Πες τα Χρήστο!
Αν θέλουν να πληρώνουμε "ευρωπαικά" ας μας πληρώνουν κ εμάς "ευρωπαικά"!
Printable View
Πες τα Χρήστο!
Αν θέλουν να πληρώνουμε "ευρωπαικά" ας μας πληρώνουν κ εμάς "ευρωπαικά"!
Ειχα την τυχη τα ταξιδεψω την περασμενη Παρασκευη για Θεσσαλονικη χρησιμοποιώντας την Εγνατια Οδο. Η διαφορα ειναι απιστευτη! (για να την καταλαβετε, συνεχιστε μετα τα Γρεβενα για Γιάννενα, στην παλια Εθνικη (Ο Θεος να την κανει...) Οδο, και θα με θυμηθειτε!!
Λοιπον, για να χρησιμοποιουμε τετοιους δρομους, υψηλότατων προδιαγραφων κατασκευης και ασφαλειας, δεν γινεται να πληρωνουμε ψιχουλα στα διοδια!! Και αν μας φαινονται ακριβα, δεν εχουμε παρα να χρησιμοποιούμε τους παλιους δρομους που ειναι δωρεαν!! (Και φυσικα στο μαυρο τους το χάλι!!). Ειναι θεμα επιλογης!! Οτι πληρωνεις, παιρνεις.
Στην Ιταλια τα διοδια για τους αυτοκινητοδρομους ισουνται με την βενζινη που καταναλωνει ενα αυτοκινητο για να διασχύσει τον αυτοκινητοδρομο. (Απιστευτη διαφορα με τα δικα μας!!).Φυσικα δεν προτείνω να εχουμε εξισωση των διαδιων με τα αντιστοιχα της ευρωπης, αλλα δεν γινεται να χρησιμοποιησουμε τετοιο δρομο πληρωνοντας ενα ευρω!!! Ειναι παραλογο!!
Το ερωτημα ειναι γιατι οι δρομοι στοιχιζουν πανακριβα στην Ελλαδα σε σχεση με τους αντιστοιχους στην Ευρωπη, και γιατι δεν υπαρχει κανενας ελεγχος για το που πηγαινουν τα χρηματα που πληρωνουμε!! Ιδου το ερωτημα κατ' εμε!!
Στην Αγγλία που έχει γ@μ@τους δρόμους, με απίστευτο τάπητα, σωστές κλίσεις, σωστές αποχετεύσεις, νησίδα πάντα γιατί ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΟΔΙΑ????? Γιατί τα τέλη είναι ενιαία και χαμηλά? ΓΙΑΤΙ-ΓΙΑΤΙ-ΓΙΑΤΙ?????
Ένα σωρό γιατί......
Να σας πώ εγώ γιατί...
Γιατί είμαστε ΜΑΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΑΛΑΚΕΣ ΜΕ ΠΑΤΕΝΤΑ που ανεχόμαστε αυτές τις μαλακίες....
Δεν έχουν χρήματα έτσι ε? Τι θα κάνουμε? Θα κυνηγήσουμε τους φοροφυγάδες, τους διαπλεκόμενους, τα κόπρανα των κοπράνων (τα οποία χρηματοδοτούν τα κόμματα με αντάλαγμα μίζες, ρεμούλες κλτ) ή θα τα πάρουμε με τρόπο που ούτε νταβατζήδες σε πουτάνες δεν τα παίρνουν απο τον κοσμάκη που παλεύει να κρατηθεί απο τα λίγα γαμημένα ****ευρώπουλα για να ζήσει, και άμα του αρέσει... Αν δεν του αρέσει να πάει να γαμηθεί, Ολυμπιακούς θελανε (έγινε δημοψηφισμα και ψήφισε η πλειοψηφεία των Ελλήνων ΝΑΙ...) Δρόμους θέλανε (μην χέσω) να τα πληρώσουν....
Η Ελλάδα πρέπει να μπεί σε πορεία ανάπτυξης..... αλλά με τον καταιγιστικό ρυθμό που αναπτύσσεται πρέπει να της κόψουμε λίγο την φόρα γιατί τρέχει πολύ και θα φάμε κλήση... Ας αυξήσουμε τον ΦΠΑ κατα μία μονάδα, τα τέλη κτλ για να μειώσουμε τον ρυθμό αναάπτυξης. Ο κόσμος πεινάει και αυτοί (όλοι έτσι, δεν απευθύνομαι σε ένα συγκεκριμένο κόμμα(που να πέσουν σε κώμα...)) του παίρνουν και την τελευταία μπουκιά απο το στόμα.....Ας κοροϊδέψουνε τα γεροντάκια με το ΛΑΦΚΑ που περιμένουν τα 200 ευρώπουλα να κάνουν για πρώτη φορά στα 10 τελευταία χρόνια Πάσχα....
ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΑΛΑΚΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΚΕΦΑΛΑΙΑ.... (Αυτό είναι το μόνο σίγουρο.....)
