-
Πλέον αηδία....
Εθνικό πένθος
«E» Online 08:21
http://media.feed.gr/filesystem/imag..._type11205.jpg
Σαράντα ένας άνθρωποι νεκροί, καμένα χωριά και απέραντες εκτάσεις δάσους, τεράστια υλική καταστροφή και ένας κρατικός μηχανισμός ανήμπορος και πανικόβλητος, συνθέτουν την εθνική καταστροφή που ζεί απο χθές η χώρα μας.
Εκφράζονται βάσιμοι φόβοι οτι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί καθώς οι έρευνες στα καμένα χωριά είναι σε εξέλιξη.
Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας 41 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται πύρινα μέτωπα στην Ηλεία και σε άλλα σημεία της Πελοπονήσσου. Στην Ηλεία σπεύδει το Σάββατο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.
Εκκενώνονται άλλα τέσσερα χωριά στη Ζαχάρω και δύο στη Μεγαλόπολη.
Σε έκτακτη ενημέρωση νωρίτερα σήμερα το πρωί στο αρχηγείο της Πυροσβεστικής, ο αρχιπύραρχος Νίκος Διαμαντής ανέφερε πως στη μάχη της πυρόσβεσης έχουν ριχτεί με το πρώτο φως της μέρας,το σύνολο των εναέριων μέσων,που επιχειρούν στη βάση Στερεάς Ελλάδας και Πελοποννήσου, 19 αεροσκάφη και 18 ελικόπτερα, ενώ σήμερα αναμένονται και δύο ακόμη πυροσβεστικά αεροσκάφη από τη Γαλλία,που ανταποκρίθηκε αμέσως στο χθεσινό κάλεσμα της Ελλάδας προς τις χώρες της ΕΕ για βοήθεια.
Παράλληλα, εξετάζεται η προσφορά τριών ελικοπτέρων από ιδιώτη.
Αυτή τη στιγμή,ο δυνατός αέρας στον Πάρνωνα και στον Ταϋγετο,όπου μαίνεται η πυρκαγιά,καθιστά απαγορευτική τη συνδρομή των αεροσκαφών και οι ρίψεις νερού γίνονται μόνο από ελικόπτερα.
Κι ενώ οι πύρινες γλώσσες κατατρώγουν από προχθές δάση,χωριά και ανθρώπους, σήμερα τη νύχτα εκδηλώθηκαν νέες εστίες σε 19 ακόμη περιοχές της χώρας, σε Στερεά Ελλάδα,Πελοπόννησο, Ήπειρο και Λευκάδα.
"Αναγκαστήκαμε μέσα στη νύχτα να εκκενώσουμε επτά χωριά", τόνισε ο κ. Διαμαντής. Απαντώντας σε ερώτηση περί του συντονισμού στη χθεσινή εκκένωση των χωριών της Πελοποννήσου που επλήγησαν,ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής επεσήμανε: "Από νωρίς χθες το απόγευμα η Πυροσβεστική και η Αστυνομία είχαν ενημερώσει τους κατοίκους των απειλούμενων χωριών να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.
Δυστυχώς, πολλοί δεν το έκαναν. Έτσι, μέσα στη νύχτα είχαμε εκατοντάδες εγκλωβισμούς, στους οποίους επεμβήκαμε, όπου, φυσικά, υπήρχε οδική πρόσβαση".
Στο δύσκολο έργο της Πυροσβεστικής έχει επιστρατευθεί κλιμάκιο του στρατού αποτελούμενο από 500 άτομα, τα οποία κατανεμήθηκαν στις περιοχές της Πελοποννήσου,όπου μαίνονται οι καταστροφικές πυρκαγιές.
Στο μεταξύ, προσήχθησαν αργά χθες τη νύχτα τρεις ύποπτοι για εμπρησμό στην Ελευσίνα, τη Σαλαμίνα και τα Τρόπαια Αρκαδίας.
Ο πρωθυπουργός σε δήλωσή του, μετά απο σύσκεψη στη Σπάρτη, έκανε λόγο για ''ημέρα πένθους'' και ''εθνική τραγωδία''.
Συγκεκριμένα τόνισε: "Σήμερα είναι ημέρα εθνικού πένθους. Από χθες ζούμε μια εθνική τραγωδία. Θέλω να εκφράσω το βαθύ πόνο μου για τις ζωές που χάθηκαν και τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στις οικογένειες που θρηνούν ανθρώπους τους.
