Απάντηση: Μυωπία τέλος με εγχείρηση Laser?
Η εγχείρηση θα πετύχει (έχει μόνο μυωπία ?)
Το πρόβλημα που μπορεί να προκύψει είναι ότι δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα ο κύκλος της ανάπτυξής του και μπορεί να ξαναεμφανιστεί η μυωπία (ή κάποιο άλλο πρόβλημα στα μάτια).
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΜΕ LASER αν παρουσιαστεί ξανά πρόβλημα.
Οι εγχειρήσεις πάντως αυτού του είδους είναι πλεον ψωμοτύρι στους ιατρικούς κύκλους.
Θοδωρη εκανε ο γαμπρος μου πριν 4-5 χρονια με μυωπια 8 και στα δυο ματια και βλεπει σαν μικρο παιδι,υποψιν φοραγε πατομπουκαλα,τηνεγχειρηση την εκανε στην κρητη στο πανεπιστημιακο νοσοκομειο στον παλικαρη,ειναι ο κορυφαιος στο ειδος και του κοστισε τοτε 1000000 δρχ,παρεμε τηλεφωνο να σε φερω σε επαφη αν σε ενδιαφερει.
μιας και ειμαι ο γιατρος της ομαδας εδω και επειδη ειμαι και εγω παθων ( -7 στο αριστερο και -7. κατι στο δεξι ) να σας πω ορισμενα πραγματα..
ολα στο πρωτο ποστ ειναι σωστα αλλα σαν εμπειρια σε τετοια κλινικη εδω βουλγαρια (τα ιδια λεφτα με ελλαδα βγαινει) και απο 2 συναδελφους με 12αρι και 9αρι αντιστοιχα εχω να σημειωσω τα εξης
1) η εγχειρηση καλα ειναι να γινεται μετα το 24ο ετος της ηλικιας..γιατι?γιατι η μυωπια ειναι αποδεδειγμενο οτι δεν τελειωνει να μεγαλωνει μεχρι το 18ο ετος της ενηλικιωσης ανδρων και γυναικων αλλα συνεχιζει ελαφρια μεν σταθερα δε μεχρι τα 24 που πλεον σταματα..τι εννοω?προσωπικα ειχα 6.8 στα ματια μου και λιγο αστιγματισμο 0.1 στα 19 μου..μεχρι τα 24 που αποφασισα να αλλαξω γυαλια ειδα οτι ειχε ανεβει στα 7 δλδ αυξηθηκε κατα 0.2 για 5 χρονια και με συζητηση με οφθαλμιατρο μου ειπε οτι ειναι ενα ποσοστο που συνεχιζει να αυξανει μυωπια μεχρι τα 24-25..οχι οτι αν κανετε εγχειριση στα 19 θα επανελθει..απλα ειναι σπασιμο να εχεις κανει εγχειριση και να σου εχει αυξηθει καποιες μοναδες με υπερτατο τον ενα βαθμο (ενοχλει και προκαλει πονοκεφαλους)..δεν χανετε τιποτα να περιμενετε μεχρι τοτε...
2)η πιο σοβαρη παρενεργεια ηταν αυξημενη ευεσθησια στο φως για κανα 10ημερο το καλοκαιρι και θελει να φορας γυαλια ηλιου οταν βγαινεις εξω...εδω υγιης να εισαι και καταστρεφονται τα ματια σου με το δυνατο ηλιο..
3) ειχα 2 συναδελφους απο 8 χρονων με γυαλια..δεν θυμουνται πως ειναι να βλεπεις ξεκαθαρα χωρις γυαλια και ειναι ο καθενας 32 και 35 χρονων αντιστοιχα..εκαναν την εγχειρηση και διο χρονια τωρα δεν παρατηρηθηκε αυξηση μυωπιας..τουλαχιστον δεν μπορουμε να την πιασουμε δλδ αμελητεα..
4)ατομα με μεγαλη μυωπια καλα θα κανουν να οδηγουν νορμαλ τον πρωτο καιρο επειδη μεχρι προτινος εβλεπαν μεσω γυαλιων τωρα κανονικα με αποτελεσμα οι κινησεις τους να ειναι λιγο σπασμωδικες και αποτομες...
αυτα...εγω θα κανω μετα το στρατο παντως
Σήμερα είναι η μέρα λοιπόν....
Ελπίζω να μην ξαναχρειαστώ γυαλιά ή φακούς επαφής στο μέλλον...
Τα λέμε σε λίγες μέρες λοιπόν....ελπίζω με καλά αποτελέσματα...
ολα θα πανε καλα,στο λεω εκ πειρας απο την αδερφη μου και σε μα εβδομαδα θα σερφαρεις ανετος χωρις γυαλια και φακους!
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
ThoDoriS
Σήμερα είναι η μέρα λοιπόν....
Ελπίζω να μην ξαναχρειαστώ γυαλιά ή φακούς επαφής στο μέλλον...
Τα λέμε σε λίγες μέρες λοιπόν....ελπίζω με καλά αποτελέσματα...
καλή επιτυχία ....
... και περιμένουμε τα νέα σου με αγωνία
Επειδη ο Θοδωρης δεν μπορει να γραψει και να καθεται μπροστα στο pc ειναι οκ και ολα πηγαν καλα!!
Σύνδρομο στέρησης θα τον έχει πιάσει!..Θα βλέπει scipts και bots στον ύπνο του!
Για του περιεργους :
[ame]http://www.youtube.com/watch?v=VcMh78wqSMg[/ame]