ΥΓ. Ας μήν γίνει το πόστ edit, όλες οι βωμολοχίες τους αξίζουν στο πολλαπλάσιο....
μα δεν ειναι μονο τα τελη πανο τα παντα αυξανονται εκτος απο τους μισθους.
ας μου εδιναν και μενα 2000 το μηνα και θα πληρωνα χωρις κουβεντα
Να πληρωσουμε,δε λεω,αλλα να πληρωνουν & αυτοι τα βουλκανιζατερ,τις αναρτησεις,τους προφυλακτηρες κλπ.
Οχι οταν ειναι να μας τα παρουν να τα θελουν αμεσα & οταν& αν ειναι ποτε να πληρωσουν,να το ξεχνανε.
Δεν ειναι μονο το αυτοκινητο,απο το οποιο εχουν τρελα εσοδα,αλλα ειναι τα παντα τοσο εξωπραγματικα απο την τσεπη του πολιτη,που εμενα πρωσωπικα,με ανυσηχουν ιδιαιτερα.
Μα αυτο λεω κι εγω!! Οτι ειναι παραλογο το οτι δεν υπαρχει ελεγχος πουθενα και οποιος εφαγε, εφαγε, ας τα πληρωσουν οι υπολοιποι τωρα!!!
Αυτο ειναι το προβλημα της χωρας, οτι δεν εχει παει καποιος φυλακη για τις κατα καιρους ρεμουλες!!!
Αλλα αυτο δεν εχει σχεση με τα διοδια!! Δεν μπορει σε δρομους τρισεκαττομυριων να πληρωνουμε πενταροδεκαρες!!
Παλιοτερα λεγαμε οτι οι αθλιοι δρομοι μας σκοτωνουν, τωρα που εχουμε καποιους δρομους ασφαλεις γκρινιαζουμε για το κοστος....
Δεν γινεται και η πιτα ολοκληρη και ο σκυλος χορτατος!!
Τωρα, στις γενικοτερες αυξησεις θα συμφωνησω, αλλα εδω μιλαμε για τα διοδια.
Αν ειχαμε μια συνομοσπονδια ελληνων οδηγων ομως και μπορουσαμε να ελεγχουμε και να απαιτουμε, μετα θα βλεπατε ποσο καλυτερα θα ηταν τα πραγματα!! Οργανωση θελουμε, τιποτα παραπανω!!
Εγώ κατέβηκα από Σουηδία και δεν συνάντησα ούτε στην Σουηδία ούτε στην Δανία ούτε Γερμανία διόδια έκανα 3000 χλμ σε δρόμους που δεν έχουμε ακόμα. Ακουστέ και αυτό που είπα στον αδερφό μου που είναι μονίμως κάτοικος Σουηδίας, όταν του είπα τι πληρώνω εγώ με 800 εύρο το μήνα μισθό και με ένα αυτοκίνητο 1600cc δεν πίστευε αυτά που έλεγα γιατί άραγε? Μια η Ιταλία με τους μαφιόζους και μια η Ελλάδα με τους μόνιμους μαφιόζους που μας τρωνε από παντού. έχουν και το θράσος να μας εκβιάζουν πχ αν δεν πάρεις το σήμα την μέρα που σου λενε κινδυνεύεις να το πλήρωσης στο διπλάσιο ενώ όταν είναι να πάρεις εσύ πείσω 20 εύρο σου βγάζουν την πανάγια. ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕ ΟΥΤΣ ΑΠΟ ΔΩ ΑΛΗΤΕΣ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ. Εγώ μένω στην Ελλάδα μόνο για την μανά μου που είναι μόνη τις στα γερατειά της, μένω εδώ για να μην φυγή μόνη της σαν το σκυλί στο αμπέλι μιας που δεν έχουμε ακόμα εδώ το σύστημα να φέρνουν τα φάρμακα στο σπίτι όπως κάνουν στο εξωτερικό, είναι αναγκασμένη να πεθαίνει κάθε μήνα έξω από το ΙΚΑ ντροπή μας τι άλλο να πω, ευτυχώς που υπάρχω εγώ για αυτήν την γυναίκα. μια μέρα θα πάψω να είμαι ΚΟΡΟΙΔΟ τις Ελλάδα που υπηρέτησα και υπηρετώ θα γίνω και εγώ σαν την διαφήμιση με το punto! Punto έφυγε! Όχι θα καθότανε…. .
Σπύρο μακάρι να είχαμε όλοι την πολυτέλεια να φύγουμε όποια μέρα θέλαμε...
Να θεωρείς τον εαυτό σου τυχερό!
Εντάξει ρε παιδιά!
Δηλαδή, αν ανέβει ακόμα μία μονάδα ο συντελεστής του ΦΠΑ, σας βλέπω μετανάστες...
Μετανάστες δεν ξέρω, αλλά οκλαδόν πάνω σε καμία φλοκάτη σε κεντρικές οδούς της πόλης κ με μαύρα γυαλιά ζητώντας "ό,τι έχετε ευχαρίστηση" εμένα με βλέπω!