ΑΠΟΣΤΑΤΕΣ ΤΡΟΧΩΝ : ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ Η ΕΤΣΙ ΝΟΜΙΖΩ ;
Φίλοι να καταθέσω τις εντυπώσεις μου από μια μικρή βελτίωση που έκανα στο Stilo μου. Είναι γνωστό σε όλους μας ότι ο πίσω άξονας του Stilo " ψιλοχαζεύει ". Με δεδομένο ότι σε καμία περίπτωση δεν θέλω να κάνω το αμάξι " κούτσουρο " με χαμηλώματα και όλα τα σχετικά , αποφάσισα να τοποθετήσω αποστάτες τροχών ΜΟΝΟ πίσω . Οχι φτιαχτούς που κατα κανόνα είναι αζυγοστάθμιστοι , αλλά επώνυμους φτιαγμένους για το Stilo απο εξαιρετικής ποιότητας αλουμίνιο .
( Κόστος 60 ευρώ το ζευγάρι .) Δεν αναφέρω την μάρκα , σεβόμενος τους όρους χρήσης του Forum . Παρακάτω αναφέρω τίς εντυπώσεις μου . Λοιπόν , ΕΠΑΨΕ ο πίσω άξονας να χαζεύει , στρίβω καλύτερα , αν και αυξήθηκε κοματάκι η υποστροφή στίς πολύ γρήγορες , αλλά αυτό διορθωθηκε με αύξηση της πίεσης μπροστά κατα μια / δυο λίμπρες . Επίσης βελτιώθηκε η κατευθυντικότητα και το φρενάρισμα ( εννοώ ότι έγινε πιο σταθερό ) . Πιστεύω επίσης ότι " βάρυνε " και λίγο το τιμόνι. Αυτά για τήν ώρα , περισσότερα όταν κάνω κάποιες μακρυνές , πολύ γνωστές μου διαδρομές που θα " διαβάσω " καλύτερα την συμπεριφορά του αμαξιού . Όσοι έχετε ανάλογες εμπειρίες , αν δεν σας κάνει κόπο , να τίς καταθέσετε .
Γεια σας , Jason
Απάντηση: ΑΠΟΣΤΑΤΕΣ ΤΡΟΧΩΝ : ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ Η ΕΤΣΙ ΝΟΜΙΖΩ ;
Αύριο τα ΕΛΤΑ θα δεχτούν πρωϊνή επίσκεψη! Έρχονται οι δικοί μου αποστάτες για πίσω jason. Αναμένω τις ίδιες εντυπώσεις καθώς όλοι το ίδιο περιγράφουν.
Τί διάστασης αποστάτες έβαλες;
Οι αποστάτες είναι 16 mm ο κάθε ένας ( 1,6 πόντους ). Πίστεψέ με , Ioannidis άξίζουν και με το παραπάνω το πολύ μικρό κόστος για κάτι τόσο σημαντικό που προσφέρουν . Πιστεύω ότι δέν είναι μόνο ενθουσιασμός οι διαπιστώσεις μου . Σύντομα νεώτερα . Γειά χαρά.
Ωραία... στα 15mm είναι οι δικοί μου.
Να φανταστώ ότι μπουλόνια άλλαξες έτσι; 17άρια ή 19άρια;
Ναι , αλλάχτηκαν τα μπουλόνια με περίπου δύο πόντους μακρύτερα , μη φοβηθείς , έχει πολύ ψωμι και βάθος το πίσω μουαγιέ . Το " κεφάλι " των νέων μπουλονιών είναι 19άρι ,( απο τη μάνα του " φοράει " το 17άρι .) Όλα τα βουλκανιζατέρ έχουν μακρύτερα μπουλόνια , με κόστος περίπου 2 ευρώ το κάθε μπουλόνι . Εύκολη τοποθέτηση , αν είναι μάρκας , μόνο πρόσεξε να σφίξεις πολύ καλά τούς αποστάτες με τα μπουλόνια ΠΡΙΝ βάλεις επάνω τίς ζάντες , για να πατήσουν καλά. Αυτά , ρώτησέ με άν ξέχασα κάτι . Περιμένω τίς εντυπώσεις σου , καλή τοποθέτηση .
Ευχαριστώ να είσαι καλά...
Λογικά αύριο απόγευμα θα τους βάλω... Μπουλόνια έχω ήδη πάρει. Οι αποστάτες λείπανε! :)
Μιχαλη τους αποστατες τους εστειλα με τα ΕΛΤΑ την Δευτερα. Πιστευω σημερα (24-3) να τους λαβεις.
Γραψε εντυπωσεις.
Ναι ρε... Χθες ήρθε το ειδοποιητήριο και σήμερα πήγα και τους πήρα!
:p
Υπάρχει μια πιθανότητα σήμερα το απόγευμα να τους βάλω!
Once again Σταύρο, ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!
