Πυροσβεστηρα Σωστο Εχετε?
Εγινε ενα γεγονος προσφατα που με εβαλε σε σκεψεις. Ενας υπαλληλος εδω στην εταιρια ειχε ενα αμαξι που του επιασε φωτια στο ασχετο στο δρομο. 5 πυροσβεστηρες χρησημοποιηθηκανε που δωσανε και διαφοροι περαστικοι οδηγοι αλλα η συνεπεια ειναι οτι το αυτοκινητο στο τελος καηκε ολοσχερως παρολο που ηρθε και η πυροσβεστηκη γρηγορα. Οταν αρχισα να κοιταζω τον δικο μου πυροσβεστηρα οχι μονο ειχε ληξη αλλα τελικα ειναι και ο λαθος πυροσβεστηρας που εχουμε.
Με λιγο ψαξιμο υπαρουνε οι πυροσβεστηρες οι κλασσικοι που πετανε Co2 αεριο στην φωτια να το πνιξει να μην εχει οξυγονο (που αμα δεν πας κοντα η αμα δεν εχεις κατευθειαν επαφη με την φωτια δυσκολα σβηνει και ευκολα μπορει να ξαναναψει η φωτια.
Μετα υπαρχει ο αλλος ο τυπος με την σκονη που κανει το ιδιο πανω κατω που αλλα παλι εχει προπτικη να ξαναφουντωσει, και μετα βρηκα του αφρου που παει παντου και ειναι η καλυτερη για φωτιες με βενζινη, λαδι και πνιγει την φωτια να μην ξαναναψει.
Τελικα πηρα μια μπουκαλα αφρου πυροσβεστικη δυο κιλα και πιστευω οτι ειναι η καλυτερη λυση.(20-25 ευρω κοστος)
Φυλλαδιο της πυροσβεστικης για τους πυροσβεστηρες.
http://www.fireservice.gr/pyr_cms_fi...6sel_el_GR.pdf
Απάντηση: Πυροσβεστηρα Σωστο Εχετε?
Εμενα ειναι πολυ μικρος σαν σπρει για τα μαλια.
Ισα ισα χωραει στον χωρο της ρεζερβας τιλιγμενος με πανι να μην κοπαναει δεξια αριστερα.
Εσυ τωρα τον μεγαλο τον εχεις στο χωρο αποσκευων και χτυπαει αριστερα δεξια ?
Τωρα που το λες Stilo ειναι και ποιο επικινδινο απ οσο τα αλλα αυτοκινητα (με τα ηλεκτρικα που εχει) οποτε πρεπει να το κοιταξουμε.
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
Sn7per
Τωρα που το λες Stilo ειναι και ποιο επικινδινο απ οσο τα αλλα αυτοκινητα (με τα ηλεκτρικα που εχει) οποτε πρεπει να το κοιταξουμε.
Ρε συ Sn7per πως τα πετάς αυτά έτσι ρε γμτο...:confused::D..
Πλάκα έχει
--------------------
Παντελή έχεις δίκιο και πρέπει να το σκεφτούμε όλοι, καθώς και εγώ πρόσφατα είδα να λαμπαδιάζει ένα Αstra (νέο) και αν δεν ήταν ένας φορτηγατζής με ένα 20κιλο, θα είχε αρπάξει...Διαρροή από φώτα ήταν.
τα ηλεκτρικα που κολλανε αμα εχει ποιο πολλα ειναι πιο επικινδυνο? 12 βολτ ειναι στο αμαξι αμα ειναι να πιασει φωτια ενα αμαξι 95% θα ειναι απο διαρροη καυσιμου καπου στο μηχανοστασιο. Δεν ειναι τοσο μεγαλο οσο νομιζεις ειναι στα 25 εκατοστα υψος περιπου και 8 εκατοστα φαρδος περιπου το ιδιο μεγεθος με διλιτρι κοκα κολα τωρα αμα πιστευεις οτι σε χαλαει να κουβαλας κατι τοσο τεραστιο για την ασφαλεια σου τοτε κανε οτι θες.
Οχι φιλε δεν μπορω να το εχω να κοπαναει σου λεω στον χωρο αποσκευων.
Θα αγορασω ομως και θα κανω καμια πατεντα.
Λενε οτι στις περισσοτερες περιπτωσεις πυρκαγιων στο αμαξι ειναι απο το συστημα του αναπτηρα παντως, ετσι εχω ακουσει.
Οτι και να ναι... μια που εχω και Ζινον επιβαλεται να εχω πυροσβεστιρα καλο!
καλα τοσους γαντζους εχει το πορτμπαγκαζ (στο πισω μερος του καθισματος και στο πατωμα δεν μπορεις να το δεσεις καπου να μην κοπαναει? και αν νομιζεις οτι ο πυροσβεστηρας σπρευ μαλλιων εχει τοσο υλικο να κατασβησει φωτια βενζινης γελαστηκες.
Tωρα που κοιταξα και το φυλλαδιο της πυροσβεστικης ο πυροσβεστηρας αφρου που πηρα η δικιλη ειναι τυπου 34B δηλαδη σβηνει υγρο καυσιμο σε 1.07 μετρα τετραγωνικο χωρο. Δηλαδη σκεφτειτε οτι και αυτο ειναι στο οριο κατα την γνωμη μου χωρου για κινητηρα.
Sn7per το δικο σου τι νουμερο λεει απεξω? οχι τιποτα αλλο να ξερεις μεχρι τι μεγεθους φωτια κανει το δικο σου.
Εγώ πάντως έχω στο αμάξι έναν μεγάλο(δεν θυμάμαι κιλά, θα το τσεκάρω μόλις κατεβώ στο αμάξι). Καμία σχέση με αυτόν που είχα πριν...
Πλέον έχο το κεφάλι μου λίγο περισσότερο ήσυχο...
Μολις παω στο αμαξι θα δω αλλα τι σημασια εχει, με την πρωτη ευκαιρια θα αγορασω εναν δικιλο καλο, ή (μιας που ειμαι η του ιψους η του βαθους) εναν μεγαλυτερο για να ειμαι οκ.
Μπορει να χρειαστει σε καποιον συνανθρωπο που ξερεις, τοσα εχουν δει τα ματια μου τοσο καιρο στους δρομους!