Αποχη Απο Το Καπνισμα... Οδυσσεια Και Θριαμβος
Αρχισα να καπνιζω στα 17μου...
Ειμαι κοντα στα 34... Δηλαδη τα μισα Χρονια της Ζωης μου Ημουν Καπνιστης.
Αρχες Ιουνιου ειπα στο εαυτο μου Stop...
Και ετσι το Σταματησα... Ειμαι κοντα στον 1,5 μηνα τωρα που δεν το εχω βαλει στο στομα μου...
Και νιωθω πολυ καλα... Και πολυ Χαρουμενος που τα εχω καταφερει...
Οι εντυπωσεις...Τουλαχιστον στην δικη μου περιπτωση...
1η Μερα:
Δεν ειναι τοσο εντονο το αισθημα της αποχης απο τον καπνο οσον αφορα το σωμα... αλλα εμφανιζετε εντονα ψυχικα και κυριως στο χερι...
Μια αμηχανια σε καταβαλει και δεν μπορεις να συγκεντρωθεις... Νιωθεις λιγο αποσυντονισμενος... Συνεχεια το χερι κανει την κινηση για να το αναψει και αν αφαιρεθεις λιγο το εχασες...
Η λυση που δουλεψε για μενα ειναι ο πασσατεμπος... Πολυ θπορακι παιδια... εβγαλε αφτρες η γλωσσα μου απο το αλατι.
Επιπλεον Βοηθαει και το πολυ Νερο...
Τα καταφερα και δεν το αναψα.
Εντονες σωματικες αλλαγες δεν καταλαβα... Το ιδιο λαχανιασμα η ιδια γρηγορη κουραση...
Εγω το λεω 1ο προσωπικο Θριαμβο που δεν καπνισα για 24 ολοκληρες ωρες.
2η Μερα: Αρχιζουν να εμφανιζονται τα πρωτα συμπτωματα...
Αλλα ειναι καλα και αλλα κακα...
Θα ξεκινησω με τα κακα...
Ξηροστομια και λιγος Βηχας ειναι τα συμπτωματα τα σωματικα...
Ψυχικα εισαι ρακος... εχεις μονιμα στο μυαλο σου ανα τακτα χρονικα διαστηματα το τσιγαρο... φοβασαι να πιεις καφε, να φας, να γαμη%$^ς γιατι νομιζεις οτι η αισθηση της αποχης-εθισμου-εξαρτησης θα ειναι εντονοτερη μετα... Δεν ειναι ομως αληθεια πιστεψτε με.
Νευρικοτητα μεχρι τσακωμου και εντονη αυπνια κανουν την παρουσια τους το βραδυ...
Τα καλα τωρα...
Βελτιωνετε αποτομα και εντονα η γευση σου (το καταλαβαινεις εντονα στο Αλμυρο και στο Ξινο). Εκανα το κολπο που αναφερουν στο εξωτερικο... Βαλτε ενα κομματι λεμονι στην γλωσσα σας οσοι ειστε καπνιστες... θα καταλαβετε οτι ειναι ξινο... αν μετα απο 2 μερες αποχης απο το τσιγαρο ξανακανετε το ιδιο μπορει ακομα και να δακρυσουν τα ματια σας απο την εντονη γευση... Πραγματικα απιστευτο.
Επισης η οσφρηση βελτιωνετε το ιδιο εντονα...
Αυτα τα καλα συμπτωματα ειναι ικανα να αναπτερωσουν το ηθικο σου και να σε βοηθησουν να καταλαβεις οτι αυτο που κανεις πραγματικα αξιζει...
3η Μερα: Τα ιδια συπτωματα συνεχιζονται και και την τριτη μερα... Βεβαια ειχα πιο εντονη διαθεση για μασουλημα και ορεξη στο φουλ. Ετσι την επεσα στα φρουτα και στα ξηροκαρπια... Επισης το Νερο αποδειχτηκε σωτηριο... Πολυ νερο... και το κατρουλιο συννεφο....
Διαπιστωνεις ομως οτι το πρωι που ξυπνας δεν εχεις αυτες τους πονους στο λαιμο και στις αμυγδαλες απο τις κολλημενες βλεννες και δεν βρωμαει η αναπνοη σου...
Μεγαλη εντυπωση μου εκανε πως οταν ιδρωνα ο ιδρωτας μου μυριζε (μαλλον βρωμοκοπουσα) τσιγαριλα... Παρατηρησα οτι μου μυριζαν και οι αλλοι ( καπνιστες) συναδελφοι στην δουλεια... Αναρωτηθηκα και προβληματιστικα αν ετσι βρωμαγα και εγω πριν 3μερες σε αλλους που δεν καπνιζαν και κυριως στην γυναικα και στα παιδια μου...
