Τι συμβαίνει στους δρόμους...?
Αδέλφια δεν ξέρω πόσοι από εσάς οδηγείτε καθημερινά μέσα στην κίνηση για να με επιβεβαιώσετε ή να απορρίψετε αυτό που θα πω, αλλά έχω παρατηρήσει αρκετά ανησυχητικά πράγματα.
Τον τελευταίο καιρό το θέμα "οδηγώ" έχει καταντήσει ένας αγώνας αποφυγής τρακαρισμάτων. Ο καθένας που (νομίζει πως) οδηγεί, κάνει πραγματικά ό,τι του κατέβει στο κεφάλι. Πετάγονται από STOP, περνάνε κόκκινα από στάση (όχι επιταχύνω στο πορτοκαλί και περνάω οριακά το κόκκινο), οδηγούν βράδυ με σβηστά φώτα (!), αλλάζουν λωρίδες χωρίς να κοιτάξουν δίπλα τους (πόσο μάλλον πίσω τους)... και άλλα πολλά!
Κάθε μέρα σχεδόν ακούω πως κάποιος γνωστός μου, τράκαρε/τον τράκαραν, τη γλίτωσε από μεγάλο τρακάρισμα και ούτω καθεξής.
Στον δρόμο παρατηρώ πλέον πολύ περισσότερους ηλικιωμένους καθώς και γυναίκες να οδηγούν. Με τις γυναίκες δεν έχω τίποτα, μην παρεξηγηθώ, αλλά κατά γενική ομολογία (και επειδή τα βλέπω καθημερινά) τα κοριτσάκια που πρωτοπήραν δίπλωμα είναι επιεικώς άσχετα και μακράν πιο επικίνδυνα από τα αγόρια της ίδιας ηλικίας. Απλώς παρατηρήστε τα αυτοκίνητα των σχολών οδήγησης και πείτε μου ποσοστό αντρών/γυναικών υποψηφίων...
Τα πράγματα είναι πολύ άσχημα, ειλικρινά, και ανησυχώ για το που πάει όλη αυτή η κατάσταση στο δρόμο. Κάποτε κι εγώ έτρεχα, έκανα βλακείες στο δρόμο κλπ, αλλά σχεδόν πάντα μπορούσες να προβλέψεις τις αντιδράσεις του μπροστινού ας πούμε... Τώρα σου έρχονται από εκεί που δεν το περιμένεις και από παντού. Δεν ξέρω αν έχω γίνει εγώ λιγότερο ανεκτικός σε βλακείες άλλων, πράγμα που δεν νομίζω, αλλά είναι απαράδεκτο.
Δεν ξέρω επίσης αν αυτό είναι αποτέλεσμα της κρίσης που όλοι περνάμε και του άγχους που ο καθένας κουβαλάει για τα προσωπικά του προβλήματα, αλλά έχει καταντήσει πραγματικά επικίνδυνο. Τόσο που είμαι στα όρια να ξενερώσω με αυτό που πάντα απολάμβανα περισσότερο: την οδήγηση.
Αυτά τα λέω για να μπορέσουμε ο καθένας ατομικά να δράσει, με σωστή και ευγενική οδήγηση, δίνοντας το παράδειγμα στους υπόλοιπους που όντως παραδειγματίζονται αν σε δουν σωστό μπροστά τους (πλην εξαιρέσεων), αλλά επίσης πάνω απ'όλα το λέω για να επιστήσω την ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ... ειδικά τώρα που πλησιάζουν μεγάλες εξόδοι στα χωριά και γενικότερα. Θέλω να πιστεύω πως οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, εδώ μέσα δεν ανήκουμε στην κατηγορία των παραπάνω παραδειγμάτων προς αποφυγή.
Καλές και ασφαλείς διαδρομές, με προσοχή. http://www.picgifs.com/smileys/smile...ing-120054.gif
Απάντηση: Τι συμβαίνει στους δρόμους...?
...Τεο...έτσι και χειρότερα είναι φίλε και φοβάμαι ότι θα γίνουν ακόμα χειρότερα../..όσο βαθαίνει η οικονομική κρίση , τόσο πιο πολλοί δεν θα μπορούν να συντηρήσουν - ασφαλίσουν τα οχήματα τους , ο στόλος θα γερνάει γιατί δεν θα αποσύρονται παλαιά ούτε θα εισέρχονται νέα στούς δρόμους../..όσο για την ασχετίλα..άστα φίλε ..μη κάνεις συζήτηση../..εγώ πάντως θα σου έλεγα να μην πάψεις να κάνεις αυτό που αγαπάς δλδ την οδήγηση , αλλά να " αναπτύξεις " άμυνες έναντι των " απειλών " και να συνεχίσεις να απολαμβάνεις ( όσο γίνεται ) αυτό που αγαπάς...Καλές Διαδρομές και σε εσένα φίλε...
...off topic..Teo , δεν μπορώ να βρώ σε ποιά ενότητα έχεiς βάλει το θέμα με την ένδειξη χιλιομέτρων για να ποστάρω νεότερα...thanks...
Teo λες για τους δρομους, να σας πω εγω τι γινεται στο πεζοδρομιο;;;
Σημερα το πρωι προσεξα οτι καποιος ειχε αφαιρεσει ενα κοκοψινι που ειχα πανω στην μηχανη και ενω αυτη χτυπησε 2 φορες τον συναγερμο της για να τον διωξει κανενας δεν βγηκε στο μπαλκονι... Ουτε ακομα αυτος που μενει απο πανω!!!
Φτασαμε σε ενα σημειο να μην ξερουμε απο που να προφυλακτουμε ρε ****το...
Θοδωρη εχεις απολυτο δικαιο και αυτο που πιστευω οτι φταει ειναι ο καιρος και η εποχη!
ΔΛΔ ειναι λιγο ολοι τρεχα να προλαβω να κανω τα παντα μιας και ειναι μερα ακομα κλπ
και ενα αλλο που εχω παρατηρησει παντα απο τον ΜΑΙΟ και μετα ειναι οι νεοι οδηγοι που πηραν τωρα το διπλωμα τα ψαρακια και δεν ξερουν που πανε τα 4!!!
Γιάννη παίζει και αυτό που λες, η βιασύνη δηλαδή, αλλά γιατί τόσο πολύ τον τελευταίο καιρό δεν καταλαβαίνω... Θα μου πεις έχουν όλοι φορτωθεί με προβλήματα, αλλά το να πας να σκοτωθείς στον δρόμο δεν είναι λύση... Είδα άτομο να περπατάει και να κουτουλάει σε κολώνα επειδή σκεφτόταν... Ένας τύπος πριν ένα μήνα έπεσε με το μηχανάκι του πάνω στο ταξί "επειδή σκεφτόταν τα πόσα έχει να κάνει σήμερα" όπως μου είπε... Τι να πεις δηλαδή!
Όσο για τους νέους οδηγούς...άστα!
Σόφο τι σου έφαγαν απ τη μηχανή ρε φίλε?? Ενός γνωστού μου του έκλεψαν το τζιπ ένα βράδυ... και ένας γείτονας του είπε το πρωί "άκουσα έναν συναγερμό να χτυπάει επί ώρα και στο τέλος να απομακρύνεται (ο συναγερμός) αλλά δεν φαντάστηκα κάτι τέτοιο για να βγω να δω"... Τι του λες τώρα του άνιωθου??
jason το να σταματήσω να αγαπάω την οδήγηση είναι αδύνατο φίλε (ευτυχώς!), απλώς το κακό πλέον είναι πως αυτό που κάποτε ήταν πρώτα απόλαυση και μετά όλα τα υπόλοιπα, τώρα είναι πρώτα το "πρόσεχε-τη-βλακεία-του-άλλου" και μετά η απόλαυση...
Στο θέμα του FES ήταν για τα χιλιόμετρα!
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
teo
...Στο θέμα του FES ήταν για τα χιλιόμετρα!
...ναι το ξέρω , αλλά σε ποιό τόπικ το έχεις δεν μπορώ να βρώ...βοήθα λίγο...thanks
Μου φαγαν ενα πλαστικο σωληνα που ειχα πανω και εβαζα μεσα εργαλεια, σπρευ για αλυσιδα, αδιαβροχα κτλ.
Γενικα τα πραγματα οχι μονο στο δρομο δεν ειναι καλα αλλα και στο πεζοδρομιο.
Περα απο αυτο που εγινε σε μενα, περπατας στο πεζοδρομιο και επειδη δεν κανεις ενα βημα στην ακρη να περασει ο απεναντι ακους μπινελικια!
Μονο υπομονη μπορουμε να κανουμε, τιποτα αλλο..
Ναι Σόφο όπως τα λες... Ελπίζω να μην ήταν ακριβό ρε φίλε...
Για να μην αναφέρω αυτό το αστείο που έχει παραγίνει τελευταία... Ο πεζός περιμένει στο φανάρι. Κόκκινο για τα αυτοκίνητα, πράσινο ανθρωπάκι, αλλά ΔΕΝ περνάει... Μόλις το ανθρωπάκι γίνει κόκκινο, τότε θυμάται να περάσει και χαλλλαρά (Σαλονικιώτικο)... Αν κάνεις και ξεκινήσεις στο πράσινο που θα ανάψει με το αυτοκίνητο, ακούς και μερικά μπινελίκια για το "που καταντήσαμε" και "πόσο πια δεν σέβεστε τους πεζούς κλπ"... Χάος... :wall:
jason :smile:
http://www.stilo-club.gr/vb3/showthr...can!!!!/page34
Παιδιά μόλις γλίτωσα το Stilaki μου από τρακάρισμα, οπότε είπα να γράψω την εμπειρία μου εδώ...
Πηγαίνω σε κεντρικό δρόμο της περιοχής μου με περίπου 40... Υπάρχει ένας κάθετος δρόμος από τα δεξιά που βγαίνει στον κεντρικό, ο οποίος είναι σχετικά μεγάλος και έχει STOP (stopάρα θα έλεγα, πασίγνωστο σε όλους και πασιφανές μιας και δεν υπάρχει δρόμος να συνεχίσεις ευθεία, παρά μόνο δεξιά ή αριστερά στον κεντρικό). Περιμένει στο STOP ένα βανάκι του οποίου ο οδηγός με κοιτάζει καθώς έρχομαι... Αφού λοιπόν φτάνω στα πέντε-δέκα μέτρα περίπου πετάγεται κανονικά σαν να μη συμβαίνει τίποτα και βγαίνει στον κεντρικό. Πατάω ότι έχω και αφού αρχίζει το ABS να πιάνει άμεσα (είναι και γυαλί ο δρόμος), τραβάω και το χειρόφρενο μέχρι που πλαγιάζοντας ελάχιστα σταματάω... Όλοι οι γύρω οδηγοί και περαστικοί έχουν γουρλώσει μάτια και περιμένουν το μπαμ, ενώ ο τύπος περνάει δίπλα μου συνεχίζοντας την πορεία του και με κοίταζε χαμογελώντας...
Έκανα τον σταυρό μου και συνέχισα... :eek1: