-
Magelanos,
στο 1) δεν θα συμφωνήσω καθώς κανείς δεν είπε ότι αν έχεις αυτοκίνητο με 5 αστέρια και 8 αερόσακους θα γλιτώσεις σε μια μετωπική στην εθνική με 100+km/h! Τα αποτελέσματα των crash test όμως μπορούν να χρησιμοποιηθούν συγκριτικά! Και καλώς ή κακώς κάποιοι (ειδικά όσοι έχουν οικογένεια) θα επέλεγαν το έστω και λίγο ασφαλέστερο αυτοκίνητο!
Επίσης, γιατί σε ένα τρακάρισμα με 60-70km/h (που πιστεύω ότι είναι η πλειοψηφία αυτών που συμβαίνουν, καθώς κάπως φρενάρουν όλοι πριν το μπαμ!) να μην πάθεις όσο το δυνατόν λιγότερα? Δεν μιλάω για μετωπικές με αντίθετα κινούμενο όχημα καθώς εκεί οι ταχύτητες των 2 οχημάτων προστίθενται!
Για το 2) όμως δεν διαφωνώ καθόλου!! Αυτό ακριβώς υποψιαζόμουν κι εγώ (χωρίς να ξέρω κάτι συγκεκριμένο) και εκεί αποσκοπεί το αρχικό μου post (όπως και στις κινήσεις της Fiat σε σχέση με όλα αυτά)!.
Άρης
-
Ξεχνάτε κάτι πολύ βασικό. Τα αυτοκίνητα που παιρνουν μέρος στα crash-test μπορεί να κινούνται με 50km/h αλλά προσκρούουν πάνω σε ΤΟΙΧΟ, και όχι σε άλλο αυτοκίνητο.
Ούτε έγω συμφωνώ πως τα αποτελέσματα που βγαίνουν από τον εκάστοτε φορέα είναι αντικειμενικά. Και μόνο το γεγονός ότι μιλάμε για παιχνίδια δισεκατομυρίων με βάζει σε σκέψεις...
-
παντως εδω στην Παρο τρακαρε ενας με στιλο 3 μηνων αμαξι μετωπικα με τοιχο , απο την καμπινα και προστα ειναι αχρειστο και αυτος δεν απαθε τιποτα (ο Κωσταντινος θα μας πει ποση ζημεια επαθε γιατι το εστειλαν σε εκεινον)
-
Εγω πια δεν εχω σκεψεις για τα παιχνιδια δισεκατομυριων μετα τα παραδειγματα που σας παρεθεσα.Ο μονος ισως οργανισμος ο οποιος ακομα να δουλευει με απολυτη διαφανεια(οχι βεβαια για πολυ ακομα)ειναι ο TUV της Γερμανιας.Ειδωμεν..τα λεφτα ειναι πολλα και οπως εχει πει και ο Adam Smith "ο καθενας εχει την τιμη του"..
-
παντως δεν σας κανει εντυπωση γιατι κανουν τεστ τωρα.... με το facelift.... και οχι πριν με το προηγουμενο.....
μηπως εχουν γινει βελτιωσεις.... λεω τωρα....
-
Γιάννη, γενικά δεν σε παραξενεύει που στα FIAT δεν κάνουν Crash-tests; Δεν ξέρω τι παίζει, αλλά απλά δεν κάνουν! Εκτός από Punto της πρώτης γενιάς!
-
Ποιος το ειπε οτι δεν κανουνε crash tests? Φυσικα και κανουνε πρεπει σων και καλα να ειναι απο euroncap? εχει κανει η γερμανικι adac εχω και το βιντεο αμα το θελει κανεις.
-
Παντος εγω παιδια το εχω δοκιμασει σε τομεα ασφαλειας το αμαξι δεν πεζεται ειμαι ζωντανος αυτο τα λεει ολα με αριστα τα 5 αστερια το βαζω 10 δεν το αλλαζο με τιποτα
-
Νικόλα τι ατύχημα είχες αν επιτρέπεται?Τώρα όλα καλά?
Ρωτάω για να καταλάβω το πόσο ασφαλές είναι το αυτοκίνητο που οδηγάμε όλοι μας στο club...
-
Χλωμό το κόβω Γιάννη για βελτιώσεις στα σημεία....