Δευτερη εβδομαδα.
Ολα τα ασχημα σωματικα συμπτωματα εχουν εξαφανιστει... Βελτιωμενη αναπνοη, λιγοτερη κουραση, καθολου βηχας...
Και ειναι αποτελεσματα που τα βλεπεις πανω στον εαυτο σου μολις μια βδομαδα μετα και πραγματικα σε εκπλησουν.
Ψυχικα παραμενει εντονη η διαθεση του μυαλου να κανει ενα τσιγαρακι και καρφωνεσε εντονα στο τσιγαρο οταν καποιος εκει κοντα αναβει ενα.
Αλλα εκει ειναι και που σκεφτεσαι οτι ολα αυτα που κερδισα μεσα σε μια εβδομαδα αν κανω τωρα εστω και μιση τζουρα θα τα χασω...
Ειναι αυτο το προσωπικο στοιχημα που αγγελος που εχεις μεσα σου θα το παιζει μεχρι που ο διαβολακος που εχεις μεσα σου να βαρεθει να πονταρει...
Εκει που τα χρειαστικα πραγματικα...
ειχα ενα ατυχημα και εσπασα την φτερνα μου... (Μαλλον την διαλυσα και θα ειμαι αρκετο καιρο ακομα με πατεριτσες) ... Οι πονοι τα πρωτα 5 λεπτα ειναι σε κατασταση λυποθυμιας... ειπα σε καποιον γνωστο μου που ηταν εκει... "Δωσε μου ενα τσιγαρο γιατι θα πεθανω.... μου το εδωσε... εκανα την κινηση να το βαλω στο στομα και του το εδωσα πισω... λεγοντας του... Τι μαλακιες σου λεω.. αφου το εκοψα...
Μαλλον αφου δεν καπνισα τοτε με τετοιους πονους δεν θα ξανακαπνισω ποτε στην ζωη μου...
Δυστηχως υπαρχει ενας μύθος οτι ειναι δυσκολο να το κοψεις ο οποιος αποθαρυνει πολυ κοσμο απ’το να το κανει.
Με ελαχιστη ψυχικη δυναμη εχει γινει και νιωθεις υπεροχα... δοκιμαστε το.!
Σημερα... Ειμαι σε σημειο περηφανα πω οτι πλεον δεν το εχω αναγκη... ουτε στο μυαλο μου υπαρχει ουτε στο σωμα μου...
Μονο σκεψεις ερχονται αν τοσο που τις ρωτω σε ολους εσας που καπνιζετε...
Πως ηταν η ζωη σας πριν αρχισει το καπνισμα? Θυμαστε?
Πως ειναι οταν καπνιζεις γνωριζεις... Πως ειναι οταν δεν καπνιζεις ξερεις?
Παντως βλεποντας αλλους που καπνιζουν συνειδητοποιω μερα με την μερα οτι εχω (ως τωρα) καταφερει κατι πολυ σημαντικο που αυτοι δεν καταφεραν... Και αντι να τους ζηλευω που ανα τοσο αναβουν και ενα... Τους λυπαμαι.
Απάντηση: Αποχη Απο Το Καπνισμα... Οδυσσεια Και Θριαμβος
μπραβο γιωργο και εγω το εκοψα το δυσκολο ειναι οι τρεις- τεσσερις πρωτες μερες διοτι θες τσιγαρο αλλα σιγα σιγα καθαριζεται οργανισμος και μετα οταν σου μυριζει τσιγαρο το συχαινεσαι. Ασε που μετα σου ερχεται κανονικα πισω η αισθηση της γευσης και σου φαινονται ολα καλυτερα.
Ασε και σε κλαμπ να παω τωρα καταλαβαινω ποσο ασχημα ειναι οταν βρωμανε τα ρουχα τσιγαριλα.
Εγω πιστευω καλα κανουνε και θα το απαγορεψουνε απο παντου και ας εχουεν δικαιωματα οι καπνιστες. Σε αυτην την περιπτωση να πανε στα καπνιστηρια που θα ανοιξουνε διοτι δεν φταιμε να τα μυριζουμε.
Ολοι μπορουμε να το κοψουμε εγω το εκανα δυο φορες μια περσυ και δυστηχως το ξαναρχισα λογο καποιας στεναχωριας (χαζομαρα μου)που ειχα μετα αλλα το ξαναεκοψα παλι τωρα.
Αλλοι λενε οτι το χρειαζονται με τον καφε το πρωι, αλλοι μετα το sex, αλλοι μετα το φαι, εμενα απλως με πιανει τρελλα οταν παω εξω και πιω κανενα ποτηρακι παραπανω σε σπανιες περιπτωσεις παιρνω ενα τσιγαρο κανω μονο δυο τζουρες να μου φυγει και τελος το σβηνω.
