Απάντηση: Αγορά : Οικονομική λύση - Fiat Punto GT
Καλό φθηνό γρήγορο και αξιόπιστο δεν υπάρχει. Αλλά αν υπολογίζεις να μπαλώσεις την τσέπη με το gt μάλλον θα πέσεις έξω.
Κάπου θα κάνεις έναν συμβιβασμό. Διάλεξε τι θέλεις να συμβιβάσεις ή στάξτα μία και καλή και πάρε κάτι καλό γρήγορο και με εγγύηση.
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
face
Καλό φθηνό γρήγορο και αξιόπιστο δεν υπάρχει. Αλλά αν υπολογίζεις να μπαλώσεις την τσέπη με το gt μάλλον θα πέσεις έξω.
Κάπου θα κάνεις έναν συμβιβασμό. Διάλεξε τι θέλεις να συμβιβάσεις ή στάξτα μία και καλή και πάρε κάτι καλό γρήγορο και με εγγύηση.
δεν εχω να προσθεσω κατι αλλο .
φιλε Maik Kavala λοιπον παρε ενα Sciroco R με την ευχη ολων μας για να ησιχασεις και να εχουμε ενα καλο αμαξι να κουβεντιαζουμε και να συγκρινουμε .
και πανω απο ολα να εχει και εγγύηση .................................................. .. γιατι θα τη χριαστει συγουρα.
Νομιζω ημουνα σαφης στην επιλογη μου, η αναζητηση ηταν για ενα φτηνο αυτοκινητακι λιγο γρηγορο να κανω την δουλεια μου και οχι τιποτα παραπανο. Οπως το GT... Ευχαριστω ολους για τις απαντησεις τους.
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
MiKe_KaVaLa
Νομιζω ημουνα σαφης στην επιλογη μου, η αναζητηση ηταν για ενα φτηνο αυτοκινητακι λιγο γρηγορο να κανω την δουλεια μου και οχι τιποτα παραπανο. Οπως το GT... Ευχαριστω ολους για τις απαντησεις τους.
1. Πολύ γρήγορο
2. Θα την κάνεις? Είσαι σίγουρος?
Τέσπα στο πρώτο post ζήτησες την γνώμη μας, αν δεν είσαι σίγουρος ότι την θέλεις μην την ζητάς.
Αμάξι από το car.gr και ειδικά punto gt που δεν πλησιάζουμε παρά μόνο αν είναι κολλητού και ξέρουμε τα πάντα για αυτό, αμάξι που ακόμα πριν το πάρεις έχεις δει ότι το χρώμα του είναι ξεθωριασμένο και σκοπεύεις να δώσεις λεφτά να το φτιάξεις, δεν μπορεί να πει κανείς ότι αποτελεί φθηνή και οικονομική λύση να κάνει κάποιος την δουλειά του.
Γιαυτό σου λέω πούλα το stilo, δώσε τα λεφτά προκαταβολή και χτύπα ένα polo tsi που θα το χαρείς κιόλας.
Μιχάλη μόνο αν είσαι σίγουρος ότι μπορείς να ελέγξεις το αυτοκίνητο σε δικό σου μηχανικό προχώρα το. Απλά σκέψου λίγο και τι παίζει με τέλη κυλοφορίας λόγω παλαιότητας. Πάντως υπάρχουν και απείραχτα GT στην αγορά αλλά θέλει ψάξιμο
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
face
Τέσπα στο πρώτο post ζήτησες την γνώμη μας, αν δεν είσαι σίγουρος ότι την θέλεις μην την ζητάς.
Γιαυτό σου λέω πούλα το stilo, δώσε τα λεφτά προκαταβολή και χτύπα ένα polo tsi που θα το χαρείς κιόλας.
Ναι πολυ σωστα , ζητησα την γνωμη σας για το GT και οχι για κατι αλλο. Χαιρομαι ομως που μου απαντησατε. Αλλα εγω Πετρο δεν ψαχνω καινουργιο τυπου scirocco R και Polo tsi ψαχνω μεταχειρισμενο για 2-3 χρονακια να κανω την δουλεια μου και μετα βλεπουμε για καινουργιο.Τα οικονομικα δεν ειναι και τοσο καλα για καινουργια πραγματα οποτε ειμαι στην επιλογη εως 3.000 Ε - 4.000 Ε .