Η ελληνική πολιτεία, με όλες τις δυνάμεις της, με όλα της τα μέσα, δίνει τη μάχη για να δοθεί τέλος στη μεγάλη αυτή δοκιμασία που περνά ο Τόπος μας.
Αυτές οι ώρες απαιτούν ευθύνη. Αξιώνουν άμιλλα προσφοράς. Είναι ώρες μάχης.
Για μια ακόμη φορά, θέλω να τονίσω ότι όλοι οι Έλληνες στηρίζουμε, όλοι οι Έλληνες εμπιστευόμαστε τους ανθρώπους που αγωνίζονται για να σταματήσει εδώ ο εφιάλτης. Η αυταπάρνηση, ο μέχρι αυτοθυσίας ηρωισμός τους υπογραμμίζει την ευθύνη όλων μας να συνδράμουμε ουσιαστικά, καθένας από τη θέση του και με τις δυνάμεις του, την προσπάθειά τους.
Δίνουμε μια άνιση μάχη, σε πολλά μέτωπα, κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες.
Η Πολιτεία θα κάνει ό,τι είναι δυνατό για να επουλωθούν το ταχύτερο οι βαθιές πληγές που αφήνει πίσω της η πύρινη λαίλαπα".
Ο πρωθυπουργός επιστρέφει στην Αθήνα και στις 12 το μεσημέρι συγκαλεί έκτακτη σύσκεψη για την αντιμετώπιση των καταστροφικών πυρκαγιών.
Ο κ. Καραμανλής είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ο οποίος, επίσης, μεταβαίνει στις πληγείσες περιοχές.
-
Απάντηση: Πλέον αηδία....
Ρε παιδιά νοιώθω ότι αν πω άλλη μια κουβέντα για τους ακατανόμαστους που βάζουν τις φωτιές νομίζω ότι θα τους δώσω αξία χώρια ότι θα ξεράσω γιατι αηδιάζω στη σκέψη ότι δεν λογαριάζουν τίποτα...!!!! Το μόνο Συλλυπητήρια σε όλες αυτές τις οικογένειες που χάσανε κάποιο δικό τους ή ακόμα χειρότερα σε ολόκληρες οικογένειες που ξεκληρίστηκαν!!!! Και κάποιοι θα έχουν την απαίτηση να τους ψηφίσουμε!!!!! ΑΗΔΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΗΔΙΑ!!!!
-
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
REPT1L3
Και κάποιοι θα έχουν την απαίτηση να τους ψηφίσουμε!!!!! ΑΗΔΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΗΔΙΑ!!!!
Δεν νομιζω οτι η εκαστοτε κυβερνηση εχει να κανει με τους εμπρησμους.Ειναι καθαρα θεμα κερδους στη μεση.Μια μεγαλη ξενοδοχειακη μοναδα βγαζει πολλα λεφτα ανεξαρτητως να ειναι μπλε ή πρασινη η κυβερνηση
-
Τις πήρε ο Κωστάκης τις εκλογές.
edit:
προς αποφυγή παρεξηγήσεως δεν εννοώ τίποτε περισσότερο από αυτό που γράφω.
-
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
MaGeLaNoS
Δεν νομιζω οτι η εκαστοτε κυβερνηση εχει να κανει με τους εμπρησμους.Ειναι καθαρα θεμα κερδους στη μεση.Μια μεγαλη ξενοδοχειακη μοναδα βγαζει πολλα λεφτα ανεξαρτητως να ειναι μπλε ή πρασινη η κυβερνηση
Καταρχήν θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι δεν έχω σκοπό να πολιτικοποιήσω αυτο το thread γιατί θα είναι τουλάχιστον ασέβεια στα θύματα των πυρκαγιών. Απλά ανέφερα το παραπάνω γιατί κάποιοι θα πατήσουν πάνω σε αυτά τα γεγονότα και θα ζητάνε το μαγικό χαρτάκι (γι'αυτούς).
-
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
neuromancer
Τις πήρε ο Κωστάκης τις εκλογές.
edit:
προς αποφυγή παρεξηγήσεως δεν εννοώ τίποτε περισσότερο από αυτό που γράφω.
σημασία έχει ότι τις ΈΧΑΣΕ Η ΕΛΛΑΔΑ
όποιος κ να βγει .... #$##$^@!$@$%&%^*^
-
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
aman17-2
σημασία έχει ότι τις ΈΧΑΣΕ Η ΕΛΛΑΔΑ
όποιος κ να βγει .... #$##$^@!$@$%&%^*^
+1.Καποτε πρεπει να γινονται εκλογες για το καλο του τοπου κ οχι για την τσεπη του καθε ζωου που καθεται σε μια βουλη..
-
ολοι οι πολιτικοι τα ιδια σ@@@α ειναι...,μονο την τσεπη τους κοιτανε
-
opoios kai na vgei ta idia kai xeirotera tha ginoune den vazoune mesa sthn fwtia lew egw na psofisoune oloi tou opws einai?????
-
Φίλε anconda δεν έχει ελληνικά ο Η/Υ σου? :offtopic_gr:
-
Ρε σεις, οτι και να λεμε ειναι λιγο. Αυτοι τη στιγμη ακουω οτι τα επισημα θυματα ειναι 63! Ευτυχως που δεν υπαρχουν αλλοι αγνοουμενοι και μακαρι να μην αυξηθει αυτο το νουμερο!
Απο κει και περα μακαρι να βρεθουν οι εμπριστες!
Δεν ξερω αν το ακουσατε αλλα στη Καβαλα βρηκαν 2 μικρα παιδια 11 (χρονων παρακαλω) να προσπαθουν να βαλλουν φωτια! Για αυτο τωρα τι να πεις;
-
δυστηχως εχασε η ελλαδα οχι μονο ανθρωπινες ζωες,δαση,σπιτια,καλλιεργειες και αλλα πολλα αλλα και στο μελλον απο πλυμμηρες,τουρισμο,ανοδο θερμοκρασιας και πολλα αλλα!!!
-
εχει ρε συ απλα λογω βιασινης γραφω ετσι δεν θα ξαναγινει .... ΄)
-
τα χειροτερα θα ερθουν τον χειμωνα με τις βροχες........θα παρουμε ολοι βαρκες....απλα πρεπει να προετοιμαστει η πολιτεια με αντυπλημιρικα εργα και οχι να κοιτανε πως θα κανουν τον προεκλογικοτους αγωνα
-
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
tangokass
τα χειροτερα θα ερθουν τον χειμωνα με τις βροχες........θα παρουμε ολοι βαρκες....απλα πρεπει να προετοιμαστει η πολιτεια με αντυπλημιρικα εργα και οχι να κοιτανε πως θα κανουν τον προεκλογικοτους αγωνα
Σωστό.....Αν και δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτό να προλάβουν....(εννοείται πρόχειρα)....
Περιβαλλοντικά είναι μεγάλη η καταστροφή και το κακό είναι ότι είναι ένας φαύλος κύκλος....Όποιος και να βγει πρέπει να ρίξει μεγάλη προσοχή και χρήμα σε αναδασώσεις και άλλα αντιπλημμυρικά έργα...
-
οι πρωτες βροχες ερχονται σε κανα μηνα...και μετα θα δουμε ολοι το αποτελεσμα
-
οπως περσυ στην χαλκιδικη που καηκε και μετα απο μια εβδομαδα εβρεψε και πνιγηκανε!!!!
-
μονο οι βαρκες θα μας σωσουν
-
παιδια ειπανε οτι βγαλανε προκηρηξη 100000 ευρω για οποιον βρει τους εμπριστες ..
-
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
sNk][AnacondA
παιδια ειπανε οτι βγαλανε προκηρηξη 100000 ευρω για οποιον βρει τους εμπριστες ..
Επικήρυξη βρε.:)
Προκήρυξη σίγουρα κάποιοι θα παρακαλάγανε να στείλει η Αλ καιντα,ο ΕΤ ο εξωγήινος και οι λοιπές ''ασύμετρες'' απειλές της χώρας.:rolleyes:
-
Ανταλασετε Fiat Stilo 1.2 με ολα του τα εξτρα για μια βαρκα για τον χειμωνα για να μπορω να πηγαινω απο την πλυμηρισμενη Αθηνα στο πλυμηρισμενο και καμενο πλεον χωριο μου στην Αρκαδια!
-
Γιαννη εχω ενα φουσκωτο, σε κανει;
-
Νομιζω πως ειναι ατι πρεπει!
-
εχω και κοτερο αν θες γιαννη!!!παμε μια βολτα???
-
lol ............................ lol ;)
-
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
sNk][AnacondA
lol ............................ lol ;)
???????????????????????
-
LOL: Laughing Out Loud (κοινώς, ξεσκί... στα γέλια)
-
-
-
εδω ειναι μια διμοσκοποιση για το κακο που εγινε συμπλιρωστε το ...
http://www.dimoskopisi.gr/main.php
-
την εκανα και βλεπω ειναι οπω λεει ολως ο κοσμος τα αποτελεσματα!!!!!!
η κυβερνηση ειναι ανικανη!!!!!!!!!!
-
-
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
sNk][AnacondA
ε τι θα ελεγε ρε συ?
τι εννοεις?????
-
Βασικά το ερωτηματολόγιο είναι ΑΘΛΙΟ και μετά την 3η ερώτηση το παράτησα. Αναφέρομαι κυρίως στο είδος των απαντήσεων καθώς δεν είδα όλες τις ερωτήσεις. Ασπρο, Μαύρο και δεν είδα δεν ξέρω. Άσχετοι...
-
πολυ χαζομαρα αυτο το ερωτηματολογιο......ολες οι κυβερνησεις τα ιδια σ....α ειναι....ολες κοιτανε πως να τα αρπαξουνε...
-
Ενα email που ηρθε απο ενα φιλο και μελος του Club, τον Στεργιο:
Ένα email που πραγματικά αξίζει να διαβαστεί, διότι έχει γραφτεί μέσα από την ψυχή κάποιου....
"Σημειώνεται ότι δεν υπήρξαν σοβαροί τραυματισμοί λόγω της πυρκαγιάς, πλην ενός πυροσβέστη, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Σισμανόγλειο» με αναπνευστικά προβλήματα"
Είναι πολύ παράξενο να διαβάζεις τη ζωή σου μέσα από την αποστειρωμένη λογική της δημοσιογραφίας.
Θα ήθελα να ξεχάσω τα 3-4 πρόβατα που δεν προλάβαμε να βγάλουμε από το μαντρί και τα ακούγαμε να σκούζουν, καθώς μας πλησίαζε η φωτιά, και εκείνο το σκυλάκι που παρέμεινε σιωπηλό και δεμένο μέχρι τη στιγμή που πανικόβλητο κατάλαβε ότι δεν υπάρχει σωτηρία... τα αφεντικά του έλειπαν διακοπές και κανείς δεν μας ειδοποίησε για αυτό...
Θα ήθελα να ξεχάσω τα πουλιά που δεν προλάβανε να φύγουν από τα πεύκα, καθώς γινόντουσαν παρανάλωμα του πυρός και τα είδα στον αέρα να φτερουγίζουν για λίγο και ύστερα να πέφτουν σαν φθινοπωρινά φύλλα...
Θα ήθελα να ξεχάσω τα τρομαγμένα πρόσωπα των συναδέλφων μου, όταν είδαμε τις 50μετρες φλόγες να μας ζώνουν από παντού.
Θα ήθελα να ξεχάσω τις αγωνιώδεις εκκλήσεις των ιδιοκτητών όλων των σπιτιών τριγύρω μας, όταν άρχισαν να γλείφουν τα σπίτια τους οι φλόγες.
Θα ήθελα να ξεχάσω όλους αυτούς που ήρθαν με τζιπάκια κάνοντας χειρόφρενα και πατώντας γκάζι μόνο και μόνο για να απολαύσουν το θέαμα, χωρίς να μας βοηθάνε όταν τα ρουθούνια μας έτρεχαν κατράμι και μασούσαμε στάχτη.
Θα ήθελα να τους ξεχάσω όταν προσπαθούσαμε να φύγουμε κόβοντας μάνικες και δεν μπορούσαμε, επειδή είχαν δημιουργήσει κυκλοφοριακό κομφούζιο μπροστά μας.
Θα ήθελα επίσης να ξεχάσω όλους αυτούς που έπιναν καφέ και μας ειρωνεύονταν την ώρα που δίναμε και ίσα που κρατούσαμε την ψυχή μας.
Θα ήθελα να ξεχάσω αυτούς που τραβούσαν πανικόβλητοι τις εγκαταστάσεις μας και μας άφηναν εκτεθειμένους στις φλόγες.
Θα ήθελα να ξεχάσω τις πανικόβλητες φωνές συναδέλφων στον ασύρματο, όταν τους κύκλωνε η φωτιά.
Θα ήθελα να ξεχάσω αυτή τη λαίλαπα που δεν υπήρχε τρόπος να φρενάρεις και λαίμαργα κατάπιε τις όμορφες περιοχές, που κάποτε χαρήκαμε ως παιδιά και τα παιδιά μας δεν θα ξέρουν ότι υπήρχαν.
