί όπως είπες ταξι είναι οπότε οι φθορές είναι το νούμερο ενΑ έξοδο.Κι εγώ αν.ημουν ταξιτζής tdi μπορεί να επαιρνα.Απλά το οτι είναι ταξί δεν μου λεει απολυρως τιποτα και σου ειπΑ και τον λογο.

teo
30-10-13, 10:07
Γιατι ρε αγορινα, μονο τα TDI και τα Mercedes υπαρχουν;; Γιατι βγαζεις απ εξω τα ιαπωνικα και τα υπολοιπα; Και το θεμα του ταξι το αναφερω γιατι εκει δεν παιζεις με προτιμησεις, αλλα προσπαθεις να μειωσεις τα εξοδα συντηρησης και χρησης σαν επαγγελματιας!

Και φυσικα παρομοια απαντηση δινω σε οσους μιλανε για τη fiat ως επαγγελματικα,που εχει πηξει ο κοσμος στα doblo και panda... Για να μην αναφερω τα ασθενοφορα... Χεχε!

ammoulianiotis
30-10-13, 10:29
Εχω μιλησει κατα καιρους με ταριφες (μαλιστα εχω και δυο καλους φιλους με ταξι) και κανεις δεν εχει κατηγορισει τα γερμανικα ντιζελομοτερια. 'οσο το προσεχεις αντεχει' λενε ολοι και ειναι και η αληθεια φανταζομαι!

Οταν θα ερθει η ωρα για την αλλαγη θα παω σε μεταχειρισμενο για αρχη και αργοτερα βλεπουμε!
Κανενα Golf, A4, δεν ξερω... Αναλογα τι θα αντεχει η τσεπη εκεινη την περιοδο...

Με το stilo ομως δεν ξερω ακομα τι θα γινει...
Να το δωσω για 2-3.000 η να το κρατησω να σαπιζει;

ethnikofron471
30-10-13, 11:38
Γιατι ρε αγορινα, μονο τα TDI και τα Mercedes υπαρχουν;; Γιατι βγαζεις απ εξω τα ιαπωνικα και τα υπολοιπα; Και το θεμα του ταξι το αναφερω γιατι εκει δεν παιζεις με προτιμησεις, αλλα προσπαθεις να μειωσεις τα εξοδα συντηρησης και χρησης σαν επαγγελματιας!

Και φυσικα παρομοια απαντηση δινω σε οσους μιλανε για τη fiat ως επαγγελματικα,που εχει πηξει ο κοσμος στα doblo και panda... Για να μην αναφερω τα ασθενοφορα... Χεχε!

Θοδωρή σαφώς και υπάρχουν και Ιαπωνικά.Και μάλιστα εδώ στην Θεσσαλονίκη πρώτα είναι τα Octavia και δεύτερα τα Peugeot 307 (αν δεν κάνω λάθος).Τι σημαίνει οτι τα Peugeot ειναι αξιόπιστα?Απλα είναι φτηνιάρικα.
-Χαμηλό κόστος απόκτησης και τα Peugeot και τα octavia σε σχέση με μια mercedes ή και ένα avensis
-Πολλές φορές χαμηλότερη κατανάλωση...Μου έχει πει ταξιτζής με octavia οτι καίει λιγότερο απ'οτι έκαιγε με mercedes πριν στα ίδια κυβικά.
-ΠΟΛΥ φτηνότερα ανταλλακτικά.Ένα octavia σε σχέση με ενα avensis ή ένα mercedes έχει ΠΟΛΥ φτηνότερο ανταλλακτικά και αυτός είναι και ο λόγος που ο ταξιτζής που λέω απο πάνω έδωσε την mercedes για ένα octavia.

Όταν είσαι ταξιτζής το πρώτο πράγμα που σκέφτεσαι είναι οτι λόγω χρήσης θα έχεις κάποιες φθορές.Το δεύτερο είναι το αμάξι που θα πάρεις να έχει ΦΤΗΝΑ ανταλλακτικά.

Επίσης θέλω να αναφέρω οι ο πατέρας μιας φίλης μου δουλεύει ταξι στην Ξάνθη και έχει OPEL Vectra! Το αμάξι το προσέχει ΣΑΝ τα μάτια του (στην ξάνθη λόγω καλύτερων δρόμων αλλά και οργάνωσης του σαφώς καλύτερου οδικού δικτύου αλλα και των μικρότερων αποστάσεων ίσως να έχουν και καπως μικροτερη φθορα τα ταξι).Το αμάξι του έχει βγάλει βλάβες ΣΤΑ ΠΑΝΤΑ, μέχρι και μηχανή έχει αλλάξει! (σε αντίθεση η μητέρα της έχει ένα απο τα πρώτα FIAT UNO σε άθλια κατάσταση, 3 φορές τρακαρισμένο,άλλο χρώμα πόρτα άλλο καπό και άλλο πορτ παγκάζ, service το αμάξι δεν βλέπει ποτέ, μέσα έξω όλα ειναι σπασμένα, έχει πάνω του 265.000χλμ και δεν έχει βγάλει ΠΟΤΕ το παραμικρό ΠΡΟΒΛΗΜΑ!)

