Απάντηση: Ubuntu - Τι παιζει??
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
Mixalis
Δεν διαφωνω ρε παιδια απλα ειμαι παιδι του DOS και των Win :redface:. Oτι αφορα το linux ειμαι παντελως ασχετος. Απλα επειδη τα εχω παρει στο κρανιο με τα ΧΡ και τα Windows γενικα, λεω να δοκιμασω και κατι αλλο.
Αρα ερχεται η φοβερη ερωτηση..... Τι ειναι τα interfaces και τι τα gnome και KDE??
Μην στεναχωριέσαι... και εγω που είμαι πλέον υπερ του Linux, στο laptop ακόμη xp εχω (άλλα όχι για πολύ.... μόλις τελειώσει η συγγραφή του διδακτορικού, dual boot με linux. Απλά το καθυστερώ μη γίνει καμια ανάποδη και ξαναγράφω όλο το διδακτορικό από την αρχή... Στο desktop στο σπίτι ομως SUSE (ΑΠΟΡΩ γιατί εβαλά SUSE!!!!).
Τώρα το αν θα επιλέξεις Gnome η KDE είναι μια ερωτηση που την απάντηση την ξέρεις εσύ και μόνο... Αν ψάξεις στο google "Gnome vs. KDE" θα βρεις άπειρα sites που αναφέρονται στο συγκεκριμένο θέμα. Βασικά αλλάζουν το γραφικό περιβάλλον του χρήστη (αλλού είναι πχ. το "start" στο ένα, αλλού στο άλλο.).
Υπάρχει γενικά η άποψη ότι το KDE διευκολύνει τους νέους χρήστες. Δες πχ το SUSE που με KDE θεωρείται το πλέον φιλικό/windows-user friendly.
Απάντηση: Ubuntu - Τι παιζει??
Μαλιστα!! Τωρα καταλαβα. Αφου μιλαμε για διαφορες μονο στο γραφικο περιβαλλον και οχι σε λειτουργειες, φανταζομαι οτι θα ειναι καθαρα θεμα συνηθειας. Θα δοκιμασω αυτο που κατεβασα (umbuntu) σε ενα μηχανακι που στηνω, και θα δουμε.
Ευχαριστω παιδια!!