Απαγόρευση Καπνίσματος 1/7/2009
Σχετικά με το νόμο περί της απαγόρευσης που έχει γίνει τόσος ντόρος τον τελευταίο καιρό εχτές είχα μια πολύ ωραία εμπειρία.
Είχαμε πάει τον Soul_Gianni σε ένα γάμο και μετά ήμασταν καλεσμένοι και στο τραπέζι. Όταν πήγαμε στο μαγαζί λοιπόν είδα έξω απο την πόρτα μια ταμπέλα που έλεγε ότι απαγορεύεται το κάπνισμα. Λέω μπά...για μόστρα είναι...και όμως δεν ήταν έτσι.
Μπαίνοντας μέσα συνάντησα την πιο καθαρή ατμόσφαιρα που έχω δει ποτέ σε νυχτερινό μαγαζί...μεγάλο πράγμα λέμε... Στην αρχή όλοι οι καπνιστές έλεγαν εντάξει μωρέ σε 1-2 ώρες θα το σκάσουμε το τσιγαράκι και άσε να λένε αλλα τελικά τίποτα..δεν τους αφησε ποτέ και κανείς.
Βέβαια μετά απο λίγη ώρα έβλεπες οι καπνιστές να σηκώνονται να βγαίνουν έξω και μετά απο λίγο πάλι τσούπ μέσα, ίσα ίσα για να πάρουν τις τζούρες τους...αλλά μέσα τίποτα...όλοι έξω.
Το αποτέλεσμα? Έφυγα στις 3.30 απο το μαγαζί, δεν μύριζα/βρώμαγα τσιγαρίλα, δεν έβαλα τα ρούχα μου στην απλώστρα για 10 μέρες και δεν έκανα μπάνιο πριν κοιμηθώ... με ένοιαζε μόνο το πόσο καλά πέρασα...
Μακάρι να συνεχιστεί έτσι...
Απάντηση: Απαγόρευση Καπνίσματος 1/7/2009
Εμενα πρωσοπικα με χαλαει αυτο!Ειμαι καπνιστης απο τους καλους και δεν το αντεχω αυτο το πραγμα...ειχα ακουσει κατι οτι τα μαγαζια θα τα χωρησουν στην μεση με ενα διαχωριστικο διαφανες για καπνιστες και μη καπνιστες ισχυει κατι τετοιο?
Βεβαια δεν εχω παει σε καποιο κεντρο να το ζεισω αυτο αλλα ειχα παει σε ενα internet station και μπορω να πω οτι με χαλασε πολυ...εκατσα ενα μισαωρο μονο!
παιδια οντως χτες που πηγα σε ενα μπαρακι προσεξα οτι η ατμοσφαιρα ητανε πεντακαθαρη εκανε πολυ μπαμ για να το προσεξω. Μου θυμιζε εντονα την αμερικη που παω που αμα θες να καπνισεις εχει εξω κολωνατα τασακια και βλεπεις τσουπ καθε λιγο καποιον εξω να καπνιζει. Μπραβο παντως και εγω επισης δεν χρειαστηκα να κανω μπανιο γυριζοντας σπιτι βρομαγωντας τσιγαριλα.
Μην ξεχνατε οι γαλλοι καπνιζουνε πιο πολλη απο μας αλλα αυτη κανανε γενικη απαγορευση και το δεχτηκανε και πετυχε. Μακαρι ο ελληνας να εχει αυτην την νοοτροπια τωρα με αυτην την απαγορευση.
mike αμα σε χαλαει παρε τα ηλεκτρονικα τσιγαρα που εχει νικοτινη σε καψουλες και το μηχανημα το ατμοποιει και ειναι σαν να κανεις τσιγαρο.
Παντως σαν πρωην καπνιστης πρεπει να σκεφτεις ομως οτι μπορει να σου παιρνει καπως την ελευθερια σου να καπνισεις αλλα οταν αναβεις τσιγαρο ο καπνος που βγαινει πεφτει πανω σε αλλους αρα χαλας και την δικη τους ελευθερια σε καθαρο αερα.
ειμαι καπνιστης και δεν συμφωνω με το μετρο για εναν και μοναδικο λογο το οτι με φορολογει για να το αγορασω και μετα μου το απαγορευει καθολου δικαιο αν θελει να κανει κατι ας κανει απαγορευση στην πωληση τσιγαρων η να παει το πακετο στα 0,50Ε και ας βγαινω και εξω να καπνιζω..................
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
ikaros80
ειμαι καπνιστης και δεν συμφωνω με το μετρο για εναν και μοναδικο λογο το οτι με φορολογει για να το αγορασω και μετα μου το απαγορευει καθολου δικαιο αν θελει να κανει κατι ας κανει απαγορευση στην πωληση τσιγαρων η να παει το πακετο στα 0,50Ε και ας βγαινω και εξω να καπνιζω..................
Ελα τωρα εγραψες....δεν περιμενα τετοια απαντηση!
+1000000000000000000000000000000
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
ThoDoriS
Σχετικά με το νόμο περί της απαγόρευσης που έχει γίνει τόσος ντόρος τον τελευταίο καιρό εχτές είχα μια πολύ ωραία εμπειρία.