Όσο για τα επαγγελματικά Fiat απο φίλο μας που έχει το doblo και το fiorino στην επιχείρηση του σε diesel έχει να λέει μόνο τα καλύτερα σε σχέση με το mercedes vito που είχε πριν... Ίσως είναι συμπτώσεις...ίσως σύμπτωση ήταν οτι και το δικό μας το Passat βγήκε σκάρτο, ίσως σύμπτωση ειναι και οτι ο πατέρας μου με την μητέρα μου και φιλική οικογένεια έμειναν στην Βουλγαρία με A4 ίσως σύμπτωση είναι οτι το golf του γείτονα πωλείται γιατί του έχουν βγάλει την πίστη οι βλάβες και ίσως σύμπτωση είναι οτι τα ταπεινά μας fiat (128,punto 1 , grande punto , panda , stilo ) δεν έχουν βγάλει την παραμικρή βλάβη.

Όπως και να χει απλά λέω γιατί υποστηρίζω πως το "είναι ταξί άρα είναι καλό" δεν μου λέει τίποτα. Όπως και τα ασθενοφόρα σε πολλές περιπτώσεις είναι χορηγίες και δωρεές.
Δεν λέω οτι είναι ΤΟΣΟ χάλια αλλα σίγουρα δεν ειναι και οτι πιο αξιόπιστο.Αν θες αξιοπιστία σε ταξί πχ θα πάρεις θα πάρεις mercedes και τελείωσε η υπόθεση.

Εγώ πάντως σε όσα vw group ταξί έχω μπει ζήτημα να μου είπε ένας άντε δύο ταξιτζίδες καλά λόγια οι περισσότεροι μου λένε την δουλειά μου κάνω οικονομικά
-όλα τρίζουν μέσα όπως και το golf του φίλου και του γείτονα
-όλα είναι με 20 λαμπάκια αναμμένα, check, airbag failure και δεν ξερω γω τι άλλα

Αλλα σίγουρα απο τα TSI πχ είναι ΣΑΦΩΣ πιο αξιόπιστα μοτέρ, αλλα τα **** ηλεκτρικά των γερμανών....δεν την παλεύουν απλά.... ;όπως και η δήθεν ποιότητα τους...

jason
30-10-13, 12:58
..Σόφο...σε τι κυβικά diesel ρε φίλε σκέφτεσαι να " αράξεις " ????...ξέρεις γιατί σε ρωτάω ????../..σε ρωτάω γιατι στη γωνία την έχει "στημένη" ο...Στουρνάρας !!!!!!....:jump1:...ουχάχάααααα.....

ammoulianiotis
30-10-13, 13:23
jason αυτο το θεμα με τα κυβικα το σκεφτομαι και εγω...

Βλεπω το αμαξι να "σπαει" στα 2 και να το μοιραζομαι με την κοπελια ωστε να εχουμε λιγοτερη φορολογια (αν κατι τετοιο ειναι εφικτο). Λογικα θα κοιταξω για κανενα 2λιτρο ή 18αρι...

Ethni δεν ξερω τι λες εσυ αλλα εχω μπει, εχω οδηγησει γερμανικα και ειναι απλα απιστευτα αυτοκινητα! Τοσο σε οδηγικο επιπεδο και συμπεριφορα οσο και σε ανεση.

Και το δικο μου το αμαξι με εχει βγαλει την πιστη στα σερβις και στα προβληματα, απο το πουθενα προκειπτουν βλαβες χωρις λογο και αιτια και μεχρι τωρα απο φιλους/συγγενεις με γερμανικο αμαξι (VW group) δεν εχω ακουσει κανενα προβλημα!

Οπως και να εχει το θεμα την κινηση καποια στιγμη θα την κανω και ελπιζω ο γερμανος να με αποζημιωσει ευχαριστα!

Το θεμα μου ομως ειναι... "Τι να κανω το stilo???"

ethnikofron471
30-10-13, 14:02
jason αυτο το θεμα με τα κυβικα το σκεφτομαι και εγω...

Βλεπω το αμαξι να "σπαει" στα 2 και να το μοιραζομαι με την κοπελια ωστε να εχουμε λιγοτερη φορολογια (αν κατι τετοιο ειναι εφικτο). Λογικα θα κοιταξω για κανενα 2λιτρο ή 18αρι...

Ethni δεν ξερω τι λες εσυ αλλα εχω μπει, εχω οδηγησει γερμανικα και ειναι απλα απιστευτα αυτοκινητα! Τοσο σε οδηγικο επιπεδο και συμπεριφορα οσο και σε ανεση.

Και το δικο μου το αμαξι με εχει βγαλει την πιστη στα σερβις και στα προβληματα, απο το πουθενα προκειπτουν βλαβες χωρις λογο και αιτια και μεχρι τωρα απο φιλους/συγγενεις με γερμανικο αμαξι (VW group) δεν εχω ακουσει κανενα προβλημα!

Οπως και να εχει το θεμα την κινηση καποια στιγμη θα την κανω και ελπιζω ο γερμανος να με αποζημιωσει ευχαριστα!

Το θεμα μου ομως ειναι... "Τι να κανω το stilo???"

ή έχουν λίγα σχετικά χιλιόμετρα ή είναι καινούργια η είναι καινούργια και δεν έχουν φάει σκίσιμο (για να φανει η αντοχή πχ)...μπορεί να έτυχε σε σένα...μπορεί σε μας όλόι οι συγκενείς και οι γνωστοί που έχουν πρόβλημα να είναι πάλι θέμα τύχης.Το θέμα ειναι οτι εσύ έχεις πάρει μια απόφαση και μακάρι να πάρεις ενα αμαξι που σου αρέσει και να σου βγει άριστο σε κάθε τομέα...εμείς σου το ευχόμαστε.Αλλα την γνώμη που έχω για τα γερμανικά αμάξια την θεωρώ πολλές φορές επαληθευμένη και δεν αλλάζει.

Όσο για το Stilο ποιος ο λόγος να το έχεις και να σαπίζει αμα δεν το λειτουργείς?Και 1600 κυβικά δεν είναι λίγα να πεις οτι αντε ειναι οικονομικό ή άστο να υπάρχει...εκτος αν εχεις λεφτά για τέλη πχ 1.6 έτσι για πέταμα...
Πούλα το κανα 2 - 3 χιλιάρικα και βάλτα στην τσέπη σου για να τα αξιοποιήσεις όπως εσύ νομίζεις....ίσως σε κατι,οτιδήποτε που να έχει σχέση με το καινούργιο αμάξι...δεν ειναι και λίγα 3 χιλιάρικα...ειδικά αν προκύψουν απο ενα αμάξι που όπως λες (εσένα) σου έχει βγάλει βλάβες,έχει παλιώσει (για σένα) και γενικά δεν το θέλεις.

jason
30-10-13, 15:04
...ρε σείς , παλαβώσατε ????...ποιός αγοράζει σήμερα αμάξι 1600 κυβικά ???...και να σου δώσει και τρία χιλιάρικα ???!!!!../..μπείτε στο car - χρυσή ευκαιρία κλπ και δείτε πόσα 1600άρια πουλιώνται και μένουν απούλητα κανά δυό χρόνια !!!!../..μόνο καμιά ανταλλαγή σε κανένα μαντρά που θα πάρεις το άλλο να σου δώσει καλύτερη τιμούλα../...αλιώς κατάθεση πινακίδων μέχρι να φάς τη γερμανική ..ψ@λιά, να πείς "αγαπημένο μου Stilaki "και να το ξαναβάλεις μπροστά !!!!...( πάω για ban σίγουρα )...:jumpy:...

ethnikofron471
30-10-13, 15:30
...ρε σείς , παλαβώσατε ????...ποιός αγοράζει σήμερα αμάξι 1600 κυβικά ???...και να σου δώσει και τρία χιλιάρικα ???!!!!../..μπείτε στο car - χρυσή ευκαιρία κλπ και δείτε πόσα 1600άρια πουλιώνται και μένουν απούλητα κανά δυό χρόνια !!!!../..μόνο καμιά ανταλλαγή σε κανένα μαντρά που θα πάρεις το άλλο να σου δώσει καλύτερη τιμούλα../...αλιώς κατάθεση πινακίδων μέχρι να φάς τη γερμανική ..ψ@λιά, να πείς "αγαπημένο μου Stilaki "και να το ξαναβάλεις μπροστά !!!!...( πάω για ban σίγουρα )...:jumpy:...

Πες τα ρε jason!!!!!!

jason
30-10-13, 16:02
Πες τα ρε jason!!!!!!

