Απαλαγή βάρους - Ελαφρωμα μερων του αυτοκινήτου
Μη ξεχναμε οτι οι επιδοσεις του αυτοκινήτου εχουν να κανουν με την ισχυ δια το βάρος οποτε εχουμε και λεμε, με ενα σχετικό ελάφρωμα του αμαξωματος αποκτάμε τις επιδόσεις απο ενα αυτοκινητο μεγαλυτερου κυβισμου Η ισχυως.
Καμιά ιδεα εχει κανεις ? (εκτος απο καγκουριες του στιλ τα αφαιρώ όλα καθισματα κlειδαριες καθρευτες και τα ρεστα :P)
Απάντηση: Απαλαγή βάρους - Ελαφρωμα μερων του αυτοκινήτου
CARBONNNNNNNNNNNNNNNNN ΚΑΙ ΕΛΑΦΡΙΕΣ ΖΑΝΤΕΣ
Θεωριτικα για να "ντισεις" ενα αμαξι με carbon ποσα χιλιάρικα χρειαζεσαι περιπου ξερεις ?
350 μονο το καπο!!αυτο μονο ξερω
Παντως η αληθεια ειναι πως το αμαξι εχει διαφορα εαν δεν εχει βαρος!Εγω για παραδειγμα εχω το ηχοσυστημα και οταν καποια μερα το ξηλωσα λες και ειχα βελτιωσει το αμαξι!!!Κοιτα ξεκινα με τιποτα αχρηστο πχ,ρεζερβα,καθισματα πισω,ντουλαπακι,μπαταρια,υγρο για υγρα καυσιμων και υαλοκαθαριστηρα πισω!:)
Περα απο την πλακα το μονο που μπορεις να βγαλεις ειναι το καπο και να το κανεις carbon και προφυλακτηρες μπροστα πισω να τους κανεις με αλλο υλικο που να ειναι ελαφρυτερο(τι δεν ξερω)ελαφρυτερες ζαντες,ηχοσυστημα εαν εχεις.
Λοιπον το θεμα εχει ενδιαφερον.
αν κατασκευασεις απο αλουμινιο την πισω γεφυρα και την εμπρος εχεις μιωσει κατα 72 κιλα το βαρος αν αλλαξεις ολα τα τζαμια με fiber -glass τοτε μιοσεις αλλα 31 κιλα το βαρος μια μπαγαζιερα και ενα καπο και δυο πορτες Carbon πευτεις αλλα 67 κιλα οφελος και για ειδικες περιπτωσεις αφερεις τα πισω καθησματα και περιτα ηχεια και αδινατιζεις κατα 38 κιλακια οποτε εχουμε και λεμε 72+31+67+38= 208 κιλα ελαφρητερος τι λες ψινεσε?
Μόνο με πίσω καθίσματα-ρεζέρβα-πυροσβεστήρα είσαι 50 κιλά κάτω άνετα.. Αλλά ρε σεις, δεν έχουμε ραλλάκια να αρχίσουμε να ξηλώνουμε!!! Κρίμα είναι. Άντε κανένα κάθισμα το πολύ-πολύ...
Παιδια μιλάω για ξυλωμα αλλα οχι σε βαρος της ανεσης, καθησματα δεν λεει να ξυλώσεις αλλα μονο για "ειδικες περιπτωσεις" οπως λεει και ο φιλος ποιο πανω!
Παράθεση:
Λοιπον το θεμα εχει ενδιαφερον.
αν κατασκευασεις απο αλουμινιο την πισω γεφυρα και την εμπρος εχεις μιωσει κατα 72 κιλα το βαρος αν αλλαξεις ολα τα τζαμια με fiber -glass τοτε μιοσεις αλλα 31 κιλα το βαρος μια μπαγαζιερα και ενα καπο και δυο πορτες Carbon πευτεις αλλα 67 κιλα οφελος και για ειδικες περιπτωσεις αφερεις τα πισω καθησματα και περιτα ηχεια και αδινατιζεις κατα 38 κιλακια οποτε εχουμε και λεμε 72+31+67+38= 208 κιλα ελαφρητερος τι λες ψινεσε?
Φιλε παντελη τα κιλλα στην τυχη τα ειπες η ισχιουν ?
"αλουμινιο την πισω γεφυρα και την εμπρος" αυτο καλο αλλα δε καταλαβα τιποτα, τι ειναι η γεφυρα ?
Παράθεση:
Παντως η αληθεια ειναι πως το αμαξι εχει διαφορα εαν δεν εχει βαρος!Εγω για παραδειγμα εχω το ηχοσυστημα και οταν καποια μερα το ξηλωσα λες και ειχα βελτιωσει το αμαξι!!!Κοιτα ξεκινα με τιποτα αχρηστο πχ,ρεζερβα,καθισματα πισω,ντουλαπακι,μπαταρια,υγρο για υγρα καυσιμων και υαλοκαθαριστηρα πισω!
Γινεται να βγει η μπαταρια ? λΟλ
Το ντουλαπακι ? ΛοΛ ΛοΛ
Εγω στοχευω ποιο πολυ στα ποιο βαρια συμεια οπως ολες οι λαμαρίνες καπο πλαινα και τα ρεστα
Ζυγισα την ρεζερβα την μικρη μαζι με πυροσβεστηρα τριγωνα και τα ρεστα στα 20χιλιογραμα... παει αυτο...! τωρα ας περασω στις θεσεις.. ετσι να ξερουμε