Είχαμε πάει τον Soul_Gianni σε ένα γάμο και μετά ήμασταν καλεσμένοι και στο τραπέζι. Όταν πήγαμε στο μαγαζί λοιπόν είδα έξω απο την πόρτα μια ταμπέλα που έλεγε ότι απαγορεύεται το κάπνισμα. Λέω μπά...για μόστρα είναι...και όμως δεν ήταν έτσι.
Μπαίνοντας μέσα συνάντησα την πιο καθαρή ατμόσφαιρα που έχω δει ποτέ σε νυχτερινό μαγαζί...μεγάλο πράγμα λέμε... Στην αρχή όλοι οι καπνιστές έλεγαν εντάξει μωρέ σε 1-2 ώρες θα το σκάσουμε το τσιγαράκι και άσε να λένε αλλα τελικά τίποτα..δεν τους αφησε ποτέ και κανείς.
Βέβαια μετά απο λίγη ώρα έβλεπες οι καπνιστές να σηκώνονται να βγαίνουν έξω και μετά απο λίγο πάλι τσούπ μέσα, ίσα ίσα για να πάρουν τις τζούρες τους...αλλά μέσα τίποτα...όλοι έξω.
Το αποτέλεσμα? Έφυγα στις 3.30 απο το μαγαζί, δεν μύριζα/βρώμαγα τσιγαρίλα, δεν έβαλα τα ρούχα μου στην απλώστρα για 10 μέρες και δεν έκανα μπάνιο πριν κοιμηθώ... με ένοιαζε μόνο το πόσο καλά πέρασα...
Μακάρι να συνεχιστεί έτσι...
Δεν ξέρω τί κάνετε εκεί πάνω,εγώ χθες φωτογράφιζα ένα γάμο,σήμερα μία βάπτιση,όλοι κάπνιζαν,απειλούσαν ότι θα έφευγαν κι έτσι κάπνιζαν.
Εγώ δεν καπνίζω εδώ και 5 χρόνια & μάλιστα δηλώνω αντικαπνιστής,αλλά είναι δυνατόν σε μια αίθουσα 1500 ατόμων σ'ένα γάμο να μη καπνίσουν,για πές στον γαμπρό το βράδυ του γάμου να μη καπνίσει!!!!!
Μακάρι αυτό να ήταν εφικτό,αλλά το βλέπω χλωμό
Θέλοντας και μη θα γίνει....γιατί όταν ο καταστηματάρχης θα έχει να κάνει με το κλείσιμο του μαγαζιού του αναγκαστικά θα προσαρμοστεί...
Δεν έχω κάτι με τους καπνιστές....αλλά τόσο καιρό μας καταπίεζαν αυτοί...καιρός είναι να τους καταπιέσουμε και εμείς...
ωραια φορολογουνε και τα οπλα αλλα φανταζομε οτι θα πρεπει να επιτρεπουμε να τα πυροβολουνε οπου θελουνε ακομα και μεσα στην πολη με τον τροπου που λες εσυ. Ωραια αναλογια ρε ikaros με τετοια παει μπροστα η ελλαδα.
Αμα μπορεις να εισαι σε ενα κλειστο χωρο και να καπνιζεις χωρις να μυριζω η να αναπνεω τον καπνο καλος κανενα προβλημα αμα δεν μπορεις τοτε φιλε επηρεαζεις και εμενα αρα ...............εξω η στην γυαλινη κλουβα. Απλα πραματα.
Όντως αν και είναι νωρίς έχουν αλλάξει τα πράγματα στα μαγαζιά.
Μέχρι και στο Internet Cafe που πάμε που και που δε μυρίζει καπνίλα και το απολαμβάνω.
Στα περισσότερα μαγαζιά βλέπω οτι ισχύει αλλά σε ορισμένα ακόμα να συμμορφωθούν.
Μόλις φάνε τις πρώτες κλήσεις θέλω να τους δω.
Κακώς που έχουν τα τσιγάρα τόσο φθηνά...
Ας βάλουν αύξηση 3Ευρώ να δω μετά.
Βλέπω τον αδερφό μου που καπνίζει και δε θα λυπόμουν καθόλου να πλήρωνε και 20ευρώ το πακέτο. Από το να μάθω για καμιά αρρώστια που θα του τύχει στα 50 του καλύτερα να τον τσούξει τώρα και να το σταματήσει.
Οι καπνιστές θα έπρεπε να σκεφτόσαστε και λίγο τους δικούς σας.
Αν όχι σε αυτούς που πάει ο καπνός όταν είστε με φιλαράκια, τότε την οικογένεια σας ή τι θα τραβήξουν αυτοί (αφού στην ουσία το κάπνισμα δείχνει ότι δε σέβεσαι τον εαυτό σου) μόλις αρρωστήσετε!
Φιλικά!!!
Στην Αυστραλία το πακέτο 7,5Ευρώ και τώρα θα το ανεβάσουν στα 11Ευρώ (όχι δολλάρια).
Γενικώς στο εξωτερικό είναι πανάκριβα...
10 δολλαρια ειναι το πακετο τωρα new york