...@#$><<^6%*&#"**%@#>><<?|+@@@>>>:rant2::katana::ninjafella::mad::upside::yawn::dev il:!!!!!!!...

teo
30-10-13, 20:43
Θοδωρή σαφώς και υπάρχουν και Ιαπωνικά.Και μάλιστα εδώ στην Θεσσαλονίκη πρώτα είναι τα Octavia και δεύτερα τα Peugeot 307 (αν δεν κάνω λάθος).Τι σημαίνει οτι τα Peugeot ειναι αξιόπιστα?Απλα είναι φτηνιάρικα.
-Χαμηλό κόστος απόκτησης και τα Peugeot και τα octavia σε σχέση με μια mercedes ή και ένα avensis
-Πολλές φορές χαμηλότερη κατανάλωση...Μου έχει πει ταξιτζής με octavia οτι καίει λιγότερο απ'οτι έκαιγε με mercedes πριν στα ίδια κυβικά.
-ΠΟΛΥ φτηνότερα ανταλλακτικά.Ένα octavia σε σχέση με ενα avensis ή ένα mercedes έχει ΠΟΛΥ φτηνότερο ανταλλακτικά και αυτός είναι και ο λόγος που ο ταξιτζής που λέω απο πάνω έδωσε την mercedes για ένα octavia.

Όταν είσαι ταξιτζής το πρώτο πράγμα που σκέφτεσαι είναι οτι λόγω χρήσης θα έχεις κάποιες φθορές.Το δεύτερο είναι το αμάξι που θα πάρεις να έχει ΦΤΗΝΑ ανταλλακτικά.

Επίσης θέλω να αναφέρω οι ο πατέρας μιας φίλης μου δουλεύει ταξι στην Ξάνθη και έχει OPEL Vectra! Το αμάξι το προσέχει ΣΑΝ τα μάτια του (στην ξάνθη λόγω καλύτερων δρόμων αλλά και οργάνωσης του σαφώς καλύτερου οδικού δικτύου αλλα και των μικρότερων αποστάσεων ίσως να έχουν και καπως μικροτερη φθορα τα ταξι).Το αμάξι του έχει βγάλει βλάβες ΣΤΑ ΠΑΝΤΑ, μέχρι και μηχανή έχει αλλάξει! (σε αντίθεση η μητέρα της έχει ένα απο τα πρώτα FIAT UNO σε άθλια κατάσταση, 3 φορές τρακαρισμένο,άλλο χρώμα πόρτα άλλο καπό και άλλο πορτ παγκάζ, service το αμάξι δεν βλέπει ποτέ, μέσα έξω όλα ειναι σπασμένα, έχει πάνω του 265.000χλμ και δεν έχει βγάλει ΠΟΤΕ το παραμικρό ΠΡΟΒΛΗΜΑ!)

Όσο για τα επαγγελματικά Fiat απο φίλο μας που έχει το doblo και το fiorino στην επιχείρηση του σε diesel έχει να λέει μόνο τα καλύτερα σε σχέση με το mercedes vito που είχε πριν... Ίσως είναι συμπτώσεις...ίσως σύμπτωση ήταν οτι και το δικό μας το Passat βγήκε σκάρτο, ίσως σύμπτωση ειναι και οτι ο πατέρας μου με την μητέρα μου και φιλική οικογένεια έμειναν στην Βουλγαρία με A4 ίσως σύμπτωση είναι οτι το golf του γείτονα πωλείται γιατί του έχουν βγάλει την πίστη οι βλάβες και ίσως σύμπτωση είναι οτι τα ταπεινά μας fiat (128,punto 1 , grande punto , panda , stilo ) δεν έχουν βγάλει την παραμικρή βλάβη.

Όπως και να χει απλά λέω γιατί υποστηρίζω πως το "είναι ταξί άρα είναι καλό" δεν μου λέει τίποτα. Όπως και τα ασθενοφόρα σε πολλές περιπτώσεις είναι χορηγίες και δωρεές.
Δεν λέω οτι είναι ΤΟΣΟ χάλια αλλα σίγουρα δεν ειναι και οτι πιο αξιόπιστο.Αν θες αξιοπιστία σε ταξί πχ θα πάρεις θα πάρεις mercedes και τελείωσε η υπόθεση.

Εγώ πάντως σε όσα vw group ταξί έχω μπει ζήτημα να μου είπε ένας άντε δύο ταξιτζίδες καλά λόγια οι περισσότεροι μου λένε την δουλειά μου κάνω οικονομικά
-όλα τρίζουν μέσα όπως και το golf του φίλου και του γείτονα
-όλα είναι με 20 λαμπάκια αναμμένα, check, airbag failure και δεν ξερω γω τι άλλα

Αλλα σίγουρα απο τα TSI πχ είναι ΣΑΦΩΣ πιο αξιόπιστα μοτέρ, αλλα τα **** ηλεκτρικά των γερμανών....δεν την παλεύουν απλά.... ;όπως και η δήθεν ποιότητα τους...

Νόμιζα πως το είχα αναφέρει αλλά τελικά έκανα λάθος...!

Το οτι είμαι Ιταλόφιλος το έχω αναφέρει άπειρες φορές... Όπως και το ότι η κανονική μου δουλειά είναι τεχνικός pc, δικτύων και κινητών...

Όμως το ότι τον τελευταίο ενάμιση χρόνο δουλεύω ταξί το είχα παραλείψει! :shifty:

Για να σου απαντήσω λοιπόν με τη σειρά:
- Στο ταξί σε ενδιαφέρει να ΜΗΝ βγάζει βλάβες και να έχεις να πληρώνεις μόνο τα αναλώσιμα (λάδια, φίλτρα, φρένα, δίσκους, αμορτισέρ κλπ). Και ειδικά τα λάδια/φίλτρα/τακάκια έχουν ελάχιστη διαφορά μεταξύ των μοντέλων (σε απλό συνεργείο, όχι σε αντιπροσωπείες έτσι? ). Αν κάποιος σου έχει πει κάτι άλλο, σου λέει παπάτζες.
- Τα mercedes είναι μακράν πιο ζημιάρικα από ένα ovtavia πχ... Απλώς δεν το παραδέχονται αυτοί που τα έχουν. Κοινό πρόβλημα το κιβώτιο.
- Σίγουρα ένα Avensis ή ένα Octavia καίνε λιγότερο από το "τέρας" C220 που είναι και βαρύ και περισσότερα κυβικά. Αυτό το γνωρίζει κάποιος πριν το αγοράσει, οπότε δεν έχει λόγο να κλαίγεται μετά.
- Όσο για το Vectra που λες, σου θυμίζω και τον παράγοντα τύχη ρε φίλε... Όπως την πάτησαν όσοι αγόρασαν ταξί Carisma πιστεύοντας ότι παίρνουν μοτέρ Ιάπωνα και όταν αναρωτήθηκαν γιατί τους έχει λιώσει στα προβλήματα, παρατήρησαν το μοτέρ που έγραφε Renault!!
- Για τους τριγμούς δεν το βρίσκω παράλογο... Όλη μέρα στους κατσικόδρομους και στα στενάκια, μπες βγες όλοι, κοπανήματα στις πόρτες κλπ...
- Για τα λαμπάκια είναι καθαρά αδιαφορία των οδηγών (γιατί όσοι είναι ιδιοκτήτες δεν έχουν ποτέ σε τέτοια κατάσταση το ταξί τους, παρατήρησε το)!

Εμένα (Octavia) στα 230.000 χλμ απλώς χρειάστηκε να αλλάξω το σωληνάκι της πίεσης της τουρμπίνας με κόστος δέκα ευρώ. Αυτό ήταν και το μόνο του πρόβλημα (μην το ματιάσω κιόλας)!

Οπότε ρε φίλε κατ'εμέ ισχύει το "αν το προτιμούν στα ταξί είναι αξιόπιστο (όχι πάντα καλό σε όλα)"!

Κατάλαβες τώρα σκούληκα με το piercing??? Χαχαχα! :bleh::rofl:

jason
30-10-13, 22:20
..Τεο..εγώ πάντως όσες φορές χρειάστηκε να μπώ σε ταξί - από το δρόμο η από κλήση σε εταιρία - όλα κάνουν σαν παλιοτενεκέδες ρε φίλε ...απίστευτο κοπάνημα και τρίξιμο του κερατά ...γ*μησέ τα ρε φίλε../..δεν μιλάω για δρόμους όπως πχ πηγαίνω στο αεροδρόμιο για να πετάξω../..μιλάω για διαδρομές εντός πόλεως...κανά δυό φορές μου έχει τύχει να είναι καινούργιο και υποφέρεται ../..πολλά βρωμάνε και πετρελαιήλα..δεν ξέρω τι εννοείτε όταν λέτε"αξιοπιστία" για τα ταξί../..εμένα μου φαίνονται σαν ματρακάδες ../..ειδικά όσες φορές έκατσα πίσω , πάνω από τον πίσω άξονα μου έφυγε ο κ*λος !!!!...

...πάντως μπράβο σου αδερφέ που κάνεις και αυτή τη δουλειά , πέρα απο αυτό που σπούδασες..μαγκιά σου και καμπο'ι'λίκι σου ...άξιος να ζήσεις !!!...

ammoulianiotis
30-10-13, 22:34
Ρε συ teo, πως την παλευεις μεσα στο χαος με το ταξι;;;

teo
30-10-13, 23:27
Jason ευχαριστώ φίλε... Λογικό είναι όμως να κουδουνίζουν! Σκέψου πως όσο και να προσπαθείς να προσέχεις το αμάξι, απλώς δεν γίνεται! Κάποιος θα βιάζεται και θα περνάς τις λακούβες σαν να μην υπάρχουν... Κάποιος θα σε πάει από κατσικόδρομους... Και όσο και να το προσέχεις, όλη μέρα στα στενα και την κίνηση δεν γίνεται να αποφεύγεις τα πάντα. Δεν έχει καμία σχέση με το να οδηγείς το αμάξι σου, αυτό το κατάλαβα αρκετό καιρό μετά.

Επίσης σκέψου τα μπιχλιμπίδια που μπορεί να τρίζουν μέσα σε ένα ταξί (κέρματα, εργαλεία, βάσεις gps, καλώδια κλπ) και όχι αυτό καθαυτό το εσωτερικό. Εμένα 3 μέρες με είχε τρελάνει ένα τρίξιμο που άκουγα, για να καταλάβω στο τέλος πως ήταν η θήκη που έχω στο ταμπλό για τις κάρτες...

Επειδή μπήκα σε Stilo ταξί (στην Ιταλία πέρυσι), έκανε σχεδόν το ίδιο κουδούνισμα, και σκέψου τι δρόμους έχουν εκεί. Δεν αντέχουν όπως και να το κάνουμε...

Σόφο αναγκαστικά ρε φίλε... Δεν παίζει δουλειά πουθενά.
Αλλά οκ δεν είναι και τόσο άσχημο αν σκεφτεις πως δεν πρέπει να σε επηρεάζει η κίνηση και τα φανάρια, γιατί στο ίδιο κάθισμα θα είσαι για όσες ώρες δουλεύεις, είτε τρέχεις, είτε είσαι κολλημένος στην κίνηση... Πόσο μάλλον αν σ'αρέσει η οδήγηση. :beer:

ammoulianiotis
31-10-13, 19:35
Κανονισε να ερθω καποια στιγμη Αθηνα, να παρω ταξι, να εισαι εσυ και να μην σε ξερω!!!

teo
31-10-13, 19:43
Βρε έλα εσύ Αθήνα και κάνω το Stilo ταξί για πάρτη σου! Χαχαχα!

ammoulianiotis
31-10-13, 20:50
Βρε έλα εσύ Αθήνα και κάνω το Stilo ταξί για πάρτη σου! Χαχαχα!

Το εχω στο προγραμμα καποια στιγμη αλλα θελω να δω συγγενεις, φιλους, απο δω, απο κει....
Σε ενα ΣΚ μεσα τι να προλαβω να κανω;;;

teo
31-10-13, 21:07
Αν το έχεις στο πρόγραμμα τότε να μας ενημερώσεις...! Έστω και να είσαι στο τρέξιμο, μπορεί να σε πετύχουμε τυχαία στο δρόμο, που ξέρεις?? Χεχε!

ethnikofron471
31-10-13, 21:19
τεο σίγουρα υπάρχουν λογικές φυσικές φθορές αλλα οτι τα γερμανικά είναι τάπα αναξιόπιστα ΔΕΝ ΜΟΥ ΤΟ ΒΓΑΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ απο το κεφάλι γιατί έχω και προσωπικά βιώματα όχι ένα όχι δύο.
Όσο για το ταξί όντως θα συμφωνήσω με τον Jason πραγματικά μπράβο σου !

Για πες καμια πληροφορία πως γίνεται η δουλειά?Θέλει επαγγελματικό δίπλωμα πχ? και μετά τι ? βρίσκεις ιδιοκτήτη που να ψάχνει οδηγό ή είναι δικό σας το ταξί?

teo
31-10-13, 21:25
Χαχαχα δεν παίζεσαι εσύ ρε φίλε...!

Ενδιαφέρεσαι για ταρίφας? :tongue2:
Εμείς το ταξί το είχαμε στην οικογένεια, και αυτός ήταν και ο λόγος που το σκέφτηκα σαν επιλογή, γιατί αλλιώς ούτε που θα μου περνούσε απ το μυαλό...

Λοιπόν θέλεις δίπλωμα κατηγορίας Β' (αυτό που έχεις και τώρα...ελπίζω :laughing: ) αλλά το κάνεις μετατροπή σε επαγγελματικό. Μετά βγάζεις την ειδική κάρτα ταξί και είσαι έτοιμος!

jason
31-10-13, 21:52
Το εχω στο προγραμμα καποια στιγμη αλλα θελω να δω συγγενεις, φιλους, απο δω, απο κει....
Σε ενα ΣΚ μεσα τι να προλαβω να κανω;;;

...να αγκαζάρεις τον Teo και θα πάει "σύνεφο" η μπ@υρδ@λότσ@ρκα !!!....:jump1: :hehe: :jumpy:...χέχέχέεεεε.....

jason
31-10-13, 21:58
τεο σίγουρα υπάρχουν λογικές φυσικές φθορές αλλα οτι τα γερμανικά είναι τάπα αναξιόπιστα ΔΕΝ ΜΟΥ ΤΟ ΒΓΑΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ απο το κεφάλι γιατί έχω και προσωπικά βιώματα όχι ένα όχι δύο.
Όσο για το ταξί όντως θα συμφωνήσω με τον Jason πραγματικά μπράβο σου !

Για πες καμια πληροφορία πως γίνεται η δουλειά?Θέλει επαγγελματικό δίπλωμα πχ? και μετά τι ? βρίσκεις ιδιοκτήτη που να ψάχνει οδηγό ή είναι δικό σας το ταξί?

...βγάζεις ένα "μαιμού" δίπλωμα..πάς τη νύχτα εκεί που το παρκάρει ο Teo..την άλλη ημέρα βγαίνεις στη δουλειά !!!!....χέχέχέεεεε..τι Ελληνάρες είμαστε ρε αδερφέ μου ????...

teo
31-10-13, 22:01
Ρε jason μην του δίνεις ιδέες λέμε... Ακόμα τρέμω αν θα βρω τη μάσκα στη θέση της το πρωί και τώρα του λες και για το ταξί??...!! :rofl::hehe: Χαχαχα!

ethnikofron471
31-10-13, 22:38
χαχαχαχα τεο εσείς δεν παίζεστε τελικά όχι εγώ :p

Θα γούσταρα όσο σπουδάζω να δουλεύω ταξάκι...αν ειχε τουλάχιστον κάποιος στην οικογένεια ή έστω γνωστός αλλα δεεν...Ειδικά τα πρώτα 2 χρόνια που είχα το δίπλωμα παίζει να είχα κάνει τα ίδια χιλιόμετρα με έναν οδηγό ταξί...τώρα έχω αρχίσει να χαλαρώνω αλλα πάλι το χω μεσα μου το της οδήγησης...είπαμε γεννημένος πιλότος :tomato:

teo
31-10-13, 22:54
Και σε κάθε φανάρι να βάζεις κόντρες με τους διπλανούς?? Άσε ρε φίλε, καλύτερα που δεν έχεις ταξάκι... Θα μαζεύαμε καρδιοπαθείς στο δρόμο σου...! Χαχαχαχα!! :biggrin:

ethnikofron471
31-10-13, 23:05
Αναλόγως...αν είχα Γερμανικό όχι...δεν θα μου άρεζε να έβλεπα λαμπάκι λαδιού...βέβαια θα ντουμάνιαζα οπότε ο διπλανός θα έχανε λόγω ορατότητας :p
Αν δεν δω πάντως ρωσσόφατσα η φάτσα που κατέβηκε απο το βουνό με γερμανικό δεν έχω όρεξη για κόντρα...θέλω να τους ανάβω τα check :p
(full κακία...υποτίθεται διαφέρω τρομάρα μου απο τους χωριάτες - όχι με την κυριολεκτική σημασία - ... :p )

ammoulianiotis
31-10-13, 23:32
Ταξι σκεφτομουν και εγω να δουλεψω καποια στιγμη (εχω το Γ κατηγοριας οποτε βγαζω ανετα ειδικη αδεια), αλλα με την αναδουλεια που εχει πεσει τελευταια δεν ειναι και οτι καλυτερο. Οχι τιποτα αλλο, εχω και φιλο που θα μου εδινε το ταξι του να κυκλοφορω! Ισως στο μελλον την κανω την κινηση...

ethnikofron471
31-10-13, 23:53
Ταξι σκεφτομουν και εγω να δουλεψω καποια στιγμη (εχω το Γ κατηγοριας οποτε βγαζω ανετα ειδικη αδεια), αλλα με την αναδουλεια που εχει πεσει τελευταια δεν ειναι και οτι καλυτερο. Οχι τιποτα αλλο, εχω και φιλο που θα μου εδινε το ταξι του να κυκλοφορω! Ισως στο μελλον την κανω την κινηση...

