Απάντηση: To Autotriti Ξαναχτυπά
Ώρε π@@@η λάσπη....Έλεος..Άκου τι σκέφτηκαν τα παιδιά, ψύχωση τους έχει γίνει...
μηπως τελικα εχουν καποιο δικιο σε ολα τα παραπανω???
γιατι δεν πιστευω οτι ειναι τοσο χαζοι και να ρισκαρουν το περιοδικο τους σχετικα με την λειτουργια του
Γενικως σε αυτα που λενε δεν μπορουν να εχουν την παραμικρη αποκλιση γιατι πεφτει μυνηση και ψαχνονται ολα, ο τροπος που τα παρουσιαζουν ειναι το κλειδι!!!
Γιατι λιθουανια ? Δε μας λενε οι αλλες μαρκες σε αντιστοιχα μοντελα πχ απο που εχουν αδειες!
Paidare πολυ απλα αμα το bravo exei προβλημα στα φρενα τοτε αυτοματα εχουνε και τα στιλο αφου τα ιδια ακριβως φρενα εχει. Το περιεργο? ολοι μου εχουνε πει οτι το αμαξι για μαμα φρενα φρεναρει πολυ καλα με αλλα που εχουνε μπει σε αλλες μαρκες.
Τα φρένα του Stilo είναι ΦΟΒΕΡΑ!!!!
Έχω αναγκαστεί σε ΠΟΛΥ δυνατο φρενάρισμα με πολλά χιλιόμετρα και το αυτοκίνητο έχει ανταποκριθεί ΤΕΛΕΙΑ.
!!!! ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΟΜΩΣ !!!!
Δεν είχα καταφέρει να ενεργοποιήσω το ABS παρά μόνο όταν φρενάρισα σε ολισθηρό οδόστρωμα (βρεγμένο και με πολύ κακής ποιότητα άσφαλτο) και με πολλά χιλιόμετρα.
Συμπέρασμα : Το αυτοκίνητο είναι στημένο στα φρένα του από τους μηχανικούς της εταιρίας να δουλεύει όπως θα έπρεπε και ΜΕΤΑ φορέθηκε το ABS.
Θα ήθελα να ξέρω αν αυτό ισχύει και στους άλλους κατασκευαστές.
Αν έχετε κάποια δοκιμή ή συνέντευξη ή δελτίο τύπου παιδιά ανεβάστε το.
Η άποψη μου είναι πάντως ότι ταιριάζει η παροιμία : ΟΣΑ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ Η ΑΛΕΠΟΥ ...
Σε ενα φρεναρισμα οταν ενεργοποιειται το Abs αμεσως αμεσως χανεις τρομερη αποσταση για να ακινητοποιηθεις!
Γιαυτο δεν ειναι καλο να ανοιγει, ειναι η εσχατη λυση οταν μπλοκαρουν οι τροχοι για να εχεις τον ελεγχο του οχηματος (το τιμονι συγκεκριμενα)
Για να δουλεψει το Abs πρεπει να μπλοκαρουν οι τροχοι, αν δεν μπλοκαρουν δεν ανοιγει σε ολα τα αυτοκινητα και αυτο ειναι καλο!
To ABS σου δίνει το καλύτερο δυνατό φρενάρισμα (για κανονική χρήση πάντα).
Αυτό που λέω εγώ είναι ότι αν ο κατασκευαστής τοποθετήσει το ABS και μετά αρχίσει να ρυθμίζει τα φρένα του, το ABS θα εμπλέκεται πιο συχνά, κάτι που δεν ισχύει στο STILO (και πιστεύω θα ισχύει και για το BRAVO αφού έχει τα ΙΔΙΑ μηχανικά μέρη).
Και ΟΧΙ το ABS δεν μεγαλώνει την απόσταση φρεναρίσματος, την μικραίνει. Αν φρενάρεις στην ίδια (προβληματική) επιφάνεια με το ίδιο αυτοκίνητο με και χωρίς ABS θα καταφέρεις να έχεις σχεδόν την ίδια απόσταση ακινητοποίησης στο αυτοκίνητο ΧΩΡΙΣ ABS μετά από 4-5 προσπάθειες σε σχέση με αυτή ΜΕ ABS και το θέμα είναι ότι στο δρόμο δεν έχεις αυτή την επιλογή. Οδηγοί αγώνων σε δοκιμές φρεναρίσματος είχαν ακριβώς τα ίδια αποτελέσματα με τα παραπάνω που αναφέρω και αυτός είναι ο λόγος που το ABS θεωρείται από τα MUST του εξοπλισμού οποιουδήποτε αυτοκινήτου.
Το καλυτερο δυνατο φρεναρισμα ειναι να δινει πιεση η δαγκανα τοσο ωστε να ειναι ενα κλικ πριν μπλοκαρει ο τροχος.
Το δευτερο δυνατο φρεναρισμα ειναι φρεναρισμα με Abs
Το τριτο δυνατο φρεναρισμα ειναι να σερνονται οι τροχοι χωρις Abs
Δηλαδη σε φρεναρισμα εκτακτης αναγκης αν πατας τερμα το φρενο, απ το να πηγαινεις σερνοντας και να μην εχεις τιμονι... ειναι καλυτερα να πηγαινεις με Abs και να εχεις τιμονι.
Πααααντα ομως το καλυτερο ειναι να πατησεις το φρενο ωστε να ΜΗ χρειαστει το Abs.
Ειμαστε off topic γιαυτο ας πω και κατι για το θεμα.
Εχω μπροστα μου τα περισσοτερα auto triti και βλεπω οτι εχουν (τα περισσοτερα) απ εξω αμαξακια της Φιατ, οποτε δεν πιστευω πλεον οτι ολα ειναι σκευωρια για να την Βλαψουν :P
Ουτε ο θεμος να ητανε χοχο
Εχεις δίκιο, είμαστε off topic για αυτό το θέμα φρένα σταματάει εδώ.
Τον Δεκέμβριο, τότε που το θέμα "έπαιζε" και είχε ξεκινήσει η δικαστική επίλυση του θέματος, έστειλα email (2 τον αριθμό) σχετικά με αυτά που διάβασα στα άρθρα (χωρίς να είναι υβριστικά). Η μεγάλη πλειοψηφία των email που είχε αναρτημένα από κάτω του το άρθρο ήταν μηνύματα από άσχημα έως πολύ άσχημα για την FIAT.
Οι ερωτήσεις μου είχαν σχέση την αποσαφήνιση κάποιων θεμάτων του άρθρου όπως οι λάθος φωτογραφίες και η σχέση των φρένων Stilo-Bravo.
Φυσικά δεν υπήρχε απάντηση στα θέματα ούτε μέσω του site (δημοσίευση των email μου) ούτε και απάντηση σε προσωπικό μου λογαριασμό email.
Δεν θέλω να είμαι καχύποπτος. Δεν μου αρέσει να κατηγορώ χωρίς αποδείξεις. Επιθυμώ την ενημέρωση του κόσμου για προβλήματα που παρουσιάζουν καταναλωτικά προιόντα.
Όμως δεν μου αρέσει η μονομερής αντιμετώπιση των προβλημάτων και η υπερβολική παρουσίαση τους με αποτέλεσμα γαλουχισμού του ανυποψίαστου καταναλωτή.
Auto τρίτη ΔΕΝ πρόκειται να ξανα αγοράσω. Θα μπαίνω στο site να ενημερώνομαι αλλά αν ξανασυναντήσω κάτι παρόμοιο θα σταματήσω και αυτό.