Απάντηση: Περί Γραφειοκρατείας...
ρε παιδια εγω απλως πηγα στην αντιπροσωπια που το αγορασα και μου δωσανε χαρτια οτι το εχω ξεπληρωσει και με αυτα τα χαρτια πηγα κεπ και μου βγαλανε καινουργια αδεια χωρις την παρακρατηςη.
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
Stilo_Rodos
κάποτε ζούσα στην Σουηδία. Όταν αποφάσισα να γυρίσω πούλησα το αυτοκίνητο μου που είχα. Πολύ απλά με ένα τηλέφωνο στο εκεί συγκοινωνιών έδωσα το όνομα του νέου αγοραστή και αυτό ήταν. Επίσης όταν θες να πάρεις ένα αυτοκίνητο μπορείς με ένα τηλέφωνο να μάθεις πόση αγοραστές το είχαν και ποσά χλμ είχε στον τελευταίο.
....αυτό δεν είναι τίποτα!
Εγώ άφησα το παπί μου έξω από το γραφείο μου κλειδωμένο και μέσα σε ένα λεπτό ...είχε αλλάξει ιδιοκτήτη, ούτε ένα τηλέφωνο παρακαλώ ! τίποτα! so simple!
Η μόνη διαφορά οτι ο καινούργιος δεν ήξερε πόσοι το είχαν πριν!
Τστστστστστσ! Σιγά την λεπτομέρεια!
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
andreasL
Εγώ άφησα το παπί μου έξω από το γραφείο μου κλειδωμένο και μέσα σε ένα λεπτό ...είχε αλλάξει ιδιοκτήτη, ούτε ένα τηλέφωνο παρακαλώ ! τίποτα! so simple!
:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:clapping::clapping::clappin g::clapping::yeah::yeah:
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
andreasL
:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D
Καλά εσύ φίλε είσαι σε άλλο επίπεδο...
Ξέφυγες πολύ!!!
Υ.Γ. Εννοείς οτι το κλέψανε, έτσι?
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
HighFidelity
Πάντως ένα μέρος της ευθύνης το έχεις και εσύ, έπρεπε την άρση να την είχες κάνει μόλις είχες εξοφλήσει το αυτοκίνητο, και όχι να τρέχεις όταν έρθει η στιγμή να το πουλήσεις(κλασσική περίπτωση του Ελληνάρα τελευταίας στιγμής χεχε) :)
Πολυ σωστη η φραση στην παρενθεση, μην κατηγορουμε παντα τους αλλους..
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
mitsos
Τί ειναι το "μηχανολογικό"???
Τμήμα του υπουργείου μεταφορών και επικοινωνιών το οποίο ασχολείται με άδειες κυκλοφορίας τροχοφόρων, αδειών οδήγησης κτλπ
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
Stilo_Rodos
κάποτε ζούσα στην Σουηδία. Όταν αποφάσισα να γυρίσω πούλησα το αυτοκίνητο μου που είχα. Πολύ απλά με ένα τηλέφωνο στο εκεί συγκοινωνιών έδωσα το όνομα του νέου αγοραστή και αυτό ήταν.
Καλό ακούγεται αυτό δε λέω, αλλά με αυτό το τρόπο πως ακριβώς γίνεται η ταυτοποίηση αγοραστή και πωλητή?
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
Sn7per
Πολυ σωστη η φραση στην παρενθεση, μην κατηγορουμε παντα τους αλλους..
Δίκιο έχετε ρε παιδιά...
Δε θέλω να βγάλω τον εαυτό μου απ'έξω!
Αν οι πολίτες είμασταν πιο σωστοί τότε θα λειτουργούσε και καλύτερα το κράτος...
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
HighFidelity
Καλό ακούγεται αυτό δε λέω, αλλά με αυτό το τρόπο πως ακριβώς γίνεται η ταυτοποίηση αγοραστή και πωλητή?
Και εδώ που πούλησα το αυτοκίνητο εγώ μη φανταστείς ότι δώσανε σημασία στον πωλήτη-εμένα δηλαδή.
Ενώ ήταν στο όνομα του πατέρα μου δεν έλεγξαν και τίποτα.
Ούτε καν το δίπλωμα μου είδαν.
Είδαν μόνο το δίπλωμα του αγοραστή και τελείωσε.
Όπως είπα μία φόρμα κατέβασα, την συμπλήρωσα και την καταθέσαμε.
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
HighFidelity
Φίλε canonis θα διαφωνήσω μαζί σου στο συγκεκριμένο θέμα, η μεταβίβαση αυτοκινήτου είναι σχεδόν το ίδιο εύκολη και στην Ελλάδα. Εφόσον τα χαρτιά του αυτοκινήτου είναι καθαρά(δεν υπάρχει παρακράτηση κυριότητας, κατάσχεση κτλπ), η μεταβίβαση χρειάζεται το πολύ 5 λεπτά! Απλά πάνε μαζί αγοραστής και πωλητής σε οποιοδήποτε μηχανολογικό, συμπληρώνουν τα στοιχεία του αγοραστή πάνω στην άδεια(τα στοιχεία του πωλητή είναι ήδη γραμμένα), υπογράφουν και οι δύο, και μέσα σε 5' είναι ήδη έτοιμη η νέα άδεια!
Σε ποιο μηχανολογικό πήγες και έκανες 5 λεπτα??
Εγώ πριν 4 μήνες που πουλησα το stilo έφαγα μια ώρα και τα χαρτια ηταν πεντακάθαρα...
Πάρε παράβολο από την τάδε τράπεζα, στη συνέχεια στο πρωτόκολλο να μου δώσουν χαρτί με τον αριθμό του φακέλου του αμαξιού, μετά ένας άλλος υπάλληλος να βρει τον φάκελο του αμαξιού, μετά ο προηγουμενος να ετοιμάσει τα χαρτια της μεταβίβασης και τέλος ο προιστάμενος να υπογράψει τα χαρτιά!!!! :giveup: Και μόνο να τα γραψω κουραστηκα
Τρεις υπάλληλοι για μια μεταβίβαση . υστερα λέμε γιατι δεν παμε καλά..:thumbsdown: