Αυτή η διαφορά τιμής με κάνει και νιώθω πολύ ... μ#*%^#(^%
Printable View
Αυτή η διαφορά τιμής με κάνει και νιώθω πολύ ... μ#*%^#(^%
500-600 ειναι νομιζω το μεγαλο σερβις εδω αθηνα.
Φίλτατε εγώ στο στίλο είχα αγοράσει καινούριο ψυγειο magneti marelli απο το γεωργακόπουλο στον αγ.Δημήτριο 80 ευρωπουλα + 40 τοποθέτηση + το παραφλου. Αν ενδιαφέρεσαι το συνεργειο του φίλου μου είναι στην Παιανία... Εγγυημένο απο μενα παω 5 αυτοκίνητά μου εκ των οποίων 4 είναι Φιατ.
οποτε φιλε μου καταλαβαινεις οτι μονο με τα λεφτα του σερβις θα το πηγαινες για αλλα 4 σερβις!
Μία μικρή (όχι και πολύ μικρή...:p) παρατήρηση.
Το Service των 100.000 χλμ δεν έχει τίποτα ιδιαίτερο.
Περιλαμβάνει: Λάδια, φίλτρο λαδιού, φίλτρο αέρα, φίλτρο γύρης (ίσως), μπουζί (ίσως). Όλα αυτά σαν ανταλλακτικά γνήσια κοστίζουν γύρω στα 160 ευρώ.
Τα τακάκια κοστίζουν γύρω στα 70-80 ευρώ αν θυμάμαι καλά.
Σύνολο ανταλλακτικών: περίπου 250 ευρώ. Τα υπόλοιπα 700 ευρώ είναι η εργασία;
Αφενός μεν το συγκεκριμένο συνεργείο γδέρνει κανονικότατα τα θύματα-πελάτες του.
Αφετέρου δε, όταν πάμε στο συνεργείο καλό είναι να έχουμε συμβουλευτεί το βιβλίο του αυτοκινήτου για το ποιές εργασίες προβλέπει το συγκεκριμένο service και να ζητάμε να γίνουν ακριβώς αυτές. Σε διαφορετική περίπτωση χρεώνουν ότι θέλουν.
Για παράδειγμα χρεώνουν: Έλεγχος στάθμης-πλήρωση πλυστικού παρμπρίζ, έλεγχος πίεσης ελαστικών, έλεγχος στάθμης-πλήρωση υγρών φρένων, έλεγχος μπαταρίας, έλεγχος-ρύθμιση φώτων, έλεγχος τζόγων, έλεγχος, έλεγχος, έλεγχος κτλ κτλ και ένα κάρο ακόμα π@π@ριές, που σκοπό μόνο έχουν να γεμίσουν το τιμολόγιο (και εννοείται ότι δεν ελέγχουν τίποτα επί της ουσίας).
Αν δε θέλετε να σας γδέρνουν, οφείλετε να ζητάτε συγκεκριμένες εργασίες και να απαιτείτε τελική τιμή ΠΡΙΝ την εκτέλεση αυτών.
Βέβαια, όποιος ανήκει στην κατηγορία εκείνων που πάνε στην Fiat ακόμα και για να του συμπληρώσουν νερό για τους υαλοκαθαριστήρες, καλώς να πληρώσει.
Παράδειγμα αληθινό:
Τιμή Fiat Service 120.000 χλμ.: 550 ευρώ Ανταλλακτικά και εργασία(ιμάντες, λάδια, φίλτρα)
Τιμή Fiat αντικατάσταση ιμάντων (εργασία): 170 ευρώ
Ανταλλακτικά Fiat (ιμάντες, τεντωτήρας, φίλτρα, λάδια κοκκινα):
Τιμή: 170-200 ευρώ.
Εργασία αλλαγής λαδιών-φίλτρων (για όσους δε θέλουν αν λερωθούν): 20 ευρώ-30 ευρώ.
Κάντε τους υπολογισμούς για να δείτε πως μπορείτε απλά να εξοικονομήσετε τουλάχιστον 150 ευρουδάκια από ένα και μόνο SERVICE, χωρίς κανένα συμβιβασμό.
οταν λεω για το μεγαλο σερβις εννοω και τον ιμαντα χρονισμου
500 λεει ο ενας 900 λεει ο αλλος...
Σιγα μη πληρωσω για ελεγχο καταστασης ιμαντα χρονισμου ή ελεγχο τακακια...
Εχω βαλει μια λιστα σε ενα σημειωματαριο το τι θα πρεπει να ελεγχω και καθε ποτε απλως...
Προτιμω αυτα τα πολλα χρηματα (2 Κ?) αντι να τα δωσω στους απατεωνες σε σερβις... να τα δωσω σε περιπτωση που παθει κατι το αυτοκινητο...
Εξαλλου μου αρεσει να ασχολουμαι και να μαθαινω σιγα σιγα το αυτοκινητο μου.
Φαντάζομαι πως εννοείς μόνο τα εμπρός, σωστά?
Πάντως κατά τη γνώμη μου τη μεγαλύτερη διαφορά την κάνουν τα ανταλλακτικά. Εγώ πρόσφατα στο σέρβις πλήρωσα 70 ευρώ για εμπρός-πίσω τακάκια, και για την ακρίβεια 28 τα εμπρός(κάποια φτηνά, δθ μάρκα), και 42 πίσω(magneti marelli). Τα γνήσια στο site http://www.kaltsidis.com.gr κοστίζουν 140+ ευρώ, λογικά η αντιπροσωπεία θα τα έχει λιγάκι ακριβότερα.
Κι εσύ πάλι, τα φτηνιάρικα έβαλες μπροστά! Με τα μπροστά φρενάρεις!