Αγορά μεταχειρισμένου Stilo και προβληματισμοί...
Γεια σας παιδιά!Αυτές τις μέρες ειμαι πολυ χαρούμενος γιατι σε λίγες μερες θα ειμαι ενας υπερηφανος κάτοχος ενο stilo 3d 1.2 90ps <3
Σήμερα πήγα με τον κάτοχο σε δυο συνεργεία.Αρχικά στην Subaru οπου δουλέυει ο θείος και ο οποίος έλεγξε το αμάξι και έδωσε το ΟΚ (λεει ειναι αρκετά προσεγμένο) και μετά στην Φίατ (Ανδρεάδης,Θεσσσαλονίκη-απαράδεκτοι οι τύποι) οπου το βάλαμε στον εγκέφαλο και εντοπίσαμε ένα πρόβλημα.
Καταρχήν όταν ανοίγεις τον διακόπτη της μπαταρίας γράφει airbag failure και ΔΕΝ ανάβει το λαμπάκι του αερόσακου στο καντράν.Ο υπολογιστής έδειξε οτι ΟΛΟ το αμάξι ειναι ΤΕΛΕΙΟ εκτος του αερόσακου στον οποίο δεν μπορούσε καν να συνδεθεί ο υπολογιστής.
Ένα δεύτερο πρόβλημα που παρατήρησα είναι οτι όσο προχωρούσε το αυτοκίνητο (πραγματικά ωραίο περπάτημα το ευχαριστήθηκα) μετά το airbag failure έγραφε και Engine Stop και χωρίς να είμαι σίγουρος πάνω απο την οθονίτσα του καντράν πρέπει να είχε ανάψει σε κάποια φάση και ενα μάλλον κίτρινο λαμπάκι που έμοιζε σαν λάμπα το σχέδιο του.
Τι παίζει με αυτά τα προβλήματα??Το αμάξι το κάναμε κάποια χιλιόμετρα και δεν διαπίστωσα κάποιο πρόβλημα πλιν αυτών...
Ελπίζω με την τόση χαρά που έχω να μη με προσγειώσετε απότομα... :(
Απάντηση: Αγορά μεταχειρισμένου Stilo και προβληματισμοί...
Δωσε μια κλωτσια στα καλωδια κατω απο τα καθισματα ή πιαστα καλα με μονωτικη ταινια ή κοψε τις φυσσες κατω απο τα καθισματα και ενωσε τα καλωδια με κλεμες. Ετσι δεν θα εχεις προβλημα με το AirBag Failure. Οσο για τον εγκεφαλο του AirBag... Αν εβαζαν το κανονικο Examiner θα μπορουσαν να συνδεθουν... Αλλιως μιλα με τον Μιχαλη τον Ιωαννιδη να σε φτιαξει.
Φίλε μου σ'ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου.Ήταν αρκετά ενθαρυντική, αλλα με το engine stop τι γίνεται?
Το αμάξι το πήγα σήμερα στην Φιατ και μου πήραν 50 ευρώ !!! για εναν έλεγχο μονο στον υπολογιστή!
Αυτά που μου είπες θα τα κάνω μολις πάρω στα χέρια μου το stilo.Ως τότε θα θελα να ξέρω αν ειναι κάτι σημαντικό ωστε να με αποτρέψει απο την αγορά του (που απ'οσο κατάλαβα δεν ειναι... :D )
οταν βγαζει το μηνυμα air bag failure και κινεις το αμαξι,μετα απο λιγο σου βγαζει το μηνυμα engine stop
αυτο μην σε προβληματιζει,το θεμα ειναι γιατι δεν αναβει το λαμπακι στο ταμπλο
να μη με προβλιματίζει δηλαδή ούτε το airbag failure ούτε το engine stop?
Πω παιδιά μου δώσατε πολύ κουράγιο γιατί το αμαξι το ερωτεύτηκα και με πήρε απο κάτω :D
Το λαμπάκι στο ταμπλό τι παίζει να ναι?
Αφου λοιπόν δεν ειναι τίποτα το τραγικό το αγοράζω και το παω στην Φιατ Ξάνθης στα παιδια που το ξέρω να μου κάνουν μια σοβαρή δουλειά με το λαμπάκι και να δούμε τι παίζει :D
Το χειρότερο σενάριο είναι να θέλεις αισθητήρα βάρους. Κόστος ~170 - 180€
Το πιθανότερο σενάριο να είναι θέμα καλωδίων στις φύσες των αερόσακων. Τις αλλάζεις με κλέμες και είσαι οκ. Κόστος 15-20 ευρώ (αν δεν το κάνεις εσύ)
Το μήνυμα Engine stop στο βγάζει αφού σφυρίξει 2 φορές (με διαφορά 1-2 λεπτων) για τον αερόσακο. Πάτα το mode και φέυγει το μήνυμα.
Μόλις φτιάξεις το πρόβλημα με τον αερόσακο (είτε είναι καλώδια είτε είναι αισθητήρας) το κόκκινο λαμπάκι με τον αερόσακο θα φύγει μονο του. Δεν θα χρειαστεί επίσκεψη σε FIAT.
Το πορτοκαλί λαμπάκι που έχεις είναι κάποιο καμένο φώς σου. Άναψε τα θέσεως και μέτρα 4 ψείρες μπροστά και 4 λάμπες πίσω (3πορτο). Κάπου θα σου έχει καεί μάλλον. Ή μπορεί να είναι και κάποιο στοπ σου.
Πριν τα κάνεις όλα αυτά, σβήσε σε παρακαλώ από την υπογραφή σου την αγγελία για να μην στο κάνω εγώ... (φιλικά και καλοπροαίρετα πάντα).
Άντε με το καλό να το πάρεις... :D:D
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
ioannidis
Το χειρότερο σενάριο είναι να θέλεις αισθητήρα βάρους. Κόστος ~170 - 180€
Το απιθανότερο σενάριο να είναι θέμα καλωδίων στις φύσες των αερόσακων. Τις αλλάζεις με κλέμες και είσαι οκ. Κόστος 15-20 ευρώ (αν δεν το κάνεις εσύ)
Το μήνυμα Engine stop στο βγάζει αφού σφυρίξει 2 φορές (με διαφορά 1-2 λεπτων) για τον αερόσακο. Πάτα το mode και φέυγει το μήνυμα.
Μόλις φτιάξεις το πρόβλημα με τον αερόσακο (είτε είναι καλώδια είτε είναι αισθητήρας) το κόκκινο λαμπάκι με τον αερόσακο θα φύγει μονο του. Δεν θα χρειαστεί επίσκεψη σε FIAT.
Το πορτοκαλί λαμπάκι που έχεις είναι κάποιο καμένο φώς σου. Άναψε τα θέσεως και μέτρα 4 ψείρες μπροστά και 4 λάμπες πίσω (3πορτο). Κάπου θα σου έχει καεί μάλλον. Ή μπορεί να είναι και κάποιο στοπ σου.
Πριν τα κάνεις όλα αυτά, σβήσε σε παρακαλώ από την υπογραφή σου την αγγελία για να μην στο κάνω εγώ... (φιλικά και καλοπροαίρετα πάντα).
Άντε με το καλό να το πάρεις... :D:D
Φίλε μου πραγματικά σ'ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ!!!Είστε πραγματικός θησαυρός εδω πέρα και πάνω απ'ολα ευγενικοί....
Μιλάω τώρα για την υπογραφή μου...αν ήμουν σε άλλο foum θα με έβριζαν και θα τράβαγαν delete αυτοι...σ'ευχαριστω για την παρατήρηση...θα το διορθώσω
Και πάλι ευχαριστώ πραγματικά για τις πληροφορίες
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
ethnikofron471
Φίλε μου πραγματικά σ'ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ!!!Είστε πραγματικός θησαυρός εδω πέρα και πάνω απ'ολα ευγενικοί....
Μιλάω τώρα για την υπογραφή μου...αν ήμουν σε άλλο foum θα με έβριζαν και θα τράβαγαν delete αυτοι...σ'ευχαριστω για την παρατήρηση...θα το διορθώσω
Εδώ δεν μετράνε τα κοπλιμέντα...
Φτιάξε κανα ταψί γαλακτομππούρεκο καλύτερα: :p
χαχαχα οκ το προγραμματίζουμε!!!! xD
Και πάλι ευχαριστώ !!!:)
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
ethnikofron471
Για τα τεχνικά ότι σου είπε ο ioannidis !!! Όσο για τα άλλα...άμα καμιά φορά ακούσεις και κανένα " γαλλικό " , να ξέρεις ότι πάλι θα είναι καλοπροαίρετο και με διάθεση για βοήθεια !!
Καλώς ήρθες και καλές διδρομές με το Stilo σου φίλε . ( Το 1,2 άμα είναι προσεγμένο , είναι όλα τα λεφτά!!! ) .
Jason