Απάντηση: Αποτελέσματα Σερρών...
Γιατί δεν το είπες ποιο νωρίς;
Νίκο, βάλε camber όσο μπορείς αφού το έχεις για χρήση πίστας μόνο (μη ξεχάσεις και πίσω 0,5 μοίρα πιο πολύ από μπροστά).
στις Κ11-12 θέλει να αρχίσεις να κλείνεις πριν δεις το kerb γιατί μετά είναι πολύ αργά και να προσπαθήσεις να κρατηθείς στο μέσο του δρόμου.
Σέρρες θα τα πούμε μετά το καλοκαίρι με καινούργια λαστιχάκια.:)
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
verone
Γιατί δεν το είπες ποιο νωρίς;
Τι να πω ρε Μπάμπη, ελεύθερη προπόνηση είχε, βρήκα χρόνο και πήγα. Τέλος του άλλου μήνα έχει πάλι. Αν δεν έχω καμιά δουλειά ή υποχρέωση, εγώ θα είμαι εκεί. Αν σε βολεύει θα τα πούμε από κοντά. Με το ζόρι βέβαια και αυτό, γιατί αν έχει καμιά κόλαση 35 βαθμούς, δεν παίζει...
Τώρα το καλοκαίρι είναι μάλλον καλή ευκαιρία να γίνει μια σχετική προετοιμασία για το φθινόπωρο... Θα υπάρχει και πολύς χρόνος. Χρειάζομαι μια αλλαγή στην ανάρτηση, να μπει μια KW Variant, να μπορώ να το ρυθμίσω καλύτερα, θα κάνω τρύπα (αεραγωγό) στο καπό για να παίρνει πιο άμεσα αέρα το βαρελάκι και να πηγαίνει κατευθείαν στην τουρμπίνα και τέλος ένα ρεκτιφιέ για να μπουν σφυρίλατα πιστόνια και να ανεβάσω λίγη πίεση ακόμη.
Στα πιο άμεσα είναι η αγορά ενός laptimer, για να κάνω με την ησυχία μου τις μετρήσεις (γιατί πολύ νταβατζιλίκι μου μύρισε η δουλειά αν πας μόνος στις Σέρρες). Επίσης θα μπει κι ένα πολυόργανο, που θα έχει μεγάλο στροφόμετο, shift change light, έχει module που μπαίνει στην OBD II και μπορεί να σου βγάλει θερμοκρασίες μηχανής, αέρα κλπ κλπ, έχει άλλο module για μετρήσεις G, όπως και μετρήσεις για επιταχύνσεις 0-100, 0-160, 400άρι κλπ...
Ετοιμάζω τώρα και το Passat, να του φορέσω τον εργοστασιακό - αποσπόμενο - κοτσαδόρο, και θα πάρω κι ένα τρέηλερ να κουβαλάω το Stilo, γιατί πιο πολύ πέδεμα είναι το Θεσ/νίκη-Σέρρες-Θεσ/νίκη και η αλλαγή των ελαστικών, παρά το τρέξιμο στην πίστα. Άσε που σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά, το φορτώνεις και το πας στον μηχανικό με την ησυχία σου... :)
Πέτρο όταν με το καλό θα ετοιμαστώ, να είσαι σίγουρος ότι θα μιλήσουμε για να ακούσω τις συμβουλές σου... ;) Θα κατέβω να δω και την κουμπάρα μου όσο καλοκαιριάζει, οπότε ίσως τα πούμε και από κοντά... ;)
Να ένας λόγος που τουμπάνιασες και το Passat... Για να κουβαλάς το Stilo σου! Καλό!!!!!
πραβω φιλε ο χρονος καλος ειναι ειδα στο Garage οτι πηρες σλικ λαστυχακια με αυτα ετρεξες ?
σκεφτομαι για τα TOYO R888 και μαλλων θα τα παρω με την πρωτη ευκαιρια μιας και το Σεπτεμβρη πρεπει να κανονησουμε ενα TRACK DAY for the Fiat Stilo Club
ειδες διαφορα με τα σλικ στο φρενο και στο στιψημο?
Νίκο αν είναι το Stilo να το έχεις για πίστα μόνο και να το κουβαλάς με καρότσα (να σου υπενθυμίσω ότι μπορεί να επιτράπηκε η μεταφορά αγωνιστικού αυτοκινήτου με καρότσα αλλά μόνο σε αυτοκίνητα με αγωνιστική άδεια και μεταφορά από φορτηγάκι) τότε γιατί δεν το πουλάς και να φέρεις ένα 2.4 και με τα λεφτά που σου έχουν μείνει το κάνεις το απόλυτο track day car!
Επίσης άσχετα που θα το τουρμπισω και εγώ νομίζω ότι τα τουρμπο αυτοκίνητα και ιδικά τα μη εργοστασιακά τουρμπο δεν είναι για πίστα!
Όταν βάλεις μια σωστή ανάρτηση ο χρόνος σου θα είναι τρομακτικά λιγότερος από τον τωρινό σου πραγματικά με σωστό camber που κατά την γνώμη μου θα πρέπει να είναι άμεσα ρυθμιζόμενο ανά πάσα στιγμή εμπρός τουλάχιστον γιατί πίσω δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα!
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
παντελης
ειδα στο Garage οτι πηρες σλικ λαστυχακια με αυτα ετρεξες ?
σκεφτομαι για τα TOYO R888 και μαλλων θα τα παρω με την πρωτη ευκαιρια
ειδες διαφορα με τα σλικ στο φρενο και στο στιψημο?
Καλημέρα Παντελή. Όλα καλά? Ναι, με αυτά έτρεξα. Δεν είναι slick αλλά semi-slick. Η αλήθεια είναι ότι ήθελα να πάρω τα Yokohama τα οποία όμως ο λαστιχάς δεν τα είχε σε στοκ, αλλά σκέφτηκα να ξεκινήσω με τα Matador και να μάθω σε αυτά και μετά να πάω σε κάτι καλύτερο. Να σου πω την αλήθεια δεν είδα και καμιά τρομακτική διαφορά με τα Parada. Βέβαια, να σημειώσω ότι (ως κλασσικός γκαντέμης) έτρεχα με 3 μπουλόνια στον εμπρός δεξιό τροχό και δεν ήθελα να το ζορίσω και πολύ. Έχει κλωτσήσει το ένα σπείρωμα στο μουαγιέ και δεν βίδωνε το 4ο μπουλόνι... :mad:
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο verone
να σου υπενθυμίσω ότι μπορεί να επιτράπηκε η μεταφορά αγωνιστικού αυτοκινήτου με καρότσα αλλά μόνο σε αυτοκίνητα με αγωνιστική άδεια και μεταφορά από φορτηγάκι
Ήδη μιλάω με έναν γνωστό που δουλεύει στην ΕΛΠΑ για να δω τι χρειάζεται για να το βγάλω αγωνιστικό...
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο verone
τότε γιατί δεν το πουλάς και να φέρεις ένα 2.4 και με τα λεφτά που σου έχουν μείνει το κάνεις το απόλυτο track day car!
Ρε συ Μπάμπη, καλά τα λες αλλά δεν θέλω να μπω σε φασαρίες! Σιγά πια τα πολλά Trackdays που πάμε!! Ούτε καν ερασιτέχνες δεν είμαστε! :D Για τις 5-6 φορές τον χρόνο που μπορεί να τύχει να πάω, δεν αξίζει τόση φασαρία. Και τις αλλαγές που θα κάνω σε σφυρίλατα πιστόνια κλπ, δεν τις κάνω τόσο επειδή ζητάω δύναμη, αλλά επειδή έχει ήδη 50.000χλμ τουρμπισμένο με μαμά πιστόνια και πίεση 0.9!
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο verone
Επίσης άσχετα που θα το τουρμπισω και εγώ νομίζω ότι τα τουρμπο αυτοκίνητα και ιδικά τα μη εργοστασιακά τουρμπο δεν είναι για πίστα!
Κι εγώ έτσι πιστεύω Μπάμπη, αλλά τούρμπο έχω, τι να κάνω? :p Βέβαια, μετά τις τελευταίες αλλαγές που έγιναν στο τελευταίο service, η τουρμπίνα έχει αλλάξει ΕΝΤΕΛΩΣ συμπεριφορά, όσον αφορά τις θερμοκρασίες. Να σου πω ότι στον δρόμο όταν το πλάκωνα είχα 760 βαθμούς θερμοκρασία και τώρα έχω 450!!! Και στην πίστα, όταν είχαμε πάει το Νοέμβριο (που ήταν πιο δροσερά από ότι το Σάββατο που πήγα εγώ), η τουρμπίνα ανέβαζε θερμοκρασία μέχρι και 880 βαθμούς ενώ το Σάββατο ήταν μόλις στους 400!! (πιο χαμηλά και από το δρόμο!) :D Οπότε λίγο με απασχολεί το τούρμπο όσον αφορά την αποτελεσματικότητά του. Το μόνο που χάνει είναι ότι πρέπει να το δουλεύεις συνέχεια μέσα στις στροφές που τουρμπίζει, γιατί διαφορετικά κρεμάει...
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο verone
Όταν βάλεις μια σωστή ανάρτηση ο χρόνος σου θα είναι τρομακτικά λιγότερος από τον τωρινό σου πραγματικά με σωστό camber που κατά την γνώμη μου θα πρέπει να είναι άμεσα ρυθμιζόμενο ανά πάσα στιγμή εμπρός τουλάχιστον γιατί πίσω δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα!
Κι εγώ πιστεύω ότι πάσχω πλέον από ανάρτηση... :(