Πολύ ή τουρκική γλώσσα ακούγεται και πολυ μουσουλμανικες φιλιες εμφανιζονται.Προσωπικα με θιγει.
Printable View
Πολύ ή τουρκική γλώσσα ακούγεται και πολυ μουσουλμανικες φιλιες εμφανιζονται.Προσωπικα με θιγει.
Ειναι θεμα Ιστοριας και εθνικης συνειδησης..πολυ απλα πραγματα!!
Οσο και να σε θιγει φιλε Bravo,δυστυχως θα τα βλεπεις ολα αυτα και οσο περναει ο καιρος ακομα περισσοτερο θα υποκυπτουν σε "θεληματα" της Τουρκιας οι ευρωπαικες και μη χωρες λογω πολυεθνικων συμφεροντων στα σωθικα της οποτε δεν μενει παρα να το αντιμετωπιζεις λιγο πιο σφαιρικα.Και μενα με ενοχλει πολυ οπως και πολλα αλλα σε αυτη την χωρα αλλα προσπαθω να τα βλεπω ψυχραιμα.Στο βωμο παντως του κερδους θα δουμε πολλα "φρουτα" στο μελλον..
Οσο για το poll σου ψηφισα οτι ποτε δε θα μπορεσουν να θερμανθουν οι σχεσεις με τους "γειτονες" και αυτο γιατι στην ουσια το μονο που τους ενδιαφερει ειναι να αρπαξουν και οχι να συμφιλιωθουν και αυτο το βλεπεις καθημερινα στην νοοτροπια του λαου τους και θα σου αναφερω ενα παραδειγμα πολυ προσφατο και ζωντανο.Τυχαινει να γραφω και σε μια αλλη σελιδα για στοιχημα και εχω εναν Κυπριο και εναν Τουρκο και ο τελευταιος χαρακτηριζει την Κυπρο ως "Νοτια Κυπρο" και οχι ως Κυπρο που σημαινει οτι τα κατεχομενα τα θεωρουν δεδομενο εδαφος δικο τους και ολα αυτα σε ενα σιτε ασχετως πολιτικου ενδιαφεροντος.Απλα βρηκε ευκαιρια για ενα ματς της Ανορθωσης και το πεταξε..τα συμπερασματα δικα σου..
Οσο για το θεμα του ρατσισμου δεν ξερω πλεον ποια ειναι τα ορια της εννοιας αυτης με τον καθε κεφαλα να βγαινει και να σε χαρακτηριζει βλαχο η πατριωτη η φασιστα καθε φορα που προασπιζεσαι την πατριδα σου αλλα αμα ειναι να σωθει κατι απο αυτη μου την σταση ας χαρακτηριστω απο οποιονδηποτε.Και σε τελικη αναλυση δε γουσταρω ρε φιλε το καθε σαβουρομαζεμα μεσα στην χωρα μου και ναι ειμαι ρατσιστης και γουσταρω πολυ..Παιζει και διαφημιση στην ΕΤ3 κατα του ρατσισμου για ολους τους αλλοδαπους απο ανατολικο μπλοκ..δειτε και θα μεινετε..
ΠΟΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕεεεεεεεεεεεεεεεε
και όσο βλέπω σε διάφορες τηλεοράσεις να έχουν Ελληνικά κανάλια και να μιλάνε Τούρκικα...΅,,,εεε γαμ..ω την που..να μου...μου έρχεται να την σπάσω..(για να λέμε και του στραβού το δίκιο δυτικά μεριά μας βλέπουν σαν ευρώπουλα και δεν τραβάνε μεγάλο ζόρι...οι παπούδες και οι πιο "ανατολικά μεριά" είναι οι πορωμένοι.....και φυσικά οι αξιωματούχοι)
Χαλαρώστε παιδιά. Έχετε πάει καθόλου Τουρκιά? Τα πράγματα δεν είναι τόσο τραγικά. Η δυτική Τουρκία τίνει να εξευρωπαϊστεί, οι άνθρωποι δεν έχουν καμία σχέση με ότι ακούγαμε και η κουλτούρα τίνει να γίνει κοντά στην ελληνική (κουλτούρα=τρόπος ζωής). Ο κόσμος εκεί είναι πολύ πίσω. Τόσα χρόνια τους είχαν κλεισμένους, δεν επιτρεπόταν να βλέπουν τι γίνετε στον κόσμο. Ήταν ένας λαός που είχε αγριέψει από την απομόνωση. Τώρα πλέον είδαν τι γίνετε και άρχισαν να ξυπνάνε. Πριν από 3-4 χρόνια, ένας άριστος πωλητής, με το καλύτερο όνομα στην πιάτσα, σε θέση διευθυντή πωλήσεων, έπρενε 100€ τον μήνα κι ένιωθε βασιλιάς!! Τώρα ήδη τα πράγματα αλλάζουν, γίνονται και αυτοί πιο "δυτικοί". Υπάρχει βέβαια και το ανατολικό κομμάτι της Τουρκίας, όπου ακόμη και οι δυτικοί Τούρκοι "φοβούνται" να πάνε, γιατί ακόμη εκεί επικρατούν κανόνες Ζουλού!
Εγώ πιστεύω ότι μετά από 10 χρόνια, οι Τουρκία θα είναι η Αλβανία της Ευρώπης. Και λόγω του ότι είναι τεράστια χώρα, αν επενδύσουν περισσότερο, θα αναπτυχθεί ακόμη πιο πολύ. Όπως και με Σερβία, Βουλγαρία, Ρουμανία κλπ, η Ελλάδα μπορεί οικονομικά να τις κατακτήσει, χωρίς διαφωνίες και πολέμους. Θα γίνουν ένα μεγάλο εργοστάσιο για τα φθηνά και απλά προϊόντα και οι βιομηχανίες/βιοτεχνίες της Ελλάδας, θα στραφούν σε πιο τεχνολογικά προϊόντα (τεχνολογικά δεν σημαίνει laptops και κινητά, αλλά μια ιχθυοκαλλιέργεια, πχ, Α' ποίοτητας ψαριών, βιοκαλλιέργειες κλπ.). Εκτός αυτών, πιστεύω ότι η Ελλάδα θα στραφεί περισσότερο σε "βιομηχανία παροχής υπηρεσιών".
Όσο για την Κύπρο, δεν γνωρίζω πολλά. Πιστεύω όμως ότι θα έπρεπε να δεχθούν οι Κύπριοι τους όρους της συμφωνίας, και να γίνει ένα κράτος. Λόγω του ότι οι Κύπριοι έχουν άριστη οικονομία κι ένα πανίσχυρο νόμισμα, σε χρόνο dt θα είχαν κυριαρχήσει σε όλη την μεγαλόνησο, θα είχαν όλη την γη δική τους, και όσοι Τούρκοι δεν θα γύριζαν στην Τουρκία από την απελπισία τους, θα ήταν οι "Αλβανοί" των Κυπρίων. Άλλα ως "ελληνάρες", δεν θέλανε να περιμένουν 10 χρόνια, οπότε θα τους επιτρεπόταν να αγοράζουν ιδιοκτησίες στα κατεχόμενα και οι Τούρκοι θα την είχαν κάνει λούηδες για Τουρκία, θέλανε από την επόμενη μέρα να τα έχουν όλα δικά τους! Δεν γίνονται ρε παιδιά αυτά! Και δεν λέω ότι καλώς πήγαν οι Τούρκοι και μπήκαν στην Κύπρο. Απλά, δεν αλλάζουν τόσο γρήγορα, από την μια μέρα στην άλλη, τα γεγονότα.
Αυτή είναι η γνώμη μου και θα ήθελα να με διορθώσει αν κάνω κάπου λάθος ο Ανδρέας...
