-
Πρόβλημα με PC
Γιααα ρίξτε καμιά ιδέα για το τί μπορεί να συμβαίνει στο PC μου και κολλάει συνεχώς??
Το σύστημα είναι:
AMD Athlon XP 2,4+
M/B Leadtek Winfast K7NCR18D
256 ram Kingston
HDD WD 40gb
CLUB 3D Geforce FX5200 128mb
DVD-ROM Plextor PX-116A (φλασαρισμένο)
CD-R Sony δεν θυμαμαι μοντέλο (φλασαρισμένο)
Το πρόβλημά μου είναι ότι το PC δεν bootάρει κατευθείαν. Παίρνει ρεύμα κανονικά, ανάβουν τα λαμπάκια, αλλά δεν διαβάζει ούτε καν το BIOS. Μετά από μερικές προσπάθειες ανοίγει, διαβάζει τη ram, αλλά τη στιγμή που πάει να μπει στα windows, σβήνει η οθόνη(το λαμπάκι της αναβοσβήνει), μένει ανοιχτό το λαμπάκι του CD-R και του δίσκου, και το μηχάνημα δεν κάνει ούτε reset.
Μέχρι στιγμής έχω δοκιμάσει τα εξής:
Reset το BIOS
Λύσιμο του μηχανήματος και μετά διαδοχικό δέσιμο
Δοκιμές με διάφορα εξαρτήματα αποδυνδεμένα μπας και εντοπίσω το πρόβλημα
Πρόσπάθεια format και επανεγκατάστασης των Windows
Δοκιμή 2ου δίσκου
Μέχρι στιγμής δεν έχω βγάλει άκρη. Το μηχάνημα δεν σφυρίζει όταν κολλάει, απλά σβήνει η οθόνη και μένουν ανοιχτά τα λαμπάκια που προανέφερα.
Παλιότερα είχα ένα θέμα με θερμοκρασίες CPU, το οποίο λύθηκε με επιπλέον αερισμό.
Και κάτι που παρατήρησα πριν απο λίγο. Όταν ο υπολογίστής δεν ανοίγει καθόλου, ο σκληρός παίρνει ρεύμα αλλά δεν φαίνεται να διαβάζει τίποτα, ενώ όταν καταφέρει να bootάρει, ακούγεται το "κλικ" που κάνει ο δίσκος. Αυτά...
Κάθε βοήθεια είναι πολύτιμη... :):):):)
-
Απάντηση: Πρόβλημα με PC
-
Εμενα μου κανει ( ετσι οπως Τα περιγραφεις ) για 3 προβληματα...
Μνημη
Cpu
Καρτα γραφικων...
Δοκιμασε τα παρακατω...
Βγαλε καρτα γραφικων και Boot-αρισε το... λογικα θα πρεπει να ακουσεις το Μπιιιιιπ...
Αν το κανει παει να πει οτι εισαι οκ απο ΜΒ και Μνημη CPU γιατι δουλεψε το bios.
Av παλι κανει τα ιδια προβληματα τοτε εισαι για να δοκιμασεις αλλη μνημη...
-
Άρη από την στιγμή που δεν σου διαβάζει ούτε το bios πας για M/B. Αν είχες μνήμη καμένη η κάρτα γραφικών δεν θα έφτανες μέχρι τα win μετά από προσπάθειες, το ίδιο και για την CPU. Έχω δει παρόμοια προβλήματα και είναι το m/bτο πρόβλημα.
-
Σήμερα θα κάνω μερικές δοκιμές σε μηχανημα παρόμοιο που δουλεύει σωστά. Θα βάζω ένα-ένα τα δικά μου κομμάτια για εντοπίσω το ελαττωματικό. Βέβαια, υπάρχει και η περίπτωση να είναι τροφοδοτικό...
-
Έβγαλα κάρτα γραφικών, την πρώτη φορά δεν bootαρε, την δεύτερη bootαρε και σφύριξε. Αποσύνδεσα και τα DVD & CD-R, τα οποία υποπτευόμουν λόγω φλασαρίσματος, αλλά πάλι τα ίδια... Μένει ανοιχτο το λαμπάκι του δίσκου, και αν εχω συνδεδεμένο το CD-R, μενει και αυτο το λαμπάκι ανοιχτό...
-
Οποτε παιζει να ειναι και Cpu η Μ/B...
Ποτε δεν ειχα εμπιστοσυνη στους ΑΜD.. παντα ετρεχαν γρηγορα αλλα εβγαζαν προβληματα... Κατι σαν τα FIAT δηλαδη...:D
-
γιατι γιωργο τα FIAT ειναι γρηγορα???????????
λες?????????????:D:D:D:D:D
-
Μετά από δοκιμές, έχουμε και λέμε:
Τροφοδοτικό δεν είναι...
Μνήμη δεν είναι...
Δίσκος δεν είναι...
Drive δεν είναι...
Κάρτα γραφικών δεν είναι...
Οπότε πάμε για CPU ή M/B. Άραγε κυκλοφορούν ακόμα μητρικές που να υποστηρίζουν Athlon XP ή θα πρέπει να πάω σε σετάκι μητρική-επεξεργαστή??
Γιώργο εγώ ποτέ δε γούσταρα τους intel, είναι κάτι σαν τα VW, μόνο όνομα και καθόλου ουσία...
Ο επεξεργαστής που φοράω τώρα είχε προβλήματα με υπερθέρμανση παλιότερα. Τους είχα στείλει το μηχάνημα να το φτιάξουν και τα βρήκαν όλα καλά. Όταν τον πήρα πίσω μου έκανε πάλι τα ίδια, οπότε ξανά τηλέφωνο και όταν τους ανέφερα ότι είναι θέμα θερμοκρασίας, η απάντηση που πήρα ήταν "Οι AMD δουλεύουν στους 70+ βαθμούς" και με πιάσαν τα γέλια!!!! Φυσικά του απάντησα ότι στους 74 αρχίζει να σφυράει η μητρική και στους 80 σβήνει το μηχάνημα, αλλά αυτός ήταν σίγουρος. Φυσικά στο τέλος παραδέχτηκε τη μ@λ@κι@ που τον δέρνει, και μου εγκατέστησε 2 καινούριους-μεγάλους ανεμιστήρες.
Μπορεί από αυτό να προέρχονται τα προβλήματα, θα δείξει...
-
Άρη μπες το emarket και μη βιαστείς, βρες όλες τις πρόσφορες και αποφάσισε στο τέλος. Είναι σίγουρο ότι θες M/B αν είχες πρόβλημα η CPU δεν θα έφτανες να δεις κάποιες φορές τα win.