Ακόμα και να το κοιτάξει, θα βρει πράγματα που μπορεί και ο ίδιος να διαπιστώσει, πχ Ραγίσματα στην τουρμπίνα, διαρροές λαδιών, τζόγους στα ψαλίδια και στο εμπρόσθιο τμήμα γενικά. Υπάρχουν όμως πράγματα που δεν θα μπορεί να διαπιστώσει ο μηχανικός από τα πιο μικρά πχ χαλασμένος MAF που τα gt τα έχουν ως αναλώσιμα έως χαμηλή συμπίεση, κάψιμο λαδιών κτλ. που εξ΄ αιτίας του χαρακτήρα του gt και του κοινού στο οποίο προορίζονταν θεωρούνται δεδομένα. Επίσης ο χρόνος που έχει περάσει από την παύση παραγωγής είναι τέτοιος που καθιστά τα ανταλλακτικά δυσεύρετα και ακριβά.
Θεωρώ ότι είναι τρελό πισογύρισμα από το stilo η οποιοδήποτε άλλο μοντέλο του ίδιου segment να πάει κάποιος στο gt. Ακόμα και αν δεν είναι ικανοποιημένος με τις επιδόσεις του.
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
MiKe_KaVaLa
Ναι πολυ σωστα , ζητησα την γνωμη σας για το GT και οχι για κατι αλλο. Χαιρομαι ομως που μου απαντησατε. Αλλα εγω Πετρο δεν ψαχνω καινουργιο τυπου scirocco R και Polo tsi ψαχνω μεταχειρισμενο για 2-3 χρονακια να κανω την δουλεια μου και μετα βλεπουμε για καινουργιο.Τα οικονομικα δεν ειναι και τοσο καλα για καινουργια πραγματα οποτε ειμαι στην επιλογη εως 3.000 Ε - 4.000 Ε .
Φιλε Μιχαλη να ξερεις ομως οτι μετα θα το ''παντρευτεις'' το αμαξι, η χρονολογια που ψαχνεις ειναι για γαμο...
Σκεψου το πριν την αγορα του... χιλιες φορες ενα c2 ,1.4, 2004 με 4.000 ευρω αλλα σιγουρα αλλες επιδοσεις σε σχεση με το GT... (Το εχει μια φιλη μου και παω Αθηνα-Καλαματα-Αθηνα με 35 ευρω)Νομιζω ειναι καλο κινητρο...
Οτι και να επιλεξεις καλη τυχη.
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
richard
Φιλε Μιχαλη να ξερεις ομως οτι μετα θα το ''παντρευτεις'' το αμαξι, η χρονολογια που ψαχνεις ειναι για γαμο...
Σκεψου το πριν την αγορα του... χιλιες φορες ενα c2 ,1.4, 2004 με 4.000 ευρω αλλα σιγουρα αλλες επιδοσεις σε σχεση με το GT... (Το εχει μια φιλη μου και παω Αθηνα-Καλαματα-Αθηνα με 35 ευρω)Νομιζω ειναι καλο κινητρο...
Οτι και να επιλεξεις καλη τυχη.
Δεν ξερω ρε φιλε ειλικρινα...δεν ξερω αν αξιζει να κανω κατι τετοιο και μετα να παρω αλλο...για να καταλαβεις τωρα ειμαι με δανικο αμαξη (μπαμπας) ...
Να παρω κατι φτηνο τωρα για 1-2 χρονια και μετα να παρω αλλο...να παρω σε ποιο καλη κατασταση μεταχειρισμενο οστε να το κρατησω λιγο παραπανο απο 2 χρονια...
Να παρω καινουργιο... :jump1:
Κανενα stilo πουλαει κανεις σε καλη τιμη??? :tomato::whatever:
φιλε μαικ εγω το πηρα το gt για δευτερο γιατι ειχα τρελα με αυτο το αμαξι το εχω ενα μηνα...και ειναι πολυ καλο.βεβαια το εψαξα καλα θα σου δωσω μια βοηθεια το τι πρεπει να προσεξεις κατα την αγορα του. δηλαδη τι εκανα και εγω βεβαια ειδα απο το κλαμπ πουντο gt και δεν πηγα σαν βλακας
Πρωτα απ ολα κατα την γνωμη μου θα πρεπει το αμαξι να ειναι ατρακαριστο διοτι ειναι κατι που δεν φτιαχνεται ευκολα και αλλωστε αφορα την ασφαλεια μας.Το μοτερ οσο χαλια και να ειναι η να μας βγει στην πορεια,επισκευαζεται.Ενα στραβωμενο πλαισιο ομως,με τιποτα.
Αφου λοιπον εχουν κοιταχτει αρμοι,κενα δεξια αριστερα στο καπο,υποπτες σκουριες σε ουρανο,το πορτ μπαγκαζ στην θεση της ρεζερβας και απο κατω,ηρθε η ωρα για τα μηχανικα.Καταρχην βαζουμε μπροστα το μοτερ και περιμενουμε να ζεσταθει και να δουλεψει το βεντιλατερ.Η θερμοκρασια στο οργανο πρεπει να ειναι στη μεση και να παραμενει εκει για οση ωρα δουλευει ο κινητηρας.Την ωρα που παιρνει το βεντιλατερ,ξεβιδωνουμε την ταπα του δοχειου ανακυκλωσης και παρατηρουμε αν φουσκωνει η αν βραζει τα νερα καθως και αν αυτα ειναι καθαρα.Μετα σηκωνουμε το δεικτη του λαδιου και βλεπουμε τις αναθυμιασεις.Μια μικρη ποσοτητα ατμου ειναι αποδεκτη.Παραπανω ομως,σαν τσιγαρο περιπου,δειχνει φθορα στα μεταλλα του στροφαλου.Η πιεση λαδιου πρεπει οταν ειναι κρυο το μοτερ,να ειναι στο 3 και οταν ζεσταθει να πεφτει στο 1.5 με 2bar.Πιο κατω ενδειξεις μπορει να σημαινουν απο μια ελλατωματικη βαλβιδα οργανου η τρομπα λαδιου εως και μεγαλη φθορα στα μεταλλα του στροφαλου(για ενδειξεις κατω απο 1).Επισης μπορει να οφειλεται σε ταλαιπωρημενο η ακαταλληλο λαδι.Επισης τσεκαρουμε οπτικα τις φλατζες εισαγωγης εξαγωγης για διαρροες η καπνισμα.
Παμε λοιπον να το βολταρουμε τωρα!Σαν μαμα το Gt ειναι γραμμικο,αμεσο και ησυχο.Ετσι λοιπον κοιταμε να τραβαει καλα το μοτερ,να ειναι προθυμο δηλαδη,να σηκωνει στο εσωτερικο οργανο πανω απο την μεση πιεση τουρμπο,να μην τραβαει το τιμονι δεξια η αριστερα,το σασμαν να κουμπωνει ευκολα τις ταχυτητες και ο δισκος να ειναι σχετικα μαλακος.Η θερμοκρασια σε πορεια πρεπει να πεφτει λιγο κατω απο την μεση και γενικα να μην ακουγονται μεταλλικοι θορυβοι η υποπτα σφυριγματα.Θα πρεπει να κραταει την ευθυγραμμιση του σε δυνατα φρεναρισματα και να μην πεταει ασπρους η μπλε καπνους απο την εξατμιση κατα την επιταχυνση.
Μολίς το παρκαρουμε δεν το σβηνουμε αμεσως αλλα το αφηνουμε να δουλεψει παρατηρωντας την εξατμιση για τυχον καπνισμα.Ανοιγουμε το καπω και κοιταμε ξανα τα νερα και τα λαδια οπως στην αρχη.Δεν θα πρεπει σε καμια περιπτωση να βρασει η να φουσκωσει τα νερα διοτι αυτο μας βαζει υποψιες για φλατζα η για ρηγμα στο καπακι.Επισης θα πρεπει να μην εχει αυξηθει παρα ελαχιστα η ποσοτητα των αναθυμιασεων οταν σηκωσουμε τον δεικτη του λαδιου.Αφου το σβησουμε και εφοσον ειναι ευκολο λυνουμε το κολλαρο της εισαγωγης και κοιταμε αν εχει λαδια.Αν εχει λαδι τοσο ωστε να σταξει,σημαινει οτι η τουρμπινα καιει υπερβολικα λαδια.Επισης αν υπαρχει η δυνατοτητα βγαζουμε και ενα μπουζι και τσεκαρουμε την καυση.Υπερβολικη μακα η τελειως ασπρα δειχνουν κακη καυση.Τελος και αφου εχουμε κανει ολα αυτα,ξαναβαζουμε μπροστα τον κινητηρα και κοιταμε την εξατμιση.Αν βγαλει λαδιλα,η τουρμπινα εχει φθορα.
ελπιζω να σε βοηθησα οπως με βοηθησαν..ειναι ερωτας το πουντο......