Καλα το εθεσες Νικολα.Μεχρι ομως να εξευρωπαιστει θελει καιρο και πολλα κεφαλαια απο το ευρωπαικο ταμειο και δεν ξερω κατα ποσο ειναι διατεθιμενη μια Γαλλια να πληρωνει φορους σε ενα ταμειο προκειμενου να παει μπροστα μια χωρα που θα απορροφησει τεραστια κοινοτικα πλαισια.Δεν ειναι και κανενα χωριουδακι.Μονο οδικο δiκτυο και αλλα μεσα μαζικης μεταφορας ξερεις ποσο θα στοιχησουν?Για να μην μιλησουμε για υγειονομικη υποδομη..Παράθεση:
Η δυτική Τουρκία τίνει να εξευρωπαϊστεί
Ποσο δίκιο εχετε ολοι...
Απο την αλλη πλευρα,ενω δε μπορεις να τους βαλεις ολους στο ιδιο καζανι με τις δικαιολογιες οτι ειναι ανθρωποι μειωμενης παιδειας ή "λαθος" παιδειας,σκεφτεσαι ο μορφωμενος κόσμος που θα μπορουσε να ειναι πιο κοσμιος στη ιδεα της φιλιας δεν εμφανιζει τελικα και τοσο θετικα ¨σημαδια".Δε θα αναφερω τους επιχειρηματιες που ειναι η δουλεια τους να ειναι φιλοι με ολους αλλα και κοσμο των γραμματων οπως τον Πανεπιστημιακο Κεμάλ Αλεμντάρογλουπου (σας παραθετω το απ'ευθειας απο σταθμο)
..... κατά την επίσημη παρουσίαση ταινίας σχετικής με τη μάχη των Δαρδανελίων στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, είπε, μεταξύ άλλων, τα εξής: "απευθύνομαι στους αξιωματούχους που βρίσκονται στην Ελβετία. Εγώ προέρχομαι από τη γενιά που φώναζε το σύνθημα ''διχοτόμηση ή θάνατος''. Μην τυχόν και κάνετε παραχωρήσεις στην Κύπρο. Αν χρειαστεί, έστω και με 135 χιλιάδες νεκρούς, μπορούμε να καταλάβουμε και την Ελλάδα και την Κύπρο"! ....
Αυτα και αλλα παραδειγματα που λειτουργουν σαν τονωτικες ενεσεις λαθος συναισθηματων γαι τον υπολοιπο κοσμο εμενα με δε θα με πεισουν ποτε οτι θα γινουν φιλοι μας....Ισως σε 30-40 χρονια που θα εχουν εξελιχθει σε υπερβιομηχανια φτηνων εργατικων χεριων να τα ξαναπουμε.Νομιζω (εχω ακουσει) οτι η c180 h mercentes εκει φτιαχνεται.
Ενα δυνατο παραδειγμα και εδω θα ηθελα και τη συμετοχη (αν η θεση το επιτρεπει στον KaraLRS),να πει τουλαχιστον αν ειναι αληθεια η οχι.Προ 4 χρονων οι παρεες μου ειχαν να κανουν με πιλοτους της πολεμικης αεροποριας και ειχαμε σαν αποτελεσμα στη συζητηση περι παραβιασεων οτι υπαρχει φανατισμος με αποτελεσμα το θρασσος τους οταν μπαινουν μεσα να φαινεται ξεκαθαρα οτι δεν εκτελουσαν μονο το δρομολογιο τους.
Τι να πω...
Δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο δεν μπορούμε να είμαστε φίλοι.
Σε ατομικο επιπεδο,πιστευω πως κανεις απο 'μας,δε θα ειχε προβλημα να εχει 1 &2 τουρκους ως φιλους.Ειναι ομως
σχεδον αδυνατον να υπαρξει εθνικη φιλια
Με συγχωρεις..και κανα δυο gay μπορω να εχω γνωστους (φιλους;) αλλα θα ειμαι καπως....