Σε ισχύ το μέτρο της απόσυρσης και το 2013!
Τέλος στην αγωνία των εισαγωγέων, εμπόρων αλλά και καταναλωτών θέτει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε το βράδι της Πέμπτη στη Βουλή βάσει του οποίου παρατείνεται το μέτρο της απόσυρσης παλαιών ΙΧ και για το 2013 ενώ αλλάζει και ο Φόρος Πολυτελείας στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα.
Με αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση προσπαθεί να δώσει «ανάσα» ζωής τόσο στους εισαγωγείς που έχουν δει τις πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων να καταρρέουν τα τελευταία 3 χρόνια όσο και στους ανεξάρτητους εμπόρους στους οποίους ο Φόρος Πολυτελείας είχε κάνει απαγορευτικές τις εισαγωγές μεταχειρισμένων ΙΧ.
Φόρος Πολυτελείας μεταχειρισμένων ΙΧ
Ριζικές αλλαγές έχουμε και στον φόρο πολυτελείας που επιβάλλεται στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα ΙΧ καθώς στο νομοσχέδιο αναφέρεται χαρακτηριστικά στο άρθρο 23 πως οι ισχύοντες κλίμακες αντικαθίστανται από εκείνες που επιβάλλονται στα καινούρια.
και ενα αλλα ελληνικα:
Παραμένει ο Φόρος Πολυτελείας στα Ηλεκτρικά ΙΧ
Διατηρείται σύμφωνα με το φορολογικό νομοσχέδιο και ο Φόρος Πολυτελείας που επιβάλλεται στα ηλεκτρικά ΙΧ καθώς η εργοστασιακή τους αξία είναι πολύ υψηλότερη από τις 20.000 ευρώ. Ουσιαστικά εξακολουθούν οι τιμές των ηλεκρικών αυτοκινήτων να παραμένουν σε απαγορευτικά επίπεδα καθώς το πιο φθηνό μοντέλο κυμαίνεται στις 45.000 ευρώ με την επιβολή του Φόρου Πολυτελείας. Σχεδόν σε όλα τα υπόλοιπα κράτη-μέλη τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα επιδοτούνται ενώ αντίθετα στη χώρα μας «τιμωρούνται»...
http://www.imerisia.gr/article.asp?c...ubid=112964336
Απάντηση: Σε ισχύ το μέτρο της απόσυρσης και το 2013!
αυτο με τα ηλεκτρικα πραγματικα με κανει να τραβαω τα μαλλια μου ποσο ηλιθιοι ειναι να βαζουνε πολυτελειας φορο? ειχα μπει σε ενα mitsubishi iMiev και το ειχα παρει βολτα πραγματικα πολυ ωραια τα ηλεκτρικα ιδια συμεριφορα στο γκαζι οσο την βενζινη με την διαφορα οτι η ροπη ειναι συνεχομενη εκει. ΕΠισης πολυ ησυχο οτι πρεπει για πολη. Και με πολλη καλη αυτονομια εγω ανετα θα το αγοραζα στην τιμη των 16,000 ευρω αφου γεμιζει με 1.5 ευρω ρευμα.
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
Stilatos
αυτο με τα ηλεκτρικα πραγματικα με κανει να τραβαω τα μαλλια μου ποσο ηλιθιοι ειναι να βαζουνε πολυτελειας φορο? ειχα μπει σε ενα mitsubishi iMiev και το ειχα παρει βολτα πραγματικα πολυ ωραια τα ηλεκτρικα ιδια συμεριφορα στο γκαζι οσο την βενζινη με την διαφορα οτι η ροπη ειναι συνεχομενη εκει. ΕΠισης πολυ ησυχο οτι πρεπει για πολη. Και με πολλη καλη αυτονομια εγω ανετα θα το αγοραζα στην τιμη των 16,000 ευρω αφου γεμιζει με 1.5 ευρω ρευμα.
αντι να δινουν κινητρα και να φτιαξουν υποδομες για ηλεκτρικα οχηματα αυτοι κοιμουνται!πρεπει να σκεφτονται το μελλον.. το πετρελαιο δεν θα ειναι για παντα + οτι για το περιβαλλον υπαρχουν μονο θετικα!τι να πεις
κοιτα υποδομες δεν χρειαζεσε ιδιαετερα. αφου φορτιζεις απο το βραδυ η το βαζεις στην μπριζα οταν φτανεις δουλεια. Αμα εχεις τριφασικη μπριζε κανει γρηγορη φορτιση μεσα σε 20 λεπτα απλα χαλαει λιγο την ζωη της μπαταριας.
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
Stilatos
Η σκέψη τους είναι ''ορθότατη'',αφού αγοράζοντας 1 ηλεκτρικό,παύεις να τους πληρώνεις τους φόρους μέσω των καυσίμων,άρα στους παίρνουν μαζεμένους κατά την εισαγωγή του!!!!:smoke:
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
tzagarakis
Η σκέψη τους είναι ''ορθότατη'',αφού αγοράζοντας 1 ηλεκτρικό,παύεις να τους πληρώνεις τους φόρους μέσω των καυσίμων,άρα στους παίρνουν μαζεμένους κατά την εισαγωγή του!!!!:smoke:
...μάγκες μου προσοχή με τα ηλεκτροκίνητα , γιατί μην αμφιβάλει κανείς σας ότι τα σαίνια του υπεθα σίγουρα θα επεξεργαζονται και τον φόρο ....ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗΣ !!!!!!!!!!...όχι που θα σε αφήσουνε ήσυχο , οι κ..φαλάρες...εννοώ δηλαδή κεφαλάρες , έτσι ;;;;...
Εμενα γιατι το ολο σκηνικο τα τελευταια χρονια μου μυριζει πως η επομενη κινηση θα ειναι να αρχισουμε να πληρωνουμε τελη συμφωνα με τους ιππους (η kw για τα ηλεκτροκινητα);;;