Re: Torrent?? Τι ειναι αυτο?
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Mixalis
Ρε παιδια για βοηθηστε λιγο...
Τι ειναι αυτο το torrent?? Το ερωτημα ειναι.. ειναι ασφαλες?
P2P πρωτόκολο μεταφοράς. Εγκαθιστάς ενα πρόγραμμα που καταλαβαίνει από torrent (π.χ. BitTorrent, κτλ, έχει πολλά). Μετά βρίσκεις πηγές με αρχεία torrent. Πρόκειται για αρχεία που περιγράφουν διαθέσιμους "πόρους" (βλ. προγράμματα, video, κτλ) στο δίκτυο. Όταν ανοίξεις το αρχείο torrent το σχετικό πρόγραμμα που έχεις εγκαταστήσει αναλαμβάνει τα υπόλοιπα. Είναι ασφαλές όσο και το μουλάρι. Τα αρχεία τα πέρνεις από πολλές πηγές καθώς δεν είναι σε κεντρικό server. Βέβαια υπάρχουν κάποιοι servers για να συντονίζεται το πράμα. Τώρα αυτά που κατεβάζεις τι έχουν μέσα... είναι άλλο ζήτημα. Συνήθως είναι ok. Καλύτερα να κατεβάζεις από κλειστά site (πρέπει να κάνεις τζάμπα εγγραφή αλλά όσο πέρνεις πρέπει και να δίνεις αλλιώς συνήθως σε βάζουν στη μαύρη λίστα - δηλ. αν κατεβάσεις 100ΜΒ πρέπει να αφήσεις άλλους να τραβήξουν από εσένα ισόποσο ή και περισσότερο). Υπάρχουν όμωε και πολλά και καλά ανοιχτά site (π.χ. www.newnova.org).
Το υπέρ του torrent είναι ότι δεν θέλει υπομονη...μουλαριού καθώς ξεκινάει σιγά-σιγά (μερικά ΚΒ) αλλά στην πορεία γκαζώνει και δίνει στη DSL να καταλάβει (έχω πιάσει μέχρι 900ΚΒ/sec - όχι σε ADSL βέβαια :lol: )
Thanks Φωτη. Θα το δοκιμασω
μιχαλη, υπαρχει μια ιστορία που εχω διαβάσει ενος χρηστη σε αλλο forum, Που εχει γινει πλεον θρυλος και την ξερουν ολοι...
κατεβαζε ταινια απο τορεντ και του έκοψαν την συνδεση απο οτε για αυτον τον λόγο...
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο face
μιχαλη, υπαρχει μια ιστορία που εχω διαβάσει ενος χρηστη σε αλλο forum, Που εχει γινει πλεον θρυλος και την ξερουν ολοι...
κατεβαζε ταινια απο τορεντ και του έκοψαν την συνδεση απο οτε για αυτον τον λόγο...
Συνήθως όταν δίνεις πολύ μπορεί να στην πέσουν. Όταν κατεβάζεις κάτι μετά κλεισε το προγραμμα και μετέφερε αλλού τα αρχεία που κατέβασες. Και οι μεγάλοι εξω τους διανομείς κυνηγάνε. Στο μουλάρι υπάρχουν 1 εκατ. χρήστες ανά server. Τι κι αν κυνηγήσουν έναν...
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο neuromancer
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο face
Συνήθως όταν δίνεις πολύ μπορεί να στην πέσουν. Όταν κατεβάζεις κάτι μετά κλεισε το προγραμμα και μετέφερε αλλού τα αρχεία που κατέβασες. Και οι μεγάλοι εξω τους διανομείς κυνηγάνε. Στο μουλάρι υπάρχουν 1 εκατ. χρήστες ανά server. Τι κι αν κυνηγήσουν έναν...
Με αγχωσατε λιγο, αλλα θα το ξεπερασω :D :D
Δεν με ενδιαφερουν ταινιες ή full προγραμματα απο τορεντ. Απλα ειδα καποια video clips και τα κατεβασα. Δεν εχω ξεπερασει μεχρι στιγμης τα αρχεια πανω απο 70MB.
Φωτη αυτο για την ταχυτητα σε μενα δεν ισχυει. Προσπαθω να κατεβασω απο www.newnova.org ενα mpg κοντα στα 60ΜΒ, εχουν περασει 3 ωρες και εχει avg speed 4.4kb και ΕΤΑ αλλη 1 ωρα. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ 900 :x :x :x :x :x :x
Ευχαριστω πολυ παιδια για την υπομονη που δειχνετε στον ασχετο της παρεας!!!
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Mixalis
Φωτη αυτο για την ταχυτητα σε μενα δεν ισχυει. Προσπαθω να κατεβασω απο
www.newnova.org ενα mpg κοντα στα 60ΜΒ, εχουν περασει 3 ωρες και εχει avg speed 4.4kb και ΕΤΑ αλλη 1 ωρα. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ 900 :x :x :x :x :x :x
Οταν αποφασιζεις τι θα κατεβάσεις να κοιτάς δυο νουμερα που εχει δίπλα. Seeders και Leechers. Οι πρώτοι δίνουν οι δευτεροι παίρνουν (data). Το πρώτο πρέπει να είναι μεγάλο για να πιάσεις τεχύτητες. Για τα 900 πρέπει να εισαι πάνω στο ...μπουρί (>Τ1, Τ3 είναι καλά). Τα μικρά ADSL που υποθέτω έχεις είναι ...ψιλά.
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο neuromancer
Τα μικρά ADSL που υποθέτω έχεις είναι ...ψιλά.
Δεν πειραζει. Σε σχεση με την pstn .... καλα ειναι :wink: :wink:
Thanks για τα tips!!!