Απο οτι φαινεται, εχω πολλα πραγματα να δοκιμασω. Για να δουμε και το Pinnacle...
Thanks
Printable View
To Pinnacle Studio έχω ακούσει ότι είναι μάπα. Κάποτε έπαιξα σοβαρά με το Ulead 9 και το βρήκα εύχρηστο και καλό για βασικό video editing. Απ'όσο ξέρω η ναυαρχίδα είναι το Adobe Premiere (θέλει σοβαρή ενασχόληση όμως) και ένα άλλο της SONY.
Μου επιτρεπεται και εμενα να πω την γνωμη μου...
Μιχαλη... Ολα τα παραπανω προγραμματα που αναφερθηκαν ειναι καλα. Αλλα σε μεγαλυτερο και αλλα σε μικροτερο βαθμο. Βεβαια στον στενο ερασιτεχνικο κυκλο.
Αν θες ενα προγραμμα που ειναι Πραγματικο εργαλειο... και επειδη ξερω τις γνωσεις σου... τοτε το προγραμμα για σενα ειναι μονο το Edius απο την εταιρεια Canopus.
http://www.canopus.com/canopus/press/whatshot.php
Μπροστα του ολα τα αλλα ειναι απλα παιχνιδια.
Αλλωστε ειναι εργαλειο που το χρησιμοποιουν επαγγελματιες του ειδους.
Με τις γνωσεις σου και με αυτο το προγραμμα ( αν το ψαξεις λιγο) μπορεις να κανεις θαυματα στην κυριολεξια.
Προσπαθησε να το βρεις Full και αν δεν το βρεις πες μου να στο δωσω εγω... ειναι 4 CD.
Ας μιλησει και καποιος ειδικος.Μιχαλη ολα τα προγραμματα ειναι καλα.το edius 4 που προτεινει ο γιωργος μου το εχει δωσει και σε μενα,(εγω δουλευω για την δουλεια μου το 3,5)το 4 πρεπει να εχεις υπερυπολογιστη για να δουλεψει υποφερτα και προπαντων την ΚΑΡΤΑ.ειναι το επομενο βημα για μενα,(η οποια κοστιζει γυρω στα 2500 €).Εγω ξεκινησα με το πρεμιερ και μεχρι να το μαθω σωστα και να το δουλεψω επαγγελματικα εφαγα ενα χειμωνα το 1998,(ολα τα προγραμματα δουλευουν περιπου στην ιδια φιλοσοφια,τωρα για την μετατροπη των κασετων που ζητας εσυ κανενα προγραμμα δεν θα σου κανει σωστα την δουλεια σου αν δεν εχεις ΚΑΡΤΑ καλη (τουλαχιστον ημιεπαγγελματικη).Με τα σοφτγουερ θελεις αμετρητο χρονο για ρενταρισμα,φαντασου μια κασετα μιας ωρας θελει περιπου τις 4 ωρες ρενταρισμα για την μετατροπη σε mpeg2 + την ωρα που θελει για να βαλης το υλικο μεσα στο κομπιουτερ αν σε ενδιαφερει πραγματικα να κανεις την μετατροπη και οχι μονο εχω μια προηγουμενη καρτα απο την δουλεια μου που δουλευει με το πρεμιερ και την πουλαω 300 €(επαγελματικη με in και out αναλογικο +SVHS και με firewire).
Παιδια σας ευχαριστω ολους και δεν διαφωνω με τιποτα απο οσα λετε, αλλα...Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο MOISIS
Αυτη τη δεδομενη στιγμη δεν μπορω να δωσω λεφτα για καρτες και hardware. Σκεφτομαι απλα να μετατρεψω τις κασετουλες 8mm απο τις διακοπες, εκδρομες και meetings σε DVD. Ολα αυτα εντελως ερασιτεχνικα. Αυτο που με απασχολει ειναι το capture. Προσωρινα θα κανω δοκιμες με ολα τα προγραμματα που προτεινετε, αν και δεν νομιζω να δω φοβερες διαφορες αφου θα χρησιμοποιω την ιδια συσκευη για τη συνδεση της καμερας με τον Η/Υ. Οσον αφορα το editting των ψηφιακων πια videos, θα δουμε. Για αρχη, οτι ειναι πιο απλο. Αργοτερα, βλεπουμε.
ps. Γιωργο το βρηκα το Pro 4. Απο οτι λεει στα System Requirements, με καλυπτει οριακα. Θα δειξει...