Αρχικό μήνυμα απο neuromancer
Επειδή διαβάζω το forum απ'ακρη σ'άκρη τους τελευτάιους μήνες, επιτρέψτε μου να παρατηρήσω το εξής:
Υπήρξε όντως μία ένταση με συγκεκριμένα posts (και πιθανώς και με περισσότερα pm που αγνοούμε οι υπόλοιποι) η οποία "χάλασε" την ατμόσφαιρα. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι ο λόγος που δίνεται (εσείς) αξία στα συγκεκριμένα άτομα που λέτε ότι δημιουργούν το πρόβλημα.
Προσωπικά στα τέτοια μου για την ανωριμότητα μερικών. Αν θέλουν να λένε μ@μ@κίες και εξυπνάδες ΕΝΩ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ "ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ" ΤΟΥ FORUM (ποιός ήρθε??) τότε τρώνε ένα warning και σε υποτροπή ένα ban και τους κόβεται ο βήχας. Αν κάποιος θέλει να βρίσει αν το κάνει με mp. Αν γουστάρει ο παραλήπτης να διαβάσει το βρισίδι, πρόβλημά του. Αλλιώς τον αγνοεί. Πόσο μ@μ@κας μπορεί να είναι ο άλλος? Κάποια στιγμή θα σταματίσει.
Που θέλω να καταλλήξω. Το club (και το forum ώς κύριο μέσο έκφρασής του) πάσχουν από το κλασικό σύνδρομο που έχουμε εδώ στο ΕλλάDα. Ενώ υποτείθετε υπάρχουν νόμοι και κανομισμοί, ο καθένας κάνει ότι του καπνίσει. Εαν το club/forum έχει καταστατικό να γίνει ότι προβλέπεται. Αν πάλι δεν έχει τότε κακώς δεν έχει και το όλο πράγμα είναι πρόχειρα στημένο. Ίσως δούλευε με 40 άτομα που είχαν το αρχικό όραμα, αλλά με 400 ατομα (ασχέτως αν δεν μπαίνουν ολοι) δεν περπατάει. Καλή η δημοκρατία αλλά μέχρι εκεί που πάει. Αν τρέχουν όλοι με 300 στο τέλος δεν θα μείνει κανένας.
Δειτε και το άλλο. Προέκυψε θέμα με τη συνδρομή. 20 ή 40? Γιατί? Αν καθορίστηκε με απόφαση μέσω διαδικασιών ένα ποσό ας τηρηθεί. Αν αφέθηκε στο φλου τότε οι παρεξηγήσεις είναι αναμενόμενες.
Προσωπικά θεωρώ το club και το forum πολύτιμα. Ακόμη κι αν πρόκειται μόνο για το forum και μερικές συναντήσεις. Όσο για κάτι ανώριμα (και ασύντακτα) posts μόνο γέλοιο μου προκαλούν για αυτόν που τα κάνει.
Bottom Line (το ρεζουμέ δηλαδή): Το club πάσχει από οργάνωση. Δεν φταίνε κάποια συγκεκριμένα άτομα γι αυτό. Απλά είναι κάτι που πρέπει να δούμε πιό σοβαρά και να το τηρήσουμε.
Όταν κάποιος ξεκινάει κάτι τελείως αυτόβουλα επειδή πιθανώς δεν προβλέπεται διαδικασία για αυτό, δεν φταίει αυτός. Φταίει το club που δεν έχει "καθορισμένες" διαδικασίες. Μπορεί να ακούγεται γραφειοκρατικό αλλά όταν γινόμαστε πολλοί μόνο έτσι περπατάει.