άμα έχεις την δυνατότητα πάντως και δεν υπάρχει δουλίτσα αλλού δεν είναι άσχημη φάση...έστω μέχρι να βρεθεί κάτι άλλο ;)

ammoulianiotis
01-11-13, 00:19
άμα έχεις την δυνατότητα πάντως και δεν υπάρχει δουλίτσα αλλού δεν είναι άσχημη φάση...έστω μέχρι να βρεθεί κάτι άλλο ;)
To θεμα ειναι να μην κοβεις τζαμπα βολτες. Απο οτι μαθαινει απο το φιλαρακι με το ζορι βγαινει ενα αξιοπρεπες μεροκαματο πλεον...

teo
01-11-13, 00:31
Κοιτα, αν εισαι μονος σου δεν ειναι και τοσο ασχημα... Και μονος εννοω χωρις παιδια,οικογενειες κλπ...

Βεβαια δεν ξερω και πως ειναι τα πραγματα στη Σαλονικη, αλλα εδω για τα δεδομενα της εποχης ειναι σχετικα καλα.

ethnikofron471
01-11-13, 00:34
Θοδωρή δεν ξέρω για Αθήνα στην Ξάνθη πάντως ισχύουν περίπου αυτά που λες και για την Αθήνα...Στην Θεσσαλονίκη όμως για κάποιο λόγο είναι όπως τα λέει ο Σοφοκλής...προχτές πήρα πάλι ταξάκι και μου λέει ο ταξιτζής <<πλέον το ταξί είναι είδος πολυτελείας>> .... ισχύει...

teo
01-11-13, 00:44
Κοιτα το τι λεει ο καθενας μην το παιρνεις τοις μετρητοις... Καποιος που δουλευει δεκα χρονια και θυμαται να κανει εισπραξη 200 ευρω τη μερα, αν τωρα πχ κανει τα μισα του φαινεται σαν να δουλευει τζαμπα. Αλλα ανοιγματα εχει κανει εκεινος, σε σχεση με εμας που δουλευουμε για τα εξοδα μας πχ...

Εγω μιλαω για απολυτους αριθμους και αν υπολογισω πως η τελευταια προταση για δουλεια απ τον οτε, ηταν με μισθο 320 το μηνα ΜΕΙΚΤΑ... τοτε το ταξι ειναι μακραν καλυτερο για τωρα.

ethnikofron471
01-11-13, 00:53
Κοιτα το τι λεει ο καθενας μην το παιρνεις τοις μετρητοις... Καποιος που δουλευει δεκα χρονια και θυμαται να κανει εισπραξη 200 ευρω τη μερα, αν τωρα πχ κανει τα μισα του φαινεται σαν να δουλευει τζαμπα. Αλλα ανοιγματα εχει κανει εκεινος, σε σχεση με εμας που δουλευουμε για τα εξοδα μας πχ...

Εγω μιλαω για απολυτους αριθμους και αν υπολογισω πως η τελευταια προταση για δουλεια απ τον οτε, ηταν με μισθο 320 το μηνα ΜΕΙΚΤΑ... τοτε το ταξι ειναι μακραν καλυτερο για τωρα.

μμμμμμ.... ισχύει.... :/

ammoulianiotis
01-11-13, 20:08
Αυτο που βλεπω εγω στη Σαλονικη ειναι ουρες απο ταξι, ταξιτζιδες να παρακαλανε και πολλες φορες να σε τραβανε απο το χερι για να παρουν μια κουρσα!
Οσες φορες εχω μπει και εχω μιλησει με διαφορους οδηγους κατα πολυ μεγαλο ποσοστο κλαιγονται...

Το φιλαρακι μου απο την αλλη λεει οτι πλεον μονο Παρασκευη βραδυ και Σαββατο αξιζει, οι αλλες μερες ειναι παρα πολυ ζορικες!

teo
01-11-13, 20:16
Καλά το ότι δεν υπάρχει δουλειά είναι δεδομένο... Σκέψου μόνο πως οι μισοί είναι άνεργοι και οι άλλοι μισοί με κομμένους μισθούς στα δύο. Οπότε οι μεν δεν θα πάρουν ταξί πχ να πάνε στη δουλειά γιατί πολύ απλά δεν έχουν δουλειά, και οι υπόλοιποι σκέφτονται τα έξοδα ευρώ-ευρώ οπότε... άστα!

Απλώς το μόνο καλό με το ταξί είναι πως επειδή κινείται, όλο και κάτι θα κάνει, σε αντίθεση με τα μαγαζιά που μπορεί να περάσουν και δυο μέρες χωρίς να έχει πατήσει πελάτης μέσα... :hmm: