Στις 26 ερχομαι αγορι τελικα θα προλαβουμε για καφε ?...
Αν με δεις δε θα με γνωρισεις μλκ :P
Συμπληρωμα μεσα, Εκτος απο τονους απο το lidl κοιτα και κατι γιαουρτακια της Προμελ στραγγιστα πολυ καλα !
Printable View
Στις 26 ερχομαι αγορι τελικα θα προλαβουμε για καφε ?...
Αν με δεις δε θα με γνωρισεις μλκ :P
Συμπληρωμα μεσα, Εκτος απο τονους απο το lidl κοιτα και κατι γιαουρτακια της Προμελ στραγγιστα πολυ καλα !
μην το παρακανετε με τους τονους σε νερο ειναι καργα σε νατριο
Ειναι δυστιχως αλλα σε μονιμη βαση δεν γινεται να ψηνω καθε μερα κοτοπουλα και τετοια.
Απλως πινω πολυ νερο !
Επισης ειναι πολυ βολικοι γιατι μπορεις να εχεις στο αμαξι 5-6 και να τους φας οποτε γουσταρεις, ουτε να φοβασαι μη χαλασουν ουτε τπτ.
Ανακαλυψα ακομα μια φορα οτι η ζαχαρη και γενικοτερα ο λιπαρος τροπος ζωης ειναι εθιστικος και αν τον απαρνηθεις για μερικες μερες, μετα σε αηδιαζει.
Κατεληξα στις 2400 kcal την ημερα (κατα προσεγγιση) και 4 κμ γρηγορο περπατημα την ημερα περα απο τις ημερησιες προπονησεις με βαρη.
Απο κιλα εχασα μονο 5 αλλα με τοσο αλατι και τετοιες προοδους σε δυναμη στο γυμναστηριο μου φαινονται υπερ αρκετα.
Σαν σημειο αναφορας της προοδου στο gym εχω τις πιεσεις παγκου οπου προχθες εκανα 115 kg (τα κιλα μου δηλαδη 8 φορες).
Θα συνεχισω ετσι ωστε σε καθε περιπτωση να μπορω να κανω τα κιλα μου 8 φορες, αλλιως δεν συμειωνεται προοδος αλλα πτωση.
Και εδω μπαινει το θεμα της χρυσης τομης θερμιδες-προοδος.
(καποιος ειπε οτι ειναι πολλα τα kcal)
Γιαυτο λεω οτι παντα πρεπει να ξεκιναμε χαλαρα και μειωνουμε οσο μας παιρνει.
Φυσικα φαινομαι σαν να εχασα 20 κιλα lol.
Σημερα που χιονιζει εξω που θα κανω τον περιπατο μου ΜΟΥ ΛΕΤΕ ???? Ε Ε Ε Ε Ε ΕΕ ????
ΓΑΜΩ ΤΟ ΧΙΟΝΙ ΜΟΥ
θα εχεις καλυτερα αποτελεσματα κανοντας πολλα σετ με λιγοτερα κιλα με 12 επαναληψεις το καθενα.
Επισης οσο και να πινεις νερο δεν θα βοηθησει με το νατριο. Μην σου πω χειροτερα θα γινει αφου γινεται κατακρατηση υγρων. Αν φαω πανω απο 2-3 φορες την βδομαδα τονο σε κουτι εκεινη την βδομαδα μπορει να φτασει μεχρι 2 κιλα σε κατακρατηση υγρων.
http://www.nutritiondata.com/facts/f...roducts/4149/2
δες εδω οτι εχει 648 mg νατριο σε ενα μονο κουτι.
Πρωτεινη βαλε απο κρεας, κοτοπουλο, και ψαρι ψητο. Και μετα για συμπληρωμα whey.
Εγω πηγαινοντας 4-5 φορες την βδομαδα εχασα 12 κιλα σε 2μιση μηνες. Και εχω αρχισει να φτιαχνω μυικο ιστο αρκετο για τοσο λιγο καιρο.
Στο διαδρομο ποτε δεν τρεχουμε διοτι θα καταληξετε με προβλημα στα γονατα και αν το κανετε για αρκετο καιρο στα 30 σας βλεπω να κανετε ενχειριση που θα κανατε κανονικα στα 60-70. Γρηγορο βαδην.
Ασκησεις επισης καλες που δεν ασκουνε μεγαλη πιεση στα γονατα ειναι το επικλινες ποδηλατο και το ελλειπτικο.
Επισης αν θες να δεις διαφορες και σε ποια μερη πρεπει να επικεντρωνεσαι στης ασκησεις σου βγαλε μια φωτογραφια καθε βδομαδα να συγκρινεις προοδους ειναι καλυτερα και πιο ευκολο να καταλαβεις.
Αυτο με τη φωτογραφια πολυ σωστο το εχω σκευτει και αυτο θα κανω.
--------------------------------------------
"Επισης οσο και να πινεις νερο δεν θα βοηθησει με το νατριο. Μην σου πω χειροτερα θα γινει αφου γινεται κατακρατηση υγρων"
Oooooh my god... Οχι φιλε κανεις λαθος.
Οσο περισσοτερο νερο παιρνεις τοσο περισσοτερο νερο και αλατι αποβαλεις...
(Γιαυτο και οταν τρως αλατι πολυ παρατηρεις στην μπλουζα σου μαζι με υδρωτα ασπρα σημαδια αλατος)
Οντως για καθε γραμαριο νατριου αποθηκευεται καποια συγκεκριμενη υποδορια ποσοτητα νερου (δε θυμαμαι ποσα κιλα ακριβως)
Ο μονος τροπος για να το μειωσεις αυτο ειναι να πινεις ΠΟΛΥ ΝΕΡΟ.
Ειναι ΤΟΣΟ προφανες, που φανταζομαι οτι ακομα και με μια αναζητηση στο google να κανεις θα το βρεις. (Ετσι για να μη διαφωνουμε τζαμπα).
Το βασικο νοημα ειναι, αν μια μερα φαμε παραπανω αλατι ΠΑΝΤΑ μα ΠΑΝΤΑ πινουμε πολυ πολυ νερο ωστε να τελειωνει η ιστορια οσο ποιο γρηγορα γινεται με τα υγρα.
(Φυσικα δεν θα το αποβαλει αμεσως, αλλα θα αρχισει να δινει σημα το σωμα οτι "ενταξει, εχουμε νερο, ας αρχισουμε να το διωχνουμε τωρα")
Πιθανον το πριξιμο να υποχωρισει και σε 1 ημερα.
-----------------------------------------------------------------
Εγω τωρα... δεν εχω επιλογες... τρωω 4 τονους την ημερα υπολογισε ποσο αλατι παιρνω, πινω 4 λιτρα νερο την ημερα και ολα οκ προς το παρον.
Δεν ειναι σωστο αλλα...
Κυριος στοχος τωρα ειναι το λιπος, μετωπο με τα υγρα θα ανοιξω προς το καλοκαιρι.
αν δεν θες να με πιστεψεις στο θεμα με το νατριο που μου το εχουνε πει δυο διατολογοι απο το νοσοκομειο υγεια τοτε κανε οτι θες. Αν οχι απο το θεμα του νατριου τοτε απο θεμα με τον υδράργυρο.
Ολοι οι τονοι στον κοσμο (και γενικως τα μεγαλα ψαρια) εχουνε προβλημα με υδραργυρο που καταληγουνε στις θαλασσες και μαζευονται στον τονο που τρωνε τα μικρα ψαρια. Παραπανω απο 2 κουτια τονο την βδομαδα θα εχεις προβλημα με το υδραργυρο να συγκεντρωνεται στο σωμα σου. Θα σου συμβουλευα να κανεις μια εξεταση αιματος αμα το συνεχιζεις και δεν με πιστευεις να δεις τουλαχιστον σε τι επιπεδο εισαι. Ενα, δυο τονους την βδομαδα ειναι ικανο να αποβαλει το σωμα, παραπανω και συσσωρευεται.
http://www.iatronet.gr/article.asp?art_id=743
http://www.medlook.net/article.asp?item_id=1237
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_...01/2008_256662
Καλό το σούσι, ίσως όμως να είναι καλύτερο και φθηνότερο αν δεν συμπληρώνεται από τόνο! Τα ακριβότερα ψάρια είναι τα πιο μεγάλα σε ηλικία και όγκο και αυτά που έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση στα εστιατόρια σούσι. Συμβαίνει όμως να περιέχουν και τα υψηλότερα επίπεδα υδραργύρου. ΄Ερευνα των «Τάιμς» της Νέας Υόρκης έδειξε πως η ποσότητα υδραργύρου που περιέχει ο τόνος σε εστιατόρια σούσι μπορεί να επηρεάσει και την υγεία των καταναλωτών.
Παρ΄ ότι οι επιπτώσεις στην υγεία των καταναλωτών τόνου αμφισβητούνται από άλλη έρευνα την οποία επικαλείται το διαδικτυακό περιοδικό «Slate», γεγονός είναι ότι η τιμή του ψαριού συνδέεται άμεσα με την ποσότητα υδραργύρου που διαθέτει, τονίζουν ειδικοί του ΟΗΕ. «Το πιο ακριβό ψάρι έχει τη μεγαλύτερη ποσότητα υδραργύρου», λέει στην «Ιντερνάσιοναλ Χέραλντ Τρίμπιουν» ο Γκρίμουρ Βαλντιμαρσον, διευθυντής του Τμήματος Βιομηχανιών Αλιείας του ΟΗΕ στη Ρώμη. «Όσο πιο μεγάλο σε όγκο και ηλικία είναι ένα ψάρι, τόσο πιο πολύ υδράργυρο περιέχει. Αυτά είναι επίσης και τα πιο ακριβά ψάρια και προωθούνται στην αγορά σούσι».
Ο ίδιος επεσήμανε πως τα επίπεδα υδραργύρου εξαρτώνται από την περιοχή προέλευσης του ψαριού. Για παράδειγμα, ο γαλαζόπτερος τόνος από τη Μεσόγειο έχει τη διπλάσια ποσότητα υδραργύρου από την αντίστοιχη των ίδιων ψαριών στον Ατλαντικό. Ωστόσο οι τόνοι σε κονσέρβα είναι λιγότερο πιθανό να προκαλέσουν πρόβλημα στους καταναλωτές, γιατί σύμφωνα με τους επιστήμονες προέρχονται από μικρότερα είδη τόνου και το κρέας τους είναι χαμηλότερης ποιότητας.
Προβληματισμός
Η έρευνα των «Τάιμς» της Νέας Υόρκης σε 20 εστιατόρια σούσι του Μανχάταν προκάλεσε ανησυχία μεταξύ των ειδικών, οι οποίοι δεν γνωρίζουν αν η ίδια, υψηλή ποσότητα υδραργύρου εντοπίζεται στο σούσι άλλων αμερικανικών πόλεων ή άλλων χωρών. «Κανείς δεν έπρεπε να καταναλώνει τόνο με επίπεδα υδραργύρου τόσο υψηλά όπως αυτά που βρέθηκαν στα δείγματα των εστιατορίων περισσότερες από μία φορά στις τρεις εβδομάδες», δήλωσε ο δρ Μάικλ Γκόχφελντ, καθηγητής Περιβαλλοντικής Ιατρικής στην Ιατρική Σχολή Robert Wood Johnson στο Νιου Τζέρσι. Στα περισσότερα από τα εστιατόρια του Μανχάταν, με έξι μερίδες τόνου την εβδομάδα ξεπερνά κανείς τα επίπεδα που θεωρούνται αποδεκτά από την Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος για τον ανθρώπινο οργανισμό, δηλαδή το 1ppm (μέρος ανά εκατομμύριο). Μάλιστα σε πέντε από τα 20 εστιατόρια ο τόνος περιείχε τόσο υψηλά επίπεδα υδραργύρου, που θα μπορούσε να προκαλέσει την παρέμβαση της Αμερικανικής Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων και την απόσυρσή του από την αγορά.
«Θα ψάξουμε να βρούμε ψάρια με μικρότερες ποσότητες υδραργύρου. Ίσως ακόμη και να σταματήσουμε την πώληση τόνου για μικρό χρονικό διάστημα», δήλωσε θορυβημένος ο Άντι Άρονς, ιδιοκτήτης ενός από τα 20 εν λόγω εστιατόρια. Η Αμερικανική Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος είχε προειδοποιήσει το 2004 τα παιδιά, τις εγκύους και τις γυναίκες που σκοπεύουν να αποκτήσουν παιδί, να περιορίσουν την κατανάλωση συγκεκριμένων ποικιλιών τόνου κονσέρβας, γιατί ο υδράργυρος που περιέχουν μπορεί να βλάψει το αναπτυσσόμενο νευρικό σύστημα.
tanea.gr
Ρε σεις μη διαφωνειτε..ρωτηστε την Πετρουλα που θελει αντρα "στεγνο κ γρηγορο".Θα σας πει τι να κανετε :P
Αυτο με τον υδραργυρο δεν το ηξερα, ευκαιρια να το μαθω !
--------------------------------------
Δηλαδη για να καταλαβω...
Οι διαιτολογοι απο το "Υγεια" σου λενε... οτι αν καταναλωσεις μεγαλη ποσοτητα νατριου... Δεν πρεπει να πινεις νερο για να μην κανεις κατακρατηση ???
ΣΙΓΟΥΡΑ καταλαβες λαθος φιλε μου, κατι αλλο θα σου ειπαν και τα μπερδεψες.