ΒΟΗΘΕΙΑΑΑΑΑ! Ford Focus 1.4 ECU
Ετσι ξαφνικα σημερα το Focus της γυναικας μου του 2004 με 30000χλμ τα επαιξε. Το εστειλα στην αντιπροσωπεια και μου λενε "Ε! Ειναι ο εγγεφαλος, ξερεις εμεις το λεμε ECU και εχει προβλημα. Θα πρεπει να τον αλλαξουμε και θα κοστισει 1700ε :eek::eek::eek:." Εψαξα λιγο και μαλλον θα καταφερω να βρω απο Αγγλια μεταχειρισμενο. Θα υπαρχει κανενα προβλημα αν βαλω μεταχειρισμαενο? Υπαρχει περιπτωση καποιος να με βοηθησει να βρω απο Ελλαδα που ισως να ειναι λιγο πιο ασφαλες?
Σας ευχαριστω.
Απάντηση: ΒΟΗΘΕΙΑΑΑΑΑ! Ford Focus 1.4 ECU
Να φανταστώ ότι εγγύηση δεν παίζει; Είσαι στα 4 χρόνια. Μήπως να έκανες καμιά μανούρα;
Ανακατασκευής εγκεφάλους δεν πουλάνε;
Αν μήπως τους έκανες τον δύσκολο (του στύλ: "1700???? Κλείστε το αμάξι να το πάρω να φύγω..." και τέτοια) θα σου σκάσουν κανα παραμυθάκι ότι "να βρήκαμε μια πιο οικονομική λύση " κλπ;;;;
Στο λέω γιατί κάτι παρόμοιο είχε καταφέρει ένας γνωστός μου με το σασμάν από το Picasso του... (από 3500 το έκανε με 1500)...
Ειδάλλως από κανα κομένο. Και για θέματα συμβατότητας δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα...
Όταν εγώ είχα πρόβλημα, μου βάλανε για κανα 5λεπτο έναν άλλο ECU στην FIAT για να δούν τελικά ότι δεν έφταιγε αυτό...
ioannides ευχαριστω για την απαντηση.
Εγγυηση δεν παιζει γιατι οταν το πηρα εγω ηταν 2 χρονια και μετα το εκαναν 5 αλλα δεν μπορουσα να αγορασω την καινουργια εγγυηση.
Το αμαξι ειναι απηραχτο με ολα τα service στην αντιπροσωπεια. Πριν 5-6 μηνες υπηρχε ενα προβλημα με το λαμπακι του χειροφρενου και καποια βλακεια εκαναν με κολλησεις στο οργανα και τωρα δεν το παραδεχονται.
Τους ειπα οτι θα παω να μιλησω με διευθυντες και ιδιοκτητες
και μου ειπαν ενταξει. Δεν μασανε ρε γιατι εδω μια αντιπροσωποια υπαρχει και ειναι μονοπωλιο. Μου ειπαν επισης αν θελεις να το παρεις αλλου ελα και παρ'το. Ανακατασκευη δεν παιζει γιατι δεν ξερουν τι ειναι αυτο. Τους ρωτησα και ειπα αστο καλυτερα.
Για κανενα κομμενο ελεγα κι εγω αλλα στη Κυπρο τα κομμενα ειναι λιγα γι'αυτο ειπα να ρωτησω αν εχει κανενας ακρες στην Ελλαδα που ειναι πιο ευκολο.
Δοκίμασαν άλλη ECU και το αμάξι δούλεψε; Και αν το έκαναν αυτό ήσουν μπροστά;
Αν είναι να την φάς και να τα στάξεις, τουλάχιστον ζήτα αυτή την εξυπηρέτηση... Όχι τίποτα άλλο αλλά να σου αποδείξουν ότι είναι αυτό και δεν φταίει κάτι άσχετο...
Όσο για τα κομμένα, δυστυχώς δεν έχω και άκρες να σε βοηθήσω...
Αν είναι να την φέρεις από ebay πχ. πόσο θα σε βγει περίπου;
Καλη ιδεα να δοκιμασουν αλλη ECU αλλα δεν το βλεπω να μπορουν να το κανουν. Τα τελευταια νεα ειναι οτι μπορουν να κανουν 30% εκπτωση που σημαινει οτι παμε στα 1200ε.
Απο e-bay κατι βρηκα
http://search.ebay.co.uk/search/sear...p=1%26fsoo%3D1
αλλα δεν ξερω αν και ποιο ταιριαζει και οι ιδιοι λενε οτι δεν αναλαμβανουν γιατι το πιο πιθανον ειναι οτι το αυτοκινητο θα τα παιξει με μεγαλυτερες ζημιες.
Πολύ μεγάλη διαφορά τιμής ρε... Κάτι δεν μ'αρέσει...
Έχεις τα στοιχεία της ECU του αυτοκινήτου; Προτείνω να πάς από εκεί, να την πάρεις παραμάσχαλα και να αρχίζεις να ψάχνεις.
Μη σου πω ότι την δικιά σου την χαλασμένη, να την βάλεις σε ένα άλλο Focus να δεις αν θα δουλέψει κανονικά... (υποθέσεις κάνουμε)
Κι εμενα η διαφορα τιμης μου φαινεται μεγαλη. Αυτα που λες τα εκτιμω αλλα δεν γινονται στη Κυπρο.
Μια αλλη ερωτηση: αν κανω reset την ECU βγαζοντας την μπαταρια για καποια ωρα υπαρχει πιθανοτητα να παιξει? Και αυτοι δεν μου το λενε για να τα χωσουν?
Δεν ξέρω φίλε μου... Θα ήταν το καλύτερο αλλά δεν νομίζω να ήταν τόσο απλό...
Συγνώμη κιόλας, αλλά πώς σας έκαναν "δοκιμή" με άλλο εγκέφαλο? Και το immob τί το έκαναν? Το παρέκαμψαν? Immob ΚΑΙ εγκέφαλος είναι ζευγάρι που δεν απατάει ο ένας τον άλλο :) :)