Απάντηση: ΑΛΛΑΓΗ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ
Οσο μεγαλυτερος ο δεικτης τοσο δυσκολοτερα ζεσταινεται...τωρα μαλακο η σκληρο δεν παιζει τοσο μεγαλο ρολο μιας κ ενα λαστιχο με μεγαλο δεικτη αναφερεται κ σε ενα βαρβατο αμαξι που θα μπορει να το ζεστανει ευκολα.Αυτα σε γενικες γραμμες.
Τωρα αν πας βαθυτερα στην επιλογη ελαστικου:
Το θεμα με την μαλακη γομα απασχολει κυριως λογω της φθορας.Οσο μαλακοτερη τοσο πιο γρηγορη φθορα σε συγκριση με ενα πιο σκληρο λαστιχο αλλα τοσο το καλυτερο ειναι το κρατημα μιας κ "βεντουζαρει" στην ασφαλτο οταν πιασει την ιδανικη θερμοκρασια λειτουργιας του.
Απο την αλλη αν υπολογισεις οτι ζεις στην Eλλαδα με οτι αυτο συνεπαγεται σε λακουβες κ ****δρομους τοτε η σκληρη γομα σε προφυλασσει απο κακοτοπιες σε συγκριση με ενα μαλακοτερο λαστιχο που καταπονειται περισσοτερο κ "τελειωνει" γρηγοροτερα.
Για μενα Continental κ δεν προκειται να αλλαξω παρα μονο σε Falken αργοτερα αν θελησω απολυτο κρατημα περαν του συμβατικου.Στην κατηγορια τους παντως ειναι τοπ τα Continental.
Βοηθατε κ κανενας παλιοτερος..
και εγω σε διλλημα ειμαι εχω ηδη 3 παρτιδες goodyear eagle f1 και πολυ ευχαριστημενος ειμαι αλλα ψιλο αργουνε να ζεσταθουνε θελω να δοκιμασω και κατι αλλο αλλα με απασχολει αμα ειναι μεγαλες η διαφορες μιας και εχω συνηθισει το αμαξι πολυ με αυτα που εχω ηδη. Επειδη εχουμε κριση να δωσω παραπανω λεφτα αποτι δινω τωρα για τα goodyear για continental δεν το κοβω. παντως με 480 βρηκα παλι τα goodyear. ποσο σου πηγαινουνε για continental? αποτι θυμαμε πιο παλια που ειχα ψαξει ητανε πιο ακριβα.
Ειναι το 1ο ζευγαρι που εχει το αμαξι επανω(Corsa) κ ακομα δεν αλλαξαν.Σε κανα 2 που ρωτησα για τα ContiPremiumContact2 που φοραει σε 195-55-16R 87H (ναι ειναι δυσκολη διασταση) μου τα αφηνουν ~ 400 ευρω περασμενα,ζυσταθμισμενα.Παντως απο τα Dunlop που ειχε το στιλο απο την μανα του ειναι πραγματικα μερα με την νυχτα.
Στο Astra εχουν κατι αποτυχημενα Michelin Primacy 205-55-16 κ στα 20.000xlm αρχισαν ηδη να γλιστρανε. :S
@tania
Κάνεις μεγάλες διαδρομές καθημερινά? Πχ, αν ξεκινάς από το σπίτι σου και η δουλειά σου ειναι μέσα στην πόλη, και κάνεις 5χλμ μέχρι να φτάσεις, ο δείκτης V σου είναι άχρηστος εντελώς. Ποτέ δεν θα λειτουργήσουν τα λάστιχά σου. Αν κάνεις ταξίδια, αλλά η οδήγησή σου είναι χαλαρή, τότε επίσης ο δείκτης V σου είναι σχεδόν άχρηστος.΄
Καλό είναι να μην διαλέγουμε λάστιχα επειδή τα φοράει μια Porsche ή Ferrari, ούτε αν θεωρείται το πιο καλό και ακριβό λάστιχο της κάθε εταιρίας, αλλά με το τι αμάξι έχουμε, τι διαδρομές κάνουμε και τι τρόπο οδήγησης έχουμε.
Οι τιμές των 340€ είναι μια χαρά! (φαντάζομαι με ζυγοστάθμιση και τοποθέτηση).
@MaGeLaNoS
Είναι σπάνια σχετικά η διάστασή σου? Γιατί λίγο τσιμπημένα τα βρίσκω...
Νικο σε 2 που ρωτησα καπου εκει λεει 380-400 δηλαδη μου βγαινει ακριβοτερα απο το να ειχα 205/55/16.
magelane για πια continental λες ακριβως ? ποιο μοντελο ?
ContiPremiumContact2 195-55-16 87H
Παιδιά σας ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές!Τελικά εκλεισα ραντεβου για Δευτέρα πρωι για sport contact 2 205/55/16 12ηβδομάδα του 2010 παραγωγη στα 340€ με τοποθέτηση,ευθυγράμιση και ζυγοστάθμιση.Αντε να βρω και εναν αισθτήρα βάρους και θα είναι κομπλέ το stilaki μου...Θα σας πω εντυπώσεις μολις μπούνε!
Ευθυγράμμιση;
Είσαι σίγουρη;
Οχι....κεκτημένη ταχύτητα...Ευθυγραμιση δεν χρειάζεται.Μόνο ζυγοστάθμιση.