Λοιπόν , καλοί μου φίλοι , εντυπώσεων συνέχεια. Όπως σας είχα πει θα κάνω κάποιες γνωστές μου διαδρομές , κατά πλειοψηφία ορεινές με πολλές στροφές και θα σας πω με βεβαιότητα πλέον τις εντυπώσεις μου με τοποθετημένους τους αποστάτες στους πίσω τροχούς . Πριν καταθέσω τις εντυπώσεις μου να διευκρινίσω τα εξής :
Τα παρακάτω αφορούν το δικό μου οδηγικό στυλ , με συγκεκριμένο αυτοκίνητο , πράγματα που κάποιοι από εσάς μπορεί να τα έχετε διαπιστώσει σε μεγαλύτερο βαθμό από εμένα , αλλάζοντας π.χ ελατήρια με πιο κοντά και πιο σκληρά , αμορτισέρ πιο σκληρά , λάστιχα πιο χαμηλού προφίλ κλπ . κλπ. Το αμάξι μου είναι το 1,6 Dynamic 5πορτο , με μαμά ελατήρια και αμορτισέρ Bilstein μαύρα που είναι λίγο πιο βελτιωμένα από τα μαμά . Θα ήθελα κάτι πιο σκληρό , αλλά λόγω του ότι χρησιμοποιώ πολύ το αμάξι μέσα στην απάνθρωπη Αθήνα , την πρωταθλήτρια παγκοσμίως στις λακκούβες , άφησα το αμάξι όπως σας περιέγραψα παραπάνω , γιατί πιστεύω ότι το Stilo είναι ένα από τα καλύτερα στημένα αυτοκίνητα στον συνδυασμό άνεση – κράτημα . Μόνο ο πίσω άξονας να μην « ψιλοχάζευε…..» Γι αυτό λοιπόν έβαλα τους αποστάτες μόνο πίσω . Πάμε λοιπόν .
Πρώτο και κυριότερο , ξεχάστε το « κουλό-χάζεμα » του πίσω άξονα . Απέκτησε μια πολύ στιβαρή αίσθηση και σταθερότητα σε όλο το φάσμα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην χρειάζονται πλέον αυτές οι συνεχείς , ανεπαίσθητες μικροδιορθώσεις με το τιμόνι το οποίο και αυτό έγινε πιο σταθερό και πιστεύω λίγο πιο « βαρύ» .
Στις στροφές τώρα , ( διαδρομή από Χαλκίδα προς Όσιο Ιωάννη Ρώσο , για όσους γνωρίζουν , ) σε κάποιες που θυμάμαι πχ. Ότι πιο παλιά « έμπαινα » με 70 και ενστικτωδώς σήκωνα το πόδι μου από το γκάζι , τώρα κοντά στα 80 , ήμουν βέβαιος ότι το αμάξι « μπορεί » και άλλο . Προσοχή , όμως το ξαναγράφω , λόγω του ότι γίνεται πιο σταθερός ο πίσω άξονας , μειώνεται η υπερστροφή και « λιγουλάκι » χωρίς ιδιαίτερη σημασία , κοντά στο οριο αυξάνεται η υποστροφή .
Αυτό διορθώνεται πολύ εύκολα με αύξηση πίεσης κατά μια με δυο λίμπρες αέρα στα μπροστινά λάστιχα . Κατά τα άλλα το αμάξι συνεχίζει να κινείται στα ίδια επίπεδα άνεσης όπως πριν . Σαν τελικό συμπέρασμα λέω ότι η μικρή αυτή βελτίωση έχει πάρα πολλά θετικά στην συμπεριφορά του αυτοκινήτου , που αξίζει μέχρι « κεραίας » τα 60 ευρώ για τους επώνυμους αποστάτες και τα 20 ευρώ για τα πιο μακριά μπουλόνια
Αυτά είχα να σας πω και να επαναλάβω ότι αφορούν δικό μου στυλ οδήγησης και συγκεκριμένο αυτοκίνητο .
Γεια χαρα σε όλους ,
Jason
Το Σάββατο ΤΕΛΙΚΑ τους έβαλα! Κάλιο αργά παρά ποτέ!
Εντυπώσεις:
Κάτι τραγικά διαφορετικό δεν κατάφερα να εντοπίσω. Βέβαια δεν ήμουν μόνος στην βόλτα πράγμα που σημαίνει ότι είχα περιορισμούς ταχύτητας και τσαχπινιάς. Αυτό που μου έκανε εντονότερο είναι ένα προβληματάκι ευθυγράμμισης (έπρεπε να μπούν και οι αποστάτες για να το πάω επιτέλους για ευθυγράμμιση) καθώς και το γεγονός ότι έχω καλύτερη επαναφορά. Δεν ξέρω αν είναι η ιδέα μου ή όχι, αλλά έχω πολύ πιο ωραία επαναφορά του τιμονιού!
Ακρίβεια στο τιμόνι (όπως οι υπόλοιποι έχουν αναφέρει) ίσως να διαπιστώσω σε κλειστές καμπές και γρηγορότερες. Δεν ξέρω. Όταν θα το κάνω καμιά βολτίτσα της προκοπής θα σας πω.
Σταύρο τελικά τα καπάκια τα έφαγα με κόφτη γύρω γύρω για να κάτει ο αποστάτης! Τέλος καλό, όλα καλά!
http://i290.photobucket.com/albums/l...idis/019-1.jpg