Μπράβο και στους δύο και ποτέ ξανά. Εγώ δεν κάπνισα ποτέ μου. Ο πατέρας μου όμως ήταν καπνιστής από τα 16 του έως τα 56 του και μάλιστα με 2 έως 3 πακέτα καρέλια την ημέρα. Στα 56 λοιπόν αποφάσισε και το έκοψε ''μαχαίρι'' χωρίς να το ξαναρχίσει ποτέ ξανά. Στα 64 (8 χρόνια μετά) έκανε μία πολύ σοβαρή εγχείρηση, με όχι πάρα πολλές πιθανότητες επιτυχίας και με σοβαρότερη αναμενόμενη επιπλοκή το πνευμονικό οίδημα. Παρόλα αυτά τα κατάφερε και οι γιατροί είπαν ότι οφείλεται στο ότι είχε κόψει το κάπνισμα αρκετά χρόνια, παρόλο που οι πνέυμονές του 8 χρόνια μετά, δεν ήταν εντελώς καθαροί. Σήμερα (11 χρόνια μετά την εγχείρηση) σε ηλικία 75 ετών ασκεί το επάγγελμα του αγρότη σε καθημερινή βάση, σκάβει, σηκώνει βάρη και είναι μια χαρά. Φίλοι μου δεν ξέρω πόσο δύσκολο είναι να κόψεις το κάπνισμα, ξέρω όμως ότι αν το κόψεις μορεί να είναι η αιτία να ζήσεις περισσότερο και καλύτερα, οπότε σίγουρα αξίζει τον κόπο...
Αυτό που θα πω θα ακουστεί ακραίο αλλά "όταν καπνίζεις δεν έχεις ζωή " .Θες να παίξεις με το παιδί σου και μετά από 2 λεπτά σε έχει βγάλει νοκ-ουτ , θες να πας για καμία μπάλα με τα φιλαράκια σου και στα πρώτα 5 λεπτά έχεις βγει off ,και το χειρότερο είναι ότι χάνεις εν μέρει κάποιες βασικές σου αισθήσεις δεν μπορείς να χαρείς απλά και καθημερινά πράγματα ( ποτέ μου δεν ήμουνα καπνιστής αλλά όσοι ήταν πιστεύω συμφωνούνε)
Και μία ερώτηση στους προϊόν καπνιστές :
Παιδία άξιζε τόσες θυσίες το κάπνισμα ?
το καπνισμα ειναι μια μ@%^@κια και μιση και στο κατω κατω οποιος θελει να καπνισει να το κανει μονος του...εγω και ο καθενας δεν ειμαστε υποχρεωμενοι να αναπνεουμε τον καπνο που αυτοι φουμαρουνε...
2 μέρες άντεξα μόνο....δυστυχώς...
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
face
2 μέρες άντεξα μόνο....δυστυχώς...
Ευκαιρία να σπάσεις το ρεκόρ σου...:)
το θέμα είναι ότι αφού έσπασα την αποχή στις 2 μέρες, μου ήρθε μία ζαλάδα και μία στομαχική διαταραχή άλλο πράμα...Είπα ότι τέρμα αυτό ήταν, αλλά στη συνέχεια έπεσα στο βούρκο πάλι...
Ένα χρόνο άντεξα και λόγω δυσάρεστων γεγονότων το ξανάρχισα...
Αν μου την βιδώσει πάλι μπορεί να το ξανακόψω.
Σε ένα χρόνο όμως είχα καταφέρει να πάρω και να χάσω 10 κιλάκια... Άσε που χρειάστηκε να κάνω και αποτοξίνωση και από τις μαστίχες (όχι νικοτίνης... τις απλές) :D
Παιδια μονο και μονο που δεν ξυπναω το πρωι με αυτον τον τσιγαροβηχα και αυτον τον λαιμο απο ξεραμενη βλεννα ητανε αρκετο να συνεχισω την προσπαθεια. Ενω καπνιζα συνεχεια εβηχα και με ειχανε ταυτισει ετσι. Ισως καποιοι παλοι θυμουνται απο παλιες συναντησεις. Το καταλαβα οταν ενας φιλος μου, μου ειπε οτι εκανε μπαμ οταν εκανε παρεα μαζι μου και δεν εβηχα ητανε περιεργο.
Πετρο προσπαθησε το δεν αξιζει πραγματικα και αυτη η κουραση που ειχες πριν θα εξαφανιστει ειναι λογω του τσιγαρου. Αλλα κοψτο μαχαιρι δεν γινεται αλλιως οπως σου ειπα οι πρωτες 3-4 μερες ειναι.