Απάντηση: ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑΞΙΔΙ ΕΥΡΩΠΗ ?
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
Nikos
Χειμωνιάτικα λάστιχα, δεν είναι για χιόνια μόνο (έτσι το έχουμε συνδιάσει στην Ελλάδα). Χειμωνιάτικα σημαίνει λάστιχο μαλακό που ζεσταίνεται πολύ γρήγορα (άμεση απόδοση στο φρενάρισμα και στο κράτημα), όπως επίσης με περισσότερες αυλακώσεις για καλύτερη επίδοση στο νερό (μειωμένη υδρολίσθηση).
Συμφωνω με τον Νικο μια και εγω φοραω το χειμωνα μια 4αδα χειμωνιατικα λαστιχα χωρις να ειναι καποια μεγαλη μαρκα.
Εχω παρατηρησει οτι φτανουν πολυ γρηγοροτερα σε ιδανικη θερμοκρασια και κρατανε πολυ καλυτερα σε βροχη και γενικοτερα σε διαφορες ασχημες συνθηκες.
εντελει εχει κανεισ να προτεινει μια μαρκα φτηνη για να κανω τη δοθλεια μου???? εχω μπερδευτει με τοσα διαφορετικα λαστιχα εδω......... χειμωνιατικα 205/55/16. ???? continental-pirelli-dunlop-fulda-hankook????????????
maxis να συμπληρωσω κ εγω...
αυτα φοραω σαν χειμωνιατικα και μεχρι τωρα δεν εχουν σταματησει πουθενα. Βεβαια λαστιχα ειναι και εχουν και αυτα τα ορια τους, επειδη ειναι χειμωνιατικα δε σημαινει οτι μπορουν να πανε παντου πανω στο χιονι απλα δεν θα χρειαστει να βαλεις αλυσιδες η κουβερτες απο τους πρωτους 2-3 ποντους χιονι.
Πιστευω οτι μια βολτα απο κανα 2 βουλκανιζατερ και μια ερευνα αγορας πανω στο θεμα τιμων και μεχρι που αντεχει η τσεπη σου ειναι το καλυτερο.
μην ειστε και τοσο σιγουροι οτι επειδη ειναι βορεια θα εχουν και οργανωση για να ανοιγουν οι δρομοι. για αυτους το χιονι ειναι κατι συνηθισμενο και γενικα σε βορειες χωρες σχεδον ολοι εχουν χειμερινα ελαστικα για τον χειμωνα. για αυτους το χιονι ειναι απλα η καθημερινοτητα τους, και οχι ακραιο καιρικο φαινομενο για να ανοιγουν τους δρομους με τα εκχιονιστικα.
τωρα για χειμερινο ελαστικο, απο τα περισσοτερα τεστ που εχω διαβασει και σχολια απο χρηστες, κορυφαια θεωρουνται τα Nokian hakapellita αλλα απο τιμες δεν γνωριζω.
καλησπερα παιδια..... τελικα οργανωθηκα και φευγω μαζι με εναν φιλο για ανκονα-villach-wienn, και απο εκει συνεχιζω μονος μεχρι κρακοβια...... λεμε να παμε απο ανκονα για να γλιτωσοθμε τισ 2 μερεσ στο καραβι για βενετια...... εχει κανεισ κανενα tip γι αυτο το ταξιδακι???????? χαρτια διαβατηρια πρασινη καρτα ολα κομπλε../.... το αμαξι εκανε και το σερβισ των 40.000 και ειμαστε ετοιμοι........................ any tips????????????????????????????????