Μα δεν θα ξεχάσω εκείνους τους χειριστές των ελικοπτέρων που τελευταία στιγμή μας δημιούργησαν δίοδο διαφυγής μέσα από τους θεόρατους τοίχους φωτιάς που μας περιτριγύρισαν.
Μα δεν θα ξεχάσω τους συνάδελφους από Αταλάντη που ήρθαν να μας βοηθήσουν σε μια ξένη για αυτούς περιοχή.
Μα δεν θα ξεχάσω όλες τις Κυβερνήσεις έως τώρα που επιτρέπουν σε οικοπεδοφάγους να χτίζουν, που αντιμετωπίζουν με αναλγησία τους εμπρησμούς και κοροϊδεύουν τους Εθελοντές.
Μα δεν θα ξεχάσω το κράτος που ούτε γάντια δεν μας έδωσε, πόσο μάλλον ένα ευχαριστώ, για να μην θίξει την επιτηδευμένη ανικανότητά του μπροστά στα συμφέροντα.
Μα δεν θα ξεχάσω ότι καταφέραμε 4 παιδιά με 1 όχημα να σταματήσουμε ένα μέτωπο 500 μέτρων, να σώσουμε 5 σπίτια και μερικά πρόβατα. Θα βοηθήσει να μπορέσω να κοιμηθώ όταν θα γυρίζουν οι εικόνες φρίκης στο μυαλό μου.
Μα δεν θα ξεχάσω την όμορφη τραυματιοφορέα που μου συμπαραστάθηκε όταν δεν είχα αναπνοή, τους έμπειρους γιατρούς που έπεσαν πάνω μου και μου ξανάδωσαν μέλλον, καθώς και το νοσηλευτικό προσωπικό που ξεχείλιζε από ανθρωπιά και καλοσύνη.
Και δεν θα ξεχάσω να λέγομαι ακόμα άνθρωπος και να χρωστάω στη φύση ένα μεγάλο συγγνώμη για όλες τις καταστροφές που της έχει προξενήσει το είδος μου.
Η απορία μου είναι: οι βίλες που θα χτίσετε θα έχουν νόημα, εάν δεν υπάρχει πια πράσινο γύρω σας; Όταν ο αέρας θα μυρίζει στάχτη και θα σου καίει τους πνεύμονες; Πώς διάολο θα αναπνέετε εσείς 'κει πάνω και εμείς εδώ κάτω; Πώς περιμένω από ένα κράτος με στημένες εκλογές και προκάτ κόμματα να δημιουργήσει ένα καλύτερο μέλλον από τις στάχτες που έχουν γεμίσει τα πνευμόνια μου...
Λίγη στάχτη στα μαλλιά... δολοφόνοι...
* Εθελοντής Δασοπυροσβέστης. Νοσηλεύτηκε στο "Σισμανόγλειο" λόγω αναπνευστικών προβλημάτων κατά την πυρκαγιά που έπληξε την Πεντέλη.
Σημείωση: η επιστολή του κ. Φιλιππόπουλου κυκλοφορεί σε ηλεκτρονικές διευθύνσεις και φόρουμς στο διαδίκτυο.
-
ποσα τετοια εχω βιωσει το 2000 που συμφωνα με επισημα χειλη τοτε ηταν περισσοτερες και απλα ηταν λιγοτερο καταστροφικες γιατι υπηρχε ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ!!!!!!!!!!!!
ξερεις τι θα πει 3 φορες να κοντευεις να καεις και ειτε λογω τυχης ειτε λογω εμπειριας να γλυτωνεις την ιδια σου την ζωη!!!!!!!!!!!!!
ξερεις τι θα πει να εχεις να κοιμηθεις 7 μερες,να πινεις νερο απο το βυτιο του πυροσβεστικου για να μην αφυδατωθεις,να σωζεις ανθρωπους και σπιτια ειδικα στην σαμο και στα ιωαννινα!!!!!!!!!!!!!!
και πολλα αλλα!!!!!!!!!!!!!
εποχικος αερομεταφερομενος πυροσβεστης 2ης Ε.Μ.Α.Κ
1999-2000
-
αφιερωμενο σε αυτους που μας κυβερνανε...το τραγουδι στον κωστακη μας
http://www.youtube.com/watch?v=5EVVRVzH_ko
-
-