εγω σου λεω μολις ειδα το αμαξι καμμενο (διοτι το φερανε στο μαγαζι πισω που ειχε χωρο) τα ειδα ολα και λεω κοιτα να δεις που αφηνουμε κατι ασημαντο και κοιτα τι μπορει να γινει απο το πουθενα. καλυτερα να προσεχουμε για να εχουμε.
Printable View
εγω σου λεω μολις ειδα το αμαξι καμμενο (διοτι το φερανε στο μαγαζι πισω που ειχε χωρο) τα ειδα ολα και λεω κοιτα να δεις που αφηνουμε κατι ασημαντο και κοιτα τι μπορει να γινει απο το πουθενα. καλυτερα να προσεχουμε για να εχουμε.
παντως με τον νεο κοκ πρεπει να εχουμε τρικιλο στο αμαξι και οι καλυτεροι πυροσβεστηρες ειναι οι τυπου HALLON αλλα ειναι πανακριβοι!50 ευρω ο τρικιλος!
κανει για ολους τους τυπους πυρκαγιας!
Hallon εχουνε καταργηθει παγκοσμιος απο το 94 διοτι ειναι παρα πολλοι βλαβεροι για το περιβαλλον.Ουσιαστικα το halon εβγαζε το οξυγονο απο την φωτια ουσιαστικα οτι κανει το Co2 αλλα λιγο καλυτερα. Καλυτερα με AFFF (αφρο) αφου αυτο χρησημοποιουνε σε φωτιες στα αεροπλανα στο αεροδρομιο.
http://en.wikipedia.org/wiki/Fire_extinguisher
ρωτα την πυροσβεστικη αμα δεν με πιστευεις τα halon απαγορευονται ρητα μονο για στρατιωτικους σκοπους το εχουνε ακομα.
http://en.wikipedia.org/wiki/Fire_extinguisherΠαράθεση:
Halon (including Halon 1211 and Halon 1301), a gaseous agent that inhibits the chemical reaction of the fire. Classes B:C for lower weight fire extinguishers (2.3 kg ; 5 lbs or less) and A:B:C for heavier weights (4.1-7.7 kg ; 9-17 lbs). Banned from new production, except for military use, as of January 1, 1994 as its properties contribute to ozone depletion and long atmospheric lifetime, usually 400 years. Halon was completely banned in Europe resulting in stockpiles being sent to the United States for reuse. Although production has been banned, the reuse is still permitted. Halon 1301 and 1211 are being replaced with new halons which have no ozone depletion properties and low atmospheric lifetimes, but are less effective.
καλα οτι πεις !!!
Οι πυροσβεστηρες ειναι σε 3 κλασεις οπως λεει το pdf της πυροσβεστικης. Α για στερεα καυσιμα (ξυλο,χαρτι,πλαστικα), B για υγρα καυσιμα, και C για αερια καυσιμα. Βενζινη και κυροζινη στην ιδια κατηγορια ειναι το B δηλαδη.
Ρε παιδιά ότι νά 'ναι δηλαδή παίρνουμε? Ο CO2 είναι γενικά για φωτιές χαμηλής έντασης. Η σκόνη είναι για ηλεκτρικά γιατί αν ρίξεις στα ηλεκτρικά υγρό θα γίνει βραχυκύκλωμα (ενώ με τη σκόνη τα κάνεις όλα μου.... ). Ο αφρός είναι για φωτιές μεγάλης έντασης αλλά κάνει για ηλεκτρικά? Δε νομίζω.
neuromancer κατεβασε το pdf της πυροσβεστικης να δεις οτι κανει.