Απάντηση: Περί Γραφειοκρατείας...
dude now you realized this stuff about greece?
Actually now It's hitting on me...
Δυστυχώς έχουμε μεγάλη διαφορά. Και δεν είναι μόνο αυτό βέβαια...
Φίλε canonis θα διαφωνήσω μαζί σου στο συγκεκριμένο θέμα, η μεταβίβαση αυτοκινήτου είναι σχεδόν το ίδιο εύκολη και στην Ελλάδα. Εφόσον τα χαρτιά του αυτοκινήτου είναι καθαρά(δεν υπάρχει παρακράτηση κυριότητας, κατάσχεση κτλπ), η μεταβίβαση χρειάζεται το πολύ 5 λεπτά! Απλά πάνε μαζί αγοραστής και πωλητής σε οποιοδήποτε μηχανολογικό, συμπληρώνουν τα στοιχεία του αγοραστή πάνω στην άδεια(τα στοιχεία του πωλητή είναι ήδη γραμμένα), υπογράφουν και οι δύο, και μέσα σε 5' είναι ήδη έτοιμη η νέα άδεια!
Δε ξέρω φίλε μου...
Μπορεί να είναι έτσι όπως το λες αλλά εγώ θυμάμαι όλη την ιστορία που είχε γίνει και τα παρακάλια που έριξα για να γίνει αυτή η διαδικάσια στην Ελλάδα.
Μπορεί να έφταιγε όπως λες η παρακράτηση για όλο αυτό.
Ναι με την παρακράτηση ειναι ενα θέμα....
Αν δεν γινει η αρση της δεν μπορεις να κάνεις τίποτα!
Ε σίγουρα, ένα αυτοκίνητο με παρακράτηση κυριότητας δεν γίνεται να μεταβιβαστεί χωρίς πρώτα να γίνει άρση. Το μόνο δύσκολο είναι ότι η άρση παρακράτησης κυριότητας μπορεί να γίνει ΜΟΝΟ στο μηχανολογικό στο οποίο έχει εκδοθεί η άδεια, και όχι σε οποιοδήποτε όπως στην περίπτωση της μεταβίβασης. Πάντως ένα μέρος της ευθύνης το έχεις και εσύ, έπρεπε την άρση να την είχες κάνει μόλις είχες εξοφλήσει το αυτοκίνητο, και όχι να τρέχεις όταν έρθει η στιγμή να το πουλήσεις(κλασσική περίπτωση του Ελληνάρα τελευταίας στιγμής χεχε) :)
κάποτε ζούσα στην Σουηδία. Όταν αποφάσισα να γυρίσω πούλησα το αυτοκίνητο μου που είχα. Πολύ απλά με ένα τηλέφωνο στο εκεί συγκοινωνιών έδωσα το όνομα του νέου αγοραστή και αυτό ήταν. Επίσης όταν θες να πάρεις ένα αυτοκίνητο μπορείς με ένα τηλέφωνο να μάθεις πόση αγοραστές το είχαν και ποσά χλμ είχε στον τελευταίο.
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
Stilo_Rodos
κάποτε ζούσα στην Σουηδία. Όταν αποφάσισα να γυρίσω πούλησα το αυτοκίνητο μου που είχα. Πολύ απλά με ένα τηλέφωνο στο εκεί συγκοινωνιών έδωσα το όνομα του νέου αγοραστή και αυτό ήταν. Επίσης όταν θες να πάρεις ένα αυτοκίνητο μπορείς με ένα τηλέφωνο να μάθεις πόση αγοραστές το είχαν και ποσά χλμ είχε στον τελευταίο.
Καλά μιλάμε αυτά που λες εσύ είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας για την Ελλάδα...
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
HighFidelity
Απλά πάνε μαζί αγοραστής και πωλητής σε οποιοδήποτε μηχανολογικό, συμπληρώνουν τα στοιχεία του αγοραστή πάνω στην άδεια
Τί ειναι το "μηχανολογικό"???