Συμβουλές-Προτάσεις για Seicento
Καλησπέρα συμφορουμίτες,
Θέλω να αγοράσω ένα Seicento (900cc ή 1100cc ή Sporting).
Σας παρακαλώ όσοι είχαν, έχουν ή γνωρίζουν περί Seicento ας ποστάρουν
συμβουλές, τι να προσέξω πριν το αγοράσω δεδομένου ότι σχεδόν όλα έχουν πάνω από 100.000Km,
τα συνήθη προβλήματα που βγάζουν κλπ...
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Απάντηση: Συμβουλές-Προτάσεις για Seicento
Λοιπόν το Seicento 1100cc το ζω καθημερινά εδώ και 2 χρόνια που το έχει ο κολλητός μου και με αυτό το αμάξι έχουμε κανει περίπου 40.000χλμ.Τώρα έχει 120.000χλμ.
Με μια λέξη το αμάξι ειναι τέρας αξιοπιστίας.Σκυλί!
Απο προβλήματα δεν έχει βγάλει ΤΙΠΟΤΑ! ούτε λάμπα!Μόνο η πεταλούδα είχε πρόσφατα ένα θέμα αλλα την καθαρίσαμε και είναι ΟΚ τώρα.
Λάδι δεν καίει ΣΤΑΓΟΝΑ ακόμα και μετά απο κόφτες!
Χαρακτηριστικά θέλω να σας αναφέρω κάτι που συνέβη πριν το καλοκαίρι.
Ο φίλος μου έκανε service αλλαγή λαδιών, φίλτρο λαδιού και δεν το έκανε σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο.
Το φίλτρο που του βάλανε ήταν λάθος και δεν είχε βαλβίδα.
Πάνω στην Εγνατία λοιπόν με καμιά 150χλμ σε ταξίδι του έσκασε το φίλτρο, χύθηκαν στον δρόμο ΟΛΑ τα λαδια και όταν το είχε καταλάβει είχε χαθεί πολύτιμος χρόνος αφου η μηχανή άρπαξε φωτιά!
Σταμάτησε την έσβησε με τον πυροσβεστήρα καιτον μάζεψε η οδική.
Το αμάξι προχώραγε χωρις λάδια με 150χλμ!
Τελικά το κόστος επισκευής ήταν 40ευρώ.
Λάδια + ενισχυτικό λαδιού και νέο φίλτρο!
Το αμάξι δεν επαθε ΤΙΠΟΤΑ !
Πλεον λειτουργεί κανονικά ή μαλλον λειτουργεί στα όρια του συνέχεια.
Πολύ αξιόπιστο αμάξι.
Απλα πρόσεξε μη το έχει τρακαρισμένο αυτός ή να μη το μαμούσε καθώς και να μην έχει θέμα στα ηλεκτρικά του κτλ...
Γενικά τι να προσέξεις στην αγορά του θα ου πουν αλλα πιο έμπειρα μέλη απλα εγω μπορώ να σου υπογράψω οτι σαν αμάξι ειναι ΣΚΥΛΙ και το λέω γιατι το εχει και η μητέρα φίλής και ειναι υπερ ευχαριστημένη! ;)
-edit- ξέχασα να πω οτι το 1100 που εχει ο κολλητός μου έχει και πολύ ωραίο γκαζάκι ;)
Κατά γενική ομολογία είναι σκυλιά όπως λέει και ο Μιχάλης παραπάνω.
Πρόσεξε να ρωτήσεις αν έχει κοπεί η ντίζα του συμπλέκτη ποτέ και σε τι συχνότητα κοβόταν αν είναι παραπάνω από μία φορά (όχι κάτι σημαντικό πάντως).
Επίσης δες αν κάνει θόρυβο (τρίξιμο) γυρνώντας το τιμόνι εν στάση γιατί πάσχει λιγάκι αν του έχουν πιεί το αίμα.
Κατά τα άλλα τα γνωστά. Τακτικά σέρβις, όχι χτυπήματα και σωστή χρήση και δεν θα σε απογοητεύσει!
ΥΓ:
Πρόσεχε αν έχει προβολάκια ομίχλης να ελέγξει καλά ο μηχανικός το ψυγείο για διαρροές, γιατί με το παραμικρό ακούμπημα στον μπροστινό προφυλακτήρα, το πίσω μέρος από τα προβολάκια χτυπάει το ψυγείο και άνετα το τραυματίζει.
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
teo
ΥΓ:
Πρόσεχε αν έχει προβολάκια ομίχλης να ελέγξει καλά ο μηχανικός το ψυγείο για διαρροές, γιατί με το παραμικρό ακούμπημα στον μπροστινό προφυλακτήρα, το πίσω μέρος από τα προβολάκια χτυπάει το ψυγείο και άνετα το τραυματίζει.
+1 αυτό ξέχασα να το αναφέρω και όντως ισχύει.
Αν και γενικότερα το ψυγείο του seicento ειναι ευαίσθητο εξ αιτίας του σημείου στο οποίο βρίσκεται...
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
polfan
Καλησπέρα συμφορουμίτες,
Θέλω να αγοράσω ένα Seicento (900cc ή 1100cc ή Sporting).
Σας παρακαλώ όσοι είχαν, έχουν ή γνωρίζουν περί Seicento ας ποστάρουν
συμβουλές, τι να προσέξω πριν το αγοράσω δεδομένου ότι σχεδόν όλα έχουν πάνω από 100.000Km,
τα συνήθη προβλήματα που βγάζουν κλπ...
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
...αφού πρώτα ζητήσω ένα μεγάλο συγγνώμη απο τις γυναίκες οδηγούς , θα σου έλεγα να προσέξεις μόνο ένα πράγμα απο αυτό το καταπληκτικό "αυτοκινητάκι"../..μην το αγοράσεις αν το οδηγούσε γυναίκα !!!!!..είναι σίγουρο ότι του έχει βγάλει τα μάτια !!!!...
Με σωστή συντήρηση είναι απροβλημάτιστο! Έχουμε στην οικογένεια και έχει γράψει πολλά πολλά χιλιόμετρα για το είδος του. Έχει φορτωθεί αρκετά και έχει ταξιδέψει αρκετά με φορτίο. Είναι αθάνατο και ας είναι 900cc.
Το είπανε και τα παιδιά.
υγ: FIAT Seicento...εκμηδενίζει αποστάσεις, ενώνει πολιτισμούς :) (το σλόγκαν που έχουμε με τον ξάδερφο) !!!
Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις συμβουλές σας.
Μόνο αν έχεις Seicento μπορείς να γνωρίζεις τέτοιες λεπτομέρειες...
Πραγματικά σας ευχαριστώ.